3. heinäkuuta 2024

Linnanmäkireissu ja uimareissuja

Kerrankin satuin lukemaan yli äyräiden tulvivaa sähköpostiani juuri oikeaan aikaan. Finnair kutsui Finnair Plus jäseniään aamupäiväksi Linnanmäelle. Ilmoitin heti itseni, keskimmäisen ja hänen tyttöystävänsä sekä kuopuksen ja sain meille paikat. Olisin voinut lähettää nuorison sinne keskenäänkin, mutta sitä en tiennyt, kun en ole aikaisemmin Finnairin Lintsipäivään osallistunut. Ja todennäköisesti tämä jäänee ainoaksi kerraksi.

Lintsipäivänä meillä oli herätys tosi aikaisin. Kuopus oli flunssainen ja hänen oli parempi jäädä kotiin lepäilemään. Onnistuin saamaan esikoisen mukaamme. Se olikin todella hyvä, koska esikoisen laitemaku on selvästi lähempänä minun vähemmän hurjaa makuani. Keskimmäinen lähti tyttöystävänsä kanssa heti aluksi kiertämään hurjimmat laitteet. Minä ja esikoinen aloitimme vuoristoradasta. En ole käynyt siinä vuosikausiin, kun viime vierailuilla jonot ovat olleet niin pitkät.

Meidän Lintsijengi

Vuoristorata vuodesta 1951. Aika huikeaa!

Vuoristorata oli minulle paljon sopivampi aloitus kuin keskimmäisen Taiga

Käytiin Kyöpelinvuoren noitien hotellissakin :D Lopuksi uskaltauduimme pariin hurjempaankin laitteeseen.



Jätskikiskojen vitosen pallohinnat ovat tyrmistyttäneet. Tällä perhekoolla jätskikiskan 25€ reissut jäävät vähäisiksi. Lintsin pehmiksistä jäi hyvä mieli, koska annokset olivat isot ja niin hyvät. Makuina vanilja, mango ja minttu.

Sellainen poikkeuksellinen tapaus kävi, että Linnunrata vuoristorata pysähtyi kesken ajon. Me emme olleet vielä kyydissä. Juna peruutti takaisin lähtöpaikalle. Kohta paikalla oli mekaanikko ja pilvin pimein henkilökuntaa. Aika perusteellinen testaus oli edessä ja me lopulta kyllästyimme odottelemaan vuoroamme. Pikkasen latisti innostusta mennä pää alaspäin kulkeviin laitteisiin tuon episodin jälkeen. Lehdestä olen lukenut, että joskus on näinkin käynyt.

Huimapää keskimmäinen ehti tyttöystävänsä kanssa käydä kaikki suunnittelemansa laitteet ja he liittyivät meidän seuraamme lopuksi aikaa. Finnairin tapahtuman lopuksi oli mahdollista ostaa ranneke loppupäiväksi puoleen hintaan. Olin luvannut kustantaa ne nuorisolle, mutta he olivatkin kaikki valmiita lähtemään pois. Säästyneillä rahoilla käytiin ostamassa hampurilaisateriat koko perheelle.

Meillä oli kiva reissu! Polvivammaisena noihin laitteisiin kapuaminen käy niin kankeasti, että tämä saattaa jäädä viimeiseksi Lintsireissukseni. Eikä nuo laitteet ole enää vuosiin juurikaan kiinnostaneet. 



Kohta kastutaan lisää!

Polveni vihoittelee sen verran, että olen alkanut käymään uimarannalla autolla. Kotoani on noin 10min kävelymatka lähimmälle rannalle. Olen löytänyt uudestaan hieman kauempana sijaitsevan uimarannan. Sinne minut houkuttelee hyvä laituri. Olen joutunut toteamaan, että olen tullut sen verran vanhaksi, että kaikken mieluiten menen uimaan laiturilta. 



Sain houkuteltua ystäväni Sirpan mukaani yhdelle uimareissulle. Sillä kertaa rannalla taaperteli sorsa. Ilmeisesti sorsia on ruokittu hieman liikaa uimarannalla, kun ne ovat käyneet aivan liian tuttavallisiksi. Ensin sorsa kävi katsastamassa olisiko pyyhkeiden päällä aurinkoa ottavalla äidillä ja hänen lapsillaan eväitä. Auringonottajat hätistelivät sorsan matkoihinsa ja se taapersi penkkiä kohti, jolla istuin. Päätin kokeilla, että kuinka lähelle sorsa uskaltaa tulla. Se tuli ja maistoi varpaitani! Ei sattunut, mutta äkkiä vetäisin varpaani pois ja sorsa-raasu tepasteli pettyneenä pois.

Mitäs tänään syötäisiin? Kenties Kepposkan varpaat?

Olisiko teillä antaa pienelle sorsa-raukalle eväitä?

Ihanaa heinäkuuta!

