13. lokakuuta 2013

Ulkoilupäivä ja treffi-ilta


Pakkohan tässä on hetkellisesti innostua syksystä, kun ruska on kauneimmillaan ja ulkona on paistanut aurinko niin kirkkaasti ja lämpimästi. Eilen oli täydellinen syksyinen ulkoilusää.

Älyttömän kaunista!
Illalla pääsimme miehen kanssa kahden kaupungille. Palkinto-ohjelma syksyn ankeuden selätykseen on siis käynnissä. Kävimme syömässä Strindbergillä. Strindbergin hintaluokassa olevassa ravintolassa syömisen pitäisi minusta olla pieni elämys. Palvelun tulee olla moitteetonta, ruuan suussa sulavaa tai kekseliästä (tai molempia :) ) ja annosten kauniita.  Strindbergissä ei ollut varsinaisesti vikaa, mutta vaatimuksiani se ei aivan täyttänyt.

Jäimme johonkin palvelukatveeseen :( 
Kahden viereisen pöydän asiakkaat lukivat ruokalistoja, kun saavuimme paikalle. Siinä vaiheessa, kun me vielä odotimme jälkiruokia, toisen pöydän asiakkaat olivat poistuneet ja toiset maksaneet. Palvelua piti erikseen pyytää "saisinko tilata?" ja osaa asioista kahdesti. Hitaus alkoi siinä vaiheessa ärsyttämään, kun mietimme, että ehtiikö lastenhoitaja enää metroon.


Miehen omenainen alkudrinkki

Tällä kertaa minun annokseni, jälkiruokaa lukuunottamatta, olivat selkeästi paremmat kuin miehen. 

Alkupalani vitello tonnatto - erinomaista. Kaupungin parhaita versioita.

Miehen puhvelinmaitomozzarellasalaatti - aika pliisu

Katrisaa dijonsinappikuorrutuksella. 
Herkullista, mutta mielestäni liian pieni annos.
Ulkonäköön ei ollut satsattu. Miksi nuo lihapalat oli tökkästy perunamuusin päälle?

Miehen vasikan entrecote, bearnaisekastikkeella.
Hyvä, mutta karitsa oli parempaa.

Pääruokia odotimme todella pitkään ja sen jälkeen palvelu oli olematonta. Vaikka mies oli jo tilannut jälkiruuan valmiin menun mukana ja minulla oli se vielä valitsematta. Jälkiruokia saimme odottaa pitkään ja odottelun määrä latisti fiilistä.

Ajattelin, että jälkiruoka nostaa kyllä tunnelman. Omalta osaltani niin ei käynyt. Strindbergin köyhät ritarit olivat hyvin perinteiset ja tosiaan köyhät. Pullaviipaleiden paistopinta oli minusta liian paksu ja tumma. Minun lapsetkin osaa valmistaa tällaisen annoksen ja todennäköisesti ravintolaa nopeammin. Hintaa herkulla on 10,4€.


Miehen lakkavalkosuklaauunijäätelö oli parempi valinta. 

Ravintolan hintatason huomioiden voi olla, että tieni ei vie Strindbergille enää, vaikka vitello tonnato kyllä houkuttelee. Tai ainakin jälkiruuan siirryn syömään alakertaan kahvilan puolelle.

Ulkona olisi jälleen täydellinen ulkoilusää. Verenpaine on valmiiksi korkealla, koska ulkoilun sijasta olen lähdössä ostamaan shoppailua, sovittamista ja ulkovaatteita inhoavalle sällille talvivaatteet. Ollaan varmaan tänään se tosilleen rähisevä äiti-lapsi-pari, mutta mä hoidan homman vaikka väkisin ;)

Kaikki kuvat otettu Lumia 1020.

13 kommenttia:

 1. Syksyn värit on nyt kyllä parhaimmillaan, ja jos vielä aurinko paistaa, niin on kyllä ihana olla ulkona!

  Se on kyllä tympeää, jos joutuu ravintolassa joka välissä odottelemaan :/ Toivottavasti shoppailut sujui juniorin kanssa!! :)

  VastaaPoista
 2. Miima:
  Kyllä näillä säillä kelpaa ulkoilla :) Harmi vaan, että päivät alkavat olla sen verran lyhyitä, että töiden jälkeen ei juuri auringonvalosta ehdi nauttimaan.

  Valitettavan hidasta oli palvelu, mutta lastenhoitaja ehti juuri ja juuri viimeiseen metroon :)

  Shopattiin talvikamaa esikoiselle: 2,5t kaupoissa kiertelyä ja lievää epäuskoa, että mitään kelpaavaa vaatetta löytyy. Mutta kaikki hankinnat on nyt tehty :) Eikä edes tapeltu. Grande saavutus :)

  VastaaPoista
 3. Dahlia:
  Kiitos :)
  Nyt on kyllä syksy upeimmillaan, harmillisen nopeasti vaan näyttävät lehdet putoavan.

  VastaaPoista
 4. Annosten kuvia kun katsoo niin asettelu vaatisi todellakin petrausta.

  VastaaPoista
 5. Tuleepa upeita kuvia luonnon syyskattauksesta uudella puhelimella! Kaunista!

