21. joulukuuta 2014

Jouluistamista

Kyllä se on selvästi niin, että meille joulukuusi tuo joulufiiliksen! Ensimmäistä kertaa tuli jouluinen olo, kun viime yönä miehen kanssa laittelimme kuusen valmiiksi. Meillä oli esikoisen kanssa ajatuksena hankkia muutama uusi kuusenkoriste, mutta se jäi ajatuksen asteelle. Mihin ne joulukuun päivät oikein kiisivät?

Joulukuusi omatekoisilla ja Pariisin pikkujoulureissun koristeilla

Vaikka en yhtään tykkää muovikuusesta, niin meillä on sellainen tänäkin vuonna. Muovikuusi on superkätevä, kun se ei varise. Meille on monena vuotena käynyt niin, että kuusi ei olekaan juonut vettä vaan kuivahtanut heti ja sitten neulasia on ollut aivan joka paikassa. Tai sitten joulun menemis- ja tulemishässäkässä olemme unohtaneet antaa lisää vettä kuuselle.

Toinen jouluntuoja on joulukukat. Viime jouluna ihastuin kovasti ystävältä saamaani jouluruusuun. En ollut aikaisemmin nähnytkään jouluruusua.

Viime vuoden jouluruusu

Lähikukkakaupassani oli myynnissä jouluruusuja. Siellä niissä oli paljon lehtiä ja vähän nuppuja. Mietin, että olisikohan siitä voinut leikata lehdet pois ja saada kivemman näköisen. Päädyin kuitenkin vanhaan suosikkiini amaryllikseen. Tänä vuonna otin amaryllikset leikkokukkina. Eipä ole tukemisen kanssa ongelmia ja vartta voi lyhentää mieleisekseen :)


Lisää varrenlyhennystä näille

Kukkakaupassa oli isot laarit punaisia tulppaaneja. Minulle tulppaanit ovat pääsiäis- ja kevätkukkia. Pitihän sitä kuitenkin kokeilla, että sopisiko tulppaanit jouluun. Kivaltahan ne näyttävät.


Koululaisilla alkoi lauantaina joululoma. Meillä on miehen kanssa vielä maanantai ja tiistai töitä. Itselläni ylimääräiset vapaapäivä alkavat vasta uudenvuodenaatosta. Maanantai-iltana on vielä edessä jouluruokien hankinta. Se on yleensä hikinen urakka :( Mutta sitten olemme valmiita jouluun.

Pojilla on tyypillinen joulunalus reuhu ja rähinä. He laskevat tunteja jouluaattoon eivätkä enää millään jaksaisi odottaa. He purkavat odottamisen turhaumaa veljellisellä nahistelulla. Itselläni hermo alkaa olla aika kireällä. Harkinnassa on lahjojen avaaminen aattona joulurauhan julistuksen jälkeen, mikä takaisi ruokarauhan ;)

Esikoinen jatkaa omaa jouluperinnettään. Kun joululoma alkaa, hän sairastuu :(

Tätä kirjoitellessa joulumieli nousee entisestään. Ulkona sataa lunta! Ihanaa! Joulukuusen kanssa ykköspaikkaa jouluntuojana pitää lumi. Viikolla, kun satoi ja satoi alkoi uskoa loppua siihen, että kyseessä on joulukuu. Luontokin oli aivan sekaisin 16.12 huomasin pensaiden vieressä, paikassa johon kukaan ei varmasti ole istuttanut mitään, kolme kukkivaa orvokkia. Jo on kasvukaudella mittaa!


Omat toiveeni joulusta on sellainen rento pyjamajoulu. Ollaan oman porukan kesken, syödään hyvin, lueskellaan, pelaillaan ja toivottavasti myös ulkoillaan. Vielähän tässä ehtii vähän leipoa pipareita ja torttuja ja tänä iltana menen laulamaan joululauluja. Siitä huolimatta, että olen kehno laulamaan. Saatan olla kirkossa se, kenen vieressä on tyhjää :)

25 kommenttia:

  1. Meilläkin on muovikuusi. Se on tarkoitus tänä iltana koristella. Lunta satoi maahan ja tuleehan siitä mukava fiilis. Joulumusiikki soi päivät pitkät ja ainakin joululaulut tuntuvat nojaavan valkeaan jouluun: on hanget korkeat nietokset. Nietoksia ei toki tällä lumimäärällä saa, mutta valkoinen maa kuitenkin.

