17. lokakuuta 2013

Kolmen tunnin syysloma


Koululaisella alkoi keskiviikkona syysloma ja sen kunniaksi pienemmätkin saivat yhden lomapäivän. Itse vietin kolmen tunnin tehovapaan poikien kanssa. Sen jälkeen olikin mukava solahtaa palaverivirtaan - niin rauhallista ja ihanan asiallista!

Aloitimme syysloman metromatkalla Hakaniemen torille. Kävimme kartoittamassa kaikki torilla myytävät vihannekset ja sen päälle joimme torikahvit. Metrossa kävi kovaääninen nauruntyrskähdys, kun kertasin ohjelmaa "ensin pullakahvit ja sitten teatteri" ja keskimmäinen parkaisi hätääntyneenä: "Äiti, mä en juo kahvia! Se on niin pahaa!"


Keskimmäisen herkkuhankinta oli tarkkaa hommaa - tiukka EI lisäaineille.
Torikahvilanmyyjä kävi läpi heidän valmistamiennsa tuotteiden ainesosat.

Torilta kävelimme Kaupunginteatterille katsomaan taskuteatteri MIMICin Ai-jai-jai esitystä. Se oli hykerryttävän hauska. Poikia etukäteen mietitytti kovasti, että kuinka pystyy esittämään tarinan puhumatta. Kyllä se MIMICin parivaljakolta onnistui. Suosittelen.

Kuva lainattu ja lisätietoa: Ai-jai-jai

Teatterin jälkeen kävelimme lähipuistossa ihailemassa syksyn värejä. Kohta ne ovat muisto vain - niin paljon lehtiä on jo pudonnut. Tylsää!Keskimmäinen löysi itselleen uudet arteet. Hevoskastanjoita piikikkäine kuorineen. Ne ovat kuulemma huippuaskartelumateriaalia. Toivon, että askartelun tulokset ovat rauhanomaisia eikä kotimme muutu asetehtaaksi.


Retki sujui mukavasti. Pojat olivat varsin aurinkoisella ja jopa aika tottelevaisella tuulella, mutta innostus oli taas huipussaan. Kaikesta pitäisi saada tietää lisää ja mahdollisimman montaa metrossa tai kahvilassa istujaa pitäisi jututtaa. Itse jaksan edelleen yllättyä siitä, kuinka mukavasti ihmiset suhtautuvat poikiini. Tori- ja kahvilanmyyjä kertovat tuotteistaan, teatterin äänipöydänhoitaja työstään, kahvilan vieruskaverit puurovalinnastaan ja metron hurjan näköinen kulkija jakaa elämänohjeita.

Se hurjan näköinen hemmo vielä vilkutti pojille pois lähtiessään metron ovelta ja huikkasi "Moido rasavillit. Muistakaa totella äitiänne!"

13 kommenttia:

 1. Onpa teillä ollut kiva retki, ja vielä torikahvitkin! Ruska on kyllä niin upea noissa sun kuvissa, voi kunpa tämä säilyisi tällaisenaan vielä edes hetken!

  VastaaPoista
 2. Ihana kolmen tunnin teholoma =) Ehditte tehdä vaikka mitä!

  VastaaPoista
 3. Nonna,
  Nämä oli syksyn kolmannet torikahvit, vielä kun pääsisin joskus Kauppatorille saakka :)

  Ruska on ollut tänä syksynä upea. Kodin ympärillä on katoaa kovaa kyytiä: vaahteroista on suurin osa lehtiä jo pudonnut ja marja-aroniat ovat täysin lehdettömiä. Hakaniemessä ruska oli komea, mutta siellä olikin vähän eksoottisempia lajikkeita kuten tuo hevoskastanja.


  Vera: Oli varsinainen tehovapaa :) Illalla myöhään töitä tehdessäni hiukan harmitti, että pitikö tuonnekin sännätä. Mutta kun muistelin lasten loistavia kasvoja teatteriesityksen aikana, niin totesin, että valinta oli parempi kuin oma-aika nettitv:n äärellä.

  VastaaPoista
 4. Mikä ihana "loma"!! Ja mahtavat kuvat!!

  VastaaPoista
 5. Rasavillit nyt ovatkin aina ihania, mutta että hurja hemmokin :) Edellisessä (työ)elämässä kylläkin tosin opin, että öisen päivystyksen _yleensä_ lapsiystävällisimpiä asiakkaita oli he, jotka puhalsivat yli 3 promil - heillä oikeasti oli harvoin kiire mihinkään, ja he saattoivatkin pyytää, että voisiko tuon pikkuisen kattoa ennen tätä minun pääni paikkailua, niin pääsisivät kotiin nukkumaan... Ei kaikki "pahikset" toki hyviksiä ole, ei, mutta lapsilla on monasti tarkemmat ja suvaitsevaisemmatkin silmät, kuin meillä elämän kyynistämillä :)

  Kaikesta huolimatta, hyvä teitin pojat! <3

  VastaaPoista
 6. Ihana lomapäivä. Jo tuo retki Hakaniemen torille kuulosti kivalta. Pienet asiat tekevät päivästä suuren.

  VastaaPoista
 7. Elisa:
  Oli se mukava minibreikki :)


  Haltiakummi:
  Siitä hurjan näköisestä hemmosta en voinut olla aivan varma, että mitä hän käytti, syytä oli epäillä, että jotakin :( Mutta keskustelu sujui ihan mukavasti.

  Melkein arvasin, että on vauhdikas reissu tulossa. Yksi oli taas niin innokas, että pitää juosta ja pomppia paikallaan. Välillä en oikein meinaa jaksaa arvostaa tuota ulostunkevaa innostusta ja elämäniloa, vanha ja väsynyt nainen kun innostuu vähän harvemmin ja laimeammin. Sitten taas tsemppaan ja ajattelen, että onhan se hienoa, kun joku on niin innoissaan.


  maiju:
  Meillä oli kiva retki. Tarkoituksena oli käydä vielä Hakaniemen Kauppahallissa, mutta siihen hevoskastanjoiden ihmettelyyn ja keräykseen meni niin paljon aikaa, että halli jää odottamaan seuraavaa reissua.

  VastaaPoista
 8. Voi miten mukava päivä ja ihania jututettavia pikku hurmureilla! Niiiiiin liikkistä. :)

  VastaaPoista
 9. Loistoloma! Ei sen loman tai reissun tarvitsekaan aina niin pitkä olla, tehokkaasti hoidettu saattaa hyvinkin olla rentouttavampi. Jää vähemmän aikaa sooloilulle ja kiistelyille :-)

  VastaaPoista
 10. Ihana "syysloma" teillà on ollut! Tollanen mimiikka esitys vois olla kyllù aika magee nàhdà...

  VastaaPoista
 11. Ä.Hupulainen:
  Kiitos :)


  -Jassu-
  Osuit ihan naulankantaan: tehoreissussa jää vähemmän aikaa hölmöilylle :)


  Ciacy:
  Minusta esitys oli erittäin hyvä. Todella ilmaisuvoimainen pariskunta ilman sanoja!

  VastaaPoista
 12. Ha, mun ensimmäinen omakoti on päässyt kuvaan, ihan tuossa oikeassa laidassa oleva talo. :) Säästöpankinranta 10

  VastaaPoista
 13. alma/anette:
  Kivalla paikalla sinulla on ollut ensimmäinen omakoti :)

  VastaaPoista