5. helmikuuta 2023

Lomaterveisiä Kairosta

Etsin pitkään edullisia lentoja kaupunki kohteeseen, jossa olisi ainakin +10 astetta lämpöä ja nähtävyyksiä. Lentoja hinnat ovat olleet ärsyttävän kalliita. Halvimmalla pääsi Kairoon. Olen aina halunnut nähdä Egyptin historiallisia nähtävyyksiä, mutta olen vältellyt Egyptiin matkustamista vatsataudin pelossa. Päätimme ottaa riskin ja lähteä pitkäksi viikonlopuksi Kairoon.

Mahatautiriskiä yritämme pienentää majoittumalla vain isoissa ja tunnetuissa hotelleissa ja syömällä mahdollisimman turvallisesti.

Näkymä hotellin parvekkeelta, aurinko nousee 

Kairo on eniten kehitysmaakaupunki, jossa olen käynyt. Se meluinen, roskainen ja kulunut. Vieressä Gizan kaupungissa liikenteessä on autojen lisäksi aaseja ja hevosia. Rujous ja maailman vanhin vanhin valtio upeine arkeologisine nähtävyyksineen on outo mutta kiehtova yhdistelmä.

Nyt suuntaamme museoon. Kivaa sunnuntaita! 8 kommenttia:

 1. Sinusta ei kyllä koskaan tiedä, mistä päin maailmaa terveiset milloinkin tulevat. :-D

  Ihanaa loman jatkoa! Mulla en suuria ennakkoluuloja Egyptiä kohtaan (noloa myöntää...), enkä itse koskaan matkustaisi sinne, joten on kyllä kiva lukea kokemuksistasi!

  VastaaPoista
 2. Vastaukseni hukkui bittiavaruuteen.

  En ole ihan epäluuloton Egyptiä kohtaan minäkään. Vatsataudit pelottavat, kun huonovatsaisella voi viedä toipuminen pitkään. Siksi en ole Egyptissä käynyt aiemmin.

  Tähän saakka kaikki on mennyt mukavasti ja on hyvinkin mahdollista, että tämä ei jää ainoaksi Egyptin matkaksi. Monesta saa kiittää halpaa paikallista SIM-korttia ja etenkin Uberia. Kyllä on niin paljon helpompaa kuin ei tarvitse sietää taksikusetuksia.

  Eilen meillä oli 9t 30min opastettua retkeä. Teki hyvää tänään olla introvertisti puhumatta paikallisille mitään. Tehtiin museokierros Uberilla ja Googlella 😆👍😆

  VastaaPoista
 3. Sadun kanssa samoilla linjoilla, koskaan ei tiedä minkä auringon alta alkaa tulla Kepposmaista kuvatykitystä :)

  Jaksan aina äimistyä pyramideista: miten on mahdollista että ne eivät ole sileitä vaan rappusmaisia? En tiedä, pystyisinkö kohtaamaan tämän todellisuuden ihan oikeasti, vai romahtaisiko koko maailmankuvani, jos ihan oikeasti joutuisin toteamaan sen, että pyramidit ovat kartionmallinen kasa rappusia.
  Luultavasti jo ihan tästä syystä parempi pysytellä poissa Egyptistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on haavekohteiden lista hyvin pitkä. Yritän toteuttaa niitä silla lailla pitkäjänteisesti, kun iso osa top haaveista tulee kalliiksi. Sitten on välissä näitä ex tempore onnenkantamoisia, että sattui jotain löytymään sopivaan hintaan ja pystyi ottamaan vapaata töistä. Niin ja onhan välissä yleensä aina se vuosittainen perhematkakin.

   Kairon historialliset nähtävyydet olivat ihan huikeat. Pyramidit on rakennettu tuollaisina porrapyramideina, mutta ne on aluperin päällystetty niin, että seinä ovat olleet suorat. Yhden pyramidin huipulla on vielä päällystettä. Hyvin ovat pyramidit kestäneet aikaa muuten, mutta pinta on "rypistynyt". Niin kuin meille kaikille käy :)

   Reissussa ärsytti se, kuinka leväperäisesti isoon osaan muinaismuistoja Egyptissä suhtaudutaan. Aika vapaasti saa joka paikassa turistit lääppiä muinaismuistoja ja ne jotka menevät pyramidiin sisään kapuavat pyramidin kylkeä pitkin. Joskus aikoinaan jotkut ovat ehtineet kaiverrella omat nimikirjaimensa hautakammioihinkin.

   Poista
 4. Valtavan mielenkiintoinen matkakohde! Laita lisää kuvia :) itse en tuonne uskaltautuisi, mutta kiinnostaa silti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtävyydet olivat aivan huikeita. Olen nyt niin Egypti jälkihuumassa, että alan katselemaan minkälaisia dokkareita netistä löytyy Egyptin historiasta. Kirjoitan kyllä lisää noista paikoista. Juuri mietin, että pitäisikö ensin kirjoittaa jutut alta pois Floridasta. Minulle menee matkapostauksien tekoon niin kauan aikaa, että edellinenkin reissu on vielä dokumentoimatta :D

   Poista
 5. Vai Egyptiin vei seikkailunne tällä kertaa ja aivan mahtavaa kun masu antoi nauttia seikkailusta kiukuttelematta bakteerikannasta - josko alkaisi tottumaan. Me olimme 2004 Kairossa... lapsetkin vielä suht pieniä/nuoria, joten sellainen "valmismatka" rankka pitkä bussinmatkan kera... mutta kyllä kolmikko muistaa matkan....Itse ei historian havinaan juurikaan osannut keskittyä.... eli voisi tehdä aikuisemman uusinnan - varsinkin kun näki kiehtovan postauksesi!! Kiitos, niin ihanaa päästä matkailemaan ystävien kuvien ja tunnelmien kera!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehellä oli vatsa hieman sekaisin matkan jälkeen, mutta ei sekään mikään paha ollut. Minä selvisin ilman mitään oireita.

   Kairon nähtävyydet olivat aivan huikeat. Tosin siellä oli ihan basaarimeininki ja suljettuja kohteita kaupiteltiin nähtäväksi pientä lisämaksua vastaan. Se ja muinaismuistojen koskettelu ärsytti. Mutta toisaalta reissun upein hetki oli lahjottu pääsy hyvin säilyneeseen hautakammioon.

   Kairosta tulee vielä postauksia, vaikka olin jo päättänyt, että postaan ensin kyllä Floridan loppuun ennen seuraavaan maahan siirtymistä. Hitsit kun on niin paljon kaikkea, enkä ehdi bloggaamaan. Minulla menee nykyisin yhteen postaukseen ihan liikaa aikaa, kun valitsen kuvia hartaudella ja erehdyn lueskelemaan kaikenlaista asiaan liittyvää. Toisaalta tällä tavalla elän reissut melkein kolmesti. Ensin suunnitellessa, sitten reissussa ja lopulta muistellessa.

   Poista