4. heinäkuuta 2023

Kavereitten ja teinien kanssa

Olin viime viikolla muutaman päivän mökillä etätöissä ja minulla oli mukana meidän kuopus ja hänen kaverinsa. Tämä oli joko kolmas tai neljäs reissu, jolloin pojalla on sama kaveri mukana. Kerrat ovat painuneet hyvin mieleen, koska teinivieraan suurimpana toiveena on mahdollisimman lihapitoista ruokaa. Lihan ei tarvitse olla mitään arvokasta pihvilihaa, vaan ruuaksi kelpaa erinomaisesti jauheliha- ja makkararuuat. Pojan vanhemmat siirtyvät jatkuvasti enemmän ja enemmän vegaaniseen ruokavalioon ja teini rakastaisi lihaa. Näissä kokkailuissa minä pääsen helpolla, kun grillimakkarakin on suurta herkkua ;)

Viime viikolla tapasin lapsuuden ystäviäni mökillämme. Ystäväni Marjukka Australiasta on Suomessa lomailemassa ja olemme jo vuosia aina treffanneet Kirsin ja Marjukan kanssa. Viime vuonna olimme Loviisan avoimet puutarhat tapahtumassa, tänä vuonna ohjelmana oli aikainen illallinen ja uimista. Meillä on takana pitkä ystävyys, jo vuodesta 1980.

Ruuaksi oli siikamurekepihvit, savulohta, kermaviilikastiketta, salaattia ja perunoita


Kirsi toi pihaltaan näin upeat pionit minulle

Pionien taakse on hyvä piilotella kaksoisleukaa ;)




Sää mökillä oli ihana ja teinit nauttivat uimisesta ja saunomisesta. Kun minulla oli vieraita, niin kuopus kokkasi silloin itselleen ja kaverilleen pasta carbonaran. Pojat söivät kahteen pekkaan kaksi pakettia pekonia, melkein 500g spagettia ja 1,5 pientä pussia parmesania. Koska kasvuikä, niin pojilla oli taas illalla kova nälkä.

Vierashuone piti heti jakaa. Ettei vaan olisi jotain majanrakennusvietin jäänteitä tämä aktiviteetti

Tässä pelataan "pesistä"

Harmillisesti kaikki "pesis"kuvat ovat yhtä epäonnistuneita. Välineiden puuttuminen ratkaistiin siten, että mailana on isoisoisän vanha kävelykeppi ja pallona muovinen 0,33l pepsipullo. Kun kaverilta loppui ruutuaika kännykällä, nousi kekseliäisyys uudelle tasolle. Ihan komeasti pojat saivat pepsipullon lentämään kapella kävelykepillä. 

Sehän ei ole reissu eikä mikään, jos ei teinit jotain hölmöilyä keksi. Pojat olivat kaivaneet järven pohjasta savista mutaa ja olleet mutasotaa.

Mutasotkujen lisäksi nahkavahvisteiset Eccon sandaalini kastuivat järvessä märiksi ja jouduin ajamaan kotiin läpimärissä kengissä. Meinasin ottaa kilarit, mutta sitten ajattelin, että kai sitä nyt yhdet märät kengät kestää, kun sentään kelpaan vielä mökkiseuraksi teineille ;)

Minunkin oli ihana päästä nauttimaan lämpimästä järvivedestä ja hyvästä säästä iltaisin

Kävimme pitkästä aikaa viime viikolla syömässä vakiopaikassamme Herttoniemenrannan trattoria Il Farossa. Sieltä tallentui kännykkään tälläinen kuvasarja.

Kiitos isi tästä erinomaisesta ateriasta, annan sinulle kiitoshalin. Kenties kuvassa kiero feikkihymy

Halaan sua isi lisää, katso kameraan, kun äiti ottaa kuvia

Nälkäinen nuoriso vie ruuan vanhempiensa lautaseltakin - ihan kirjaimellisesti :D


Tämä on meidän suosikkiannoksia, aina joku ottaa sen. Kuvassa savulammas-herkkusienipasta

Sitten vielä pieni katsaus nuorisomuotiin. Olen kohta vuosikymmenen suositellut Hra Kepposelle miesten käsilaukun hankkimista. Hänellä on mukanaan useinmiten lompakko, kännykkä ja autonavaimet. Mutta Hra Kepponen ei ole vieläkään ymmärtänyt pikkulaukun hienoutta. Pojat sen sijaan ovat. Alkukeväästä keskimmäinen soitti, että maksanko hänelle UFFilta löytyvän siistikuntoisen Marimekon kankaisen olkalaukun. Lupasin maksaa. Kun keskimmäinen oli jonkin aikaa kulkenut iltaisin olkalaukkunsa kanssa, esikoinen tuumasi, että hän tarvitsisi myös laukun ja mielellään joku Marimekon kassi hänellekin. Satuin muistamaan, että minähän otin mummin tavaroista talteen hänen vanhan Marimekon olkalaukkunsa. Poika otti mielellään mummin vanhan laukun käyttöön. 