9 kommenttia:

  1. Lähellä olette käyneet. Kotoani kävelee Lintsille ehkä max 20 min. Eipä ole tullut vielä tänä kesänä käytyä ja jos menisin, niin kävisin varmaan vain Kingissä. En ole käynyt uimassakaan. Pitäisiköhän hoitaa molemmat? ;)
    Hyvää alkanutta heinäkuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lintsillä on kiva käydä vaikka ihan vaan kävelyretkellä katsomassa kukkia ja kuuntelemassa äänimaailmaa ja haistelemassa tuoksuja. Suosittelen ehdottomasti talviturkin pois heittämistä! Eväät ja virkkuu mukaan ja aamupäiväksi Stadionin maauimalaan.

      Kivaa heinäkuuta!

      Poista
  2. Ei ole tullu vuosiin käytyä Lintsillä, kun ei ole ollut nuorisoa. Noista kuvista tulee kuitenkin heti se Linnanmäen tuoksu mieleen. Se on ihan parasta! Lapsesta asti olen saanut käydä tuolla useita kertoja. Tekisi mieli mennä Korkeasaareenkin pitkästä aikaa katsomaan dinosauruksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linnanmäen tuoksu ja äänimaailma ovat ihan omaa luokkaansa :) Heti palautuvat mieleen ihan vaan sanasta Linnanmäki.

      Minusta Korkeasaari on mielenkiintoinen paikka aikuisellekin.

      Poista
  3. Vuoristorata on mun lemppari Linnanmäellä, se natisee sen verran sopivasti että saan riittävästi jännitystä elämään :) Linnanmäen rannekkeiden hinnat on sen verran kovat, että kun siihen lisää jäätelöt ja muut, niin päivän saldo on hurja. Mutta onneksi Lintsille pääsee ilmaiseksi sisään, eli tunnelmaa voi ainakin aistia ihan ilmaiseksi :)

    Toivottavasti polvi paranee pikkuhiljaa. Oikein mukavaa heinäkuun jatkoa sinulle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoristorata on minunkin lemppari ja käyhän se kuitenkin aika korkealla :)

      Linnanmäen rannekkeiden hinta puhuttaa aina keväisin ja tänä keväänä erityisesti. Onhan se todella kallis. Varmaan monella perheellä jää Lintsireissu kustannussyistä väliin. Kun pojat olivat alakoululaisia, niin silloin kävimme joka kesä jossain huvipuistossa. Isompina heillä on ollut välivuosiakin.

      Kivaa heinäkuuta!

      Poista
  4. Huikean hieno Lintsipäivä. Parhaiten minulle sopisi tuo jäätelötauko! Olen kyllä joskus käynyt Linnanmäellä, viimeksi tosin 35 vuotta sitten.
    Tovottavasti saat polvesi kuntoon, että voit nauttia kesästä ja uinneista täysillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäätelötauot ovat yleensä aina hyvin onnistuneita :) Paitsi lapsuudessani Lintsillä ostettiin aina letut kermavaahdolla. Ei ole kerta eikä kaksi, kun kuuman letun päälle laitettu kermavaahto alkoi sulamaan ja penkillä syödessä valahti pois letun päältä kokonaan. Yleensä vieruskaverin kengille :D Ei taida enää olla kermavaahtolettuja edes myynnissä.

      Polvet ovat siinä kunnossa, että pitäisi alkaa jonottelemaan niihin proteesia. Välillä toimivat paremmin ja välillä sitten huonommin. Onneksi on istumatyö :)

      Poista
  5. LIntsillä on kyllä parasta natiseva puurakenteinen vuoristorata!!
    Empäs osaa äkkiseltään edes laskea kuinka pitkä aika on käynnistä...
    Jotain vastaavia "asiakaspäiviä" viimeiset kerrat - sillä hinnat on törkeitä... Särkänniemessä myös.
    Teillä on kyllä ollut loistojengi koolla..., ihana tuo "kastumiskuva" - mikäs sen laitteen nimi onkaan? Ennen oli Lintsillä Vonkaputous, mutta eikös se poistettu ja tukkijoki on Särkkiksessä... Vesi vetää aina puoleensa....
    Voi sun polveas, polvias... molemmatko kiukuttelee ja kunnolla?
    Huonot on täälläkin, mutta liikekannalla pitäen vahvistuu ympäröivät lihakset, jotka sitten hoitaa heikoimpien lenkkien hommat...
    Miten se pyöräily - pääsiskö sillä uimaan? Jotenkin vaan tää täti tyrkyttää kokoajan liikettä, eikä liikkeettömyyttä - kun se tuppaa vaan viemään huonompaan kuntoon. Kuminauhajumppaa vaikka töiden ääressä, nostat ja lasket hitaasti vastuksella jalkaa suoraksi läppärin alla...

    VastaaPoista