3. lokakuuta 2013

Toppaliivi pojalle - turhake toimii sittenkin


Olen monesti kirjoittanut, että lapseni inhoavat välikerrosta. Talvivaatteiden kanssa sitä ei tarvita, koska meillä on toisena settinä erittäin lämmin Ticket. Näillä muutaman lämpöasteen aamusäillä välikausivaatteiden alle on syytä pukea jotain.

Pienemmille kelpaa pehmoiset neuleet tai colleget. Esikoiselle ei kelpaa, hän inhoaa välikerrosta syvästi. Aina joku on rypyssä jostain kohtaa. Käyttökokemuksen lisäksi välikerroksessa on toinenkin huono puoli - sen pukeminen kestää aivan liian kauan! Välkälle pitää päästä nopeasti!

Pyörimme viikonloppuna kaupoilla etsimässä ratkaisua vaatepulmaan. Siis nopeaa ja lämmintä! Emme löytäneet sopivaa välikerrosta, mutta löysimme uuden päällyskerroksen. Vaatepulma ratkesi toppaliivillä. Se lämmittää ja on pojin omin sanoin sikkenopee pukee :)

Toppaliivin ostaminen oli sinänsä radikaali sopimusrikkomus. Olen luvannut itselleni, että yhtään toppaliiviä en enää osta ja olen valinnut toppaliivin maailman tarpeettomimpien vaatekappaleiden top-vitoseen.

Tunsin aikoinaan suurta himoa pienten poikien toppaliiveihin. Ne näyttivät niin kivoilta pörröisten neuleiden kanssa. Mielikuvissani oli suloinen lapsi farkuissa, neuleessa, toppaliivissä, paappalippiksessä ja varrellisissa nahkakengissä. Puhtaana. Ja minkäslaisia poikia minulla olikaan - niin toiminnallisia kurapeikkoja. Toppaliivi ei soveltunut mihinkään ulkoiluun ja autoiluun se oli liian kuuma. Sorruin toppaliiviostokseen vielä siinäkin vaiheessa, kun tiesin, että lapseni suhtautuvat toppaliiviin avoimen vihamielisesti. Tulin järkiini ja kielsin itseltäni toppaliivihankinnat.

Nyt päätös on pyörretty.

Uusimmalla toppaliivillä on jo nyt enemmän käyttökertoja kuin millään edeltäjistään.
Turhake toimii sittenkin :)

Toppaliivi Lindex (ja reilun kokoisena, jotta menee takin päälle)

8 kommenttia:

 1. Ahaa, toppaliivi voi siis toimia! Mä en ole ikinä tajunnut sen funktiota - kädet paleltuu ja selkä hikoaa?? oon aatellut että ne on vaan sellaisia hienostelu-vaatekappaleita... :D

  VastaaPoista
 2. Miima:
  Tämä on kyllä ensimmäinen meillä toimiva toppaliivikäyttökokemus :) Perinteinen välikerros toimisi paremmin, mutta eihän se sieltä repussa lämmitä lainkaan. Toppaliivi on sujahtanut nopeasti aamun ensimmäisille välkille päälle.

  Meillä on aamu- ja päivälämpötiloilla just pahasti eroa, että pitäisi olla aamulla vaatetta enemmän kuin päivällä. Mietin, että ehkä optimisetti koululaiselle syksyyn olisi vk-takki + siihen kiinnitettävä fleece + toppaliivi.

  VastaaPoista
 3. Hauskaa, että olet keksinyt toppaliiville käyttöä, minä en ole. Ostin Telmalle joskus muutaman, mutta ne jäivät täysin käyttämättä. Ehkä nyt voisi olla enemmän käyttöä kuin silloin ihan pienenä, mutta meillä on menty jo pari viikkoa talvitakilla.

  VastaaPoista
 4. Roosa:
  Niin jäi meilläkin käyttämättä ne pikkupojan toppaliivit :(

  Meillä lapset ovat tulleet minuun - minä en helposti palele. Joten vielä on aivan turha edes yrittää laittaa talvivaatetta päälle. Muuten sisälle tulee lapsia, joilla paidat selästä aivan märät ja tukka pipon alla litimärkä.

  VastaaPoista
 5. Kiva, että on toppaliiville löytynyt käyttöä. Monilla niitä näkee, mutta itse tarvitsen ainakin lämmikettä nimenomaan käsivarsille, joten meillä ei ole käyttötarkoitusta toppaliiveille löytynyt. :)

  VastaaPoista
 6. Kati:
  Näyttää toimivan sellaisella pikkusen vilpoisella säällä, jolloin toivoo, että olispa jotain lämmikettä välikausitakin kanssa :) Toppaliivin paras puoli on kyllä se, että pojalla se solahtaa päälle eikä jää reppuun.

  VastaaPoista
 7. Nainenhan saa pyörtää päätöksensä vaikka kuinka useasti, jos sille on tarvetta :) Aika kiva termi, toiminnallinen kurapeikko :)))

  VastaaPoista
 8. Nonna:
  Donna est mobile tiesi Verdikin aikoinaan :)
  Keskimmäinen oli kyllä kaikkien aikojen kurapeikko pienenä. Jos lätäkkö löytyi niin siinä piti istua, loiskuttaa ja läträrä. Olen kerran yllättänyt pojan juomastakin kuralammikosta - hyh!

  VastaaPoista