Teinien olkalaukut - ruskea on mummin vanha

Viimeistä työviikkoa viedään ennen lomaa :)

17 kommenttia:

  1. Minusta on kiva, kun pojat/miehet ovat alkaneet käyttää laukkuja. Jos ei muita, niin niitä olan yli laitettuja vyötärölaukkuja. Kuinka monta kertaa sainkaan reissuissa tunkea omaani ex-miehen tavaroita, jos hänellä ei ollut tarpeeksi taskuja shortseissa.
    Tsemppiä viimeiseen työviikkoon lomaa odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se helpottaa tavaroiden kuljettelua, jos on laukku sitä varten :) On minullakin ollut laukussa myös mieheni tavaroita. Ja joskus on ollut sellainen "perhemalli"kassi, jossa on ollut välipalaa, puhtaita vaippoja, sateenvarjo, leluja ja ties mitä.

      Poista
  2. Kiinnostavaa miten lihasta voi kehkeytyä kielletty hedelmä.

    Kätevät tyylikkäät olkalaukut. Kymmenen pistettä!

    Hauskat hyvän tuulen isin halauskuvat, jekut mielessä ;)

    Onpa oiva keino häivyttää kaksoisleuka, toinen hyvä olisi kasvattaa parta.
    (Toimii ainakin miehillä.)

    Sun yhdestä postauksesta oli muuten se seuraus että minusta tuli siemennäkkäriaddikti :D Ostin Lidlistä ja suunnittelen tekeväni itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen huomannut sen, että kasvuikäiset himoitsevat proteiinipitoista ruokaa ja varmaan siksi liha maistuu. Meillä voisi olla tankkiauto maitoa varten pihalla ja joku suurtalouskeittiön kylmiö täynnä kanaa :D

      Tyydyn toistaiseksi piilottelemaan kaksoileukaani kuvakulmilla ja kukkakimpuilla :) Parrasta en välittäisi yhtään :D :D :D Suomalaisilla naisilla ei onneksi ole viiksien ja parran kasvu samanlainen haaste kuin monella ikääntyvällä Välimeren alueen ladylla.

      Minulla on apen resepti siemennäkkäriin sähköpostissa. Lomalla ajattelin tehdä sitä itse.

      Poista
  3. Elämä teinien kanssa kuulostaa niin hauskalta, että melkein toivoisin, että mulla olisi omia teinejä. :-D Itse en kuitenkaan haluaisi palata teinivuosiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä noi ekstrovertimmät teinit ovat usein suorastaan viihdyttäviä. Nyt kun suulain on taas seurakuntahommissa, niin meillä on ihan liian hiljaista. En ole tottunut tälläiseen rauhaan. Hirveästi noi teinit syö ja välillä vänkäävät ihan ihmeasioista. Vänkäyspäivinä toivon, että muuttaisivat muualle vänkäämään ;) mutta kyllä sitten itku tulee, kun he lentävät pois kotoa.

      Minä voisin viettää yhden teinikesän. Olisi ihan hirveästi energiaa, jaksaisi tehdä mitä vaan, kroppa toimisi ja elämä olisi ihanan huoletonta :)

      Poista
  4. Oi teinit, on ne ihania vaikka välillä ...mielenkiintoisia. Myös lihanhimo havaittu meidän teineissä, ja välillä on haastavaa, itse kun yrittää vähentää lihan syöntiä. Toisaalta kerran sitä vain eletään ja jos saa teinit mökille grillatun lihan perässä, why not :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Energoankulutus on niin siurta, että syömällä jotain muuta luon lihaa, saisi syödä valtavan määrän. Itse ihmettelin joskus baslean leivän ja makaronin kulutusta. Ilmeisesti niistä kuitenkin saa nopeita hiilihydraatteja ja kiljuva nälkä katoaa paremmin kuin täysjuvällä.

      Poista
    2. Lihan himo johtunee kasvuiästä ja jotenkin nuorten miesten suussa liha tuntuu maistuvan erinomaiselta.

      Meillä syödään pääosin täysjyväpastaa ja enemmän ruisleipää kuin vaaleaa leipää. Leipä ja pasta ovat siinä mielessä helppoja, että voileivän tekee nopeasti samoin kuin vaikka pestopastan. Ja kyllähän kasvuikäinen kuluttaa niitä hiilareitakin.

      Poista
  5. Mahtavaa, että nuoriso tykkää olkalaukuista! Järjen ääni, eikä näytä kuin hyvältä 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkalaukku on kyllä kätevä kapine. Nuorisolla on kuitenkin mukana yleensä kännykän lisäksi myös laturi sille, nyt mahtuu sit nenäliinaa ja sateevarjoakin matkaan.

