6. joulukuuta 2014

Joulun toivelahjoja pojille

Minuun iskee joulun alla usein lahjavastaisuus. Se johtunee siitä, että olemme juuri toenneet kahden lapsen synttäreistä ja osa kaverilahjoista on vielä leikkimättä ja pitäisi miettiä, että mitä lahjoja jouluksi. Poikien harmiksi tällä kohtaa äidin kukkaronnauhat eivät ole löysimmillään. Mieleni tekisi käyttää lahjabudjetti urheiluvälineisiin ja käyttötavaroihin, mutta kyllä sinne pukinkonttiin päätyy joka vuosi myös leluja ja muita poikien toiveita.

Tässäpä poikien lahjatoiveita:

PS3 Pelit
PS3 pelit ovat lahjanantajan kannalta kivoja, koska pelin voi antaa jaettavaksi useammalle lapselle ja monet PS3 pelit ovat hinnaltaan 25-35€. Meidän poikien joulun toivepeli on Minecraft. Kiva ominaisuus on, että peliä voi pelata myös neljä. Saatavilla mm. BR-lelusta hintaan 24,99€


Minä olin ajatellut pukinkonttiin myös TMNT uuttuutta, jota voi myöskin pelata neljällä hahmolla kerrallaan. Saatavilla mm. BR-lelusta hintaan 32,99€.


Kirjat
Haluan kannustaa poikia lukemaan. Ihan hirveän korkealle heidän omissa lahjatoiveissaan ei kirjat yllä. Esikoinen tosin teki poikkeuksen valitsi lahjakseen Hobitti - Viiden armeijan taistelu kirjan. Mielestäni tämä lahja sopii paremmin teini-ikäiselle, kirjan kaveriksi voi laittaa vaikka leffalipun kyseiseen leffaan. Kirjaa myyvät kirjakaupat noin 20-25€ hintaan, edullisesti sen voi tilata cdon.fi hintaan 16,3€.


Joku lastenkirja pukinkontista joka joulu tulee, joko jollekin lapsista tai sitten yhteiseksi lahjaksi. Oma valintani osuu usein Tatu ja Patu -sarjaan tai Mauri Kunnaksen kirjoihin. Tatu ja Patu sarjan avaruusseikkailu on muuten kolmosluokkalaisten lukutarjottimella vaihtoehtona, joten nämä käyvät hyvin sekä leikki-ikäiselle että alakoululaiselle. Uusin kirja on Tatu ja Patu, syömään! Saatavilla kirjakaupoista, tavarataloista ja marketeista kuten Prisma hintaan 19,95€.


Kunnakset toimivat yleensä aina. Syksyn uutuus Herra Hakkarainen harrastaa maksaa kirjakaupoissa ja marketeissa n. 25€, webbikaupoissa kuten cdon ja adlibris hinta on 23,3€.


Enemmän luettavaa tarjolaa Me Rosvolat sarja. Sarja sopii mielestäni parhaiten alakoululaiselle, vaikka on meidän eskarilainenkin sarjaa ihan mielellään kuunnellut. Kirjaa myy kirjakaupat ja webbikaupat noin 18€ hintaan.


Alakoululaisiin poikiin vetoaa hyvin Etsiväkerho Hurrikaani. Mukava lahja olisi varmasti etsivän käsikirja. Myynnissä kirjakaupoissa ja marketeissa kuten Prismassa noin 18€ hintaan.Urheiluvälineet
Koska meillä hiihdetään, lasketellaan ja luistellaan, niin aina on tarvetta uusille urheiluvälineille. Peltosen nanogrip voiteluvapaat sukset ovat toimineet hyvin. Peltosen nanogripit siteineen saa Stadiumista lapselle 109€. Hinnaltaan houkuttelevan kuuloinen paketti on myynnissä XXL:ssä: Rossignolin voiteluvapaat sukset, siteet ja monot hintaan 99,90€. Rossignolin suksista meillä ei ole aikaisempaa kokemusta. Jos keskimmäinen ei pärjää pelkillä uusilla monoilla, niin paketti menee hankintaan.


