10. heinäkuuta 2024

Rakas Liisa, elät yhä sydämissämme

Meillä oli jälleen viikonloppuna juhlat kotonamme. Nyt en kyllä vähään aikaan halua järjestää mitään juhlia. Apella oli toive. Hän halusi järjestää reilut viisi vuotta sitten kuolleen vaimonsa muistoksi hänelle 75v synttärimuistojuhlan. Asia tuntui hänelle niin tärkeältä, että halusimme osallistua. Ja olihan Liisa ehkäpä maailman kiltein ja hyväsydämisin ihminen ja meidän perheelle rakas äiti, mummi ja anoppi.

Käytännön syistä päädyimme jakamaan juhlat kahteen osaan. Appi järjesti pienemmät juhlat omalle sukupolvelleen mökillä ja me kutsuimme miehen serkkuja perheineen meille. Juhlista ei olisi tullut taaskaan mitään, jollei Piret olisi tullut meille töihin.

Vuokrasin nämä pöytäliinat esikoisen yo-juhliin ja palauttaessa aloin kyselemään, että olisiko mahdollista ostaa nämä omaksi. Hinta oli hyvä ja nyt minulla on juhlaliinat. 

Aikoinaan Lofooteilta ostamani kolme minimaljakkoa ovat päässeet ahkeraan käyttöön. Niillä saa kivat pikkukukat pöytiin.

Vanhaa kretonkia päälle

Juhlalookiksi kaivoin kaapin perältä lähemmäs 15 vuotta vanhan mekon. En ole pitänyt sitä pitkään aikaan, mutta uuden tummemman ruskean hiusvärin kanssa aloin miettimään, että mekkohan on ihan samanvärinen ja kaivoin sen esiin. Alkoi naurattamaan, kun muistin, että olen vuonna 2013 kirjoittanut postauksen, että pitäisikö mekko laittaa kiertoon. Jos olen 40+ vuotiaana pitänyt mekkoa vähän tätimäisenä, niin nyt 50+ se vaikuttaa just sopivalta :D Mekkopostaus täällä


Rakas Liisa <3

Kotiimme kokoontui noin parinkymmenen hengen joukko serkuksia ja pikkuserkuksia. Osan serkuista olimme nähneet edellisen kerran kuusi vuotta sitten. Viimeksi nähtyjen treffaamisesta oli kulunut jo kaksi vuotta. Kai tässä pitäisi kehitellä jonkinlainen joka toinentai kolmas vuosi tapahtuva serkustapaaminen.


Ehkäpä juhlien ihanin kuva. Tytöt ovat keskenään serkkuja ja meidän poikiemme pikkuserkkuja.

Juhlatunnelmia

Shakki-innostus kulkee suvussa

Tarjoilu oli hyvin samankaltainen kuin yo-juhlissakin: suolaisia piiraita, kahta eri salaattia, karjalanpiirakoita, patonkia, mansikkakermakakku ja porkkanakakkua.

Appi on tehnyt Liisan elämästä ja heidän yhteisistä vuosistaan videon. Siinä on kuvia jopa Liisan oppikoulutodistuksista, kaitafilmin pätkiä heidän opiskelija-astaan, elämästä lasten kanssa, yhteisistä hetkistä sukulaisten ja ystävien kanssa. Liisan vaiheiden lisäksi video tarjoili ihanaa ajankuvaa. Appi kertoi videolla Liisan vaiheista ja myös rakkaudestaan häntä kohtaan. Liisan pitkäaikainen ystävä ja työkaveri kertoi heidän työstään. Katsoimme porukalla videon ja oli se niin liikuttava, että pyyhimme kaikki silmäkulmia sen päätteeksi. 

