18. maaliskuuta 2013

Himpun verran v*ttaa

Ei mitään mistä ei selvittäisi, mutta silti v*tuttaa.

Hain tänään keskimmäisen kesken päivän päiväkodista. Vatsatauti. Siitähän onkin tasan kaksi viikkoa, kun se oli meillä viimeksi. Keskimmäinen sairasti sen silloinkin. Tämä vaikuttaa astetta rajummalta.

Tähän mennessä kerätty:
5 vkoa sairastelua. Ilmeisesti influenssa ja putki huipentui vatsatautiin
1 vko yksin lasten kanssa (mies reissussa, onneksi oli hiljainen viikko)
ja nyt vko nro 7 alkaa vatsataudilla.

Mulla jäi yli 2 viikkoa sitten perjantaina yksi dokumentti kesken, kun keskimmäinen alkoi oksentamaan. Tänään sen piti valmistua. Unbelievable, mutta sama syy jälleen. Kyllä tämä kohta koettelee pomonkin huumorintajua.

Jos tekisin työtä, jossa pitäisi olla ihan fyysisesti paikalla, joutuisin varmaan irtisanoutumaan. Ei töissä käymisestä tulisi mitään. Sinänsä olen tosi onnekas, että voin tehdä työtä niin paljon etätyönä kotona eikä tunnitkaan ole sidottu. Mutta täytyy myöntää, että ketutuksen lisäksi alkaa voimat vähetä.

Tulisi jo terveet päivät, kesä ja loma. Ja tulisi mahdollisuus vaihtaa lomarahat vapaaseen. Mä niin tarvitsen sen 2 lomaviikkoa lisää!

17 kommenttia:

 1. Kiitti tsempeistä Kati.
  Ei auta muu kuin lusia tämäkin läpi ja toivoa, että edes osa perheestä pysyisi terveenä.

  VastaaPoista
 2. Sama voi ei ja voimia sinne!!
  Mulla on takana kolmen viikon sairastelu, joka talttui antibiootilla, neljäksi päiväksi!! Alkaakseen uudestaan. Nyt on toinen antibioottikuuri, joka loppuu huomenna. Viikonloppuna hiipi niskaan vissiin influensa...
  Onneksi meillä tyttö on toistaiseksi ollut terve...

  VastaaPoista
 3. Voi kökönkökkö! Kaikkien aikojen ...kökkö! Ketuttaa ja uuvuttaa puolestasi! Pikaista toipumista sinne!!!

  VastaaPoista
 4. Auts. Kaikenlaista flunssaa ja vatsatautia on kyllä nyt tosi paljon liikenteessä. Kuuntelin eilen töissä useammankin kertomuksen viikonlopun oksenteluista.

  VastaaPoista
 5. Siis todella uskomaton putki teillä. Voimia ja tsemppiä rutkasti.
  Mitäköhän tosiaan tapahtuis jos olisit töissä josa pitäis käydä? Et olis liiemmin tainnut olla paikalla?

  KEVÄT tulee ja sit olette terveitä!

  VastaaPoista
 6. Miikku: Kiitos tsempistä :)


  Koo:
  Oijoi, toivottavasti tyttö pysyy terveenä. Oudon sitkeitä tauteja liikkeellä :(
  Pikaista paranemista sinulle!


  zirk: Kiitos.


  Woops:
  Tuntuu tosiaan olevan koko ajan joku tauti liikkeellä. Mekään emme ole olleet niin pahasti sairaana, että olisi lääkärille pitänyt mennä. Mutta nuhaa, yskää ja pientä kuumetta on riittäänyt enemmän kuin kotitarpeiksi :(


  P:
  Meinasin jo sanoa, että tämä on ennätysputki, mutta sitten muistin sen kuinka esikoinen joutui olemaan kaikkiaan 6 vkoa poissa hoidosta rajun rota-viruksen takia, joka vaan eli ja eli suolistossa ja piti vatsan todella heikossa kunnossa.

  Jos meillä molemmilla ei olisi etätyömahdollisuutta, niin tämän putken aikana olisi pitänyt ihan vakavasti harkita töiden lopettamista tai yrittää palkata jostain kotiin täysipäiväinen sairastuvan pyörittäjä. Toisaalta just nyt tuntuu siltä, että mä voisin jäädä sinne sohvan nurkkaan makaamaan lasten kanssa ja tekemään voileipiä. Juuri muuhun ei meinaa virta riittää.

  VastaaPoista
 7. Ihan kamalaa, en edes osaa muuta sanoa ja tsemppien toivottaminenkin tuntuu vähän lattealta (mutta teen sen silti)!

  VastaaPoista
 8. Aivan älyttömän huonoa tuuria! Voi teitä. Jospas kohta alkaisi häämöttää jo loppu sairastelulle.

  En pysty edes kuvittelemaan, miten rankkaa tuo on, kun on ne työt työreissuineen vielä päälle, molemmilla. Pure vaan hammasta ja take it easy whenever you can!

  VastaaPoista
 9. Kiitos tsemppauksesta Hekku.


