1. tammikuuta 2013

Kiva tavata 2013

Ajankäsitys ruuhkavuosissa on outo. Välillä päivä voi olla niin pitkä ja raskas, että monta kertaa pitää ihmetellä, että vielä näin monta tuntia töitä ja tai näin monta tuntia lasten nukkumaanmenoon. Sitten välillä päivät vaan hujahtavat ohitse. Kokonainen vuosi pyyhkäisee ylitse kuin tornado. Ehdin vain kysymään, että mitä tapahtui. Mikä muhun iski?

Eilen en ehtinyt fiilistelemään vuoden 2012 kulkua ja tapahtumia. Oli työpäivä ja sen jälkeen laittelin tarjoiluja vieraita varten. Ilta meni nopeasti seurustellen, syöden ja rakettitouhuissa ystäväni perheen kanssa. Ainakin 2013 tuli hyvin vastaanotetuksi. Tervetuloa!

Omat ja ystäväperheen pojat katsovat ensimmäisiä raketteja ikkunasta


Ruuassa oli perinteinen linja. Nakkeja, bratwursteja, jauhelihakepakoita, ranskalaisia, dippejä ja kotitekoista perunasalaattia.

Raikas perunasalaatti
noin 1 kg perunoita (yleisperuna käy hyvin)
2-3 hapanta omenaa
2 suolakurkkua tai kapriksia (own note: mies haluaa kapriksia)
kevytmajoneesia itse suosin Kavlia
turkkilaista jugurttia
loraus sitruunamehua
suolaa, mustapippuria

Kastikkeeksi noin 2/3 majoneesia ja 1/3 turkkilaista jugurttia. Sitruunamehun (n 1-2tlk) laitan keitettyjen ja pilkottujen perunalohkojen sekaan vielä kun ne ovat haaleita. Muuten vaan sekoitellaan ja  jäähdytellään jääkaapissa :)

Minä rakastan kotitekoista perunasalaattia (ystäväni Hanna tekee parhaimman). Mies taas on väittänyt inhoavansa perunasalaattia, mutta nyt hänkin joutui myöntymään -perunasalaatti on hyvää. Pojat olivat niin juhlatäpinöissään, etteivät jännitykseltään pystyneet syömään mitään. Ei edes näitä jälkkäriherkkuja (kuohari on luonnollisesti äideille):

Ystäväni leipoi mokkapaloja ja minä tein vaahtistikkuja 
Kuvassa suosikkikuoharini Crémant D'Alsace Wolfberger (kuiva).

Jos pojilta kysytään, niin varsinaiseen asiaan pääseminen - eli raketteihin - kesti liian kauan. Vihdoin päästiin paukuttelemaan.

Märkä ja kolea sää (taisi olla melkein nollakeli) ei tehnyt hyvää melkein flunssasta parantuneille. Nyt meillä niistetään ja yskitään taas :(

Pitkät tähtisadetikut ovat ikisuosikkeja. 4 pakettia meni hetkessä.

Kadulla oli muitakin ampujia ja savu sen mukainen

Miehellä on aina jonkinlainen laukaisusuunnitelmakin :)
Alkuun yksittäisiä erikokoisia raketteja

Loppuhuipentumana on oikein iso pata ja kaksi pienempää vieressä.
Tänä vuonna paukkui Kontulan Gangsta :)

Vuoden ensimmäistä päivää eletään kuin pellossa. Aamiaiseksi vaaleaa leipää, mokkapaloja ja lapsille sipsejä ja suklaatakin. Olisi aika palata vähähiilarisille ruokavaliolle ja kasvisten syöntiin.


Kiitän teitä ilahduttavasta ja ajatuksia herättävästä virtuaaliseurasta vuonna 2012 ja toivon

Hyvää Uutta Vuotta 2013


6 kommenttia:

  1. Sun kuvaus ruuhkavuosista on niin tosi. Olen joskus miettinyt, et KUIN ihmeessä päivät on ajoittain tosi pitkiä, mutta yksi vuosi on lyhyempi kuin hujaus?
    Pitäis oppia elämään ihan juuri tässä hetkessä, että ehtis elää ennenkuin aika loppuu. (olipa synkästi sanottu, mun päässä se oli hieman positiivisempi kuin ulostulo)

    Rauhallista ja iloista tätä vuotta mahtinaiselle!

    VastaaPoista
  2. Onnellista uutta vuotta sinullekin! Olet yksi lempibloggaajistani ja niin myös 5-vuotiaan tyttäreni. :) Kerroin lego-kalenteriepisodista ja tyttö pyysi kertomaan lisää, mitä teillä on tapahtunut. Kerroin päälle pissanneesta apinasta ja pensaassa piileskelevästä koululintsarista, ne tulivat ensimmäisenä mieleen. Lisää olisi vain pitäny kuulla, että lapsen mielestä teidän kommellukset ovat viihdyttävää kuultavaa. :D

    Syömiset on täälläkin ollut mitä sattuu. Vaakan mukaan paljon lisää ei joulun aikana ole tullut, mutta mahan ympärillä vellova läski kertoo muuta. Ja mikä kamalinta, jo ennestään pullukka tyttönikin on saanut entistä pulskemman mahan joulun sikailuista. :( Nyt alkaa arki täälläkin. Tsemppiä vuoteen!

    -Kaisla

    VastaaPoista
  3. P:
    Kyllä se aika kulkee tosiaan niin, että päivä on pitkä ja vuosi lyhyt :) Ja toisaalta siitä pikaisesta vuodesta ei meinaa muistaa parin kuukauden takaisia asioita lainkaan. Olet oikeassa: Pitäisi osata tarttua enemmän hetkeen, puuhata lasten kanssa eikä miettiä että tuokin pitäisi hoitaa ensin tai voi että kun mua väsyttää. Mulla toi väsymys on usein myös asenne, jos vaan saa riuhtaistua itsensä tekemään jotain, niin siinä piristyy.

    Kiitos ja hyvää Uutta Vuotta sinulle ja perheellesi.


    Kaisla:
    Kiitos ja hyvää Uutta Vuotta takaisin päin :)

    Eihän tähän meidän perheen touhuun voi kai suhtautua muuten kuin naurulla :D Vaikka välillä tapahtumahetkellä voisikin tehdä mieli enemmän kirkua tai itkeä.

    Minä olen ottanut joulun aikaan reilun lisäkilon suoraan vyötärölle. Huomenna olisi karu paluu arkisempiin ruokiin. Kunhan tämä flunssa loppuisi, niin pääsisin edes pururadalle liukastelemaan.

    VastaaPoista
  4. Oikein hyvää uutta vuotta ja kiitos kun jaksat aina käydä luonani kylässä. Olet yksi lempparikirjoittajistani :)

    VastaaPoista
  5. Hauskaa tätä vuotta. Mukannäköinen ilta teillä. :)

    VastaaPoista
  6. Pohdiskelija:
    Kiitos. Hyvää Uutta Vuotta sinulle ja läheisillesi :)

    zirk:
    Samoin sinne :)

    VastaaPoista