16. maaliskuuta 2023

Tavallinen viikonloppu

Useinmiten tulee kirjoiteltua viikonlopuista, jolloin on ollut jotain erityistä ohjelmaa. Viime viikonloppu oli yksi harvoista alkuvuoden viikonlopuista, joihin ei ollut mitään sovittua ohjelmaa. Olimme Hra Kepposen kanssa molemmat perjantaina aika väsyksissä. Ihan hetkeksi oikaisimme sängylle kännykkää pläräämään, mikä sitten johti iltanokosiin. Iltanokoset johtivat virkistykseen ja viikonlopun unirytmin sotkimme jo perjantai-iltana tuijottelemalla suoratoistopalvelujen antia aivan liian myöhään. 

Lauantaina nukuimme ihan liian pitkään. Päivä oli lumisateinen ja se oikeutti kotona köllöttelyyn. Saimme aikaiseksi hieman siivota sekä leipoa. Molemmat teimme yhdessä Hra Kepposen kanssa. 

Olen etsinyt reseptiä, joka olisi yhtä hyvä kuin mokkapalat, mutta ei sisältäisi suklaata. Leivonnainen, joka syntyisi sellaisista aineksista, joita on helppo säilöä kotona ja josta riittäisi ainakin kahdeksi kerraksi. Olen yrittänyt saada marjaruuduista mokkapalojen veroisia, mutta en ole onnistunut. Kokeilimme vielä kerran marjaruutujen valmistamista lauantaina.

Todennäköisesti viimeiset marjaruudut. Ihan ok, mutta ei ei yllä leivontojen kärkipäähän

Illalla ehdimme vielä katsoa vähän lisää aloittamaamme sarjaa. Meillä menossa fantasiasarja Carnival Row Primelta, jonka pääosassa on Orlando Bloom. Minä aloitin sarjan katsomisen vasta muutaman jakson jälkeen. Tarkoituksenani ei ollut katsoa sitä, mutta tulin jämähtäneeksi telkkarin ääreen. Fantasia ei ole minun genreni, joten sen arvioiminen on aika vaikeaa. Sarjalla on ollut hetkensä ja sen verran kiinnostava se oli, että tosiaan hyppäsin mukaan kesken sarjan. Hra Kepponen sanoi, että maailman esittely ja asetelman luominen olisi todennäköisesti ollut minusta tylsähkö. Mistään varsinaisesta menestyssarjasta ei ole kyse, koska sarja loppuu toiseen tuotantokauteen.

Sunnuntaini alkoi tavallista paremmalla aamiaisella. Arkisin syön aina puuroa aamiaiseksi, viikonloppuisin aika usein paistoleipää. Sain sen päälle kuopuksen tekemää munakasta.

Sunnuntain aamiaisleivät

Lauantaina ikävä lumisade oli vaihtunut kerrassaan upeaan auringonpaisteeseen. Halusin lähteä ulos kävelemään, vaikka arvasin, että kävely pahentaa selkävaivaani. Kävimme kuitenkin nautiskelemassa täydellisestä talvipäivästä lähipururadalla. 


Jäniksen jälkiä

Pajunkissoja


Pururadalla oli paljon ulkoilijoita ja etenkin hiihtäjiä. Ladulla sattui sellainen hetki, että hiihtäjät joutuivat pysähtymään väistääkseen sorsia. En ole ennen nähnyt sorsia hiihtoladulla :)

Varokaa sorsaa ladulla!

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä ;)

Pururadan vieressä on jokin poistovesiputki merenlahteen ja lämmin vesi pitää pienen alueen sulana ja siellä majailee paljon sorsia. Muutama sorsa oli seurannut ruokkijaa ja päätyi sitten tepastelemaan ladulle.

Ulkoilun päätteeksi kävin vielä avannossa. Ehdimme vielä sunnuntaina käydä vaarin luona kahvilla. Hra Kepponen lähti mukaan, koska veimme vaarille television. 

Ihan liian nopeasti viikonloppu hujahti ohitse. Ohjelmattomat rennot viikonloput ovat kyllä ihania. Niitä saisi olla enemmän. Toisaalta arki menee aika tiukasti töiden, kotitöiden ja perheen parissa, että viikonloppuihin kertyy sosiaalista painetta tavata läheisiä ja ystäviä, sekä hoitaa niitä arkena hoitamatta jääneitä asioita. Siksi useimpina viikonloppuina on ohjelmaa.

Onneksi on taas pian viikonloppu! Tulevan viikonloppun ohjelmana on synttärijuhlavierailu.

