29. maaliskuuta 2023

Etätöissä Torniossa silmä ja sielu lepäävät

Terveisiä Meri-Lapista! Olen ystäväni Ilonan kanssa Tornion pohjoispuolella hänen perheensä mökillä. Suvun vanha kantatila sijaitsee tuossa aivan lähellä. Tässä Tornioon kuuluvassa pikkukylässä on asukkaita nelisen sataa. Muutaman kilometrin päässä sinnittelee pieni lähikauppa. Mökki sijaitsee aivan Tornionjoen rannalla. Joki on näin talvisinkin todella kaunis. Hyvällä säällä taivas hohtaa sinisenä ja hanki kimaltelee hohtavan valkoisena. Illalla Ruotsin puolella taivas värjääntyy auringonlaskun aikaan punaiseksi. 

Auringonlasku Tornionjoella

Välillä jo pelkkä paikanvaihdos tekee ihmiselle hyvää. Minulle tämä pohjoinen rauha ja kauneus tekevät ihan älyttömän hyvää. Etätyöpäivän aikana ehdin monen monta kertaa ihailla ikkunasta upeaa talvimaisemaa. Se tekee hyvää sielulle ja rauhoittaa.

Minähän innostuin talvimökkeilystä vasta koronan aikaan ja juurikin Ilonan kanssa. Minulle talvimökkeilyssä on tärkeintä lumi. Lumiset maisemat ovat vaan niin kauniita. Olen selkeästi sekä kesä- että talvi-ihminen, vaikka en kovin kovasta pakkasesta tykkääkään. Talvisin aurinkoiset lumiset päivät ovat niitä parhaita. Kevättalvi pohjoisessa on niin ihanaa aikaa! Moni haaveilee viettävänsä kaamosajan, jossain missä aurinko paistaa. Niin haaveilen minäkin. Sen lisäksi haaveilen, että viettäisin kevättalven pohjoisessa hangista ja auringosta nauttien.

Etätyöjakson tavoitteenamme on lopettaa työt klo 15 tai viimeistään 16 ja siirtyä saman tien ulkoilemaan. Olemme käyneet hiihtämässä. Se paljasti huonon aerobisen kuntoni, mikä ei todellakaan ollut yllätys. Hiihtolenkin jälkeen oksetti, huimasi ja meinasin kuolla janoon. Hiihtolenkin kruunasi täydellinen sää. Oli pari astetta pakkasta, sininen taivas ja huikea auringonpaiste.

Joku yksityishenkilö ylläpitää latua moottorikelkallaan. Kiitos siitä.

Ainakin noin kauas jaksoin hiihtää mökin kohdalta valokuvan ottaneesta Ilonasta


Moikka ladulta!

Hiihdon lisäksi kävimme Aavasaksalla laskettelemassa. Pikkuinen Aavasaksa on kiva kohde. Rinteitä ei ole kuin kolme, mutta eipä ole tungostakaan, tunnelma on leppoisa ja maisemat ovat hienot. Niin ja Etelä-Suomen laskettelukeskuksiin tottuneelle rinteet ovat pitkät ;)

Aavasaksan laskettelurinteen maisemia


Välillä on syöty palaverissa ja hoidettu viimeinen työtunti 21-22, jotta ollaan päästy ulos

Mökillä ei ole mitään suoratoistopalveluita, enkä ole alkanut niitä kännykälläkään katselemaan. Iltahuveina on saunominen ja auringonlaskun ihaileminen. Tätä postausta kirjoittaessa on keskiviikko ilta ja ehdin pikapostaamaan, koska jalkamme ovat niin kipeät, että jouduimme pitämään lepopäivän. Jos sää sallii (ja kroppa kestää), niin edessä on vielä lisää hiihtoa, laskettelua ja lumikenkäilyä.

Jos jalat sattuisivat kestämään lepopäivittä, niin blogi päivittyy seuraavan kerran vasta pääsiäisenä. Todennäköisesti lepopäivä tulee tarpeeseen ja päivittelen pikamoikat.

Minä jatkan talvesta nautiskelua täällä pohjoisessa ja toivotan teille kaikille mukavaa loppuviikkoa!

Kuva by Ilona


Sininen hetki, juuri ennen pimeyttä. Aurinko muuten laskee täällä noin klo 20.

