10. maaliskuuta 2023

Ystäväviikko

Hupsista, taas on yksi arkiviikko lähestymässä parasta osuuttaan. Tämä viikko on ollut aika arkinen, viikon paras juttu on ollut avanto. Edellinen viikko oli täynnä ihania tapaamisia ystävien kanssa -varsinainen ystäväviikko. Ihan parasta!

Tiistaina uimaseuran naiset tulivat kanssani käymään avannossa. Olimme paikalla auringonlaskun aikaan ja taivaalla oli huikea aniliininpunainen raita. Kyllä sattui sopivasti kavereita varten upea luontoshow.Kävimme avannossa ilman saunaa. Vaatteet vaihdetaan lämpimässä pukukopissa ja sitten pulahtamaan. Tämä oli minulle tämän kauden ensimmäinen avantokäynti ilman saunaa. Olen sen jälkeen käynyt jo kahdesti saunatta avannossa. 


Ja sitten veteen

Sitten kipaisimme avannolta meille suihkuun ja lämmittelemään porealtaaseen. Kyllä tuli ihanan rento olo!

Tein kavereille suppilovahverokeittoa. Sen kanssa oli ihanaa siemenleipää ja mummojen Torniossa leipomaa ohrarieskaa.

Torstaina oli ystävieni Lauran ja Sannan kanssa illallisella. Edellisestä tapaamisesta Sannan kanssa oli kulunut jo vuosia. Me kaikki olemme tutustuneet työpaikalla vuonna 1998. Laura ja Sanna olivat valinneet illallispaikaksi Bistro Bardotin. Minä kävin siellä joskus korona-aikana Hra Kepposen kanssa. Silloin minä söin päivän kalapainotteisen menun ja Hra Kepponen listalta. Minun ruokani oli selvästi parempaa kuin Hra Kepposen, mutta olimme sitä mieltä, että hintalaatusuhde ei ole kohdallaan. Tälläkin kertaa päädyin menuun, koska ystäväni päättivät valita sen. Olen edelleen sillä kannalla, että hintalaatusuhde ei minusta kohtaa. Ehkäpä kirjoitan ihan erikseen arvioni Bistro Pardotista ja tähän postaukseen laitan kuvan aterian loistokkaimmasta annoksesta. Jälkiruoka oli aivan taivaallisen hyvää.

Mikä herkku ja niin kaunis annoskin!

Lauantaina meillä oli Säkenöivien keksi-äkäisten treffit. Tapasimme Tiian kotona rennoissa merkeissä. Tilasimme pizzat. Pizzojen ja kahvin äärellä hujahti tuosta vaan yli kolme tuntia jutellen. Niin olimme keskustelun pyörteissä, että emmem huomanneet ajan kulua ja ryhmäkuvakin jäi kokonaan ottamatta.  Juttua olisi riittänyt vielä pidemmäksi aikaa, mutta minun piti lähteä viemään Marikaa junalle sekä kohti seuraavaa rientoa. Ihan hirveän harmillista oli se, että Sutkauksia blogin Taru joutui jäämään kotiin potemaan flunssaa.

Laitoin sitten kuvan meidän edellisiltä treffeiltä lokakuusta, jolloin olimme kaikki paikalla

Meillä oli Tarun kanssa liput Heli Sutelan ja Krisse Salmisen standup-keikalle. Taru joutui jättämään senkin väliin sairastumisensa takia. Minä kävin nauramassa heidän jutuilleen. Standup on tosi vaikea laji ja hyvin naiset vetivät shownsa. Minuun heidän huumorinsa upposi. Olen kerran ollut useamman esiintyjän standup-illassa, missä pari ensimmäistä esiintyjää ei saanut yleisöstä mitään vastakaikua ja se oli kaikille kiusallista. Lopulta lavalle tuli loistavan shown pitänyt Jaakko Saariluoma. Hyvin veti Heli ja Krisse. Minulle oli yllätys se, että mielestäni Krissen kokonaisuus oli vielä Heliäkin parempi.

Krisse ja Heli

Standupista tuli mieleen aivan mielettömän hyvä tv-sarja The Marvelous Mrs Maisel, suomeksi Mainio rouva Maisel. Sarja sijoittuu 50/60-lukujen New Yorkiin, jossa juutalainen kotirouva Miriam Maisel kokee aviokriisin. Hänen miehensä on käynyt klubeilla esittämässä amatööristanupia ja Miriam päätyy klubille tuulettamaan päätään lavalle ja rakastuminen standuppiin alkaa. Kotirouva tie standupin parissa on kivinen, mutta niin hauska. Rakastan tuon sarjan sanailua ja sitä energiaa.


Dialogin lisäksi puvustus sekä koko ajankuva paikkoineen, tapoineen ja interiööreineen on rakennettu niin taitavasti.Sarja on katsottavissa Primelta. Neljä ensimmäistä kautta ovat katsottavissa ja viimeinen kausi nro 5 tulee tänä keväänä Primelle. Ihan vaan Mrs Maiselin vuoksi kannattaa ottaa joku pätkä Primen tilausta.

Oli ihana ystäväviikko <3 Tosin täytyy tunnustaa, että keski-ikäistä rapakuntoista ihanatkin tapahtumat väsyttävät niin, että tällä viikolla olen pystynyt vain perusarkihommiin. Aurinkoinen sää on sentään tuonut vähän virtaa lisää arkihommiin. Onneksi edessä on toivottavasti ohjelmaton viikonloppu. Mieli keventyi aika lailla, kun katsoin, että huomenna Messilässä sataa lunta. Jee, jee! Ainakaan huomenna ei tarvitse ajaa poikia mäkeen, vaan saan nautinnollisesti kääntää kylkeä lauantaiaamuna.

Kivaa viikonloppua!
ja lauantaille sankkaa lumisadetta Messilään ;)


7 kommenttia:

 1. Your blog is both informative and entertaining. Continue in the same spirit.

  VastaaPoista
 2. Mikä ihana viikko sulla! Mitä muuta ihminen tarvitsee kuin ystäviä, herkkuruokaa, fyysistä raikastumista kylmässä vedessä?

  Niin lähes itketti (ja itkettikin), että en päässyt tapaamaan Säkenöiviä, mutta ensi kerralla sitten.

  Valoa viikkikseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mahtava viikko! Just sopivista aineksistakin :)

   Todella harmillista, että sinulta jäi treffit ja stand up väliin. Sairastelu on ihan hanurista.

   Kivaa sunnuntaita!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. No niin oli :) Meikäläisen rämä kroppa ei meinaa selvitä noin paljosta ilosta. Pitäisi alkaa kuntoilemaan, jotta jaksaisi nauttia elämästä. Ihme, että tuollakaan toteamuksella ei meinaa motivaatio nousta riittäviin lukemiin.

   Poista
 4. Annoin tänään blogissa kehuja luksusmuijille, laitathan kehut eteenpäin :) ?
  Iloa viikkikseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista <3 Olit kehunut jo 80% mun suosikeista, mutta katsotaan mitä saan aikaiseksi.

   Poista