XXL:ssä on myös houkuttelevia luistintarjouksia, Bauerin luistimia satunnaisesti kiekkoileville alkaen 38,90€. Nyt on aika tarkastaa, että kenelle mahtuu viime vuotiset luistimet. Laskettelupakettajakin on houkuttelevilla hinnoilla. Pitäisi käydä esikoisen kanssa kokeilemassa, että mahtuuko hänelle mikään juniorikoon monot. Minusta kiva lahjaidea on myös laskettelulasit, kypärä luisteluun tai lasketteluun tai lasketteluhanskat.

Jos talviurheilulajit eivät innosta, niin hyvä lahjaidea minusta olisi sulkapalloverkko jaloilla ja kunnollinen maila. Kuvan verkkoa myy pallopeleihin erikoistunut webbikauppa Piresmanet hintaan 83,16. Lompakkoystävällisemmän version saisi tilaamalla Motonetistä, mutta se tuskin enää ehtii jouluksi.


Lelut
Lelutoiveina pojilla on oikeastaan vain Legoja. Esikoinen haluaisi vielä Lord Of the Rings tai Hobbitti legoja. Molempia on hirveän huonosti enää myynnissä. Kuopus puolestaan haaveilee Superhero sarjan paketista.

Harvasta paikasta löytyvä 76005 paketti

Jouluna pojille on usein tullut lautapeli. Oma suosikkini täksi jouluksi olisi perinteinen Cluedo. Saatavilla marketeista, esim. Prismasta hintaan 23,95€


Keskimmäinen toivoi lahjaksi jotain kauheaa taistelurobottihässäkkää. Koska hintaa muovilla ja halvalla elektroniikalla on vähintään 80€, se jää aivan varmasti vain toiveeksi. Ensimmäiset lahjakitinät on siis jo käyty ja nuori mies on luvannut tyytyä keskikokoiseen Lego-pakettiin.
Battroborgia myy mm. Verkkokauppa hintaan 89,90€ HongKong 70,90€

Itse haluaisin suosia enemmän ja enemmän lastenkin kanssa aineettomia lahjoja. Meidän pikkumaterialistimme eivät niitä vielä osaa arvostaa. Minusta esimerkiksi liput Hurjaruuthin Talvisirkukseen olisivat mitä parhain lahja. 

Olisi kiva kuulla muiden poikaperheiden joululahjatoiveista ja -suunnitelmista. Mitä teillä toivotaan ja mitä todennäköisesti tulee pukinkontista?

28 kommenttia:

 1. Minä kirjoitinkin jo jokin aika sitten postauksen ajatuksistani lasten (ja myös kummien / isovanhempien jne) lahjoiksi.
  http://www.taikasaappaat.blogspot.fi/2014/11/joululahjapohdintoja-mita-lapsille.html

  Nyt kun lahjalistoja on tehty, esikoinen ei laittanut siihen mitään ja kuopuksen toiveissa lukee tyyliin maastopuku ja leikkihaulikko...jep, ei saa kyllä asetta. Esikoinen tulee saamaan Neropatin päiväkirjat -sarjaa ja myös lautapelejä, luultavasti vuoden perhepelin. Valaistu karttapallo on myös hankittu. Guinnessin ennätystenkirja on myös ollut perinteinen joululahja. Kuopus saa Mauri Kunnasta ja Tatua ja Patua ja jonkun lautapelin. Luultavasti saavat yhteiseksi jonkun Wii-pelin. Talviurheiluvälineet ovat edelleenkin tsekkaamatta, mutta voi olla, että jotain liikuntavälinetarvettakin olisi.