  Leonida:
  Toivottavasti tosiaan olisimme putken loppupäässä. Lapset ovat jo rutinoituneita sairastajia, useimmat sairaspäivät menevät ihan niin, ettei minun tarvitse edes hakea sairauslomatodistusta ja saan päivän työt tehtyä. Tosin kyllähän se kuormittaa minua, kun koko päivän pallottelet duunia: puhelinpalavereita joiden välissä laukkaan tarjoilemassa mehua, laittamassa uuttaa dvd:tä tai auttamassa piirtämisessä. Noina päivinä mulla pitää olla koko ajan kännykkä piippaamassa, että muistan seuraavan jutun :)

  Meillä vakio voimien säästökohde on kotityöt. Sen on taas näköistäkin :(

  VastaaPoista
 10. Siis 7 viikkoa jo tälle vuodelle???? Huh huh =(
  Oikein paljon tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
 11. Vera:
  Onhan se tosiaan pitkä aika :( On siihen ehkä mahtunut pari-kolme päivää, jolloin olemme kaikki olleet terveinä. Muuten on aina ollut joku kotona sairastamassa. Oma sairausloma tuppaa olemaan sellaista mallia, että silloin tulee tehtyä vain lyhyempi työpäivä :(

  VastaaPoista
 12. Moi, onpa todella harmillisen huonoa tuuria nyt teillä. Paranemisia kovasti teille ja kaikki sympatiat on teidän puolella, sillä muistan melko elävästi vieläkin sen viikon, kun Levillä pesin mattoja ja vuodevaatteita Pojan ollessa 1,5 v. ja yllättäen rajussa vatsataudissa. Kuukauden päästä homma toisti, mutta sitten meillä on ollut käsittämätön tuuri eli poika täyttää kohta 9 ja tässä välissä on kuitenkin ollut sekä päiväkodissa ja koulussa eikä tosiaan onnistunut saamaan vatsatautia, kuten ei myöskään pikkuveli.
  Mietin, mahtavaksi seuraavat asiat vaikuttaa hyvään tuuriin:
  1. Aloitimme Rela-maitohappobakteerien syönnin tai aluksi ihan pienenä syötimme Gefilusta ja isompana Relaa. Pojat ovat syöneet niitä ihan joka päivä. Tätä saattaisi puoltaa se, että minulla on ollut yksi raju vatsatauti siten, etteivät pojat saaneet sitäkään. Ja miehelleni on ollut kaksikin vatsatautia, mutta pojat eivät saaneet niitäkään. Me emme syö näitä Maitohappobakteereja kuin matkoilla. Ja vanhemmalle pojalle meni hieman vatsa sekaisin kerran reissulla mutta selvisi siitä hetkessä parilla vessareissulla toisin kuin isänsä.
  Maitohappobakteerien tällaisista vaikutuksista ei ole kovin vakuuttavia ja yksiselitteisiä tutkimustuloksia, mutta tähän suuntaan kyllä ja meillä niitä syödään ainakin niin kauan kuin tämä uskomaton taika kestää.
  2. Pikkuveli sai myös rotarokotteen.
  3. Viitaten eilisiin lehdistötiedotteisiin, meillä ei syödä ulkomaisia pakastemarjoja eikä myöskään päiväkodissa tarjota niitä.
  4. Uskomaton tuuri, johon en kyllä luottaisi, koska me aikuiset ollaan sairastettu samassa taloudessa ja päiväkodissa sekä koulussa epidemiat myös pyörivät ympärillä.
  Tosin muulta sairastelulta ei todellakaan olla vältytty. On ollut flunssaa, korvatulehduksia, enterorokkoa, influenssaa jne. välillä ihan jatkuvalla syötölläkin. Tietysti myös tämä on voinut vaikuttaa siihen, ettei vatsatauteja ole tullut, kun on jo ollut kaikkea muuta. Mutta jotenkin itse uskoisin, että niillä maitohappobakteerien jatkuvalla säännöllisellä nauttimisella on ollut oma merkityksensä.
  Mutta nyt kovasti paranemisia teille, onneksi kohta on taas kesä ja yleensä silloin pysyy pidempään terveenä :)
  Tiina

  VastaaPoista
 13. Tiina:
  Meillä maitohappobakteerien syönti on epäsäännöllistä, joskus syödään Relaa ja joskus ei. Gefilus-tuotteita meillä on jatkuvassa käytössä osalla perhettä. Ehkä pitäisi kokeilla, että ulottuisiko vatsataudin vastustustaika meihin saakka jatkuvalla käytöllä :)

  Minäkin hankin keskimmäiselle ja kuopukselle rota-rokotteet.

  Radiosta kuulin, että Tanskassa epäilevät hepatiitti B tartuntoja pakastemarjoista. En tiedä onko meille sattunut ruotsalaisia mustikoita, mutta tästä eteenpäin meilläkin on ei kiitos ulkomaisille pakastemarjoille. Pitäisi vaan syksyllä jaksaa pakastaa riittävästi.

  Tulispa jo kesä!

  VastaaPoista
 14. Voi :( tsemppiä arkeen!Oliko kovin raju versio?

  VastaaPoista
 15. Anonyymi:
  Toistaiseksi olemme ihmetyksestä hämillämme: kukaan muu perheestä ei ole (vielä) sairastunut. Esikoisen taudista alkaa olla sen verran aikaan, että ehkä tosiaankin me muut ohitimme sen. Olisipa ihanaa!

  Tauti oli keskimmäisellä sen verran raju, että sairastumispäivänä ei edes vesi pysynyt sisällä. Mutta poika sammui todella nopeasti ja nukkui koko yön ja heräsi aamulla hirvittävän nälkäisenä ja hyvinvoivana :)

  VastaaPoista