Onko sinun viikonloppusi ohjelmoituja vai rennosti fiiliksen mukaan menemistä?


10 kommenttia:

 1. Onpa kiva lukea sun harvinaisesta tavallisesta viikonlopusta. Ihanaa että leivottu yhdessä miehen kanssa. Arvostan.
  Mun viikonloput ei juuri arjesta poikkea, usein tuntuu että mun arjissa on enemmän tapahtumaa. Posia se, että mä en koskaan odota viikonloppua hulluna ja harmistu kun se loppuu. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit lukea tavallisesta viikonlopusta.

   Meidän hyvin palvellut sähkövatkain vatkaa noita munasokerivaahtoja niin hitaasti, että on kiva kun joku muu mittaa kuivat aineet valmiiksi ja tekee muut valmistelut. Sitten kun vaahtoseos on valmis, niin homma on nopeasti uunissa.

   Minulla arki ja viikonloppu eroavat toisistaan ja sunnuntai-iltaisin on pientä harmistusta siitä, että viikonloppu meni niin nopeasti ja pahimmillaan suurta v*tusta siitä, että taas alkaa arkiviikko;)

   Poista
 2. Kiva, kun kirjoitit teidän arjesta. Tuntuu aina, että pitäisi kirjoittaa vain niistä erikoisista menoista ja sattumuksista. Eihän niitä loputtomiin riitä, kun pitää tätä arkeakin elää. Ihan samanlaista touhua täälläkin on. Tuo fantasiasarja olisi varmaan hyvä minun mielestäni. Meillä ei ole tällä hetkellä mitään maksukanavia, joten tyydyn osaani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enimmäkseenhän se elämä on suurimmalla osalla sellaista arkista, käydään töissä, tehdään kotihommia ja sitten puuhaillaan jotain pientä jäljelle jääneellä vapaa-ajan murusella. Mitä vanhemmaksi tulee (ja myös meikäläisen osalta huonompi kuntoiseksi), niin sitä enemmän pitää varata aikaa palautumiseen.

   Meillä noita maksukanavia riittää. Nuoriso on halunnut kaksi palvelua ja miehelläkin on yksi. Minä en halunnut mitään niistä ja katson kuitenkin vähän jokaiselta jotakin. Oli meillä kokeilutarjouksena joku minun himoitseva kanava, mutta sarjat eivät vedonneetkaan minuun.

   Minä katselen välillä noita miehen valitsemia sarjoja sillä tavalla, että selaan instaa samalla :D

   Poista
 3. Ihanat hiihtosorsat!

  Omat viikonloppuni ovat puoliksi lepoa ja puoliksi ohjelmaa. Lepo pitää tosin suunnitella sinne oikeisiin viikonloppuihin, että ehtii riittävästi palautumaan. Minulla touhuaminen jää helposti päälle ja tunkee uniin. Siksi palautumisen suunnittelu (ja toteuttaminen) on minulle erityisen tärkeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorsat ladulla olivat ehdottomasti viikonlopun hauskin näky :D

   Minulla fyysinen kunto on vain rapistumaan päin ja ilmeisesti iän hormoonimuutokset ovat alkaneet vaikuttamaan uniin. Jos pystyisin elämään järkevästi, niin varaisin aina viikonloppuun kevyttä liikuntaa ja aikaa rennolle palautumiselle. Minulla menojalkaa vipattaa niin kovaa, että toistaiseksi en ole pystynyt järjellä järjestelmään aikaani :)

   Kivaa perjantaita ja viikonloppua!

   Poista
 4. Olipas kivan kuuloinen viikonloppu! Mä tykkään jostain syystä tosi tylsistä viikonlopuista (Suomen normiarjessa siis). Parasta on, jos ei tartte lähteä koko viikonloppuna mihinkään – edes kauppaan. :-D

  P.S. Miehen kanssa leipominen kuulostaa tosi eksoottiselta. ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli mukavan rento viikonloppu ja oli aivan mahtavaa, että siihen sattui upean aurinkoinen päivä. Olen huomannut, että enemmän voisi olla noita ohjelmattomia viikonloppuja.

   Meillä leipoo koko perheen miesväki :)

   Poista
 5. Välillä pitää olla rentoja viikonloppuja! Koska viime aikoina on tapahtunut vähän liikaa,tarvitsen ainakin yhden vapaapäivän viikonloppuina. Tärkeintä on, että kuuntelee itseään. Valoa viikkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rento viikonloppu tuli niin tarpeeseen. Pitäisi allokoida niitä enemmän kalenteriin.

   Kivaa viikkoa!

   Poista