  Cluedon esikoinen sai 11 v synttärilahjaksi ja se on kiva peli, myös minun mielestäni. Etsiväkerho Hurrikaani-kirjat ovat olleet meillä todella suosittuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Guinnesin ennätystenkirja tuli meille jo synttärilahjaksi ja sitä onkin selailtu kiitettävästi. Neropatin päiväkirja sarja voisi sopi esikoisellemme, pitääkin pitää se mielessä. Omasta lapsuudestani muistan, että tykkäsin Cluedosta ja ehkä jaksaisin pelailla sitä poikien kanssa.

   Meillä toistaiseksi lahjalistan ongelmana on liian paljon ja liian kalliita toiveita. Noh, saahan sitä toivoa :)

   Poista
 2. Ihan loistavia lahjapoimintoja. Minecraft on meillä aivan ykkönen. Tuo etsiväkirja onkin minulle uusi tuttavuus, mutta olisi varmasti mieleinen tokaluokkalaisellemme. Tatu ja Patu olisi varma nakki myös. Meillä kaikki pojat ovat syksyn lapsia, ja esikoisen synttärit ovat juuri muutama päivä ennen joulua. Lahjaähkyä koetaan ja samanlainen joululahjanipottaja on tämän talon äiti ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Meillä kaikki pojat ovat pitäneet Etsiväkerho Hurrikaanista todella paljon. Omasta mielestäni se ei ole ehkä aivan huippua laadultaan, mutta pääasia on, että lukeminen kiinnostaisi poikia.

   Viimeistään joulun jälkeen minulla on karmea tavaraähky ja mielessäni päätän, että ei mitään leluja eikä oikein mitään muutakaan pojille enää ikinä :D

   Poista
 3. Minecraft meilläkin ykkönen :) Jos 5v saisi valita, istuisi youtubessa kyttäämässä joka päivä pelivideoita :) Minecraft miekka ja hakku on myös toivelistalla - saattaapa joku toteutuakin ;) 12v toivoi luistimia ja tämä toteutui jo hiukan ennakkoon, kun oli tarve. Toivelistalla olisi myös puhelin, joka ei tule toteutumaan :) Ja Akonin maali vetoalustoineen, mutta se ei taida tähän jouluun mahtua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin esikoinen toivoo uutta puhelinta, mutta se jää toiveeksi. Toive sinänsä on jo skaalautunut järkeväksi. Enää ei tarvitse olla iPhone :) nykyisin kelpaisi jo 80€ Samsung, jollaisen keskimmäinen sai aloittaessaan koulun.

   Poista
 4. Ensimmäinen joulu kun Pojan 11 vee joulupukin listassa oli vaan kaks ps3-peliä ja vaatteita…siinä sitten miettiä että mitähän annettas…Annetaan ne kaks ps3-peliä (eikä kyllä valitettavasti kumpikaan ollu noin edukkaita kun noi sun laittamat) ja iso kasa vaatteita. Vaatteista suurimman osan itte on valkannu netistä. Ei nimittäin enään yhtään varma että mun mielestä tosi hyviä kelpuutettas. Noh, keksittiin sinne sitten muutama muukin juttu mm. kaiuttimet ja yks leffa. Kirjat jäi tänä vuonna ostamatta molemmille ja se perinteinen lautapeli. Vaatteet ois tietty kannattanu ostaa alennusmyynneistä mutta pakko oli jotain keksiä paketteihin. Tipulla kuiteskin oli todella komee lelulista ja haluan että tasapaino on lahjoissa :) Lahjat on kuiteskin omalle porukalle ostettu ja ihan muutamia pikkujuttuja puuttuu, että levollinen mieli, joulu saa tulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pari muutakin PS3 peliä toivelistalla ja toinenkin niistä on 20€. Kerrankin meidän lahjalistalle on siis sattunut muutakin kuin kalleimmat tuotteet. Jee :)

   Tuntuu jotenkin kaukaiseilta ajatukselta, että meidän poikien lahjatoivelistalla olisi vaatteita. Vaikka juurihan tuo esikoinen täytii 10v, joten eikäeroa teidän poikaan ei ole paljoa. Nythän ajatus vaatelahjoista tuntuu ihan mukavalta. Tosin olen kuullut juttua, että teinien vaatetoiveet saattavat olla siinä hintaluokassa, että yllättäen Legot eivät enää tunnukaan niin kalliilta.

