11. maaliskuuta 2013

Saako vanhasta trikoopaidasta toimistokelpoisen?

Kääks, töihin pitää lähteä pian. Mitäköhän laittaisin päälleni?

Mitenkäs se vaatteiden valmiiksi katsominen illalla unohtui ainakin omalta osaltani taas? Puhtaiden pinossa on ryppyistäkin ryppyisempiä paitapuseroita ja pari vähemmän ryppyistä trikoota. En kykene silitykseen... Valintani on siis vähemmän ryppyistä eli halpistrikoota.


Tuskin ne toimiston aulasta kotiin tässäkään asussa käännyttävät, mutta onhan se ankea. Paidassa on tosin hippasen jujua rypytettyjen olkapäiden myötä. Saisiko vanhasta trikoosta toimistokelpoisemman vaatteen asustamalla?


Aloitetaan muhkealla huivilla, korkeammilla koroilla ja jatketaan mummon perintörannerenkaalla.


Huivi on niin dominoiva osa kokonaisuutta, että itselläni ei enää samalla lailla lainkaan silmä osu tuohon halpistrikooseen (joka olisi kannattanut silittää). Ainakin minulle kapeiden housujen kanssa sopii paremmin korot kuin balleriinat. Omasta mielestäni lopputulos parempi kuin lähtötilanne ja aikaa kului noin 2min ;)

Huivin sidontamallina on pikainen roiskaisu

Vein asustamisen omalla mittapuullani melkein överiksi, koska laitoin vielä kultaiset korvakorutkin. Siis peräti kolme juttua: huivi, rannerengas ja korvikset :)

Ei tästä niin suuri vaiva ollut, etten voisi alkaa asustamaan vaatteita vaikka useammankin kerran viikossa ;)

Jos sinulla on päivän pelastava tai piristävä asustevinkki niin laitapas jakoon.

10 kommenttia:

 1. Mun päivän piristävä asustevinkki on iloisen kirjavat villasukat! :D Mutta jos lähden ihmisten ilmoille, niin käytän yleensä huiveja - tosin oon ruvenut solmimaan tuommoiset suoratkin huivit päistään lenkiksi, ja kieputtanut sitten ne löyhästi kaulaan. Mua kun ärsyttää nuo hilluvat huivinpäät :) Käytän myös asustamiseen erilaisia pantoja ja pidemmillä hiuksilla käytin myös erilaisia hiusklipsuja. Muuten vakkariasusteitani taitaa olla leveät rannekorut, korviksia en käytä nykyään oikein kuin biletysreissuilla, ja ei kaulakorusta niin väliä, kun kaulassa on kerta se huivi.

  VastaaPoista
 2. Haltiakummi:
  Mulle ei sovi nuo villasukat - eivät mahdu kenkiin (eivätkä sieltä näkyisi mihinkään) ja jalat paistuisi about minuutissa ;)

  Mä joskus kieputan sellaisen lenkin kaulan ympärille, mutta usein tulee jotenkin oudosti kuristava olo. (Mä ymmärrän hyvin lapsiani, jotka juoksevat suurimman osan vuotta kaula aika paljaana). Täytyy varmaan laittaa huivi löysemmälle :D

  Mä tykkään myös rannekoruista. Edullisessa valmistuotannossa tuppaa olemaan usein sellainen vika, että ne ovat liian pieniä. Mulla on valitettavan paksut ranteet ja iso käsi. Tykkäisin kovasti kirkkaan värisistä käteen pujotettavista rannerenkaista - sellaisita muhkeista, mutta en saa niitä pujotettua käteni läpi. Mutta nythän mulla on sitä muistivaijeriakin, että eiköhän tuo rannekoru ongelma tästä ala helpottaa :)

  Sulla on vähän oudompaa sanastoa - biletysreissu. Jotenkin tosi etäisesti kuulostaa tutulta, mutta ei nyt millään tule mieleen, että mikä se on...

  VastaaPoista
 3. Vinkkini on hyvin punatut huulet. Ne kirkastavat kasvot, asun ja mielen.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi:
  Hyvä vinkki :)
  Olen ollut huono huulipunan käyttäjä, mutta viime vuosina olen alkanut käyttämään punaa ja ennen kaikkea värillisiä kiiltoja.

  VastaaPoista
 5. Hyvinhän toi trikoo sopii toimistoon vähän stailattuna =) Mä olen kyllä maailman huonoin antamaan mitään vinkkejä, kouluunkin lähden usein pipo päässä ja huivi peittää puolet naamasta =D

  VastaaPoista
 6. Huivit on minunkin luottokamaa ja niitä minulla on työhuoneen vaatekaapissa tarjolla useampi. Viime aikoina olen luottanut myös huulikiiltoon :)

  VastaaPoista
 7. Todella kiva asu. olet mun idoli. Asustaminen on muka niin vaikeaa ja hankalaa :)

  VastaaPoista
 8. Vera:
  Pipohan on mitä trendikkäin asuste :)
  Harmi vaan, että pipo on aivan liian trendikäs mun työpaikkaani. Pelastaisi monta bad hair dayta ;)


  Bellis:
  Hyvä, että huulikiilto on päässyt käyttöön :)
  Minun pitäisi kartuttaa huivikokoelmaa ja sitten pitäisi vielä keksiä joku erittäin helppo säilytys, josta vaan napata huivi kaulaan.


  P:
  Kiitos :)

  VastaaPoista
 9. Mustaa päälle, värikäs iso huivi, kaunis kello ranteeseen ja hyvin lankatut kengät...olo on heti paljon ammattimaisempi ;). Niin ja kaikki nyssykät ja pussukat saa jättää kotiin, yksi iso näyttävä tai klassinen laukku.
  (mutta monena aamuna on kyllä ihan muuta....)

  - Anni A.

  VastaaPoista
 10. Anni A.
  Musta on tietenkin aina varma ja tyylikäs valinta. Kuvailemasi asustus on varman päälle klassinen. Itse olen tietoisesti siirtynyt käyttämään värejä, ettei aina vaan olisi sitä luottomustaa. Etenkin kun talvisin suomalaiset tuppaavat olemaan niin kalvakoita. Minusta tuntuu että minulta musta imaisee keskitalvella oputkin värit kasvoilta :( Yritin tehdä harmaasta uuden mustan, mutta ei toiminut yhtään mustaa paremmin, oikeastaan huonommin. Joskus olisi kiva olla tumma ja hoikka eteläeurooppalainen, jolla olisi voimakkaat värit ;)

  VastaaPoista