24. tammikuuta 2013

Pomohierarkia

Olen leikkinyt yhtä eläinleikkiä keskimmäisen ja kuopuksen iltaisin joulukuusta saakka. Lähes poikkeuksetta leikin aluksi käydään kiivas keskustelu siitä, että saako joku olla pomo. (kompromissi ja demokratia eivät yleensä tule valituksi).

Olen reklamoinut. Miksi minä en saa ikinä olla pomo? Sehän on ihan väärin.

Alkuviikosta pojat tekivät myönnytyksen, äiti saa olla varapomo. Varapomo pääsee pomottamaan, jos varsinainen pomo on lomalla tai viikonlopun vietossa. Leikissä ei ole ikinä tullut tilaisuutta varapomolle.

Reklamoin asiasta.

Tänään taas keskustelimme siitä, että kuka saa olla pomo. Ilmoitin koemielessä, että minäpäs en leiki, jos en saa joskus olla pomo. Pojat auliisti ilmoittivat, että hyvä on, äiti saa olla pomo. Hetken jo ajattelin, että olenpas onnistunut kasvattajana, kun vuorottelu sujui näin hyvin.

Leikin alettuna kuopus alkoi pomottamaan minua. Mitä ihmettä, minähän olen pomo! Pojat hymyilivät maireana. Toki äiti on pomo, mutta kuopus on tänään ylipomo.

Mistä ne keksivät kaikki nämä jutut?

8 kommenttia:

 1. zirk:
  Mä olen ollut poikkeuksellisen hyvällä tuulella koko illan, kun mua jaksaa naurattaa toi ylipomo :D


  Pohdiskelija:
  :D
  Kun vielä saisi sen ajatus/toimintakapasiteetin valjastettua johonkin hyödylliseen...

  VastaaPoista
 2. Kuullostaa valtion hallinnolta. :)

  VastaaPoista
 3. :D

  eläköön demokraattinen diktatuuri!

  VastaaPoista
 4. Mirka:
  Kyllä tuo sopii yksityissektoriinkin. Kokemuksenani on usein ollut se, että päättäjiä löytyy vaikka kuinka monta ja sitten kun etsitään tekijää, niin kaikki tuijottavat minua.


  marikan polut:
  Kunpas pääsis joskus diktaattoriksi ;)

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen joutunut reklamoimaan. Tosin en siitä ettenkö saisi joskus olla pomo, vaan siitä etten koskaan saa olla prinsessa!

  Miksi ihmeessä minun pitää aina olla palvelija!? Kun sitähän joudun muutenkin jatkuvasti olemaan. ;-D On se niin väärin.

  VastaaPoista
 6. -Jassu-
  Minulla on usein mahdollisuus olla prinsessa. Vaihtoehtoja, joista voi valita on kaksi: Amidala tai Leia. Kiitos Lucakselle edes näistä optioista :)

  Prinsessana olo loppuu siihen, kun joku nuorista jedisotureista kaipaa tarjoilua tai pyllynpyyhintää...

  VastaaPoista