12. joulukuuta 2022

#tonttupartio

Viime joulukuussa meillä oli teemana #jouluöverit. Oli kyllä kiva ja herkullinen joulunodotus. Tänä vuonna kaksi adventtia oli jo takana, kun palasin Floridan reissusta kotiin. #jouluövereiden sijasta on tulossa varsinaiset jouluvajarit. Se alkoi tuntui varsin harmilliselta. Ajattelin, että jotain pientä jouluista pitäisi keksiä. Päätin, että teen vähintää viisi pientä jouluista juttua joko yhdessä jonkun läheisen/ystävän kanssa tai sitten niin että minä teen joulujutun muille. Tämä on Kepposkan #tonttupartio.

#tonttupartio nro 1
Leivoin viikonloppuna tämän vuoden ensimmäiset joulutortut perheelle. Niitä oli kolmea eri mallia. Kerettiläisille omenamarmeladitorttujen syöjille leivon vain perusmallisia torttuja ;)

Ensimmäiset joulutortut maistuvat aina niin hyviltä, kun lämpöisenä syö

#tonttupartio nro 2
Kävin pystyttämässä vaarille hänen pienen muovikuusensa ja vastoin kaikki odotuksia sain oikutelleet jouluvalotkin toimimaan. Esikoinen lähti seuraksi moikkaamaan vaaria.

Kuusi on pieneen tilaan sopiva ja siitä tuli ihan söpö, vaikka paketista purettaessa meinasi usko loppumaan. Kuusta koristaa pari minun askartelemaan koristetta, vanhin vuodelta 1977.

Hra Kepponen oli minun lomaillessa hoitanut perheen joulunkalenterit hyvään malliin. Keskimmäinen oli huomannut jouluun ensimmäisenä päivänä, että kalenteri puuttuu. Samana iltana Hra Kepponen oli käväissyt katsomassa että löytyykö 185cm viiksekkäälle pikkulapsellemme vielä suklaakalenteri. Fazerin patukkakalenterille oli jäänyt hintaa kassalla 5€. Hra Kepponen oli todennut, että tuohon hintaan hän hakee kalenterin vielä kuopuksellekin, mutta oli saanut jonkun terveellisyyspuuskan eikä ollut ostanut meille edes yhtä kalenteria yhteiseksi. Olemme jakaneet Hra Kepposen lakupallerokalenteria. Koska esikoinen olisi jäänyt perheen ainoaksi kalenterittomaksi, Hra Kepponen osti hänelle raaputusarpakalenterin. Sopii nyt pikkupalleroistemme odotella kalenterien kanssa joulupukin saapumista ;)

Joululahjapolitiikkamme on edelleenkin, että välttelemme suurempaa lahjojen ostamista. Joku pieni paketti pitäisi saada kasaan jokaiselle lapselle tai sitten vähän rahaa. Keskimmäinen sai uudet lasketteluvarusteet ja saanee sitten lähinnä suklaarasian ja matkalta ostetun t-paidan jouluna. Olen aivan kauhuissani tuosta konseptista, että ostat tuosta vaan lasketteluvarusteet pääsemättä kokeilemaan niitä. Minulla ja Hra Kepposella on molemmilla laskettelukeskuksen vuokraamon poistosukset, joita on saanut kokeilla rauhassa ennen ostoa.  Hra Kepponen kokeili muutamia ja minä löysin omani siten, että palauttaessa vuokrakamoja lähinyppylällle kehuin suksia kovasti. Kätevä kundi sanoi, että nämä tulee kauden päätteeksi myyntiin, että jätä yhteystiedot jos olet kiinnostunut ostamaan ne. Ostin sukset keväällä 2012 ja hyvin ovat kestäneet.

Parkkiin sopivat laskettelukamat

Joulusiivouksen teko on aloitettu. Pari ikävää rytönurkkaa on vielä jäljellä. Mutta onhan tässä vielä aikaa.

Mitä sinun joulunodotukseesi kuuluu?

10 kommenttia:

  1. Täällä on pikkusen överiolo. Olin Variskankaan Marttojen pikkujoulussa ja jouluateria oli niin hyvää, että otin santsiannoksen. Nyt on pönäkkä olo :) Huomenna on tyttären tanssiryhmän esitys, perjantaina on työpaikan pikkujoulu. Töissä on monenmoista kiirettä, mutta päivä kerrallaan ja yksi asia kerrallaan. Ensi viikolla loppurutistus ja sitten laskeutuu joulurauha <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan paljon jouluista ohjelmaa! Aikaisemmin lukemieni juttujesi perusteella on helppo uskoa, että Variskankaan Marttojen jouluateria on ollut erinomainen, ja varmasti myös toteutettu kuitenkin kulut kurissa ja ekologisuutta ajatellen.

      Kivaa joulunodotusta!