Isoin osa juhlaväestä

Liisa <3

17 kommenttia:

 1. Teillä on ollut mukavat juhlat. Jaksan joka kerta ihmetellä noita pöytiä sekä kattauksia. Ovat vaikuttavia. Herkutkin näyttävät oikein makoisilta.
  Hyvää heinäkuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minä olen tyytyväinen noihin liinoihin ja sinivalkoisiin lautasiin. Ne ovat hieno kokonaisuus. Lautaset löytyivät mökiltä. Nyt minun pitäisi saada johonkin tehtyä sen verran tilaa, että saan lautaset meille säilöön.

   Poista
 2. Täälläkin pyyhitään silmäkulmia - appi jättää jälkipolville sellaista mallia aidosta rakkaudesta etten ole konsaan kuullut/nähnyt. Kiitos kun jaoit - ja olitte myötäelämässä apen toivetta kertakaikkisen upeasti!! On teillä uskomaton suku - ja
  osaatte arvostaa sitä ja pitää siitä huolta - ihailen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tyytyväinen, että tuli järjestettyä juhlat. Oli kiva nähdä serkkuja ja katsoa yhdessä Liisa-video. Vähän etukäteen oli turnausväsymystä, koska pohjalla oli esikoisen lakkiaiset ja juhannuskin. Mutta kannatti ehdottomasti järjestää.

   Poista
 3. Niin kauankun muistamme edesmenneen rakkaamme, hän ei ole kuollut, vaan elää sydämissämme.
  Vaikuttaa kuvista päätellen, että Liisalla on sijaa monessa sydämessä.
  Kaunis kattaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juurikin noin rakkaat elävät heitä muistavissa. Liisa elää yhä monen sydämessä <3

   Poista
 4. Ihana, tärkeä ja koskettava juhlan aihe!

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanasta päivityksestä, joka toi vedet silmiini - ihan vain ilosta ja onnesta teidän puolestanne 🧡 Ja samalla tietenkin kauniiden muistojen.

  Olen ehdottomasti sen kannalla, että jatkakaa perinnettä - me olemme ihan tuuliajolla, kun meidän 20-vuotinen perinne katkesi koronaan 🙃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Täytynee alkaa rakentelemaan uutta suvun tapaamisperinnettä.

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Minulla myös silmät kostuivat kun luin kuinka kauniisti appesi oli koonnut tuon videon edesmenneestä vaimostaan. Todella ihana tapa muistella vaimoa, äitiä, isoäitiä, anoppia, ystävää jne. Tällaisia juhlia pitäisi ehdottomasti olla enemmän perheen, suvun ja ystävien kesken. Yhdessäolossa on voimaa ja asioita voi hyvin juhlistaa isommalla porukalla. Ehdottomasti teette tästä perinteen. Kaunis tuo mekko joten hyvä ettet 10 vuotta sitten laittanut sitä kiertoon. Jouduin poistamaan ensimmäisen kommenttini kun se lähti jostain syystä vähän keskeneräisenä eetteriin.

  Kivaa sunnuntai iltaa Rva Kepponen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo! Liisasta tehty video oli kyllä kiva ja siinä oli paljon kaikenlaista uutta tietoa pojillemme Liisasta. Täytyy yrittää jaksaa vaalia sukuyhteyttä <3

   Poista
 8. ❤️
  Niin upea tapaaminen ja toimivat tilat kokoontua yhteen.
  Mummuni kuoltua yhteiset jutut loppui. Suku hajaantui, mutta luomme omalla tavallamme yhteisiä muistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   harmi, että suku hajaantui, mutta mummon luomat muistot säilyvät varmasti pitkään.

   Poista
 9. Kerrassaan ihastuttava lopputulos kaikin puolin, vaikka työtä olikin paljon. Varmasti hieno muisto ja kokemus puolisolle, joka sai nähdä tutut porukat kasassa ja jakaa yhteisiä muistoja vaimostaan ❤️ t. Sartsa
  Tuo Punainen käy muuten upeasti kattaukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Asia tuntui niin kovin tärkeältä apelle, että halusimme osallistua. Kivasti saimme serkuksia paikalle ja oli mukava nähdä heitä.

   Poista