13. maaliskuuta 2012

Muistijälkiä kiireen keskellä

Aika kulkee tällä hetkellä nopeutettuna. Päivä on yksi ohikiitävä suhaus vaan. Olen kuin pikakelatussa elokuvassa, huiskin sinne ja tänne. Mitään ei tule valmiiksi. Työpäivän jäljiltä on aina enemmän rästiä kuin aamulla aloittaessa. Kotona on kiireisten viikkojen jäljiltä Mount Everestin kokoinen pyykkivuori kutistunut sentään Mont Blanciksi, mutta matkaa perus Sallatunturiin on vielä huimasti. Nurkat notkuvat käsittelyä odottavia pinoja. Kuka jaksaisi hoitaa laskut?

Kiireen keskellä pieniä muistiin talletettavia asioita:

* Oma kuva
Kuopuksen omahoitaja pyysi yksi iltapäivä päiväkotiin sisään katsomaan kuopuksen piirrustusta. Kaveri oli yllättänyt kaikki omakuvaa piirtäessään. Detaljina vielä pitää mainita, että suun kuopus oli vielä jälkikäteen korjannut, koska kyllähän häntä hymyilyttää, kun hän on menossa kuvassa uimahommiin.

Kuopuksen omakuva, 3v 3kk

* Metrin ponnahduslauta
Olimme sunnuntaina uimassa koko perhe. Esikoinen ui varsin kevyesti 2*25m ja halusi sitten lunastaa lupauksen päästä hyppyaltaaseen. Äitiä jännitti. Sinne se poika kipaisi metrin ponnahduslaudalle. Ei muuta kuin hyppy veteen ja äkkiä takaisin jonoon.

* Kermavaahtoa
Kuopus pelkäsi ennen monitoimialtaan hurjia poreita. Nyt hän hihkuu innoissaan "Äiti, vie minut kermavaahtoon!" Ne isot poreet ovat kuin kermavaahtoa. Veljien välisessä kisassa kuopus hyppäsi keskimmäisen perässä lastenaltaan syvään päähän. Pikkasen tuli isille kiire, kuopuksella ei ylettynyt pää veden pinnalle. Hetken toivuttuaan pelästyksestä pieni vesipeto nauroi ja sanoi "Minä sukelsin".

* Elokuvailta
Esikoinen on saanut vihdoin katsoa vanhoja Star Wars elokuvia, jotka ovat K7. Sitä emme pysty mitenkään perustelemaan, että miksi meidän vajaa 5v katsoo myös. Koska naapurin tyttökin on 7v, hänet kutsuttin meille elokuvailtaan. Esikoinen lupasi selostaa tapahtumia, esitellä henkilöt ja varoittaa pelottavista kohdista. Tunnelma sohvalla oli aika tiivis, koska lapset istuivat ihan kylki kyljessä (naapurin tyttö keskellä) tapittamassa elokuvaa popcorn kipon kanssa :)

* Hyvä ystävä
Keskimmäinen on vihdoin päässyt ylitse parhaan ystävänsä muutosta ja löytänyt itselleen uuden hyvän ystävän. Onpa ihanaa viedä poika hoitoon, kun siellä on kaveri odottamassa ja lapset ovat ihan täpinöissään, että mitä tänään leikitään. Kuopuksen sopeutumiskyky yllättää. Hän leikkii usein ryhmän isompien poikien kanssa autoleikkejä. Hyvänä kakkosena on oman ikäisten tyttöjen kotileikit, jossa hän haluaa olla aina isoveli :) Kolmosena on lautapelit, jos saa kaveriksi sellaisen, joka osaa luotettavasti laskea askeleet eteenpäin.

* Printtipaita ähky
Keskimmäinen ja kuopus ovat useamman kuukauden ajan käyttäneet vain printtipaitoja. Äidillä on ollut printtipaitaähky. Etenkin Star Wars paita ähky. Piilosta löytyi meille superkiva vaatesatsi. Pojat taitavat olla itsekin kyllästyneitä printtipaitoihin (ainakin hetkellisesti), koska kiskoivat suoraan kassista Marimekon raitapaidat päälleen ja kehuivat kivoiksi.

Raitapaidat Piilosta

Tässä loputkin löydöt Piilosta.
Esikoiselle: 3 raitapaitaa, 2 shortsit ja Me&I canvakset
Keskimmäiselle: 3 raitapaitaa lisää

* Tasan viikon kesti vatsatauti ja kiersi jokaisen perheessä :(

6 kommenttia:

 1. Minä sukelsin <3 voi ihana =) Kiva että siellä iloitaan vedestä, elokuvista, naapurin tytöstä ja piirtämisestä. Raitapaidat on myös kivoja ja kirppislöydöt. Vatsataudit on kurjia, ja miks niiden täytyy vielä tarttua niin helposti?
  Hyvä kun mainitsit noi pyykit, muistin käydä apteekissa hakemassa sitruunahappoa ja pestä meidän pesukoneen. Nestemäisen sappisaippuan valmistajat voisivat laittaa jonkinlaisen varoituksen pullon kylkeen, että koko kone on sen jälkeen ihan limainen ja ruskea, kuin joku huoltoaseman vessa.

  VastaaPoista
 2. Hieno oma kuva. Toivon että meilläkin printti-innostus laantuisi.

  t: Rusthollarin mamma

  VastaaPoista
 3. Arjen kultahippusia... niitä kannattaa kirjoittaa muistiin :).
  Ihan tuttua tuo arkikaaos, minkä keskellä eletään. Mulla Etnan kokoinen puhdaspyykki selvittämättä ja kaks koneellista pyykkiä odottaa ripustamista... taidanpa ottaa pyykkikoria sarvista...

  VastaaPoista
 4. aika taitava piirtäjä teillä siellä, meillä ensi viikolla 4vee ei osaa vielä piirtää, kuin pääjalkaisia:)
  Pyykkivuori-vertauksesi oli mainio:) Meillä ei varmaan koskaan ole tuota everestiä matalammalla..
  ihana, kun kirjoittelet näitä arjen riemuja tänne talteen, ne on niitä, mistä saa voimaa ja ne on myös niitä, jotka sitten vaan unohtuu kaiken keskellä.
  Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 5. Vera: mä käytän sappisaippuaa, mutta sitä palaa. Hinkkaan sillä 50% pyykistä ennen koneeseen laittoa. Mä en ole ikinä edes ajatellut, että sappisaippualla voisi olla tuollaisia vaikutuksia. Olisin mä ehkä huomannut, jos palalla on sama juttu. Täytynee tsekata.

  Kiitos Rusthollarin mamma, Eloise ja Riikka :)

  VastaaPoista
 6. Ei sillä palalla oo samanlaisia vaikutuksia, oon useasti ennen nestemäisen ostoa esipessyt palalla suurimman osan pyykeistä, eikä koneeseen oo tullut mitään. Mut ne on ihan eri värisiäkin, pala on vihreä ja nestemäinen on ruskeaa mönjää.

  VastaaPoista