14. heinäkuuta 2023

Kaunis Herrankukkaro ja savusaunatapahtuma

Naantalin Herrankukkarossa oli savusaunatapahtuma synttäreitäni edeltävänä päivänä ja juuri lomani aluksi. Kysyin rakkaan aviopuolisoni kiinnostusta lähteä kanssani savusaunomaan ja uimaan Naantaliin. Jo hänen ilmeensä oli sellainen, että soitin suosiolla kaverilleni Sirpalle ;) Hänen mielestään ajatus oli suorastaan loistava! Sirpa otti yhteyttä Herrankukkaroon ja sieltä oli mahdollista varata myös majoitus saunatapahtuman yhteyteen. Herrankukkaro keskittyy pääosin yritysmyyntiin, mutta järjestää erilaisia tapahtumia, joiden yhteydessä yksityishenkilöiden on mahdollista päästä nauttimaan Herrankukkaron fiiliksestä ja upeista merimaisemista.

Ajomatka Naantalista Rymättylään kulkee muutaman upean sillan ylitse ja merimaisemien huikaiseva kauneus nostaa lomafiiliksen korkealle. Alla muutama auton ikkunasta otettu kuva, josta saa käsitystä, miten hienolta maisema näyttää auringossa.




Ehdimme saada mökkimme ja sitten pitikin jo mennä saunomaan. Herrankukkarossa oli lämmitetty kaksi savusaunaa, iso maasauna tarjoili ihanan pehmeät löylyt ja toinen savusauna kipakammat löylyt. Vaikka osallistujia oli paljon, mahtui saunoihin hyvin. Mielipiteemme menivät ristiin. Minä tykkäsin enemmän lempeämmistä löylyistä ja Sirpa kipakammista. Ihanat saunat, ja savunhaju oli varsin mieto. 

Maasaunaan mahtuu 124 henkeä saunomaan. Sauna oli vähän liian pimeä, tämä kuva on otettu seuraavana päivänä ovi auki ja valoitusta korjattu

Ihan ylhäällä oli leppoisten löylyjen saunassakin kuulemma kuuma. Sirpa ei löytänyt reittiä sinne.

Saunojen ja rannan välissä on kaislikkokylpylä. Siihen kuuluu useampi palju ja lämmittämätön merivesiallas. Lisäksi on tietenkin uimamahdollisuus. Kaislikkokylpylän paljuissa oli hieman tungosta. Meitä se ei haitannut, koska olimme aikeissa keskittyä uimiseen ja saunomiseen.

Rannan oleskelualuetta ja laituri, joka vie uimaportaille

Sauna-ja pukuhuonetiloja mereltä päin katsottuna



Laiturin päässä on uimaportaat, viereinen laiva toimii majoitustilana

Merivesi oli +20


Tyypillinen hinta savusaunalipulle on 20-25€ ja Herrankukkaron 55€ paketti sisälsi kalapöydän. Odotukset olivat, että on siellä varmaan sillejä (minä en syö silliä lainkaan, mitä kaikki jaksavat kummastella) ja eiköhän vatsansa saa täyteen perunoista, lohesta ja salaatista. Kalapöytä oli todellakin priimaa, kaikki oli hyvää ja joukossa oli ihan superruokia. 

Noutopöydän ykkönen oli sienisalaatti kantarelleista. Kantarellit oli pikkelöity väkiviinaetikassa sipulin kanssa, sitten valutettu ja kastikkeena oli omatekoinen majoneesi. Taivaallista! Talon savustama juusto oli erinomaista, samoin savulohi ja -siika. Lämpimien ruokien pöydässä oli useita vaihtoehtoja, jouduin tekemään valintaa. Valitsin pikkuahvenia kermakastikkeessa ja silakkapihvejä. Minulle silakka on herkkua.

alkupalat


Kiertelimme illalla aluetta kaikessa rauhassa. Meidän lisäksemme majoittumaan jäi vain muutama muu. Yksi majoittujamies vietti illan kalastaen. Kävimme kokeilemassa kaikki paikat, jossa voisi istua iltaa. Lopulta päädyimme kuitenkin mökin viereen. Herrankukkarossa kävi sen verran tuuli, että ulkona pystyi istuskelemaan ilman miljoonaa hyttystä.

