27. joulukuuta 2014

Inhottava joulutraditio

Meidän perheessämme alkaa muodostua joulutraditioksi sairastaminen :( Tänä vuonna on minun vuoroni. Jouluaattona iski nuha ja illalla myöhään palatessamme mummilasta aattoillalliselta iski voimalla kaikki muutkin flunssaoireet.

Mummila aattoiltana. Ihanaa, kun satoi lunta!

Haaveenani oli käydä laskettelurinteessä, tavata läheisiä ja ystäviä, kokata rauhassa jotain uuttaa hyvää ruokaa ja ulkoilla. Sen sijaan olen makoillut sängyssä, lojunut sohvalla, syönyt suklaata ja järsinyt kinkun jämiä. Kohtalon ivaa on sekin, että todennäköisesti toivun maanantaiksi töihin.

Aamiainen puolilta päivin

Sairastelueleganssini on sentään kohentunut huimasti, koska sain Hra Kepposelta joululahjaksi kauniin silkkisen aamutakin. Siitä huolimatta, että meidän ei pitänyt ostaa toisillemme mitään. Itse kyllä lipesin ensin ruodusta ja ostin Hra Kepposelle myyjäisistä villalapaset. Hra Kepponen oli käynyt joulun vapaita silmällä pitäen uusimassa Elisa Viihde sopimuksemme, kun siihen sai kaupanpäälle HBOn määräajaksi. Erinomainen ajoitus! Game of thronesin ohella katsoimme ensimmäisen kauden True Detective sarjaa. Pari ensimmäistä jaksoa meni ihmetellessä, että pääseekö sarja lainkaan vauhtiin ja että milloinka ensirakastaja Matthew McConaugheysta on tullut noin muuntautumiskykyinen. Sarja pääsi vauhtiin, mutta se oli hyvin synkkä juoneltaan, tunnelmaltaan ja kuvaukseltaankin. Pidin silti.


Romanttisten komedioiden tähtihän se siinä :)

Poikia ei ole perheen ulkoiluvastaavan sairastuminen haitannut. Hiihtämään pojat olisivat halunneet päästä, muta epäonnisten sattumusten takia joululahjamonot ovat vielä postissa. Legot ja uusi pleikka peleineen on tarjonnut riittävästi tekemistä pojille. Koko perheen voimin olemme pelanneet joululahjaksi tullutta Cluedoa. Pojat tykkäävät siitä hirmuisesti. Kuopuksella on vielä hiukan vaikeuksia osata pitää suu kiinni pelin aikana "Minulla on pistooli" :) Samalla paljastui, että esikoinen 10v on todella kiero taktikoimaan.


Minun on aika painua takaisin sänkyyn. Mukavaa viikonloppua ja nauttikaa lumesta minunkin puolestani.

18 kommenttia:

  1. Tosi ikävää sairastaa jouluna. Mutta toisaalta niin tyypillistä: kun on aikaa hengähtää ja levähtää, niin keho antaa periksi ja flunssa iskee päälle. Minullekin kävi niin kun jumppakauteni oli ohi: heti samana iltana kun oli viimeiset jumpat, tuli kurkku kipeäksi, flunssa tuli rytisten päälle ja ääni meni. Mutta ehdin parantua jouluksi.

    Cluedo on kiva peli, meilläkin tykätään siitä. Tän joulun pelejä ei olla vielä ehditty testata. Meille tuli Afrikan tähti peliin lisäpeli Retkikunnat ja Alfapet.

    Paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli joskus 90-luvulla sellaista, että aina kesäloman alkaessa sairastuin. Se varmaan oli selvästi sellainen stressireaktio. Nyt ennen joulua meillä ehti sairastaa sekä esikoinen että keskimmäinen. Tylsää sairastella, kun ulkona on lunta ja aurinkokin on pilkistellyt.

      Tuo Retkikunnat vaikuttaa mielenkiintoiselta. Jos se on hyvä, niin laita vinkkiä.

      Poista
  2. Autch, kroppa on välillä viisaampi ja kertoo milloin lepo on tarpeen. Pyjamapäiviä, makoiluiloam suklaakonvehteja ja paranemisia sinne, toivottavasti sait hyviä kirjoja joulupukilta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan pelkäksi makoiluksia on tosiaan tämä joulu mennyt. Pukinkontista tuli yksi kirja, jonka hotkaisin hetkessä. Onneksi on tuo HBO katsottavissa :)

      Poista
  3. Pikaista paranemista!

