4. joulukuuta 2014

Virtuaalivuoristorataa ja auringonpilkahdus


Pääsin töissä kokeilemaan Oculus Rift 2 virtuaalitodellisuuslaseja ja ajelemaan virtuaalivuoristoradalla läpi tuotantolaitoksen.

Oculus Rift 2. Kuluttajaversion pitäisi tulla myyntiin 2015.

Lasit päähän, tietokoneen eteen ja tuoliin istumaan. Siksi istumaan, että seistessä on erittäin suuri riski kaatumiselle. Vuoristoradan vauhtia pystyi säätämään nojaamalla eteenpäin ja taaksepäin. Herranjumala minkälainen kyyti!!!

Kesken virtuaalivuoristoratakyydin olin aivan varma, että työkaverini käyvät heiluttelemassa tuoliani, mutta minä se itse siinä radan mutkissa meinasin tippua tuolistakin. Huh huh! Minun piti lopettaa virtuaalivuoristorata-ajeluni kesken, koska siinä alkoi tulla huono olo. Kuulemma hyvin yleistä.

Sitten kun on saatavilla ohjelmia, joiden avulla voi vaikka ihailla maisemia Amalfin rannikolla, kävellä Kiinan muurilla tai seikkailla Amazonilla, niin minä aion kehittää addiktion virtuaalitodellisuuslaseihin. Ehkä ne ovatkin eläkepäivieni pelastus? Pärjään pienemmällä rahalla, kun istun kotona lasit naamalla, juon halpaa punkkua ja katselen Espanjasimulaatiota :) Nyt ei ehkä tarvitsekaan selvitellä eläkekertymää ;)

Eiköhän ne kakkulat siihen menessä kutistu tästä nykyisestä mallista. 

Jatkan tätä nolojen omakuvien sarjaa. Ehkä tämä voittaa pallopipoposeerauksenkin?

Tällä viikolla olen kokenut virtuaalilasejakin harvinaisemman ilmiön, nimittäin aamun, jolloin näin auringon hohtavan keltaisena pallona taivaanrannassa. Oli kirpeä, kuulas ja kaunis aamu. Ne ovat olleet niin harvinaista herkkua tänä syksynä. Kameraan ei keltainen pallo tallentunut, mutta sen sijaan muutama muu aamun tunnelmakuva tallentui.

Melankolista kauneutta 

Hienot jäämuodostelmat

Viehko punerrus, se tarkoittaa aurinkoa. Jee! Mikäs kuhina kauempana käy?

Sorsat ovat löytäneet sulan paikan

Harvinaisten tapahtumien joukkoon kuulunee myös vesiselvät pikkujoulut. Vatsa ei kestänyt edes yhtä lasillista kuoharia :( Juhlien hyvä puoli oli tietenkin se, että olin jo aikaisin kotona ja huomenna tuskin särkee päätä.


12 kommenttia:

 1. Noi sun omakuvat ovat ihania!

  Vesiselvät pikkujoulut? Luulin, että ne ovat urbaanileganda ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pidän tavoitteenani jatkossakin esitellä asusteita, joissa kenenkään muun ei tulisi mieleen kuvata itseään. Harmillisesti en päässyt yhdistämään pallopipoa ja virtuaalilaseja samaan asuun :D

   Tuli tosiaan vietettyä elämäni ensimmäiset täysin selvät pikkujoulut. Join kolme tuoppia vettä :)

   Poista
 2. Hyvät kuvat, myös se omakuva ;) mutta erityisesti nuo luontokuvat.

  Vai että virtuaalimatkat...no se olis kyllä kätevää ja edullista, ja säästyisi jetlagilta! Oiskohan niihin kuluttajakäyttöön tuleviin mahdollisuus saada myös joku virtuaalinen makuhermoja hivelevä laite, jolla vois ihan suorastaan maistaa kaikki erilaiset herkut eri maiden ravintoloista ja katukeittiöistä? Jos, niin mulle heti tommoset, tai viimeistään ens vuoden jouluna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Minusta olisi ihan mahtavaa löhötä kotona sohvalla ja tehdä samalla virtuaalilaseilla matka jonnekkin ihanaan paikkaan. Joka marraskuun ankea ilta eri paikassa :) Ruokapuoli pitäisi varmaan ratkaista tilaamalla virtuaalikohteen ruokaa etukäteen kotiin. Makuhermoja hivelevä laite olisi aivan loistava, voisi käydä aina syömässä kerryttämättä yhtään mitään ylimääräistä vyötärölleen. Tuolle jos mille olisi tilausta! Jos olisi tuollainen yhdistelmä, niin olisin varmasti tosi addikti sille.

   Poista
 3. Mieheni pyysi peukuttamaan. Hän näki näki vilauksen postauksestasi ja tuli lukemaan sen olkapääni ylitse. Miehestäni on hienoa, että perheblogisti bloggasi hightechistä.

  VastaaPoista
 4. No tässä mentiin kyllä tunnelmasta toiseen :D. Tuo on hyvä, että lasit pelastavat vähätuloiset eläkepäivät. Kyllä siitä jännää vielä tulee sitten vanhana ja köyhänäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen hetkellisesti ihan myyty ajatukselle, että eläke riittäisi sentään virtuaalilaseihin ja softaan ja sitten voisin virtuaalimatkailla maailmalla tai vaikka uida delfiinien kanssa :)

   Poista
 5. Hei, me ollaan eletty samaa elämää, sillä minäkin pääsin Oculus Riftien kyydissä kahteen eri vuoristorataan ja sen jälkeen vielä rivieralaishuvilaan (ei siinä ollut mitään maa-merkintää, mutta sen oli siis ihan pakko olla nimeoomaan Rivieralla!) - oli kyllä varsin vakuuttava kokemus!

  Ja ihailin eilen päivällä lähes sokaisevaa auringonpaistetta, oikein yritin imeä D-vitamiinia itseeni, jotta saisin sitä vähän säilöön (vaikka kohta lähdetäänkin sinne lomalle).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olisin kanssa halunnut tuollaisen Oculus Rift Riviera-kokemuksen! Minneköhän pitäisi laittaa viestiä, että älkää nyt vaan softakehittäjät tehkö pelkkää räiskintäsoftaa Oculuksille, houkuttelevat markkinat löytyvät naisista, jota mielellään ottaisivat arki-iltaan pienen Riviera-piipahduksen. Markkinoille kannattaisi tuoda joku combo Oculus Quick Get away with mini champagne :D

   Arki tuntuu paljon helpommalta, kun aurinko näyttäytyy.

   Poista
 6. Ihana omakuva! Lisää näitä, kiitos. :-)

  Ja tuommoiset lasit haluaisin mieluusti.Tulisihan se halvemmaksikin, kun voisi käydä vaikka missä, ilman että tarvitsee nostaa persuksiaan penkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Nyt kun ulkona on taas hämärää ja märkää, olisi kiva laittaa lasit naamalle ja viettää pari tuntia vaikka Borneon viidakossa tai kuunnella oopperaa Veronan oopperajuhlilla. Kyllä kelpais meikäläiselle :)

   Poista