19. marraskuuta 2013

Synttärijuhlaputki takana


Juhlaputki alkoi perjantaina kuopuksen 5v kaverisynttäreillä. Kutsutuista 9 vieraasta paikalle saapui 7. Juhlimassa oli merirosvoa, hämähäkkimiestä ja velhoa.

Sankari itse

Vahingosta viisastuneena aloitin tarjoilun lepakkovoileivillä. Tarjolla oli ruskeita, pinkkejä ja vaaleankeltaisia lepakoita eli paahtoleipää ja ruisrealia leikattuna lepakko-piparkakkumuotilla, päällä kinkkua tai juustoa. Muuten tarjoilu koostui pääasiassa kaupan tuotteista. Oli juustonaksuja, popcornia, Fanipaloja, Ballerina-keksejä, pipareita, silmämunasuklaita, zombie-vaahtokarkkeja ja irtokarkkeja. Kakun korvasin Ville Vallaton jätskeillä ja mehujäillä. Tarjoilun menekki oli yllättävän vaatimaton. Ilmeisesti vieraat tulivat suoraan illallispöydästä. Suosituin tuote oli Fani-palat.

Pöytäliinana jälleen Ikean lakana :) Kertaakaan en ole sitä käyttänyt sängyssä, taidan pitää sen pöytäliinanana. Koristelu oli luonnollisesti Halloween-kamaa.


Kuopuksen kaverit tuntuvat keskivertoa rauhallisemmilta (tai me olemme siedättyneet kovemmalle menolle). Meno oli aika rauhallista. Ohjelmana oli piilosta ja ongintaa. Piilonen sujui pienemmiltäkin hyvin, koska esikoisemme auttoi heitä erinomaisiin piiloihin. Onginnassa kalana oli sormeen kiinnitettävä valo, valotikkuja ja karkkia. Lahjoillakin synttärisankari ja vieraat ehtivät hiukan leikkiä. 

***

Sunnuntaina juhlimme sukulaisten kesken sekä esikoista että kuopusta. Tarjoiluksi valmistin elämäni ensimmäisen voileipäkakun. Pidän voileipäkakuista paljon, mutta olen aika kranttu kostutuksen suhteen. Omani onnistui hyvin. Makeana oli erinomainen Kakkugallerian suklaa-mustaherukka-kakku. Vieraita oli 7 aikuista.

Kahvipöydässä oli tolkuttoman rauhallista. Pojat olivat kasaamassa synttärilahjalegojaan. Keskimmäinen sai "säälilahjan" mummilta ja isotädiltä, jotenkin hänkin pysyi poissa pahanteosta ;)


***

Maanantaina oli rankaksi arvelemani ilta. Paikalle oli kutsuttu 7 esikoisen kaveria. Vierasmäärän sain onneksi pysymään kohtuullisena.

Ystäväni soitti minulle luettuaan angstauspostaukseni, että heijastimien etsiminen pimeällä pihalla taskulamppujen kanssa toimii hyvin. Niinpä aloitimme juhlat pihalla. Ensimmäiset paikalla olleet ehtivät pelailla fudista viimeisiä odotellessa. Heijastimien etsintä toimi oikein hyvin. Heijastimen sai omakseen ja nopeusjärjestyksessä pääsi valitsemaan tarjottimelta mieleisensä karkin. Suurimmat höyryt jäivät kirpeään syyssäähän. Kiitos vinkistä L.

Suolaiseksi oli kaupan pakastepizzaa sekä erilaisia uudelleen nimettyjä snacksejä. Juustonaksut olivat jättiläisen korvavaikkua ja popcornit kuivattuja pieruja. Juomaksi oli jälleen rotan pissaa sekä verta. Makeat herkut olivat suunnilleen samat kuin kuopuksen juhlissakin. Suosituin tuote oli Halloween-suklaat.

Ohjelmana oli lahjojen avaus pääkalloa pyörittämällä sekä piilosta hämärässä asunnossa. Hämäräpiilonen toimi hyvin, kun ensimmäisellä kierroksella esikoinen auttoi kaverit piiloon. Kolme kierrosta olimme piilosta, neljäs kierros olisi varmaan mennyt ihan hyvin. Mutta piti jättää aikaa P.Kallosen vierailulle ja arteen etsinnälle. Aarteen saivat muut piilottaa ja antaa vihjeitä etsijälle. Tigerin pääkallokumi ja kynä tuntuivat mieluisilta aarteilta. Juhlat menivät oikein sujuvasti. Pojat olivat selvästi kasvaneet viime vuodesta ja ilmeisesti ohjelman runsas määrä piti touhun aisoissa. P.Kallosen jahtaamisessa oli hiukan vanhojen aikojen "kohta menee överiksi"-fiilistä, mutta se oli aivan itseaiheutettua. Kertaakaan ei ehtinyt ahdistaa, että miksei nämä juhlat lopu jo.

