2. joulukuuta 2014

Joulukuun alussa

Joulusukka is back
Mietin itsekseni, että mikä on joulussa tärkeää. Tulin siihen tulokseen, että se on se jouluisten asioiden yhdessä puuhailu. Niinpä en voinutkaan riistää pojilta puuhilla täytetyn joulusukan iloa ja onnea. Joulusukka is back!!!  Eläköön 23 päivän mittainen puuhasteluputki - heippa rennot illat sohvalla.

Tällä ei ole mitään sen kanssa tekemistä, että Legokalenterit loppuivat kaupoista ja samoin se kakkosvaihtoehtona ollut karkkikalenteri. Kiitän Hra Kepposta, joka sitkeästi yritti pelastaa perheemme Joulusukalta. Ensi vuonna ostan kalenterit heti niiden ilmestyttyä kauppoihin. 

Niinpä kaivoimme sekä Joulusukan että Toivo Nuutikki Tähtisen esille ja asettelimme ne vastaanottamaan yllätyksiä.

Komea kalenteritonttu on käsintehty lahja

Hyvin pojat osaavat jo tätä Joulusukkaa pyörittää. 1.12 tehtäväksi tuli leipoa joulutorttuja. Keskimmäinen inhoaa joulutorttuja ja sai pienimuotoisen hepulin. Kuopus keksi, että jos laitetaan lappu takaisin Toivon taskuun ja toivotaan jotain muuta joulupuuhaa. On aivan mahdollista, että puuha vaihtuu. Sinne sujahti lappu takaisin Toivon taskuun ja kun keskimmäinen meni vessaan, kuopus toi lapun minulle "Kirjoita tähän äkkiä jotain muuta. Tontut ei uskalla tulla sisään." *vink, vink*. Niin vaihtui tortut lennossa pipareihin :) Illalla Toivolle puolestaan esitettiin toive, että voisitko järjestää seuraavaksi yllätykseksi edes karkkia.

Saas nähdä mitä täytettä keksimme Joulusukkaan ilman sen kummempaa etukäteissuunnittelua. Harkinnassa ovat helpot ja kätevät euron kolikot ;)


Urheiluvarusteet
Pojilla on surkea urheiluvarustetilanne. En vaan ole jaksanut hankkia kaikkea tarvittavaa. Mutta vihdoin on sopivat säärisuojat. Ilmeisesti niitä on odotettu kiihkeästi, koska uusia säärisuojia on käytetty sekä kyläillessä että nukkuessa. Tokihan säärisuojat käy yöpuvustakin :)


15 kommenttia:

 1. Jes Joulusukka!!! :D

  Kannattaisko sitten kumminkin haalia ne kalenterit vaikka jo heti joulun jälkeen (koska ihan salettiin niitä sitten kuitenkin löytyy jostain varastosta heti, kun olette lanseeranneet joulusukan paluun eikä sitä voi enää perua...)

  Ihanat unisäärisuojat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäköisesti legon pirulaiset ovat tänäkin vuonna printanneet kalenteriin vuosiluvun. Arvaat varmaan mitä äidin pikkumussukat mahtavat olla mieltä vuoden vanhoista joulukalentereista ;) Toisaalta jos laitan ihan hirveästi huonoja hommia tänä vuonna, niin varmaan vuoden vanhatkin Legokalenterit kelpaavat ensi vuonna :D

   Jos kalentereita yllättäen tällä viikolla vielä löytyisi, niin olisi mahdollista vielä kääntyä niihin :)

   Poista
 2. Ihana poika ja ihana äiti!

  Meillä on tänä vuonna pojilla herkkusuklaakalenterit, eivät enää halunneet legokalentereita.
  Se on jännä juttu miten ne kiinnostuksen kohteet vaihtuvat....

  ILoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Suklaakalentereita olisi vielä ollut kaupassa jäljellä, mutta meidän esikoinen on allerginen suklaalle. Emme viitsineet kuunnella, että minkä narinan saisi sillä, että yksi jää kalenteritta :)

   Poista
 3. RvaK: kyllä täällä meidän nurkilla niitä vielä näkyi kaupoissa (vai oliko se näköharhaa?).

  Jouduin sittenkin joulupuuhakurimukseen, itseaiheutettuun kaiken lisäksi: lapset päästivät tontun lomalle, minä en näköjään kyennyt.
  Meillä on seinällä jouluessu, jossa joulutasku. Siihen ilmestyy luultavasti aika paljon karkkia (*huokaus*) ja kissanleluja (*toinen huokaus*)
  On kuitenkin myönnettävä että on aika liikuttavaa kun viiksivallu 15-v vielä raahaa laiskan ruhonsa tutkimaan, mitä kivaa tontun taskusta löytyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä se on liikuttavaa sekä suloista, että 15v vielä jaksaa kiinnostuna tontun taskun yllätyksistä :)

   Täältä on kaikki Legon kalenterit loppu :( Myös jokaisesta tsekkaamastani nettikaupasta. Jos teidän kaupoissa olisi vielä 2 kpl Lego Star Wars kalentereita ja 1 kpl Lego City kalentereita, niin haluaisin ne :)

   Poista
  2. tsekkaan lähikaupat kotimatkalla. Jos jostain löydän, pistän varaukseen.
   Seuraa kommenttilootaasi...

   Poista
  3. Seuraan kommenttilootaa kiihkeämmin kuin koskaan :)
   Laitoin sulle johonkin mailiosoitteeseesi mailiakin

   Poista
  4. Heikolta näyttää sittenkin... Tyttömalleja on, mutta ei muuta.... Selvittelen vielä pari paikkaa.

   M

   Poista
  5. iloni oli ennenaikainen, suklaakalentereitakaan ei ole enää kaupoissa :(

   Pahoitteluni; en tiedä mitä oikein olen kuvitellut nähneeni...

   Poista
  6. Lämmin kiitos yrityksestä! Joulusukka rules sittenkin :)

   Poista
 4. niin, piti vielä kysymäni, että pistäkö pikapostiin ;) (niitä kalentereita; ei joulupuuhia)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos niitä löytyy, niin pakettiin vaan ja tänne tulemaan!! 2 kpl Star Warsia ja 1 Lego City olisi hakusessa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Nonna :)
   Keskimmäisen kummitäti on varsin taitava käsistään ja hän on tehnyt Tähtisen.

   Poista