26. maaliskuuta 2012

Pyykinpesun taito

Mont Blanc pyykkivuoren jyrääminen on työn alla. Pyykinpesu on välillä jännittävää: mitä kaikkea löytyy poikien taskuista? Meillä on paljon hyvin pestyjä kauniita kiviä ja legoja, puhdasta sepeliä ja muutama syväpuhdistettu hyönteinen (yök). Onpa kerran kokeiltu, että millaista nuhjua tulee pyykkiin, kun mukaan sujauttaa yhden kertakäyttövaipan.

Näiden kokemusten takia muistan yleensä aina tarkastaa taskut h-u-o-l-e-l-l-i-s-e-s-t-i. Kuten viimeksikin. Siitä huolimatta pesukoneestä tuli käteen pieniä kovahkoja ja karvaisia nökösiä.  Kauhuissani pudotin ensimmäisen lattialle tarkasteltavaksi. Hetken aivoni raksuttivat, ennenkuin tajusin mitä ne olivat.

Pajunkissoja. Kourallinen pyykinpesuaineelta tuoksuvia, märkiä pajunkissoja.

No, nyt pienet arteet ovat kuivia ja tuoksuvat edelleen hyvältä :)


Ihmettelin kyllä, että miten en huomannut pajunkissoja taskussa. Syykin selvisi aamulla, kun aamukiireen keskellä mies kaivoi toppasormikkaasta kahdeksan pajunkissaa lisää. Todettakoon, että 60 pesun lisäksi ne kestävät myös rumpukuivauksen -mahtava luonnontuote!

11 kommenttia:

 1. äsken ihmettelin samaa, että mitä kaikkea sitä taskuista löytyykään, kun nostin poikien toppatakit pesukoneesta ja lattialle tippui vesipyssy.

  pahin on ollut kyllä sellainen pahvinen lastenkirja, jonka kerran pesin toppahaalarin kaverina...

  VastaaPoista
 2. Kati: luonnollisesti vesipyssyt ja toppatakit kuuluvat yhteen :) Lastenkirja kuulostaa ikävältä pyykättävältä, toivottavasti ei ollut hirveää muhjua koneessa.

  VastaaPoista
 3. kyllä se oli just sellaista muhjua, mitä sai nyppiä tunti tolkulla... tästä on kyllä aikaa vuosia.

  ja juu, toppatakki ja vesipyssy on minullekin mysteeni :D

  VastaaPoista
 4. Voi ei, olin jo unohtanut miten jostakin käsittämättömästä syystä mustan pyykkiin joutui kertisvaipan vuosia sitten...

  VastaaPoista
 5. Jostain syystä mä nyt vaan mietin somia pieniä pajunkissoja, pyörimässä hurjaa vauhtia pesukoneessa =) Meillä ei onneksi ole tähän päivään mennessä löytynyt mitään kummallista koneesta. Mikä voidaan laskea jonkinlaiseksi ihmeeksi. Päältätäytettävä kone hillitsee tietysti riiviötä jonkun verran. Astianpesukoneesta on löytynyt leluja.

  VastaaPoista
 6. Hanna: Pahinta mitä meillä on tapahtunut oli tosiaan se kertakäyttövaippa. Mä en ymmärtänyt mitä se tarttuva ryynimuhjake oli ennenkuin se vaippa löyty jonkun vaatteet sisältä. Meillä ei onneksi ollut tummaa pyykkiä.

  Vera: Purin juuri seuraavan koneen pyykkiä. Kun pyräytin tyhjää rumpua, sieltä kuului sellainen vaimea plop plop. Vähän kuin K-plussa mainos vuosien takaa :) Löytyi lisää pajunkissoja.

  Päältä täytettävässä pyykkikoneessa olisi puolensa kyllä. Toisaalta meillä 90% väärästä tavarasta on päätynyt koneeseen taskussa tai vaikka vaatteen sisällä.

  Meillä oli yksi kerta astianpesukoneessa ulkoleikeistä hiekkaisia leikkiastioita :)

  VastaaPoista
 7. Osa käyttää pesupähkinöitä, miksipä ei sitten pajunkissoja. Toimivat kenties jonkinlaisina hajusieppareina?

  VastaaPoista
 8. Linnéa: Vähänkös nauratti, että pesupähköinöiden sijasta pajunkissoja :) Niitä löytyy muuten vieläkin pesukoneesta. Eli kestävät pesusta toiseen :)

  VastaaPoista
 9. Ihanan kestäviä pajunkissoja, josko sopisivat pestynä myös siitepölyallergikoille?

  VastaaPoista
 10. Sisko muuten teki oman blogin, käypäs kurkkaamassa jos jaksat: http://kotikemistinpienipaja.blogspot.com/

  VastaaPoista
 11. ihanat nàmà pestyt pajunkissat :D

  VastaaPoista