   Poista
 5. Meillä 6- ja 8-vuotiaat pojat teki aikamoisen toivelistan, eniten taisi olla legoja toiveissa. Ja legoja oli jo hommattukin :) Muuten pojat tulee saamaan ps3-peliä, lautapeliä, lumipotkulaudat, Bruderin koneita, pilkkijakkarat, vaatetta mm.

  * 2 pojan äiti *

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Legoja on meillä toivottu joka joulu ja aikamoinen määrä niitä on vuosien varrella tullut. Itse tykkäisin ostaa vaatteita joululahjaksi, mutta koska ne ovat erittäin ei-toivottuja olen sitten ajatellut säästää niiden hankinnan alennusmyynteihin. Meillä esikoinen toivoo myös lumipotkulautaa - tulisipa vielä luntakin :)

   Poista
 6. Legot olivat meillä ykkös toiveita silloin kun pojat olivat pieniä. Nyt molemmilla on omaa rahaa käytössä ( kesätyö ), joten lahjalista on oikeastaan olematon. Olemmekin melkein siirtyneet viettämään aikuisten joulua :)

  Suloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ajatus rauhallisesta, tavarattomasta joulusta kuulostaa ihanalta ja jopa ylelliseltä. Eiköhän sitä sitten jälkikäteen muistella näitä jouluja, kun lapset ovat tohkeissaan lahjoista :)

   Mukavaa sunnuntaita sinulle!

   Poista
 7. Hyviä lahjavinkkejä! Erityisesti kiinnostuin tuosta Tatun ja Patun Syömään -kirjasta. Meillä, kun lievästi sanottuna tuo syöminen ei suju sitten mitenkään päin ja syömisestä on tullut valtava paha peikko. Vaikka kuinka selitän, että miksi syödään ja miten pitäisi syödä myös jotain terveellistä, niin homma ei toimi. Ehkä Tatu ja Patu osaavat selittää asian paremmin...

  Meidän vauhtitytöllä on muuten ihan samansuuntaisia lahjatoiveita kuin teidän pojilla :D Meillä toivotaan vain Pleikka nelosta ja siihen LBP3 -peliä. Muilla lahjoilla ei kuulemma ole niin väliä eli yritänpä ujuttaa lahjasäkkiin sitten jotain järkevää opettavaista lisäksi :D Krääsätön joulu tuskin on mahdollinen, mutta yritys on kova... Monot neiti tarvitsisi myös, mutta ne taidetaan hankkia vasta sitten, kun oikeasti näyttää siltä, että tänä talvena pääsee hiihtämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla Tatun ja Patun neuvoja syömiseen. Meillä nirsoillaan kovasti useiden ruokien kohdalla, mutta suosikkiruuat uppoavat hyvin.

   Meilläkin toivottiin PS4, mutta niuho äiti oli sitä mieltä, että se on vielä liian kallis :) Katsellaan sitten myöhemmin.

   Minäkin mielelläni ostaisin talviurheilukamat vasta kun näkee, että onko lunta lainkaan. Mutta koulussa pitää olla sukset ja luistimet ja edellisten vuosien kokemus on osoittanut, että aika ei millään riitä niiden hankkimiseen samalla viikolla kun tarve iskee :) Voi olla, että tulee taas hukkainvestointi.

   Poista
  2. Ei täälläkään äiti lämmennyt PS4 -toiveelle, mutta meillähän harrastaa pelaamista isukkikin, niin ehkä hänellä oli oma lehmä ojassa :D

   Totta, tieto liikuntamuodosta tulee kyllä aina harmittavan pienellä varoajalla :/

   Poista
  3. Meilläkin mies voisi lämmetä PS4:lle, mutta kolmen pojan jälkeen pelivuoroa aikuisten peleille tuskin tulisi muuten kuin yöaikaan :D

   Poista
 8. Olipa kivoja joululahjavinkkejä. Tuo Minecraft taitaa löytää tiensä joulupussiin. Ja Legot - niistä nuo miehen lastenlapset pitävät. Ja Mauri Kunnasta toki.
  Kiitos vinkeistä!
  Iloista joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava jos vinkeistä on hyötyä. Legot ovat kyllä poikien kestosuosikkeja :)
   Mukavaa joulunodotusta sinullekin!