12 kommenttia:

 1. Luulen, että en jaksaisi toimistotyötä, mutta tuollaiset etäännyttävät päivät olisivat aika makean oloisia :) Aurinko ja hanki näyttävät todella kutsuvilta, vaikka en minäkään mikään hiihtäjä ole. Noista huonoista olotiloista tulee mieleen ne harvat jumppa-yms.-tunnit joissa olen joskus ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä olisinko paremmassa fyysisessä kunnossa, jos työni olisi muutakin kuin istumista etäpalavereissa ja tietokoneen näpyttelyä. Nyt olen vitsaillut, että hyvä että valitsin tälle sekundakropalleni sopivan työn - riittää, että pää, silmät, korvat, ääni ja toinen käsi pelaavat :D

   Kun oli saanut vähän juotavaa ja hetken toipunut hiihdon jälkeen, niin olihan se melkein voittaja olo :) Hiihdin, enkä kuollut ;)

   Poista
 2. Voi luoja, että on kaunista. Noi värit ja kuikeat kuvat, melkein kuulen Lapin hiljaisuuden ja tunnen raikkaan ilman. Nauttimista sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä Tornion seudulla on ollut niin ihanaa. Sää on todellakin suosinut meitä, aurinko on paistanut ja lämmittänyt ihanasti. Voisin jäädä tänne vaikka koko huhtikuuksi :)

   Kivaa uutta viikkoa!

   Poista
 3. No nyt on (työ)maisemat kohdillaan... tuollainen jos mikä motivoi!!
  Ja minä myös olen jokasään-ihminen tai joka vuodenajan ihminen... niin ihanaa, kun on erilaisia säitä... luonto näyttäytyy niin ihailtavan erilaisena (ei pääse kyllästymään). Mulla on muuten sähköinen pöytä ja standUp-matto... ei edes tuolia... ollut jo 7-vuotta ja että tykkään...Muuten... toivottavasti 13.5. onnistuisi jo KAPUA-häppaning.... mainosta tulossa ihan tuota pikaa... se voisi olla vaikka äitienpäivälahja naisporukalla... sopii kyllä miehillekin... klo 17-18... eli valoisan aikaan pääsee ajeleen kotiinkin nukkumaan ja odottamaan äitienpäivänaamiaista sänkyyn.... ja vink-vink.... et liittyy kuntoiluun... sopii kaikille ja saa itte säädellä vielä vastuksen... et silleen... olematta mitenkään salaperäinen toivotellessaan ihanaa viikonloppua - ilmeisesti yhä upeissa pohjoisen maisemissa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on hurjan kaunista ja kevättalvi on niin ihanaa aikaa täällä ja sää on ollut ihan älyttömän hyvä.

   Minulla on polven liikkuvuudessa ongelmia ja koska se ei enää suoristu, niin terveydenhuollon ammattilaiset eivät suosittele minulle seisomista. Minulla on joku geneettinen vika polvissa, ne ovat molemmat pahasti nivelrikkosia ja se diagnosoitiin alle 30v.

   Hyvin houkuttelevan kuuloinen tapahtuma. Mutta pahus vie, näillä näkymin olen 13.5 Pirkanmaalla teatterissa ja askartelemassa. Se on aivan huikeaa, kuinka monipuolisesti olette keksineet kursseja. Olette te kyllä ihan huippukapuajat!

   Kivaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 4. Huikean kaunista 💙 Jännittävä paikka sijaintinsa puolesta ja ihana nimi; "Tornio" kuulostaa ihan italialaiselta ja on muutenkin eksoottinen. Tietokoneruudun tuijotuksen jälkeen on varmaan helpottavaa katsella kauas, niinhän sitä sanotaan että silmä lepää kun katsoo kauas. Mukavaa viikonloppua! ⛄️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjoisessa on niin kaunista ja olen saanut nauttia aivan upeista kevättalven keleistäkin :) Yksi ystäväni luki, että olen menossa Tornion sijasta Torinoon. Olen alkanutkin kutsutaan tätä Torinoksi :)

   Kaunis maisema nostaa fiilistä ja rauhoittaa.

   Kivaa alkanutta uutta viikkoa!

   Poista
 5. Kaunista on, mahtava ajatus siirtyä tuollaiseen paikkaan tekemään etätöitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut ihanaa tehdä etätöitä upean maiseman äärellä ja on tullut ulkoiltua tavallista enemmän, kun sää on todellakin suosinut meitä.

   Poista
 6. Sä olet onnekas, kun sulla on tuollainen mahdollisuus. Mennä etätöihin tuollaisiin maisemiin ja viettää aikaa ystävän kanssa. Erityisen onnekas olet miehen valinnassa, joka suo sinulle sen, että lähdet. Pikaisen gallupin jälkeen en löytänyt toista yhtä hyvää puolisoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen monessakin kohtaa onnekas ja puolison valinta onnistui erinomaisesti. Toivottavasti saan viettää Hra Kepposen kanssa vielä monia yhteisiä vuosia. Meillä on hyvin tasa-arvoinen avioliittoa ja Hra Kepponen on osallistunut lastenhoitoon aktiivisesti. Hän pärjäili päiväkoti-ikäisten poikien kanssa, kun minä tein parin vuoden ajan jonkin verran matkahommia. Nythän teinit kaipaavat lähinnä ruokaa ja rajoja. Rajojen asenttamiseen voi äitikin osallistua etänä :)

   Poista