      Poista
  2. Varsin edullinen patukkakalenteri!
    Vaarillanne on jo joulumieli ja punaiset villasukat :)
    Nuo kukkatortut on tosi kauniita. Voisinkohan kokeilla... näen jo mielessäni ne muodottomuudet, joita tulen vetämään uunista ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Patukkakalenteri oli niin edullinen, että olisihan miehen pitänyt ostaa minullekin sellainen :)

      Me ollaan vaarin kanssa ruumiinlämmön säätelyn eripäissä. Minä menen vaarille kesähousuissa ja t-paidassa, koska siellä on niin lämmin. Vaari kiskoo villasukkaa ja hupparia päälle, koska muuten tulee vilu.

      Kukkatortut onnistuu aina :)

      Poista
  3. Ihana vaari. <3

    Kyllä se on niin, että tortuissa pitää olla ehdottomasti luumua eikä mitään muuta. Mulla on torttujen leipominen jo niin pitkällä, että sain viime viikolla ostettua luumumarmeladin. Torttutaikina kuitenkin unohtui kauppaan, joten vielä en ole päässyt leipomispuuhiin. Käsittääkseni se taikina on aika oleellinen osa torttuja. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin niihin joulutorttuihin kuuluu se taikinallinen osuus aika olennaisesti ;)

      Voishan sitä kokeilla sellaisia hätätorttuja, että ostaisi vaikka pullapitkon, paahtaisi siivuja ja levittäisi päälle luumumarmeladia. Nyt kun heitin tämän typerän idean etteeriin, niin aloin miettimään, että pitäisikö minun ihan oikeasti kokeilla sitä, mulla olisi pullapitkon jämät kaapissa.

      Poista
  4. Täällä on kyllä joulumieltä, muttei övereistä tietoakaan... ukkokulta kyllä sai perinteisen kalenterin... ja minä teen päivittäin omaani Luovaa Joulukalenteria 8ties kuinka monta vuotta perästysten) - tortut sain aikaan Itsenäisyyspäivänä, mutta heh heh... appelsiinimarmeladilla... oli unohtunut se luumusose ostaa... klups... hyvin näytti maittavan pienistä isoihin... Face juuri muistutteli yksistä ehkä hauskimmista piparipiiperryksistäni - eli ehkä pitäisi joku leipaisupostaus saada aikaan... muistella siis menneitä, kun ei tänä jouluna oikein synny muuta kuin Afrikan mallisia pipareita!!

    Meillä muuten myös vuokravälineet laskettelusuksina/sauvoina...
    Laadukkaita on olleet - vuosia kestäneet ja heh heh... tällä käytöllä ei taida vanheta muuta kuin muoti/tyyli....
    Ihanaa joulun odottelua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipaisupostaus kuullostaa erinomaiselta. Minä en ole vielä leiponut mitään muuta joulukuussa kuin nuo yhdet tortut. Kuopus on leiponut loput levyt pois. Minkälainen on Luova Joulukalenteri? Alkoi kiinnostamaan :)

      Kun mieheni valkkasi suksia, niin kokeili myös myynnissä olevista suksista useammat. Top kaksi oli vuokraamosukset ja todella hinnakkaat sukset, joten vuokraamosukset voitti. Uusissa pareissa oli sellaisia, jotka eivät miellyttäneet yhtään. Minäkin kokeilin ne mitkä vies valitsi. Meillä on ilmeisen samanlainen suksimaku, kun minustakin miehen sukset ovat todella hyvä ja samaa mieltä on niitä lainannut keskimmäinen. Toivottavasti tuo sokkona ostettu pari on kelvollinen. Muuten harmittaa vietävästi.

      Poista
  5. Tänä vuonna joulu ei juurikaan stressaa. Ollaan mieskullan kanssa kotona kahdestaan. Kaappiin on kertynyt reissuilta muutama pullo (toivottavasti hyvää) punaista ja jääkaapissa pitäisi olla sinihomejuustokolmio. Sunnuntaina mennään perinteiselle joululounaalle Haikaranpesään tyttärien & kump. kanssa, nuo etkot olkoon joulun virallinen osuus, yhdessä vietettyä aikaa perheen kanssa. Joulun pyhien aikaan haluaisin käydä Helsingin keskustassa kävelemässä (ellei vesikeli jäädytä joka paikkaa) ja jossain syömässä. Elokuvissa ja syömässä nepalilaista. Tuumattiin, että jouluna ois aikaa tehdä jambalyaa. Valkoiset hyasintit ja kynttilät taitaa tällä kertaa riittää "normaaliin jouluun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavan kuuloiset ja rennot joulusuunnitelmat! Se on mahtavaa, että voi tehdä ihan omanoloiset suunnitelmat ja kokata vaikka jambalayaa. Nam!

      Poista