7. lokakuuta 2013

Trenditakin kaappikuolema

Viime joulukuussa päätin piristää keski-ikäisen überkäytännöllistä ja suppeaa takkivalikoimaa trendikkäämmällä yksilöllä. Yleensä takkini ovat reilusti lantiolle ulottuvia, tummia tai kuran värisiä ja vesipestäviä.

Jossain normaalista poikkeavassa mielentilassa valitsin lyhyen ja voimakkaasti leikatun takin. Ajatuksenani oli pitää takkia tummien farkkujen ja tumman paidan kanssa.

Takki ja huivi Gapista

Ihan mahdottomaksi tehtäväksi on osoittautunut takin käyttäminen. Siitä huolimatta, että syys/kevättakkieni kokonaismäärä on 3 kpl. Aloitin käyttötsempin viime keväänä. Syksyn kylminä aamuina olen jälleen suunnitellut takin käyttöä. Ensimmäisellä koesovituksella takin alla oli pinkki paita. Minusta oli ruman näköistä, kun takin helman alta näkyi reilut 10cm pinkin paidan helmaa. Aamukiireessä en enää kykene vaatteiden vaihtoon takin takia. Seuraavan yrityksen petroolihelma olisi ollut jo melkein siedettävä, mutta helmaa oli tunikan pituuden verran vilkkumassa alta. Oranssi huivi olisi ainakin pitänyt vaihtaa pois. Päätin odottaa täysmustaa päivää. Seuraavan täysmustaan päivään mennessä olin taas unohtanut koko takin. 

Takilla on kohta 10kk ikää ja käyttökertoja on nolla.

Ei ole helppoa olla edes hippaisen trendikkäämpi.

Täytynee laittaa post-it lappu eteiseen "Mustana päivänä muista uusi takki!"

12 kommenttia:

 1. :D Just meinasin vastaavan takin ostaa ja sitten iski epävarmuus! Oi, oi, hieno takki, ehkä joskus napsahtaa ja alat sitä käyttämään? :)

  VastaaPoista
 2. Muista nyt mustana päivänä; ei haittaa vaikka mustat helmat hulmuais alta:)'
  Mulla ei ikinä käy noita ulkovaate huteja - ai niin, mut hitto enhän mä edes osta ittelleni mitään:O Pitäis kyllä oikeesti ihmisen ryhdistäytyä ja aloittaa se pukeutumisella (edes) julkisille paikoille. Toisaalta ois ihanaa kun ois työpaikka mihin olis pakko laittautua:) vaikkakin viihdyn näissä tuulipuvunhousuissakin siihen asti kun vaihdan sen taas pilkkihaalariin:D

  VastaaPoista
 3. Hei,meillä kaikilla on noita...
  Varsinkin tuo pituus on ainakin itselläni se hankala;pidempi takki on turvallisempi(ei näy makkaroita)ja lämpimämpi,oikeasti:)
  Kaunis tuo kyllä on,anna sille vielä mahdollisuus!

  VastaaPoista
 4. Ä.Hupulainen:
  Sitten jos sua harmittaa, että et ostanut vastaavanlaista takkia, niin muistele mua ja mun käyttämätöntä takkia ;)

  Minusta se on nätti, mutta alan luopua toivosta sen suhteen, etä saisin sen oikeasti käyttöön.


  Annu:
  Yleensä pukeudun siististi vaan töihin ja joihinkin iltamenoihin. Muuten mulla on ikuinen t-paita, kauhtuneet farkut ja crocsit linja. Voisihan siitäkin hankkiutua eroon, mutta ei laiska ja mukavuudenhaluinen viitsi. Välillä viikonlopun ja etäpäivän jälkeen oikein tiistaina tuntuu piristävältä, että hei mähän oon pukeutunut siististi ja laittanut hiukseni :)


  Niinu:
  Minustakin oikeasti pidempi takki on paljon helpompi ja lämpöisempi. Lyhyellä takilla yritin rikkoa rutiinia, mutta koville ottaa :(

  VastaaPoista
 5. Olen tietoisesti opetellut (henkisesti ja fyysisesti) nyt käyttämään lyhyempiä takkeja, kuin mitä alla oleva tunika on. Joskus se onnistuu, hyvin usein taas ei onnistu.

  VastaaPoista
 6. Nonna:
  Olet selvästi edellä minua :) Minä en ole vielä päässyt tuulikaappia pidemmälle takin alta vilkkuvien paidan/tunikan helmojen kanssa. Ehkä joku päivä vielä onnistuu. Tai sitten on kohta nätti, käyttämätön takki halvalla myytävänä :(

  VastaaPoista
 7. Sanna-Mari:
  Mä olen niin samaa mieltä ;)

  VastaaPoista
 8. Hmm... voisiko tuota käyttää (kotelo)mekon kanssa? Silloin ei ainakaan olisi ongelmaa sen paidan helman vilkkumisen kanssa?

  Itselläkin on pari turhan kallista hutitakkia, vähälle on jäänyt käyttö, kun aina suunnittelen modifiointia, mutta en tiedä kuka voisi toteuttaa sen.

  VastaaPoista
 9. -Jassu-
  Takki varmaan sopisi kivasti mekkojen kanssa. Täytyy lisätä post-it lappuun, että mustana/mekkopäivänä muista uusi takki :) Minulla näköjään jää takki käyttämättä, jos se sopii harvan vaatteen kanssa yhteen.

  Ompelijan löytäminen ei ole nykyisin helppoa. Minulla on ihan kohtuullinen virolaisfirma lähellä. Työnlaatu on ensiluokkaista, mutta työtä jättäessä olen ihmetellyt, että minunko se pitää täsmälleen tietää, että miten korjaukset tehdään. Toivottavasti löydät ompelijan takeille tai sitten ajalet naapurikaupunkisi vastakkaiselle laidalle kokeilemaan virolaisia.

  VastaaPoista
 10. Mä tykkään tuosta takista. Kotelomekkovinkki on hyvä. Sitä voisi kokeilla myös ohuehkon pitkän neuleen kanssa - sellainenhan saa vilkkuakin takin alta. Ja jotenkin tuntuu, että jos kaulassa on värikäs huivi paidan sävyyn, ei se varmaan haittaisi, vaikka paidankin helma näkyisi takin helman alta?

  VastaaPoista
 11. Leonida:
  Minäkin tykkään takista :) mutta on se sen käyttäminen vaan niin hankalaa. Minulla on harvoin ollut kovin monia takkeja yhtäaikaa käytössä (paitsi siis eri käyttötarkoituksiin), joten varmaan osa käytön kankeutta tulee siitä, että en ole tottunut vaihtelemaan niitä. Nyt kun luvattu kylmempää ilmaa, niin pääsen jatkamaan tsemppausta, että jos takki vaikka pääsisi "neitsytmatkalleen" :)

  VastaaPoista