3. maaliskuuta 2012

Päivä Barcelonassa

Onpa ihanaa olla kotona. Kylläpä on viikossa lumikasat pienentyneet ja selvästi kevättä ilmassa!

Barcelonassa oli kevät jo pitkällä, tosin ei siellä vielä ollut lehtiä niissä puissa, jotka ne talvikaudeksi pudottavat. Kukkiakaan ei vielä juuri näkynyt. Auringossa oli suorastaan lämmin ja jos ei pahasti tuullut niin päivällä tarkeni kävellä ilman takkia -ainakin kadun aurinkoisella puolella.

 Plaza Catalunya

Vaihtoehtoina vapaapäivän ohjelmaksi oli shoppailua ja yleistä kaupungilla pyörimistä tai sitten museo ja ulkoilua. Valinta ei ollut helppo. Edellisen illan piipahdus El Corte Inglesissä paljasti upeiden kevätvaatteiden kirjon itselleni. Kun Suomessa menen vaateostoksille kokoani (44-46) on muutama vaate (toki helpottaa valintaa ;)), niin El Corte Inglesissä kokoani on niin paljon etten jaksanut edes plärätä kerralla kaikkia läpi. Käy kateeksi.
 
Entinen kolleega kerran kuvaili minua naiseksi joka tuntee käsittämätöntä kiinnostusta kaikenmaailman vanhoja kivikasoja kohtaan :)  Barcelonan päänähtävyyksistä ja museoista olemme miehen kanssa kolunneet läpi suurimman osan lomamatkallamme. Gaudin rakennukset keksiäisyydessään ja outoudessaan tekivät silloin lähtemättömän vaikutuksen. Niinpä mielessä pyöri lomamatkalla näkemättä jäänyt Gaudin uran aloittanut Palau Güell. Joten valinta oli museo ja ulkoilua.


Palau Güell oli vierailemisen arvoinen paikka. Tunnelma kirkkoa muistuttavassa pääsalissa oli hetken aikaa lähes taianomainen sillä joku soitti uruilla aikakauden musiikkia. Tosin kyllä Casa Mila on arkkitehtoorisesti uskomattomampi ja mielenkiintoisempi.

Kuva ei tee oikeutta kattorakenteille, joista roikkui
koristeellisiä "piikkejä" alaspäin

Pääsalin huikean korkea tähtitaivaskatto

Koristetut savupiiput kattoterassilla

Päiväni jatkui auringonpaisteesta ja piknikistä nauttien Parc Güellissa. Puisto on varmaan kolmen suosituimman nähtävyyden joukossa. Liikkeellä oli monta ryhmää pikkukoululaisia.

Lopuksi vielä yksi museo lisää: Gaudin kotitalo Parc Güellissa. Se oli nopeasti katsottu, mutta oli siellä muutama todella herkullinen huonekalu.

Gaudin koti


Kasvaisipa meilläkin talo edessä palmuja *huokaa haaveellisesti*.

8 kommenttia:

 1. Olipa ihania kuvia!!! Barcelona on ollut pitkään haaveissani.

  VastaaPoista
 2. Minä ottaisin tuon sään ja ne palmut heti. Voitais istua Rusthollarissa palmun varjossa :)

  t: Rusthollarin mamma

  VastaaPoista
 3. :) Minäkin olen haaveillut Barcelonasta jo pitkään. Ja Gaudista. Upeita kuvia!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti Lauran ja Mirkan toiveet Barcelonan vierailusta toteutuvat :) Miehen kanssa olimme (tosin jo vuosia sitten) lomalla ihan loppusyksystä ja oli varsin kiva reissu. Kaupungissa on paljon nähtävää, mutta ei niin paljoa, että tulisi oikein nähtävyysähky tai turtuminen (vrt Rooma tai Firenze).

  Ja Rusthollarin mamman toive voisi toteutua HETI, niin huomenna istuisimma palmun alla :D

  VastaaPoista
 5. Voi mikä kateus iski :) Rakastan Barcelonassa valoa ja noita upeita rakennuksia ja tunsin itseni todella onnelliseksi kun sain kävellä niiden ohitse mennessäni töihin, muuten voin sanoa että elämäni on onnellisempaa tässä ja nyt...

  VastaaPoista
 6. Onpas siellä ollut ihanan kaunista ja keväistä <3
  mä myös rakastan kaikkia vanhoja kivikasoja ja erilaisia taloja. Jossain vaiheessa "harrastin" asuntoesittelyjäkin, ainakin jos oli kohteena joku vanhempi talo

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia, Barcelona on kiva paikka! En olekaan käynyt Parc tai Palau Güellissa.

  Jos vielä Barcelonaan toiste pääsen, pitää ottaa katsastuslistaan nekin. Ja pidän huolen, etten ole raskaana, jotta voin nauttia punaviinistä ja pihvistä sekä ihan kaikista tapaksista, mitä vaan mieli tekee...

  VastaaPoista
 8. Leonida: Toivottavasti pääset vielä Barcelonaan. Oma top 3 on Casa Mila, Park Güell ja se iso ruokatori :) Kävin tälläkin reissulla ostamassa sieltä hedelmäsmoothieta ja tuoreita hedelmiä. Jos matkalaukussa olisi ollut tilaa, niin olisin vitsinä harkinnut miehelle hervotonta ilmakuivattua kinkkua tuliaiseksi :)

  VastaaPoista