30. heinäkuuta 2024

Reissuterveisiä Afrikasta

Blogissa on ollut hiljaista, koska olen lomamatkalla. Matka alkaa kallistua kohti loppuaan ja ensi viikolla alkaa työt.

Matkan ensimmäinen kohteemme oli Mosambikin pääkaupunki Maputo siitä syystä, sen kautta pääsimme kulkemaan varsinaiseen kohteeseemme Tofoon. Maputo on tutustuimme yhden kaupunkikierroksen verran ja se tuntui riittävältä. Tofon vetonaulana ovat ryhävalaat, jotka viihtyvät Mosambikin rannikolla tähän aikaan vuodesta. Valaita voi nähdä jopa rannalta käsin paljain silmin. Me pääsimme katsomaan niitä lähemmin valasretkeltä. Näimme useampia komeita hyppyjä. Tofolla vietimme myös rentoa rantaelämää. Asuimme suomalaisomisteisessa sukelluskeskuksessa Liquid Dive Adventuressa aivan rannalla. 




Mosambikista matkamme jatkui Etelä-Afrikkaan Pilanerbergin kansallispuistoon. Majoituimme siellä lodgeen täysihoidolla johon kuului kaksi safariajoa per päivä. Tämä osuus lomasta on mennyt siis eläimiä ja maisemia ihaillen. 

Tämän kaiken kokemani sulatteluun menee varmasti aikaa. Palaan näihin kokemuksiin vielä ajan kanssa. Nyt on aika alkaa valmistautumaan pikkuhiljaa pitkään kotimatkaan. Ja ihan kohtahan on elokuu. 

Kivoja heinäkuun viimeisiä hetkiä! 




12 kommenttia:

  1. Ensimmäinen ajatukseni: Mitä ihmettä!? Teillä riittää noita "repäisyjä" reissuilla! Melkoinen maisemanvaihdos. Varmasti ikimuistoinen reissu. Toivottavasti ette kärvähdyttäneet nahkaanne. Odotellaan lisää kuvia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivoni prosessoivat vieläkin kaikkea kokemaani. Niin paljon tuli nähtyä ja koettua lyhyessä ajassa. Voi mennä jonkin aikaa ennenkuin saan prosessoitua jotain kirjoitukseksi saakka. Reissu onnistui erinomaisesti ja vatsa kesti jopa malarialääkityksen.

      Mosambikissa ja Etelä-Afrikassa on nyt talvi, joten lämpötilat olivat siellä aika maltilliset.

      Poista
  2. Vau! Minäkin jään odottamaan jatkoa...
    Hyvää elokuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että juttuja Afrikasta tulee ihan kyllästymiseen saakka :D Ihan hirveästi tuli nähtyä Afrikan luontoa sekä merellä että maalla.

      Poista
  3. OOoooh....Mosambik... viime kesänä Malawin jälkeen oli kova yritys päästä naapurimaahan, jonne vain vuorijonon yli näimme kavutessamme Mulanjeelle. Logistiikka Malawilta oli kertakaikkisen mahdoton... vaikka pitkistä matkoista periaatteessa tykkään - niin nyt oli PITUUUUUUUUTA jo liikaa meillekin.
    Tänä vuonna se olisi ollut logistiikaltaan helpompaa - mutta nyt ei riittäneet enää lomat... fillarireisu imaisi niin paljon, joten Jään suorastaan janoamaan lisää postauksiasi.... ja ihanaa, että vatsakin kesti... yllättäen kaikki menee aina parhain päin....
    Ja anteeksi - luin kyllä Mikkelipostauksenkin, mutta siitä ei nyt sen enemäpää... itsekin ohitimme sen pakulla tänä vuonna - kun pari vuotta sitten se tuli jo fillaroitua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siirtymiset Afrikassa ovat usein hyvin hitaita, vaikka kilometrejä ei edes olisikaan paljoa. Me olisimme halunneet autokuljetuksen Maputosta Krugerin lähimmälle portille, matkaa 120km aika-arvio 3-10t rajamuodollisuuksien kestosta riippuen.

      Minä himoitsen aina päästä vaikka minne, mutta se on rajallista, että minne ehtii lomien ja säästöjen puitteissa.

      Mikkeli on kiva kesäkohde :)

      Poista
  4. Varmasti huikea, tajunnanräjättävä seikkailu teillä, en voi edes kuvitella! Matkarapoa odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä vieläkin sulattelen kaikkea näkemääni ja kokemaani. Raporttia pukkaa varmaan ihan liiankin kanssa myöhemmin.

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  5. Hauskaa lukea matkoistasi, jotka ovat samantyylisiä, joita minäkin teen. Etelä-Afrikkaan menen marraskuussa T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Minulla on krooninen matkakuume. Maailmassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa ja haluaisin ahmia sitä kaikkea kaksin käsin :)

      Toivottelen jo näin reilusti etukäteen sinulle ihanaa Etelä-Afrikan matkaa! Ja kivaa viikkoa!

      Poista
  6. Wow, upea paratiisimainen matkakohde.
    Itse en matkustele muualla kuin sinun blogissasi 😎😀
    Nyt kuvittelen tallustavani tuolla lämpimällä hiekalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on krooninen matkakuume kaikkialle. Minä nautin kohteista lähellä ja kaukana ja sillä välillä :) Kaikkea pitäisi ehtiä näkemään ja tekemään. Suurin huolihan on, että ei riitä terveet vuodet eikä rahat haavelistaan. Mies on ihan eri puusta veistetty, mikä auttaa pitämään asioita balansissa.

      Kivaa viikkoa!

      Poista