    Rento pyjamajoulu kuulostaa hyvältä, sitä minäkin toivon. Luulen, että meilläkin avataan paketit suht varhain jouluaattona ettei tarvitse hermoja kiristellä iltaan asti. Mukavaa joulun aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ole vielä juurikaan soiteltu joululauluja, mutta tänään voisi olla hyvä aika aloittaa :) Kummasti kaikki näyttää paljon kauniimmalta tuolla pienelläkin lumikerroksella.

      Mukavaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi!

      Poista
  2. Me ollaan vasta puolivälissä matkalla Kittilään ja täällä on ihan täysi talvi!!! Näyttää niin ihanalta&valoisalta!
    Hyviä joulunaluspäiviä teidänkin perheeseen; vähemmän sairastamista ja enemmän chillailua!

    VastaaPoista
  3. Ihania tunnelmia ja pyjamajoulu onkin parasta. Kivoin päivä onkin joulupäivä, kun koko päivän voi olla niissä uusissa pyjamissa ja pörrösukissa, napsia herkullisia tähteitä jääkaapista ja raotella konvehtirasiaa. Joulupäivänä tulee ihania joululeffojakin telsusta ja niitä koko perheen voimin katsellaan

    Iloista ja rentouttavaa joulua. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niin samaa mieltä tuosta Joulupäivän ihanuudesta. Minulle joulu oikeastaan alkaa myöhäisestä aattoillasta, kun pakollinen ohjelma on takana ja voi rentoilla sohvalla, lueskella kirjoja ja syödä suklaata.

      Mukavaa joulua sinulle ja perheellesi!

      Poista
  4. Ihanaa joulua siellä. Meilläkin on jo kuusi. Aito sellainen, neulasista välittämättä. Neulasia kaivellaan jalkapohjista taas tulevana kesänä...
    Orvokki onkin aika uusi villitys joulukukkana, mutta kaunishan sekin on :).
    Toivottavasti joulutoiveenne rennosta oleskelusta toteutuu. Minä odotan juhlavaa aattoa, taloon tulee vieraita ja pöytä katetaan koreaksi. Teen taas liikaa huushollausta aattona ja väsähdän vähän, mutta se kuuluu asiaan :D. Ihanaa joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aito kuusi on kyllä ihana. Ehkä meilläkin sitten ensi vuonna - tai voi olla, että laiskuus voittaa pysyvästi :)
      Juhlava aatto kuulostaa sekin ihanalta. Juhlien järjestäminen on ihanaa, mutta kyllähän se vie voimia ja aikaa. Meillä on töissä vuoden kiireisin aika loka-joulukuussa ja tämä pimeys vaikuttaa niin, että valinta kallistuu useinmiten pyjamajoulun puolelle :)
      Onnistuneita juhlia!

      Poista
  5. Tulin blogiisi tuolta Tiian blogista ja kivoja juttuja sinulla on täällä. Meillä ei ole vielä kuusta haettu, mutta pitäisi ja olen ehdottomasti aidon kuusen kannalla, mutta sitten on se siivouspuoli ja ne varisevat neulaset, heh. No, nuoriso jo pyyteleekin muovikuusta ostamaan, muttei vielä miehen kanssa lämmetty. Kauniita nuo kukkaset, niin ruusut kuin tulppaanit. Tuovat sitä herkkyyttä. Klikkasin itseni jäseneksi. Tervetuloa kurkkimaan myös minun blogiani, jossa sisustetaan ja tehdään käsitöitä.http://kristallikimara.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli muutamana vuotena peräkkäin sellainen komea muistaakseni ruotsalainen jalokuusi. Ne ovat ihanan tuuheita, paljon oksia ja erittäin paljon neulasia. Sellainen kun jättää vedet juomatta ja päättää pudottaa kaikki neulasensa on pienimuotoinen katastrofi valmis. Pari täyttä roskapussia kerättiin ihan siitä kuusen alta jo valmiiksi tippuneita neulasia. Siitä se ajatus muovikuusesta lähti :) Jos aitoon vielä palaan, niin sitten ihan tavalliseen kotimaiseen kuuseen.
      Kiva, kun liityit lukijaksi. Ehdottomasti tulen vastavierailulle. Pidän käsitöistä kovasti, mutta mitään en ole tehnyt kohta puoleentoista vuoteen. Kovasti on sellainen fiilis, että aikaa olisi jostain irroitettava vaikka väkisin.

