2. tammikuuta 2013

Kiva?? kun kävit 2012

Flunssaisena ja sairaslomalaisena tässä on aikaa miettiä, että mitä jäi mieleen kuluneesta vuodesta. Oliko se hyvä, huono vai keskinkertainen?

Aina kun meinaan vaipua vaikerruksen alhoon, muistelen marraskuuta 2008. Makasin eristyshuoneessa Naistenklinikalla 40 asteen kuumeessa ja enterorokossa, vastasyntynyt pötkötti vieressäni valohoidossa. Isäni oli juuri saanut massiivisen infarktin, joka johti päivystyksessä tehtyyn ohitusleikkaukseen, jonka aluksi sydän pysähtyi. Äitini oli niin sekaisin, että ei esimerkiksi löytänyt Meilahden sairaalatornia saatikka ratikkapysäkkiä. Töissä miehen koko yksikkö oli lakkautettu ja suurinta osaa odotti irtisanominen. Miehen kanssa samasta paikasta kilpaili reilut 80 muutakin. Muukin perhe oli enterossa. Tuon jälkeen meillä on ollut vain vähemmän paskoja kuukausia.

No mutta vuoteen 2012.

Valitusosastoon kuuluu työelämä. Kolmet yt:t. Miehellä kahdet, minulla yhdet.  Omissani koko tiimini irtisanottiin ja minä jäin yksin jäljelle. Olin helpottunut, ehkä onnellinenkin. Tosin olisihan se ollut ihan kiva, jos työnantaja olisi voinut ilmoittaa päätöksestä silloin, kun kaikille muillekin ilmoitettiin, eikä olisi itse pitänyt soitella useita puheluita. Isossa firmassa on kelju olla ilman organisaatiota ja pomoakin tarvitsisi joskus, mutta onnistuin hyvin olemaan potematta tuskaa siitä. Plussana pitää sanoa, että pääsin valkkaamaan pari mielenkiintoista hommaa itselleni :)

Miehenikin sai pitää työnsä. Hänen työkuormansa kasvoi kohtuuttomaksi vuoden aikana. Mies on harmaantunut aivan liikaa. Valitusosastoon kuuluu myös yli kuukauden sairasteluputki talvella, kuukauden mittaiset pahat koivuallergiaoireet, liian monet viikot yksin lasten kanssa ja liian vähäinen aika käsitöihin ja askarteluun.

Mutta sitten niin positiivisiin juttuihin:
+Vuodet lomat olivat oikein onnistuneita. Tammikuussa perhelomailimme Teneriffalla. Kesälomakin oli kiva, vaikka säät olivat huonot.
+Aloitimme esikoisen kanssa laskettelun
+Kesäloman huipentuma oli onnistunut painonpudotusurakka.
+Syksyllä sain aikaiseksi ulkoilla ja liikkua säännöllisesti, joka piti pirteämpänä
+Töissä asiat ovat menneet vain parempaan suuntaan
+Pääsin lomamatkailemaan paljon
+Tein pari antoisaa työmatkaakin
+Olen hankkinut kivoja vaatteita ja asusteita itselleni
+Meille tuli lemmikki
+Sosiaalinen elämäni on ollut hippasen vilkkaampaa

Loppuvuoden pelastus ja onni ollut anoppi ja hänen siskonsa, jotka ovat auttaneet meitä todella paljon.

Eihän tällaista vuotta voi haukkua. Vuoteen mahtui paljon iloisia asioita. Olemme terveitä, yhdessä, työssä ja rahat ovat riittäneet jopa matkailuun ja pieneen muuhunkin extraan. Tapahtumien ja työn täyttteinen vuosi. Kiitos tästä.

Tammikuun kuvakollaasi:
Perheloma Teneriffalla, ainoina käsitöinä housut ja painettu paita ja ulkoilua lasten kanssa


Helmikuun kuvakollaasi:
Vapaa päivä Barcelonassa työreissun päätteeksi, laskettelua ja suosikkileikkinä kioskiMaaliskuun kuvakollaasi
Maaliskuun lopussa vielä laskettelimme, sää oli todella keväinen, kuukauden lelu oli jätti-ilmapallo ja tapasimme askartelun merkeissä meillä ihanien kätevien emäntien kanssa


Huhtikuun kuvakollaasi
Virvontaoksia ja trullitoimintaa, HeviSaurus risteily Tukholmaan, Päivä Skansenilla, lisää Star Wars pahvilaatikko maailmoja ja keväisen Düsseldorfin vihreyttä


Toukokuun kuvakollaasi:
Askartelimme Afrikan tuliaisista marakassit, kävimme japanilaisessa puutarhassa, vietimme keskimmäisen 5v synttäreitä, olin työmatkalla Tunisiassa ja kävin retkellä upeassa Karthagossa. Kuun lopussa iski helleaalto ja shortsikelit. Parsasesonki.


