17. heinäkuuta 2024

Teinien ja kavereiden kanssa

Olin viime viikolla etätöissä mökillä ja tarkoituksenani oli siinä sivussa leppoisasti pyörittää teinien mökkeilyä. Kuopuksemme on jo useana vuotena kutsunut ystävänsä kanssaan mökkeilemään. Tänä vuonna kavereita lähti mukaan kaksi ja tarkoitus oli, että kundit hoitavat ruokahuoltonsa ja jälkiensä siivouksen itse. Minun pitää hieman katsella perään, mutta voin keskittyä omiin juttuihini.

Menimme yhdessä ostamaan ruokia mökkireissulle. Hieman järkytyin ruuan määrästä. Kaverit ovat aloittaneet tavoitteellisen kuntosaliharjoittelun ja heille sopiva määrä kananfileitä olisi lähemmäs kilo per poika. Ostoskassit täyttyivät kanafileistä, jauhelihasta, täysjyvätuotteista ja kananmunista. Sipsit ja herkut jäivät kauppaan.


Olin oikein ylpeä siitä, kuinka reippaasti pojat ryhtyivät ruuanlaittoon. Meillä oli hieman erimielisyyttä siitä, että montako jauhelihapakettia voi laittaa pastakastikkeeseen. En antanut laittaa sitä kolmatta, koska se ei olisi mahtunut kunnolla pannulle ja ajattelin, että hella menee ihan hirveään sotkuun.

Ruokalautasina teinit käyttivät jättikokoisia syviä lautasia ja ne lastattiin kukkuroilleen. Illalliseksi katosi munakas, jossa oli vain 4 kananmunaa per poika. Sinne katosi paketti kerralla :)

Yhtenä iltana olin kutsunut ystäväni Sirpan kanssani uimaan, saunomaan ja syömään. Juhlittiin päivää ennakkoon synttäreitäni Sirpan kanssa. 

Salaattia, savulohta, tuoretta patonkia ja pieni pullo alcaselaista kuohuvaa cremanttia


Jälkkärikimara. Sirpa toi Halmeen leipomon munkkeja ja yo-juhlien porkkanakakkua oli vielä vähän jäljellä.

Nuoriso on saanut aikaiseksi kanaa ja riisiä. Tästä kokkauksesta tuli yllättäen ikävämpää siivottavaa, kun uunipelti lainehti kanasta tullutta nestettä. Kanaa oli pellillä yli 2,5kg.

Synttäreitteni kunniaksi kävin ostamassa lähileipomosta pullaa

Koska teinien kanssa meni niin mukavasti, päätimme että he voivat jäädä viimeisenä päivänä vielä koko iltapäiväksi ja illaksi mökille, kun minä menen tapaamaan ystäviäni. Opin tästä taas aika paljon. Kolmas päivä ilman mitään ohjelmaa on liikaa. Pojat olivat ehtineet soudella pariin kertaan, saunoa kahtena päivän tuntitolkulla ja pelata pienellä biljardipöydällä kyllästymiseen saakka. Siis vain kahden päivän retkiä tulevaisuudessa!

Ystäväni Kata oli kutsunut meidän kaveriporukan kotiinsa. Ohjelmassa oli herkullinen nyyttäriateria ja aarrekarttojen tekemistä. Pienet vastoinkäymiset alkoivat jo matkalla Katan luokse. Lupaamani täytekakku päätyikin lattialle, onneksi sain sentään pullaa tilalle.

Tässä porukassa on hyvä energia ja jokainen voi olla oma itsensä iloineen ja suruineen.

Ihanat ladyt



Ruoka oli niin hyvää!



Aarrekarttailu aluillaan

Tiukkaa keskittymistä


Sain leikattua muutaman inspiroivan kuvan ja sitten puhelimeni soi. Mökillä oli käynyt pieni tapaturma eikä auttanut muu kuin lähteä ajamaan sinne takaisin, pakata äkkiä tavarat ja jättää mökki sotkuun ja ajaa lähimpään päivystykseen. Tapaturmapotilas oli onneksi vielä alle 16v ja pääsimme lastenpäivystykseen. Kirkkonummea lähin lastenpäivystys oli Espoon Jorvissa. Selvisimme säikähdyksellä sekä pääsimme nopeasti lääkärille Jorvissa. Tapahtumapäivänä harmitti, kun olisi halunnut jäädä Katan luokse, mutta sellaista se on pikkukepposten kanssa. Kyllähän tästä reissusta jää varmaan elinikäiset muistot :D

Pitihän sitä napata kuva muistoksi minne päättyi teinien mökkireissu ;) Jorviin

Edellisellä viikolla ehdin tapaamaan ystävääni Lauraa lounaalla. Niin se on elämä kiireistä, että edellisen kerran tapasimme viime joulukuussa. Tänä kesänä haluaisin tavata mahdollisimman montaa ystävääni. Aivan liian vähän on vapaita päiviä siihen. 