Ainoa, jota juhlat alkoivat ahdistaa, oli meidän Noppa. Siitä huolimatta, että Noppa huomioitiin heti aluksi ja vieraat syöttivät ja jättivät Nopalle hilittömän kasan salaattia. P. Kallosen esiintymisen aikaan terraariosta tunki aivan hirvittävä haju. Metelille ehdollistettu Noppa ei sentään ihan mitä tahansa siedä. Noppa jätti metelille haisevan vastalauseen.

***
Vaivan palkitsi synttärisankareiden riemun näkeminen. He olivat kovasti onnellisia juhlistaan. Ja vieraillakin näytti olevan kivaa.

Omalta osaltani putki päättyi suunnitellusti kuten alta näkyy.

Ei juuri harmita, että seuraavat lastenkutsut ovat vasta toukokuussa.


8 kommenttia:

 1. Ihanaa, että kekkerit sujuivat noin hienosti! Se angstipostauksen ahdistus oli sen verran käsinkosketeltavaa ihan tänne Aasiaan saakka, että vähän jännitin puolestasi :D Mutta hienot ohjelmat ja fiksut päivänsankarit, ja tottahan noilla eväillä onnistuu juhlat kuin juhlat!

  VastaaPoista
 2. Terhi:
  Mieskin viikolla varovasti totesi, että rva Kepponen on pikkasen kireänä ja hänellekin satelee tasaisesti kirpakkaa kuittailua.

  Esikoisen synttärit menivät oikein hyvin. Itsekin ehdin jopa juhlien aikana hämmästellä sitä. Heijastimien etsintä oli siitä erinomainen, että yksi vilkkaimmista vieraista etsi heijamistimia muiden avuksi niin täysillä, että tuli sisälle tukka hiestä märkänä :) Pakollinen suolapala toimi myös.

  Toinen helpotus oli, että ostin leipomon valmiin kakun, enkä yrittänytkään tehdä sukulaissynttäreille kaikkea itse.

  Kohta varmaan kiroan joulujärjestelyjä. Meillä on tässä parit viime joulut menneet niin, että juuri joulunalla olemme aloittaneet sairastelun. Meillä on töissä yleensä paras myynti vuoden viimeisellä neljänneksellä, joten olen aina korviani myöten kiinni töissä samaan aikaan :(

  Onneksi on Stockman. Monena jouluna pöydässä on kehuttu valmistamiani (siis Stockkan) joululaatikoita. Jouduin jopa paljastamaan niiden salaisuuden :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa että juhlat menivät noin hyvin!! Mutta silti lasillinen jos toinenkin on paikallaan tämän urakan jälkeen :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä kuulla, että juhlat menivät hyvin kaikkien kannalta. Vaikka vertaistuella ja hyvillä vinkeillä saa pienennettyä etukäteisangstia ja ehkäistyä pahimpia tilanteita, niin ei kaikkien siltikään tarvitse tykätä lasten juhlien järjestämisestä. Sekin on hyvä muistaa. -Q ps. Tulevia omia koitoksia varten tämä ja alkuperäinen kirjoitus menevät kirjanmerkiksi.

  VastaaPoista
 5. Nonna:
  Aika nopeasti muuten hupeni koko pullo. Mies auttoi kaksi lasillista. Oli aika täydellinen päätös putkelle: kuoharia, loput voileipäkakusta ja siitä moussekakusta ja seuraavana aamuna sain nukkua pitkään lomapäivänäni :)


  -Q:
  Jäi kyllä hyvä fiilis, kun esikoisen juhlat menivät niin putkeen ja kaverit olivat niin selvästi kasvaneet viime vuodesta. Tai sitten minä olin vaan paremmin varautunut.

  Kaikkien ei tarvitse pitää lastenjuhlien järjestämisestä. Silti olen sitä mieltä, että jos vaan perheen resurssit (raha, aika, voimat) riittävät, niin kyllä jokaisen juhlia toivovan lapsen pitäisi saada ainakin yhdet pirskeet elämässään. Kyllä ne ovat niin elämän kohokohtia ja muistiin painuvia kokemuksia lapsille.

  VastaaPoista
 6. -Q
  Piti vielä todeta, että minusta ei vieläkään tullut lastenjuhlein järjestämisestä pitävää. Homma hoituu edelleen hampaat kirskuen ;)

  VastaaPoista
 7. Ihan ässästi vedetty synttäriputki, olen vaikuttunut! Ja noi lepakkoleivät olivat hauska idis, kaikista hauskoista leikeistä puhumattakaan! Olet kyllä kuoharisi (ehkä jopa 2) ansainnut!

  VastaaPoista
 8. Elisa:
  Kiitos :)
  Minustakin olin kuoharini ansainnut ja ne kakunjämät sen kanssa. Oishan siinä varmaan toinenkin pullo mennyt, mutta sitten tuskin olisin päässyt ylös sängystä koko lomapäivänä.

  VastaaPoista