  Tuo liiallinen odottaminen ravintolassa osaa kyllä jossain vaiheessa latistaa. Me vietimme lauantaina äitini 60-vuotisjuhlia 17 hengen (sis. 4 kpl 5-9 -vuotiasta lasta) porukalla ravintolassa, ja jostain syystä pääruokia jouduimme odottamaan noin 1,5 tuntia. Onneksi lapset saivat pitsansa jo aiemmin, sillä tilasimme ne "ajoissa". Onneksi seurustelu oli oleellinen osa synttäri-illallista, emmekä älyttömästi kärsineet viivästyksestä, vaikka ainakin minulla oli kauhea nälkä. Lapsetkin käyttäytyivät tosi hyvin, vaikka vähän kyllästyivätkin odotteluun välillä. Meillä meni neljä tuntia ravintolassa, että todella pitkän kaavan mukaan mentiin hiukan tahtomattammekin.

  Onnea onnistuneen talvikampekauppaponnistuksen johdosta!

  VastaaPoista
 6. alma/anette:
  Karitsa-annos etenkin olisi uuden designin tarpeessa. Samalla kertaa voisivat keittiössä opetella leikkaaman enemmän samankokoisia paloja :)

  Ja jotain pitäisi tehdä koko köyhät ritarit jälkkärille. Söin saman annoksen kesällä ravintola KuuKuussa ja siellä se oli moderni, yllätyksellinen ja törkeän hyvä, vaikka ulkonäöllä se ei koreillut.


  Leonida:
  Lumia 1020 kamera on erittäin hyvä. Aurinkoisen päivän kuvissa värit loistavat. Eikä noi ravintolakuvatkaan ole huonoja, huomioiden sen että tila oli erittäin hämärä.

  Toki tuollaisen ison porukan tarjoilu on hiukan vaativampaa, mutta eihän 1,5t odotusaika ole enää lainkaan kohtuullinen :( Hieno, että lapset jaksoivat kuitenkin koko illallisen läpi. En tiedä olisiko meidän pojat selvinneet 4 tunnin ravintolareissusta edes kaikkien mahdollisten pelikonsoleiden avulla.

  Talvikampaponnistelussa on hankalin epeli varusteltu. Pienemmille hyvällä tuurilla ei tarvitse ostaa kuin toppahousut ja kengät per sankari. Huonon tuurin ostoslistaa en uskalla vielä ajatella...

  VastaaPoista
 7. Ravintolat saisivat skarpata jälkkäreissään. Käytiin miehen kanssa kesällä ravintola Pastisissa ja koko illallinen olisi ollut 10/10, mutta jälkkäri oli selkeästi heikko lenkki. Ja itse olen todella perso makealle ja mielestäni aika helppo asiakas siinä suhteessa.

  t. Teija

  VastaaPoista
 8. Siis nyt on ollut ihan järjettömän kaunis syksy <3
  Tosi huonoa palvelua kyllä, kannattaa pistää palautetta!

  VastaaPoista
 9. Höh, olipas kyllä tosi tympeää palvelua, kun toiset kerrankin pääsevät rehveille. Minusta hyvä palvelu paikka monesti paljon ihan keskinkertaisestakin ruuasta, ja yhtälailla päinvastoin. Sillä on kyllä suuri merkitys.

  Luinkin ylempää, että selvisitte sankareina ostosreissusta, hyvä teidän joukkue! :) Siitä roimasti lisäpisteitä menneelle viikonlopulle.

  VastaaPoista
 10. Teija:
  Pitikin googlata Pastis - en ole itse käynyt ja nimikin oli melkein tuntematon. Ravintolan vetäjän erikoisuus oli terriinit ja jälkiruuat. Hämmästyttävää, että sellaisessa paikassa huonoin lenkki on jälkiruoka.

  Mutta ihan sama havainto tuli viime keväänä Nizzasta, että aterian heikoin lenkki oli jälkiruoka -jokaisessa paikassa. Siis jopa siinä paikassa, jossa teki mieli nuolla lautanen :) Samaan aikaan paikalliset leipomot pullistelevat suussasulavia leivoksia ja kaupan pakettikamakin on parempaa kuin ravintolatarjonta. Outoa.


  Vera:
  Luonto on kyllä juuri nyt niin upea!
  Taidan olla hiljainen kuluttaja, joka vaan tyytyy itsekseen ja blogissaan nurisemaan, että olipas palvelu hidasta ja seuraavaksi valitsemaan jonkin toisen ravintolan.


  Haltiakummi:
  Kun harvoin pääsee syömään ulos hiukan paremmin, niin siihenhän kohdistuu aikamoiset odotukset. Jos ruoka on erinomaista, niin minä olen valmis katsomaan hiukan kehnompaakin palvelua läpi sormien. Mutta toisaalta onhan se myös niin, että jos palvelu on hyvää ja paikan tunnelma samanmoinen, niin pikkasen kehnompikin ruoka maistuu siellä paremmalta :)

  Meillä oli aikamoinen shoppailupäivä: 4 kaupassa sovitimme talvivaatteita. Aivan liian monet. Ja kahdessa kaupassa kenkiä.

  VastaaPoista
 11. Kivat syksykuvat. On ollut todella kauniita päiviä! Uh, toivottavasti saitte ostosreissun tehtyä!

  VastaaPoista
 12. Ä.Hupulainen:
  Saimme ostosreissun tehtyä ilman ensimmäistäkään riitaa :) Huomenna tulee kuvallista todistusaineistoa saaliista.

  VastaaPoista