Lauran ehdotuksesta tapasimme Kaivopuiston reunalla sijaitsevassa Elm-nimisessä ravintolassa. Elm oli minulle uusi paikka. Tykkäsin siitä. Laura tiesi kertoa, että lounaallekin kannattaa tehdä pöytävaraus.

Laura söi pastaa ja minä mustekalaa. Oma annokseni oli todella herkullinen, jopa riisi oli erinomaista. Siinä oli seassa yrttejä, rusinoita ja kasviksia. Annoksen hinta 19€, mikä oli mielestäni kohtuullinen. Olin pari päivää aikaisemmin maksanut Santa Fen kanasalaatista 22€. Olihan tämä ihan eri planeetalta.

Alkuruuaksi oli kylmä gazpachokeitto. Se ei ole suosikkejani, mutta tämä oli hyvää.


Elmin sisätiloja. Sinne voi poiketa myös vaikka jäätelölle.

Elmillä on kerrassaan hurmaavat ulkotilat


Elmin takapiha

Minulla on ensimmäinen lomaviikko puolessa välissä. Aloitin lomani ihanalla reissulla Mikkeliin. Sen jälkeen olemme käyneet kuopuksen kanssa siivoamassa mökin appea varten. Muuten olen lähinnä laiskotellut. 

14 kommenttia:

  1. Sinä laiskotellut? En usko. Sinulla sitä säpinää riittää, mutta taidat tykätä tehdä niin? Harmillinen se loukkaantuminen - toivottavasti ei ollut vakavaa. Kaikki ruoat näyttävät niin herkullisilta (paitsi ehkä teinien jättiannokset, huh!)!
    Loman jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaksi päivää olen tällä viikolla lähinnä makoillut. Nyt on taas ponnistettava jalkeille ja puuhiin. Olisin luonteeltani hieman laiska, mutta kolme lasta, työ, koti ja himo nähdä ja kokea pitävät minut liikkeellä. Välillä kyllä tekee niin hyvää olla vaan. En siis ole aina puuhastelemassa.

      Melkein kilo kanaa on ihan jäätävä annos :D

      Poista
  2. Ihan hurjasti tohinaa ja tapahtumia... ja nuo mahtavat ruuat sekä herkut 💗
    Aina sattuu ja tapahtuu porukassa... Onneksi selvisitte säikähdyksellä!
    Mutta voi jessus miten paljon reippailevat energiset teinipojat syövät. 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teinit näyttävät aikuisen kokoisilta ja usein toimivat fiksusti, mutta sitten välillä taas taantuvat lapsiksi, jotka kokeilevat jotain tyhmää ja sitten ollaan taas päivystyksessä. Joskus kyllä kadehdin niitä äitejä, joilla on rauhallisia lapsia. En oikein ymmärrä, että kuinka meidän geenicocktaililla tuli tälläisiä häsliä :)

      Meidän ruuankulutus on ihan järkyttävän isoa ja kauppalaskut sen mukaisia. Mutta noihin lihaksenkasvattajiin verrattuna proteiinin menekkimme onkin hyvin kohtuullista.

      Poista
  3. Huoh - huomaan, että onkin iso ero- vaikka meilläkin oli/ON kolme lasta, niin kaksi vanhinta tyttöjä... vasta kolmannen kanssa alkoi ruokakulttuuri olla kuvauksesi mukaista ja sitten kun niitä kavereitakin jäi ruokapöytään....
    Toit kyllä mieleen hauskan muiston. Nuorimmainen, siis poika oli ensimmäistä kertaa (16-vuotinaana) tyttöystävän (nykyisen avopuolisonsa) luona syömässä...
    Kotiin tullessaan kysyi: "Joko te ootte syöneet?" No, oltiinhan me... mut meni jääkaapille ja ainahan minä teen kuin armeijalle ruokaa, joten lautanen täyttyi ja mikroon... siinä ahmiessaan sitten jutusteli:"Voitko äiti kuvitella, että niillä oli puolikas lohifile ja meitä oli 5 syömässä.... hih.... miniän perheessä vain kaksi tyttöä.... Hih.... ei äiti oikein voinut kuvitella - vaikka pieniruokaisia meilläkin tytöt oli, niin silti mulla paha tapa tehdä aina NIIN, ettei vaan lopu kesken, hih...