Kesäkuun kuvakollaasi:
Keskimmäinen saksi hiuksiaan ja hänestä tuli lyhyttukkainen, yksi t-paita valmistui, vesisotaleikit jatkuivat, askartelimme paperiautoja, lakuvarkaalta jäi legopää todistuaineistoksi, terassipöytä muuttui Gormit-maailmaksi ja pihalle tuli trampoliini.Heinäkuun lomakollaasi:
Tuurin Miljoonativoli, Virrat, Amurin työläiskorttelimuseo, Tampereen asuntomessut, Naantali ja Muumit, Porvoo, Turun Linna ja kotipihan pionit. Ihana loma, jonka starttasi lapsivapaa pitkä viikonloppu.


Elokuun kuvakollaasi:
Olimme häissä Vanajanlinnassa, mummin koira oli meillä hoidossa, pääsin askartelemaan Mirkalle ja risteilimme miehen kanssa kahden Pietariin


Syyskuun kuvakollaasi:
Juhlimme taloyhtiön 10-vuotisia autohallissa herkkujen kera, helteisenä lauantaina teimme Leonidan kanssa koko päivän joulukortteja ja Mirka kävi virkkaamassa, kävin listani viimeisessa Helsingin kaupungin ylläpitämässä museossa Ruiskumestarin talossa, kiersin kävelylenkkiäni ahkerasti.Lokakuun kuvakollaasi:
Lokakuussa oli vielä mukavat ulkoiluilmat, säiden kylmetessä tutkittiin toppavarastoja ja tapeltiin niiden käyttämisestä ankarasti. Kävimme Flamingossa kylpemässä ja tsemppasin ruuan suhteen. Palkinto-ohjelma syksyn ankeuden selätykseen käynnistyi jälleen.


Marraskuun kuvakollaasi:
Mikä bilekuu! Hurrrrjat Halloween juhlat, kahdet kaverisynttärit ja sukulaissynttärit. Noppa tuli meille!


Joulukuun kuvakollaasi:
Onnistunut matka Israeliin ja retki Petraan ja joulun viettoa


Koottuani kuvakollaasit onkin pakko nostaa vuoden rankingia. Paljon mukavia muistuja ja aktiivista toimintaa. Hyvä vuosi!

9 kommenttia:

 1. Melkoinen vuosi, mutta plussan puolelle jäitte! Kiva idea tuo kollaasin kokoaminen, yllättävän paljon sitä ehtiikin elämää vuodessa tapahtua!

  Parempaa uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 2. Norkku:
  Kiitos. Perus arjen ja harrastusten ohellakin näyttää vuoden aikana kertyvän yhtä ja toista menoa ja kommellusta. Toivon vähän vähemmän turbulenssin vuoteemme 2013. Hyvää Uutta Vuotta sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 3. Vuosi täynnä elämää! Oikeasti valtavan iso juttu, että te molemmat saitte pitää työnne. Vaikka miehelläsi nyt kurja tilanne onkin töiden määrän takia.
  Tsemppiä tähän vuoteen. Millainen tästä mahtaakaan tulla?

  VastaaPoista
 4. Oooooo, kyllä tuo kuvakollaasikin sen kertoo - ei lainkaan p*skempi vuosi Kepposelassa :) Ja Mirkan nurkilla kävinkin jo nurisemassa vaakani pelottavista lukemista (olen vieläkin shokissa), joten olen todella ylpeä ja iloinen ystäväiseni painonpudotuksestasi, liikkumisen ja syömisen parantamisesta. Meikälläkin jää nyt jossittelu - lopetin salakavalasti lisääntyneen tupakoinnin kokonaan Kyproksen reissun jälkeen, tosta noin vaan, niin eiköhän multa löydy selkärankaa ruveta keittämään aamupuuroa ja jättää karkit sekä mätöt kauppaan.