Alueella on paljon majoitusrakennuksia, osa aivan uusia ja osa vanhempia. Sirpalle ei etukäteen selvinnyt, että millaisen majoituksen saamme. Sirpa pelkäsi kohdallamme osuvan vanhan ja pienen pienen mökin, minä keskityin toivomaan linnunpönttöä. Ja saimme linnunpöntön. Veikeät mökin on rakennettu linnunpöntön mallisiksi. Niissä on varustelu kohdallaan: vesivessa, suihku ja pieni sauna, minikeittiö, ilmalämpöpumppu ja pyöreä maisemaikkuna merelle. Ikkunassa on sähkökäyttöinen pimennysverho. Homman kruunasi moottorisänky ja suloinen pikkulintutapetti. Korkeassa huoneessa on saunan päällä parvitila, jossa voisi nukkua vaikka vähän isommat lapset.

Söpö linnunpönttö

Maisemaikkuna

Maisemaikkuna yöllä

Synttärijuomat jo hieman ennakkoon

Majoitukseen kuului aamiaiskori ja minä sain laiskotella sängyssä, kun Sirpa kattoi sen.
Kuvasta näkyy sitä ihanaa lintutapettia.

Aamulla kävimme vielä uimassa. Savusaunat oliva vielä lämpöiset ja käväisimme niissäkin. Sitten oli edessä kotimatka. Kotimatkalla pysähdyimme Salon kohdalla Design Hillissä syömään. Siellä on ruoka erinomaista ja makeat herkut vielä parempia. Oli oikein onnistunut reissu! Hieno paikka!

Aamu-uinnilla

Heippa ihana Herrankukkaro. Toivottavasti tapaamme vielä!

Päivän salaatti ja lohipiirakka Design Hillissä

Esikoinen oli luvannut tehdä synttäreilleni juustokakun, joten kotiin oli kiva palata jatkamaan synttärijuhlintaa. Hra Kepponen oli ostanut minulle kauniit kukat. Ystäväni Leena oli Vantaalla Tori.fi löytöjänsä lunastamassa ja poikkesi meille syömään ja kahvittelemaan. 

Esikoisen tekemä juustokakku

Ensimmäinen lomaviikko on mennyt yhdessä hurauksessa. Olen yrittänyt ottaa rennosti ja tehdä päivittäin vain vähän asioita. 43 tuntia meni ilman ohjelmaa ja ennenkuin piti taas lähteä jonnekin huseeraamaan. Tarkoituksena oli ottaa ainakin kolmen vuorokauden paikallaanpysymisjakso. Sitä lähden tavoittelemaan ensi viikolle. Tosin ensi viikolla mökille tulee nuorisoakin, niin saa nähdä, miten lepäily sujuukaan.

Kivaa heinäkuun jatkoa!

15 kommenttia:

  1. Olipa ihanan kuuloinen reissu upeissa maisemissa! Joku blogituttu on ollut myös tuolla samassa paikassa - tunnistin linnunpönttömökistä. Yli sata ihmistä samassa saunassa? Huh, olisi saattanut jäädä itsellä käymättä. Ja herkkuja oli monenlaisia, näemmä. (Rovaniemellä on kaksi arvotaloa rinnakkain: Lompsalinna ja toinen todellakin on Herrankukkaro, heh)
    Syntymäpäiväonnittelut ja mieluisaa loman jatkoa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle on jäänyt tuo Turun saaristoalue aika vieraaksi, joten upeat maisemat pääsivät yllättämään. Oli kaikkiaan hieno kohde.

      Saunassa ei onneksi ollut kerrallaan kuin ehkä joku reilu 10 henkeä. Siellä oli kyllä niin hämärää, että en olisi nähnyt, jos saunan toisella puolella olisi ollut 50 tyyppiä. En tiedä, että onko noiden isojen maa/kalliosaunojen yhteydessä omistajilla, joku kisa, kun usein ilmoittavat, että meidän saunaanpa mahtuu näin ja näin paljon väkeä. Uskon, että minäkin saisin ahdettua meidän saunaan 12 henkeä, vaikka neljä on oikeasti sopiva määrä :D

      Kiitos onnitteluista :)

      Poista
    2. Johan täältä kommenteista selvisi, että "joku blogituttu" , joka oli myös käynyt tuolla, on Repolainen.