    Ai, ai, kun Cluedo näyttää jännältä. Pitäis varmaan viimeistään ens jouluna toivoa sitä tontuilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Cluedo on kiva peli koko perheelle - Kepposet suosittelevat :)

      Poista
  4. Selkeästi lepo ja paussi tuli tarpeeseen. Toivottavasti pystyt ottamaan parhaat puolet irti pakollisesta "kotoilustasi". Ulkona on kyllä ollut ihanaa, joten toivon lumien pysyvän, että pääset sinäkin nauttimaan!

    Mekin muuten katsoimme miehen kanssa True detectiven tässä syksyllä. Todella tummasävyinen ja synkkä sarja, mutta todella hyvä. Matthew on todella taitava näyttelijä. Odotan Game of Thronesia kovasti, niitä kai tuli jo nyt joululomalla, ja toivon mukaan ovat tallentuneet digiboksiimme... :)

    Parempaa vointia ja mukavaa loppuvuotta! Toivottavasti nähdään pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sairastelu harmittaa noiden ihanien talvisäiden takia. Minulla on toiveikkaana laskettelukamat jo esillä. Jos ulkona sataisi vettä, niin silloin löhöily olisi juuri sopivaa puuhaa. Mutta meneehän se näinkin.

      Matthew C on todella muuttunut ja kehittynyt sitten romanttisen komediansa ajoilta. Meillä näkyy tuosta HBOsta Game of Thronesin neljäs kausi. Ajattelimme miehen kanssa katsoa yhden jakson lisää tänään.

      Mukavaa loppuvuotta sinulle ja perheellesi!

      Poista
  5. Bongasin Cluedon täältä vinkeistäsi ja ostin meidän alaluokkalaisille. Suuri menestys! Paranemisia sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että Cluedo on menestys :) Muistan itse kuinka 80-luvulla pelasimme sitä ystävälläni ja kuinka jännältä se tuntui. Nyt 2010-luvulla peli on aikuisesta näkökulmastakin kiva.

      Poista
  6. Pikaista paranemista ja nauti kun kerrankin saa vaan olla ja levätä hyvällä omatunnolla;) mun joulu meni jo, nyt alkoi neljän yön putki töissä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna. Olen yrittänyt kovasti asennoitua siihen, että pelkkä lojuminen on kivaa, mutta mieli vetäisi kovasti mäkeen tai edes ulkoilemaan. Toivottavasti säät jatkuvat tällaisina, koska minulla olisi pari lomapäivää heti vuoden vaihduttua.
      Tsemppiä yöputkeen.

      Poista
  7. Voi kun kurja kuulla sairastamisesta. Toipumista ja paranemista toivotellen.

    VastaaPoista
  8. Äh, sama traditio täällä, tosin mulla se näyttää ajoittuvan enemmän joulun välipäiviin ja uuteen vuoteen. Nyt myös arvon tässä, olenko huomenna ehkä työkunnossa vai en. Ja se karsea jetlagi ei ainakaan auta asiaa. Mutta onneksi fazerin konvehdit auttavat ;) Paranemisia!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurjaa. Toivottavasti et joutunut lentämään sairaana.
      Näköjään on rajansa silläkin, paljonko Fazerin konvehdit auttavat. Minun annostelulla pitäisi olla jo terve ja pysyäkin sellaisena ainakin puoli vuotta :D Mutta kun niitä ei saa aina halutessaan, voi niiden parannusvoima olla parempi, joten suosittelen sinua jatkamaan :) Paranemista!

      Poista
  9. Voi itku sentään. Toivottavasti olo on jo parempi!

    Itsekin olen tänä aamuna pärskinyt ja niistellyt nenää. Saa nähdä, tuleeko flunssa vai ei. Ja viisaudenhammas on taas kipuillut - nyt ei olisi ollenkaan hyvä aika saada mitään hammastulehdusta. :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Räkää riittää vielä, mutta olen ollut aivan työkunnossa ja kohta minulla on pari ylimääräistä lomapäivää. Jee!

      Nyt on tosiaankin huono aika saada hammastulehdus. Pidän peukkuja, että pärjäilet hampaan kanssa kotiin saakka!

      Poista