      Poista
  6. Kylläpä näyttääkin jouluselta jo, kuusi tekee kummia! Me käytiin tänään ostamassa kuusi, varmaan huomenna isketään paikoilleen, kohta on ollu jo jonkun päivän raivattuna. Päädyttiin pihtakuuseen.. Tipulle tuli keuhkokuumeen jälkioireena hengenahdistusta ja on nyt sitten astmaepäily...mitään tuoksuista sun muista ei sairaalassa sanottu, mutta kannoin hyasintit pihalle ja nyt mennään sitten poikkeuksellisesti vähäkukkaisesti ja tuoksuisesti joulu. Ja jännitetään koko ajan että eihän vaan tuu taas hengenahdistuskohtausta ettei tarvi lähtee sairaalaan. Punasia tulppaaneja mietin kanssa, havujen kanssa aattelin laittaa...jos nyt niitäkään uskallan ostaa..havuhan on tietty Ikean mallia muovi :D
    Meille tulee pukki tänä vuonna klo 15. Sen jälkeen saunotaan ja syödään ja rauha on maassa. Ollaan jo useampana vuonna päädytty, että lahjat jaetaan iltapäivällä, ettei tarvi kenenkään koko päivää jännittää ja hermoilla, kaikille mukavampaa. lapsena meillä tuli pukki aina joskus seiskan nurkkia illalla ja päivä oli ihan karsee :P.
    Mukavaa joulunalusaikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis tila kuuselle raivattuna :D

      Poista
    2. Kurja tuo astmaepäily :( Minulla oli lapsena aika voimakkaat allergiat ja usein sain pienen nuhan joulukuusesta. En mitenkään ollut kuuselle allerginen, mutta ilmeisesti sen mukana tuli kaikenlaista pieneliötä huoneilmaan, joka ärsytti. Hyasintteja en lapsena kestänyt, niissä on voimakas tuoksu.

      Klo 15 on hyvä aika pukin tulemiseen :) Meilläkin on joskut pukki tullut myöhään ja ruokailusta on meinannut tulla piinaava kokemus. Välillä on kokeiltu sellaistakin, että tonttu on jättänyt yhdet lahjat kuusen alle, jotka saa avata heti aamulla. Niiden voimalla pojat ovat jaksaneet pitkäänkin. Nyt tänä vuonna on kuulunut sellaista viestiä Korvatunturilta, että lahjojen määrä on niin vähäinen, ettei riittäisi aamulahjaa. Näppärä hankkisi sinne jonkun DVD:n.

      Poista
  7. Totta tuo; kuusi on kyllä se joulun tunnelmantuoja. Viettäkäähän hyvä joulu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin - hyvää joulua sinulle, lapsille ja kissoille.

      Poista
  8. Mitä jos avaisitte ne lahjat jo aattoaamuna, niin tulisi rauha jo aiemmin? ;-)

    Minä juuri toisaalla hehkutin oikean kuusen puolesta, kunnes sitten tätä lukiessa muistin, että ai niin, kuustahan pitää kastellakin. Saattaisi se muovikuusi kuitekin toimia mulla paremmin. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdin jo tuossa kirjoitella, että joskus tonttu on jättänyt kuusen alle yhden paketin per poika jo ennakkoon avattavaksi. Se on antanut kivasti lisää kärsivällisyyttä pojille odotteluun.

