8. joulukuuta 2014

Tee Se Itse: Joululahja 3 eli leivoksia

Lisää suussasulavia joululahjoja :)
Tällä kertaa vuorossa on leivontaa. Villeissä unelmissa joululahjaksi valmistuu kotitekoisia macaroneja. Realistisesti ajatellen erittäin herkulliset brookiesit ovat ihan yhtä pätevä vaihtoehto joululahjaksi.

Edessä sitruunamacaron, takana koristelua vaille valmiit brookiet

Vietin Hetkessä-päivän ystävälläni jutellen ja leipoen. Useampi tunti hurahti hyvässä seurassa puuhastellen varsin nopeasti. Olimme päättäneet kokeilla macaronien valmistamista. Realisteina tosin päätimme leipoa myös brookieseja, joissa on alla mehevä brownie ja päällä rapsakka cookies, jotta saisimme jotain tarjoiltavaa perheillemme.

Aloitimme macaroneista. Käytimme Kinuskikissan-ohjetta. Taikinan tekeminen sujui helposti.


Ensimmäinen vastoinkäyminen tuli pursotusvaiheessa, jolloin saatavilla olikin pelkkä tähtitylla. Yritin kostutella sormella siloitella macaroneja, osan kohdalla päädyimme uuteen designiin :) Pursottaessa iski epäilys, että tarkasta mittaamisesta huolimatta taikina on aavistuksen liian paksua.

Uuniin vaan sekä siloiset ja rypyläiset ja kaikki siltä väliltä :)

Oma kokemus oli, että ohjeen mukainen paistoaika oli liian lyhyt. Osa macaroneista jäi sisältä tahmeaksi. Yhtä pellillistä paistoimme 3-4min pidempään ja tulos oli parempi. Kekseihin tuli rapeahko paistopinta, mutta keksin sisällyksen pehmeys häiritsi. Silti ei ole epäilystäkään, etteikö ne kaikki tulisi syödyksi. Täytteiksi valitsimme sitruunaa (lemon curd), vadelmaa ja suklaata. Minusta paras oli vadelma. Lemon curd täyte maistui ikävästi esanssiselta. 

Vasemmalla näkyy uusidesign, joka on nimeltään kierremacarooni :)
Nämäkin ovat kullankeltaisia, vaikka kuvasta väri jäikin pois.

Takuuvarma ja helppo leivoslahja on brookies. Ne ovat todella tuhtia tavaraa, yli 300g suklaata, 200g voita, 4,5dl sokereita... joten kannattaa leikata ne pieniksi palasiksi. Keskimmäinen kehui jo brookieseja taivaallisiksi. Brookiesit voisi pakata kauniisti sellofaaniin ja säilyvät muutaman päivän mehevinä huoneen lämmössä.

Brookiesit valmistimme Maku-lehden Geisha-brookiet ohjeella.

Taivaallista

10 kommenttia:

 1. oioioio.....kierremacaroonit kuulostaa kyllä just pro-leivonnalta :D Herkullisen näköistä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) macaronit eivät kyllä olleet kiitollisia leivottavia, vaikka pysyttelin kaukana siitä normaalista ronsista leivontatyylistäni :)

   Poista
 2. Brookiesit on ihania!!!!
  Macaronit on minun (suussani) ihan yliarvostettuja juttuja. MUtta reippaita ja luovia olette olleet! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle brookiet ovat hiukan liian makeita tai sitten ongelmana on se, että meinaa ikinä tyytyä riittävän pieneen palaan :D Minulla on sama ongelma oikein tuhdin suklaakakun kanssa.
   Itse oli pitkään sitä mieltä, että macaronit eivät ole mistään kotoisin. Sitten maistoin niitä blogihehkutettuja Ladureen macaroneja ja jouduin myöntämään, että ne kyllä osaavat tehdä niistä erinomaisia. Mutta Pirkan pakasteet ja myös Stockkan versiot ovat minusta edelleen ankeita.

   Poista
 3. Voi siun kanssas. Nyt sait mut menemään ja katsomaan tuota brookies-ohjetta ja päättämään, että noita pitää tehdä. En ole koskaan ennen kuullutkaan brookieseista. Tiedän vain Brooke Loganin... Forresterin... mikä se nyt on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin brookiet tulemaan :) Hyvää on, mutta erittäin makeaa ja suklaista. Ei sen puoleen, kyllä nämä iltapalamacaronitkin ovat kovin makeita :D

   Hih, Brookesta tulee mieleen aina edesmenneet mummoni. Heille ei todellakaan saanut soitaa silloin kun Kaunarit tulivat telkasta. Mummoilta tuli luuria korvaan niin, että napsahti :D

   Poista
 4. Sinä SUomen Martha Steward, ja minä poloinen joka ei tuohon veny! Ihailuni ja valoisaa tiistaita :)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos :) imperium ympäriltä puuttuu toistaiseksi...

   Poista
 5. Tulipas makeannälkä! Herkullisia leivonnaisia taioitte. :)

  VastaaPoista