29. tammikuuta 2013

Viikonlopun vieraat

Meille tuli päiväkodista keskimmäisen mukana koko viikonlopuksi kylään Hunaja-nalle. Hunaja oli niin mieluisa vieras keskimmäiselle!


Hunaja lähtee perjantaisin tutustumaan päiväkotiryhmän lasten koteihin ja palaa maanantaina kertomaan seikkailustaan. Jokainen saa vuorollaan Hunajan kylään. Lapset ovat askarrelleet nallelle oman sängynkin ja ovat niin täysillä mukana projektissa. Ihana projekti!


Siellä keskimmäinen pötköttää sängyssään ja Hunaja vieressä omassa sängyssään. Hunajalle opetettiin heti kodinturvajoukkotoimintaakin kuten alla näkyy :)

Muistoksi vierailusta Hra Kepponen tulosti kuvakollaasin päiväkotiin. Hunajan vierailusta kuuluu tehdä pienet muistiinpanot tai lapsi voi piirtää vierailuun liittyvän kuvan.


Viikonlopun toinen vieras - kutsumaton sellainen - on kurkkukipu :(

Yritin viettää aktiivista viikonloppua antamatta periksi viime viikolla alkaneelle kurkkukivulle. Aika hyytynyttä oli meno. Käväisimme esikoisen kanssa avaamassa laskettelukauden ja se oli varmaan se viimeinen niitti. Maanantaina hyydyin kesken työpäivän täysin, kipu suorastaan räjähti ja tänään jouduin jäämään kotiin potemaan. Ilman särkylääkettä en pärjää lainkaan. Kävin lääkärilläkin, mutta mitään kummempaa ei löytynyt, ja kipu laitettiin virustulehduksen piikkiin.

Tuhdisti särkylääkittynä päiväni oli aika ok: pitkät päiväunet ja leffa. Sama ohjelma huomenna.

5 kommenttia:

 1. Ihan idea tuo kiertävä Nalle.

  On muuten tollasta tosi sitkeää kurkkukipuflunssaa liikenteessä, toivottavasti paranee pian. Lepo paras lääke (kunnon kipulääkkeiden lisäksi...), niin välttyy jälkitaudeilta (nimimerkillä kokemusta on).

  VastaaPoista
 2. Woops:
  Minusta tuo kiertävä nalle on loistoidea siitä, kuinka päiväkodissa saadaan tehtyä lapsille mieluisia juttuja pelkällä kekseliäisyydellä ja viitseliäisyydellä. Ne ovat kaikki ihan täpinöissään perjantaina, että keneen arpa osuu ja maanantaina onnekas saa kertoa kaikille, mitä Hunaja koki.

  Varmaan olisi minunkin kannattanut pysyä viikonloppu sängyssä, mutta ajattelin, että tämä on taas vaan näitä pieniä mutta sitkeitä riesoja. Enkä toisaalta halunnut enää ottaa perheeltä pois kolmatta viikonloppua putkeen :(

  VastaaPoista
 3. Hih, hunajainen kodinturvanalle. Ihana projekti. Pikaista paranemista ja hyviä leffoja sinulle.

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtava juttu tuo Hunajainen! :D Mahto keskimmäinen olla tarkkana vieraansa suhteen.

  Mitkä ihmeen tautiviikot nämä nyt on, kun tuntuu että joka suunnalla on kylässä tuo sama tauti. Tai sitten noro, joten mielummin otin minäkin vastaan tuon jomotus-yskitys-särky-räätys-taudin. Hirmuhuonoon saumaan vaan iski, kun tenttejä ja tehtävien palautuksia pukkaa. Mikä siinäkin on, että mekälle aina se viimenen palautuspäivä on se kun työni palautan - eikö niitä nyt _joskus_ voisi tehdä jo silloin kun käsky käy.... Saakura, tässä taudissa taitaa olla narinaitiöitä seassa ;)

  VastaaPoista
 5. zirk:
  Hieno on tuo nalleprojekti. Keskimmäinen niin polleana esitteli Hunajan sängyn - lapset olivat aivan itse tehneet :)

  Tämä on luksus sairastamista, ei toistaiseksi tarvitse huolehtia kenestäkään muusta kuin itsestäni.


  Haltiakummi:
  Meillä oli oikein Hunajan sylittelyvuorot ja se oli tarkkaan hommaa. Kasvot piti olla sylittelijästä pois päin, että nalle näkee :)

  Tsemppiä sinne opintoihin taudin keskellä. Mulla on tosiaan luksusta, kun saan hoitaa vain itseäni. Töissä voi tulla vähän sanomista ja pidempää päivää, mutta ajattelin surra sitä myöhemmin.

  Noro on sellainen vieras, että melkein mikä tahansa muu mieluummin. Meillä ei ole kunnon vatsatautiepidemiaa (sellainen kevytmalli on ollut osalla porukasta joka talvi) ollutkaan pitkään aikaan, joten jään kauhulla odottamaan.

  VastaaPoista