      Poista
  6. Pitää olla aktiviteetteja, vaikka sitten savenheittelyä ;D välillä sitä vähän ällistyy nuoremman sukupolven touhuista. Minun tyttärelläni on aina ja kaikkialla tapana napata minun kenkäni jalkaan, sellaiset helpot, jalkoihin työnnettävät, kun itsellä on jotkut lenkkarit. Minä jään sitten seisomaan ilman kenkiä ja karjumaan kenkävarkaalle.
    Tuo kultasade on aivan ihana puu! Näin kerran sellaisen valtavan suuren yhden asiakkaan pihalla, just kukinta-aikaan. Pitäisikin käydä hiippailemassa niillä nurkilla, ellei sitten ole kukinta jo ohitse ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän nuoriso tosiaan kaipaa aktiviteettejä ja en tiedä, että missä iässä hölmöily loppuu. Toki jos hetken miettii isoja miesporukoita, niin voi herätä sellainen epäilys, että niissä aina jollekin iskee lapsuuden hölmöilyvaihde päälle ja sitten sattuu ja tapahtuu ;)

      Pistä kenkäsi piiloon :) Nuorena neitona parissakin kotibileissä kävi niin, että joltain kaverilta katosi kengät. Siinä nousuhumalassa aloin miettimään omia aivan uusia kenkiäni ja päätin piilottaa ne. Keksin erittäin hyvän piilon. Piilotin ne pesukoneeseen. Enpä enää juhlien päätteeksi muistanut asiaa ja olin hyvin harmissani, että joku vei uudet kenkäni ja jäin juhliin viimeseksi, mutta yhtään ylimääräistä kenkäparia ei jäänyt. Kävelin kotiin sukkasillani. Seuraavalla viikolla kengät löytyivät. Juhlapaikan perheen äiti oli erittäin hämmästynyt löytäessään tuliterät naisten kävelykengät pesukoneesta :D

      Poista
  7. Meilläkin pojat heitteli savipalloja, niiden jäljiltä ranta oli kyllä aikamoinen ;-)

    Olkalaukku on tosi kätevä myös miehille, kännykätkin on nyt jo niin valtavan kokoisia, että tuskin taskuun enää mahtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ihana kuulla, että savipallojen heittelyä on harrastettu muissakin perheissä. Arvioin, että lienee hinku savipalloihin on jotenkin y-kromosomiin sidottu :)

      Olkalaukku on kätevä :)

      Poista
  8. Yksikseni täällä hymyilin ja hymähtelin ihanan postauksesi myötä. Nosti mieleen muistoja lasten teinivuosista, joskin kun meillä vanhimmat lapset tyttöjä - niin varsin maltillisia ruokailijoita jo teini-iässä, sen sijaan iltatähti... teen vieläkin ruokaa kuin armeijalle - sillä hälle ei riittänyt mikään. Yksi hauskin muisto oli ensimmäinen vierailu tyttöystävänsä tykönä ruokailemassa. Tullessaan kotiin, meni suoraan jääkaapille.... kauhea nälkä... Tarjolla oli ollut yksi lohifile neljälle ihmiselle... hänhän olisi syönyt sen yksin, hih... oi niitä aikoja... skräpätessäni heille albumeita on noussut ihania muistoja aikaan... saa nähdä saanko tuota iltatähden 3-kymppisalbumia valmiiksi elokuun loppuun, kun kulunut vuosi on sisältänyt kaikenlaista muuta "skräppäämistä". Annan sen jokatapauksessa siinä vaiheessa kuin on... Jestas, meidän "vauvakin" jo mieheniässä.... meillä jo lapsenlapset esiteinejä.
    Ja mitä tulee olkalaukkuihin, niin Ukkokultani on jo jokusen ulkomaan seikkailun käyttänyt mun Marimekon yliolan laukkua... ominut se oikeastaan itselleen ja hyvä niin.... kotomaassa ei ole vielä suostunut, hih!!
    Ai että alkoi tehdä mieli kalamurekepihvejä... lapsuuteni suurin herkku... ehkä siksikin, kun sain käyttää "sitä konetta" eli lihamyllyä... "Tyttö" sai aina jauhaa särjet/ahvenet.... ihania muistoja nostatit.... ja "halailut" isukin kanssa kuvasara - ai että!!! Ihanaa seurata ihanan perheenne tapahtumia!!!
    Mutta nyt nautinnollista lomaa.... tehtiin niinkuin vahdinvaihto... minä palaan kolmeksi viikoksi töihin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas teidän vauva kasvaa hurahtanut, kun jo täyttää kohta 30v :D Meillä on nuorin vielä 14v. Olen saanut pojat pienillä ikäeroilla ja kaikki yli 30-vuotiaana. Tämän huonoin puoli on se, että nyt kun lähestyn itse vaihdevuosia ja unen laatu on alkanut heikkenemään, niin se on ikävä yhtälö myöhään valvovien ja aamuyöllä kotiin hiippailevien teinin kanssa.

      Meillä on näkynyt ruokamäärässä tällä viikolla se, että keskimmäinen riparihommissa. Tähteitä kertyy jääkaappiin :D Toivottavasti ovat osanneet varautua siihen, että isosena on meidän pojan lisäksi hänen aktiiviurheilijakaverinsa, jolla kasvukausi on ilmeisesti vielä pahasti kesken.

      Tsemppiä töihin! Minä juon tällä klo 13:30 edelleen aamukahvia :)

      Poista