      Poista
  2. Jännittävä lomakohde. Isoimman vaikutuksen teki tuo ihana pyöreä maisemaikkuna.
    Hyvä postaus, vähän kuin olisin itse päässyt matkalle :) Kesäfiiliksiä ja onnittelut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotimaastakin löytyy ihania lomakohteita. Tokihan moni niistä on sääriippuvaisia. Herrankukkaro oli sellainen kohde, että tuntui kuin olisi käynyt pidemmälläkin reissuja ja jossain kauempana.

      Kiitos onnitteluista :)

      Poista
  3. Kiinnostava matkakohde! Kyllä on maasaunalla kokoa! Tuo pyöreä maisemaikkuna teki minuunkin vaikutuksen <3 Syntymäpäiväonnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herrankukkaro on hieno paikka ja ajomatka siltojen ylitse upeissa merimaisemissa teki vaikutuksen. Ihan tuntui kuin olisi käynyt pidemmälläkin reissuja ja jossain kauempana. Tämä oli muuten elämäni toinen linnunpönttömajoitus, ensimmäinen oli lähempänä sinua Kainuun Jättiläisenmaassa. Vaikka olenkin merien ja järvien rakastaja, oli Kainuun vaaramaisemat vielä upeammat.

      Kiitos onnitteluista :)

      Poista
  4. Ihanan kuulloinen paikka! Meillä oli mökillä 5 pv 4 teiniä ja olihan se aika äänekästä, ruuanlaitosta puhumattakaan. Kuitenkin plussan puolelle jäätiin, yhdessäolo ja nuorten energia oli melkein ihanaa ;)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herrankukkaro on saunojalle ja uimarille aivan ihana kohde. Tokihan se sopii luonnosta ja hyvästä ruuasta nautiskelijalle.

      Isolla porukalla olemisessa on oma viehätyksensä, mutta onhan siinä meteliä ja paljos tiskiä. Tsemppiä työviikkoon!

      Poista
  5. Aivan ihanan näköinen paikka tuo Herrankukkaro! Kuten jo taisin jossain viesteissämme mainita minulla on vuosia sitten yritykseni puolesta tuolla kahden päivän virkistäytyminen muun ryhmän kanssa mutta valitettavasti sairastuin ja elämys jäi kokematta. Kuvien perusteella todella viihtyisä ja elämyksellinen paikka. Linnunpönttömajoitus kruunaisi oleskelun tuolla. Hyvää sunnuntaita Rva Kepponen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herrankukkaro on ihastuttava paikka ja etenkin innokkaalle saunojalle, uimarille ja hyvän ruuan ystävälle juurikin sopiva pikka. Toivottavasti joskus sinulle tulee uusi tilaisuus päästä tutustumaan Herrankukkaroon.

      Kivaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  6. Oih - sitä on oltu meidän huudeilla!!
    Ja tidettu kuule nukkua samassa sängyssäkin... vai kummalla puolella sinä nukuit?
    Minä nukuin parvelta katsottuna vasemmalla... hih...
    Vuosi sitten vietimme siellä hääpäivää... Ihanat muistot!!
    https://repolainenreissaa.blogspot.com/search?q=Herrankukkaro
    Meillä taisi olla jo pimeämmät lyhtyillat, kun oli elokuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ollut kanssasi samassa sängyssä - tosin eri aikaan :D

      Nyt pitää hankkia sellainen reissuinspiraatiovihko. Olin nimittäin kevääseen mennessä täysin unohtanut, että haluan päästä Herrankukkaroon. Onneksi kävi sillä lailla, että ystäväni Ilona laittoi linkin Herrankukkaron savusaunatapahtumiin. Sitten heti tuli mieleen, että tämähän on paikka, josta olen kiinnostunut. Ilona ei päässyt savusaunomaan, kun paineli ensin Tornioon ja sitten sieltä suoraan asuntovaihtoon. Mutta minäpäs pääsin :) Lähden kyllä mielelläni uudestaan, elokuu olisi ihana kun pääsisi ihailemaan lyhtyjä.

      Poista
  7. Onpas mielenkiintoisen näköinen paikka, kivan erilaiseen tyyliin tehty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkäsin Herrankukkarosta todella paljon, etenkin savusaunoista, linnunpöntöstä ja merimaisemista.

      Poista