      Lahjojen sopivasta avaamisajasta voisi tehdä jonkun algoritmin :) Riittävän ajoissa, jotta äidin pinna ei katkea ja että kenenkään verensokeri ei laske liian matalalle. Riittävän ajoissa, jotta pojat ehtivät kasaamaan yhden legopaketin per nenä. Riittävän myöhään, että äiti ei joudu heti jouluaattona pelaamaan sitä uutta lautapeliä ;)

      Olen niin samaa mieltä, että kuusen pitäisi olla aito ja oikea, eikä mikään muovihässäkkä. Mutta minkäs teet, kun laiskuus ja mukavuudenhalu ylittää esteettiset vaatimukset :D

      Poista
  9. Jouluiselta näyttää! Ja ihanan siistiltä! :) Jouluruusu on kaunis, olen ihastellut sitä monessa tilanteessa ja ehkä jonain jouluna täälläkin on sellainen. Leikkoamaryllis on hyvä idea!

    Ihanaa joulua koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Jouluruusu on herkän kaunis ja sen voisi kuulemma laittaa kukkapenkkiin jälkikäteen kasvamaan. Harmi, että ne olivat niin surkean näköisiä lehtipehkoja tuossa lähikukkakaupassa :(

      Ihanaa joulua teille!

      Poista
  10. Ihana joulusuunnitelma teillä, mulla ei ole pyjamajoulua kun kahtena päivänä istun vieraaseen pöytään. Iltaisin kuitenkin aion lukea joululahjakirjaa ja popsia suklaata; OLLA vaan!
    Jouluiloa koko teidän perhelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä suunniteltu pyjamaosuus koki pienen lyhentymisen. Anoppi pääsee sairaalasta kotiin ja kokoonnumme yhteen syömään. Iski sellainen pikkunakki järjestää laatikot, kinkku ja rosolli 2 hengen sijasta 6 aikuiselle ja jotain muuta ruokaa kolmelle lapselle. Toivottavasti jo Joulupäivän iltana pääsee siihen pyjamaosuuteen ja suklaarasiaan käsiksi :)
      Mukavaa joulua sinulle ja läheisillesi!

      Poista
  11. Pitäisköhän munkin kukkia hankkia. Hitsi kun oln luontaisenn huono somistaja/koristaja, niin ei kukat tuu mieleenkään.

    Kiinnitin huomiota joulun alusta reuhuun ja rähinään... Onko se niin, et pakko aina keksiä syy, miksi ne reuhaa? Onko liian karsea ajatus, et ne reuhaa siksi kun ne on poikia :) TAi veljeksiä?
    Mä olen jo luovuttanut.

    Ihanaa lepoa sitten kun levon aika on

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukat on helppo ja ihana somiste.

      Meillähän on aina sellainen perustaso reuhuamista ja rähinää. Sen kanssa olen jo melkein oppinut elämään. Tai ehkä oikeampi ilmaisu olisi, että olen oppinut sietämään sitä suurimmaksi osaksi. Se johtuu siitä, että ne ovat poikia ja siksi, että niitä on kolme. Jos yksi on poissa, niin reuhun määrä puolittuu.

      Nyt on vaan valitettavasti normitason päälle juhlapyhäkierrokset. Yksi muistaa sentään tasaisesti kertoa olevansa aika jännittynyt joululahjoista, eikä oikein tiedä kuinka enää pystyy odottamaan. Joskushan tuo innostunut pitää laittaa ulos juoksemaan, jotta kierrokset vähenevät. Sitten on yksi, jolle on sanottu, että saa vain pienen/keskikokoisen legopaketin. Sen pitää stressata siitä, että jos legopaketti onkin ihan älyttömän pieni niin sitten voi olla joulu pilalla.

      Minulla on kova luottamus siihen, että levon aikaa voisi kuitenkin irrota pari tuntia per vapaa päivä. Mutta minähän olen tunnetusti aikamoinen optimisti ;)

      Mukavaa joulua!

      Poista
  12. Pyjamajoulu kuulostaa ihan mahtavalta. Siihen vielä suklaarasia kainaloon ja sohvalle! Jei! Mukavaa joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni rentoilu lomattoman syksyn jälkeen tulee tarpeeseen ja tekee varmasti hyvää. Mukavaa joulua sinulle ja läheisillesi!

      Poista