   Poista
 9. Meidän pian 8v saa synttärilahjaksi mine craft -pelin (toivottavasti se siis jostain kaupasta löytyy) viikon päästä. Muutenkin tosi näppärää kun joululahjalistakta voi poimia kysyjille sopivia toiveita :-). Legoja myös listoilla, darth vader -asu ja valomiekka, robottikala hhmmmm, uusi futispallo (siskon vanha on jostain syystä nolo?) ja mitähän muuta siinä oli. Tuo Mine Craft tuntuu olevan kyllä olevan ihan hurjan suosittu! Ja jos nyt sitten vertailuun - 15v poika ei tiedä mitä haluaisi, 12v tyttö haluaa kuulokkeet ja korurasian. Että eipä enää kauaa tätä lelujen juhlaa. - LeenaK P.S. Ainakin jumbom Prismassa oli jotain Keski-Maa-aiheisia legojanmuutama viikko sitten. Meillä on pari pakettia ja nepn viety mökille,mkoska haluan oikeasti säilyttää mun hobitinkoloni! Ja haluaisin kaikk kääpiötkin, nyt niitä vielä puuttuu. Oho, lähdin sivuraiteille. Ei ollut kyse äidin lahjatoivomuksista ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tosiaan ei ole enää niin kauaa lelujen juhlaa. Meillä on ainakin aivan hurjat määrät Legja murusina laatikoissa :( Puhumattakaan siitä kaikesta muusta kotiin kertyneestä kiinalaisesta muovista.

   Meidän 6v sai lahjaksi sellaisen robottikalan ja se on ollut todella mieluinen. Kuopus on uittanut ämpärissä kalaansa monena iltana todella onnellisena :)

   Poista
 10. Tutunolosia lahjatoiveita. Meillä ovat kuopuksen suosikkeja on Reuhurinne kirjat ja kaikki Star wars miekat, puvut, kaukoohjattavat autot (Nikon) yms

  Esikoinen toivoo
  Spy gear yönäkökiikarit
  spy gear tikka-ansa
  ja n 20 jalkapallopakkaa ;)

  Iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reuhurinne on minulle täysin tuntematon kirjasarja, pitääpäs tsekata.

   Meillä on muuten noita Spy gear tuotteita. Osa niistä ei ole ollut kovin kummoisia :( Meillä on mm. salakuuntelulaite jolla ei kuule juuri mitään (pojat ovat samaa mieltä) sekä kallis vakoilijan kello, joka on minusta todella surkea. Poika sentään on ollut siihen ihan tyytyväinen.

   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 11. Meillä ekaluokkalainen toivoo skylanders-peliä ja pokemonia kaikissa muodoissa. Sekä omaa oikeaa lemmikkiä (ei saa!). Saa noista korkeintaan yhden wiipelin (joka voi siis olle skylanders) ja varmaan siis jotain pokemonia (kortteja/dvd).

  Tulossa lisäksi lippuja Kaupunginteatterin Peppi-esitykseen (ja Peppi-kirja) sekä Muumi-balettiin.

  Lautapelin saa joka vuosi, tänä vuonna vuoden lastenpeliksi valitun Battle sheepin. Cluedo oli aikoinaan mun ehdoton suosikki, mutta ajattelimme vielä jonkun vuoden odottaa ennenkuin poika saa sen.

  Yhden vaatelahjan hankin, vaikkei olisikaan niin mieleinen. Laskettelukypärä on myös ostoslistalla. Ja sitten jotain lelua, luultavasti legoa (niitä vaan on niin kauheesti jo).