  Ihanaa tätä vuotta Kepposka ja koko Kepposela - olkoot se onnellinen, mukavia muistoja täysi ja todellakin tasaisempaa lentoa ilman hirmuisia turbulensseja :)

  VastaaPoista
 5. zirk:
  Uskon, että tästä vuodesta tulee hyvä :) Yritän päästä taas ulkoilun makuun. Kiireinen joulukuu ja tämä flunssa on estänyt kaiken hapen saannin. Odotan kovasti, että pääsemme hiihtämään, luistelemaan ja laskettelemaan.

  Vaikka kuopus on kehitellytkin kovan 4v uhman ja oikein odotan millainen on tempperamenttisen keskimmäisen 6v uhma. Ihan hurjaa on se, että ensi syksynä keskimmäinen menee eskariin.

  Työn säilyminen luo turvaa elämään. Tosin työpaikan suhteen jännitys jatkunee, miehellä on projekti heti keväällä katkolla. Maailmantalouden kehitys saattaa ajaa oman työnantajankin taas uudelle säästökuurille. Mutta sitä on turha surra etukäteen.

  VastaaPoista
 6. Vuodessa ehtii! Mitähän tämä vuosi tuo tullessaan???
  Ainakin mulla on sulle jotain blogissani:)

  VastaaPoista
 7. Haltiakummi:
  Mulle sopisi vuosi ilman mitään suurempia ylläreitä. Ylläriksi riittäisi se, että mihin mennä kesälomalla :) Pahasti pelkään, että turbulenssi pukkaa taas keväämmällä...

  Tsemppiä ruokakoitoksiin. Itsekin olen pakollisen ryhtiliikkeen edessä. Jouluna pääsi kaikki asiat aivan retuperälle. Kunhan pääsisin tästä taas kävelylenkilleni ja ruokailurytmiin.

  Sinulle toivon hyvien muutosten vuotta :)


  Annu:
  Lasten myötä talo on täynnä tapahtumia ja elämää ja siihen soppaan, kun työelämä vielä heittää omat yllärinsä, niin vuodessa tosiaan tapahtuu vaikka mitä.

  Kiitän jo etukäteen ja menen heti kurkkaamaan :)

  VastaaPoista
 8. Mun silmin teidän vuosi näyttää olleen lennokas, mutta myös monien onnellisten tapahtumien täyteinen! Kuten Haltiakummi tuossa sanoi, munkin mielstä sun hienoin saavutus on painonpudotus, joka ihan varmasti poikii paljon hyvää seurannaista tulevina aikoina! Mä aion tulla perässä, ihan varmasti.

  Bloggailu on muuten ihan parasta siitäkin syystä, että miten sitä muuten muistaisi omasta vuodestaan mitään? En mä ainakaan. Teitin kuvakollaasitkin on jotenkin niin ihania. (enkä mä muistanutkaan, että kahesti ollaan kätsyilty)

  VastaaPoista
 9. Mirka:
  Meillä terveellisen elämä harjoittelu-urakka jatkuu edelleen. Joulun aikaan tuli syötyä kaikenlaista herkkua ja maattua sohvalla ulkoilun sijaan. Ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen siirryin pluskäyrälle.

  Painonpudotus oli hyvä juttu. Sanoisin silti, että ihan yhtä hyvä on ollut säännöllinen ulkoilu. Tai ehkä se on noiden yhteisvaikutus. Kun nyt taas pääsisin siihen kuntoon, että voisin ulkoilla.

  Painon pudotus kannattaa. Tule perässä! Tsemppiä!

  Vuoteen mahtuu niin paljon kaikenlaista, että liian moni asia unohtuu. Blogi ja valokuvaus auttavat muistamaan enemmän ja siltikin moni kivakin juttu unohtuu :(

  Huomasin muuten sekalaisten kuvien joukosta, että mitä todennäköisimmin noiden kahden kerran lisäksi olemme tehneet kortteja kerran kahdestaan. Mulla on sellainen onnistunut saniaiskortti skannattuna ja muistan kuinka tein sen teillä :)

  Noita kollaaseja oli kiva tehdä. Lomakuusta pitäisi melkein tehdä yksi per viikko. Niin toiminta ahdettu oli viime kesäloma. Rantakelillä olisi ollut vaan parit biitsikuvat.

  VastaaPoista