16. maaliskuuta 2013

Oman huoneen paras juttu

Esikoinen on ollut erittäin innostunut huoneensa sisustamisesta. Projekti on edennyt valitettavan hitaasti. Nyt alamme sentään olla siinä vaiheessa, että kaikki välttämätön on hankittuna. Kunhan vaan saisimme kaiken paikoilleen. Verhot ja parvisänky saavat vielä odottaa. Huone on sisustettu tätä ennen kotonamme suhteellisen tuntemattoman Ikean kalusteilla. Poika tykkää huonestaan paljon ja nyt paljastamme huoneen parhaimman jutun.


Huoneessa on siis Ikean Expedit (4x4 lokeroa), jossa on punaiset kaapit, valkoiset korit ja valkoiset laatikostot. Hieno on kirkkaan punainen ovi, mutta se hienoin juttu löytyy tämän oven takaa.


Sieltä paljastuu aivan oikea kassakaappi "integroituna" (ovesta pitää irrottaa saranat, jotta kaapin saa mitään rikkomatta ulos). Esikoinen näki joulun lelukuvastossa kassakaapin ja se oli toinen hänen lahjatoiveistaan. Korvatunturilta oli leikkikassakaapit loppuneet, joten lahjaksi tuli aivan oikea kassakaappi! Se toimii pattereilla, aukeaa koodilla ja pitää aivan hirvittävää meteliä, jos koodin syöttää kolmesti väärin. Pähee vehje!

Kassakaapissa poika säilyttää tietenkin rahansa, mutta välillä myös legoja :)

9 kommenttia:

 1. Jumalation, ehta kassakaappi - tuolla saa varmaan isoa rispektiä kavereiden keskuudessa!

  VastaaPoista
 2. Oooo! Mäkin tahdon! :-D
  Mulla ei olisi rahaa mitä säilyttäisin tuolla, mutta voisin jemmata suklaat mieheltä piiloon...

  VastaaPoista
 3. Olisi kiva nähdä huonetta enemmänkin. Toivottavasti laitat kuvia. Kassakaappi hyllyn sisällä on UPEA!

  VastaaPoista
 4. Hekku:
  Kyllä sillä on saanut rispektiä. Myös omat rahat ovat pysyneet tallessa, kun pikkuveljet eivät ole pystyneet sosialisoimaan niitä :)


  -Jassu-
  Minä mietin, että pitäisiköhän laittaa kassakaappiin korujeni sijasta korutarvikkeeni. Kuopus on katsellut niitä sen verran himoiten, että voi olla vain ajan kysymys milloin helmet ovat lattialla tai patjan alla. Tuolla olisivat tallessa :)


  Anonyymi:
  Varmasti huoneesta tulee jossain vaiheessa oma postauksensa. Siihen voi kyllä mennä aikaa, kun meidän perheessämme tavaroiden paikalleen laittaminen on hidas prosessi ja tulos puolestaan säilyy vain nanosekunnin.

  VastaaPoista
 5. Oooooo, vähäks pähee!! :D

  Juurikin toissa viikolla olin kylässä lapsuuden ystävälläni, joka sisusti rintamamiestaloaan vanhaa kunniottaen ja 50-60-luvun aarteista haaveillen. Talossa oli narisevat lautalattiat, räsymatot, pönttöuuni, Pihlgren ja Ritolan tapetteja, toki myös valkoista lundiaa ja jonkin verran maalaisromanttista sisustusta.
  Seuraavaksi remonttilistalla oli perheen 12vuotiaan esikoispojan huone, ja pojan suurin toive oli, että "äiti ei mitään noita sun vanhoja, äiti mä tahtoisin aidon IKEA-huoneen!" Opettaja vanhemmista ja minustakin se oli ihan hirmu herttainen juttu :)

  Mutta kuules, pitäiskö meidän seuraavaksi kätsyillä teillä, ja koota vähän IKEAaa? Mä oon kuules siinä ihan pirun hyvä, lähes legendaarinen! Verhojen ompelu kuuluu myös samaan palveluun....

  VastaaPoista
 6. Haltiakummi:

  Mä kirjoitin sulle pitkän kommentin ja sitten macci päätti paina back:iä jälleen kerran tuossa hiiripaneelissa (vaikka mitään sellaista en tehnyt!) ja se meni bitti avaruuteen :(

  Ymmärrän kyllä, että 12v poikaa miellyttää Ikea-huone enemmän kuin vanhahtava tai peräti maalaisromanttinen tyyli. Sinänsä luulisi Lundian miellyttävän ainakin jos on vaikka kuultovalkoinen. Esikoisen huoneessa on mielestäni raikas ja moderni ilme ja mukavasti väriä.

  Pojan huonekalut on koottuna. Kiitos kuuluu meidän huippu siivousfirmalle, joka tarjosi esikoiselle ilmaisen koulupöydän ja -tuolin kasauksen. Poika istui pitkään huoneessaan vaan ihailemassa sitä ja samalla hoki, että miten ihmeessä Virpi ja Arto olivat niin kilttejä, että kokosivat huonekalut hänelle. Esikoinen epäili, että isi pyörtyy, kun tulee reissusta ja näkee mitä on sillä välin tapahtunut.

  Verhoprojekti pitäisi aloittaa aivan pohjamudista, nimittäin poraushommista. Tanko pitäisi kiinnittää seinään. Oletko legendaarinen siinäkin hommassa? Mulla ei meinaa porakone pysyä kädessä :( Sitten pitäisi ostaa kangastakin. Suurin homma olisi, että pitäisi perata noita poikien kamoja ja saada ne paikalleen.

  Voitais kyllä kätsyilllä. Vaikka meillä. Loppukaneetilla, että siivoukseen tai järjestämiseen en kykene.

  t: pahasti järjestystaidon puutteessa ja inspiraatiossa elämä sotkulainen

  VastaaPoista
 7. Hei, mä olen kyllä hyvä siinä porakoneenkin jurruttamisessa - ihan itse olen viimeiset 15vuotta kaikki remonttini tehnyt, ja muutaman kavereidenkin remontin :) Mutta voisimme toki kätsyillä muutakin, kuin porakoneilla ;)

  VastaaPoista
 8. Ymmärrän kyllä täysin, miksi kassakaappi on se magein juttu! Kiva, että alkaa huonekalut olla kasassa...

  Mäkin tulen mielelläni kätsyilemään teille, vaikka porakone ei tosiaankaan pysy näissä näpeissä. :)

  VastaaPoista
 9. Leonida:
  Esikoisen huone alkaa olla kivasti mallillaan. Vielä on työtä, mutta nyt jo näkee, että millainen siitä tulee ja poika tykkää. Minä tykkään myös, koska pystyn lainaamaan pojan kirjoityspöytää askarteluilleni :)

  Toivottavasti pääsemme kätsyilemään pian.

  VastaaPoista