    Elonne tekeväisten kera kuulostaa kyllä niin tutulta... meillä jo toisessa polvessa - ei paljonkaan aikaa, kun Tyksin päivytyksestä taas pari noudin, kun yksi siellä äitinsä kanssa jäi tikattavaksi... toivottavasti teillä myös jo toipumaan päin!!

    Ihanalta kyllä kuulostaa etäily mökiltä käsin ja nyt on pakko kyllä kysyä lisää tuosta aarrekarttatyöskentelystänne? Mitä ihmeen aarrekarttoja?
    Hämärästi kyllä muistelen, ettei tämä ollut ensimmäinen kerta samalla porukalla!!
    Mielenkiintoista!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvuikäisten poikien ruuantarve on välillä ihan hirveä 😂 Kavereiden kanssa joskus käydään mökkieväsostoksilla yhdessä, niin aina muistuttelevat, että älä laskea määriä niin kuin kotiin.

      Meillä on säheltäminen selvästi laskusuunnassa, mutta vielä sitä riittää. Sitten välillä ollaan päädytty auttelemaan myös poikien kavereitakin. Vielä koittanee sekin aika kun meillä on kotona rauhallista ja hiljaista.

      Aarrekartan tarkoituksena on herätellä unelmia ja haaveita. Priorisoida niitä ja tehdä sellainen "vision board" arkeen, että mitä haluaisi lisätä elämäänsä. Materiaalina käytetään lehdistä löytyneitä inspiroivia kuvia ja tekstejä. Saman porukan kanssa olemme kerran tehneet aarrekartat aikaisemminkin.

      Poista
    2. Mun kuopuksen tyttöystävän äiti oli yksi päivä todennut tytöilleen, et onneksi hänellä ei ole poikia. Tämä vävypoika syö heillä enemmän kuin kaksi tyttöä yhteensä. 😂

      Poista
    3. Meillä tyttöystävän oleskelu näkyy ruuan kulutuksessa ainoastaan siten, että kurkkua ja salaattia menee enemmän. Noin muuten ruuan suhteen tyttöystävän ruokailu uppoaa pyöristysvirheeseen :D

      Poista
  4. Voi jestas mikä härdelli jopa näin sivusta katsottuna! Tuo lihan määrä ensinnäkin. Ei voi olla nauramatta ;D Suunnitelma on kuitenkin kohdillaan.
    Hyvää synttäripäivää näin jälkikäteen! Mahdutaan vielä samaan horoskooppimerkkiin :)
    Mikä on aarrekartta??
    Sinulla on todellinen koordinaattoritaito, kun suunnittelet juttuja päällekkäin ja pienessä ajassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaisen lihaksia kasvattavan nuoren miehen proteiinin tarve on ihan jäätävä 😂 Ilmeisesti molemmat pojat joutuvat kokkailemaan aterioitaan itse.

      Kiitos onnitteluista. Minun synttärit osuvat rapuun.

      Aarrekartan tarkoituksena on herätellä unelmia ja haaveita. Priorisoida niitä ja tehdä sellainen "vision board" arkeen, että mitä haluaisi lisätä elämäänsä. Materiaalina käytetään lehdistä löytyneitä inspiroivia kuvia ja tekstejä. Saman porukan kanssa olemme kerran tehneet aarrekartat aikaisemminkin.

      Poista
  5. Kasvavien poikien syömät ruokamäärät voivat tosiaan välillä olla ihan älyttömät. Muistan aina, miten serkkuni kerran kahden kaverinsa kanssa söivät 10 litran taikinasta tehdyt lätyt kolmeen pekkaan. :O Kavereidensa äiti oli kuvitellut kerrankin tekevänsä niin paljon lättytaikinaa, että saavat syödä niin paljon kuin jaksavat, mutta kaikki meni silti. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jopas on pojille letut maistuneet 😂 Meillä ehkä ennätys on se, että lihaa on mennyt ainakin 1,5kg ja saman verran valkosipuliperunoita. Siihen vielä salaatit ja maidot päälle 😂

      Poista
  6. Ihanasti sanoit tuon että saamme kaikki olla omia itseämme iloinemme ja suruinemme. Arvostan meidän porukkaa 😊

    VastaaPoista