  Kirjoista suosittelen Etsivä Vertti -kirjoja, joita on käsittääkseni toistaiseksi ilmestynyt vasta kaksi.

  Maapallo, rannekello mm. hyviätämän ikäiselle, jos ei ole jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän joulupaketista löytyy juurikin tuo Skylanders. Pihi äiti sattui löytämään nettikirppikseltä sellaisen 12 ukkelilla sopuhintaan :) Nyt vaan pitää miettiä, että mitenkä sellaisen hässäkän oikein pakkaa.

   En ole huomannutkaan, että Peppi tulee Kaupunginteatteriin. Minusta liput tuohon on ihana lahjaidea!

   Etsivä Vertti on minulle uusi kirjasarja. Kiitos vinkistä! Nyt onkin kaksi uutta sarjaa plakkarissa Etsivä Vertti ja Reuhurinne.

   Meillä ei ole vielä kukaan lapsista toivonut maapalloa. Saas nähdä ilmaantuuko sekin joskus toivelistalle :)

   Poista
 12. Tämäpä oli kiva postaus :)

  Meillä 7-vuotias teki ihan asiallisen ja lyhyen toivelistan. Lego arktinen tukikohta, rc helikopteri, Nerf pyssy ja Geomac palikat. Kaiken saa kun ei ollut liian kallis lista. Lisäksi vähän muitakin legoja, koska ne on se ykköstoive. Minecraft on se toinen suosikki ja niitä legoja on myös tullut hankittua. Meillä ei vielä ole pelikonsolia vaan minea pelataan tabletilla, joten pelitoiveita tulee varmaan vasta jos se konsoli joskus ostetaan. Joku kirja hankitaan aina yös ja tatupatu on ollut pojalla puheissa. Myös joku lautapeli, koska niillä lapset pelaa paljon. Muuttuva labyrintti on ehkä tänä vuonna se peli.

  Tarpeeseen tulevat vaatteet ostan vasta joulun jälkeen alesta. Legon nettikaupasta voi löytyä sellaisiakin legoja, mitä ei enää tavan kaupoissa ole, kantsii käydä vilkaisemassa. Kyllä ne vielä jouluksi perille ehtii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Meillä pojilla on noita Nerf-pyssyjä, vaikka olenkin aika asevastainen. Sellainen varoituksen sana niistä etukäteen, että pehmonuolet lähtevät ainakin meidän malleista hurjalla vauhdilla. Itse olen vaatinut poikia pitämään suojalaseja ihan varmuuden vuoksi. Tosin yhden lapsen kanssa ei ole samanlaista riskiä siitä, että saisi pehmonuolen silmäänsä.

   Itse olen pelannut Muuttuvaa labyrinttia (ennen lapsia) ja uskon, että se olisi myös kiva perheille.

   Meillä pojat ovat hyvin perillä Legon nettikaupan valikoimasta. Välillä istuvat tietsikalla tekemässä tulevaisuuden ostossuunnitelmia :) välillä yrittävät myös joukkorahoitusta, mutta ne tuppaa kaatumaan ukkeleiden jakoriitaan.

   Poista
  2. Meiltäkin löytyy jo pari nerfiä, mutta vielä yksi pitäisi saada :) Noi suojalasit onkin hyvä idea. Olen ite kyllä aika poliisi mitä, miten ja milloin saa ampua, mutta vahinkoja sattuu. Kyllä noi omat lapset jo tietää ja osaa varoa, ettei ammu ainakaan äitiä tai kissoja, mutta kavereille joutuu vielä pitämään puheita :D Lisään suojalasipaketin vielä pukin kirjeeseen.

   Poista
  3. Meillä pojat ovat kesällä juosseet pihalla nerf-aseiden kanssa uimalasit päässä :D
   Kolme kun säheltää, että kenen vuoro on ampua maaliin, niin se on ajan kysymys, että nuolet osuvat päähän tai pahimmillaan silmään.

   Poista