14. helmikuuta 2022

#ystävänpäiväöverit

Koska #jouluöverit eivät kestäneet suunniteltuun Nuutinpäivään, oli syytä polkaista käyntiin uudet överit. Päätin järjestää perheelle #ystävänpäiväöverit. En varsinaisesti ole hirveän innostunut ystävänpäivän vietosta, varmaankin johtuen sen kaupallisesta ja ulkomaisesta alkuperästä. Toisaalta näin korona-aikaan mitään syytä pieneen juhlistamiseen ei pidä ylenkatsoa.

Ystävänpäivän kunniaksi järjestin perheelle viikonloppuna kakkubuffeen. Minulle selvisi hieman jälkijunassa, että kotimme lähettyvillä on aloittanut erinomainen pienleipomo, joka valmistaa konditoriatuotteita viikonloppumyyntiin. Olen ollut suorastaan pakotettu tukemaan kyseistä yrittäjää. Sopivasti heille tuli myyntiin viikonloppuna ystävänpäiväboxit. Kylläpäs alkoi perheen teinipoikiakin kiinnostamaan ystävänpäivän juhlinta, kun katoin herkut pöytään.

Pakettiin kuului 6 pientä kakkupalaa, 2 sydän macaronia ja 2 ruby-suklaakonvehtia

Tässä kuvassa näkyy ruby-suklaakonvehdit

 
Pieni kakkubuffet ei ehkä ihan vielä täytä övereiden kriteeriä. Niinpä ostin Hra Kepposelle Valentine's day hengessä pienen lahjan. Hän tykkää kovasti Bulowin lakukarkeista. Heidän tyylikkäät, mutta minusta ylihintaiset, rasiat ovat juurikin sopivia lahjaksi ja helppo tilata suoraan netistä lähimpään postiin. Valentine's day hengen mukaisesti pakkauksessa oli punasävyisiä, marjaisia lakupalleroita, joista osa oli suorastaan koukuttavan hyviä. Minä en niistä perusmakuisista palleroista innostu, mutta marja- ja hedelmäpallerot ovat minunkin makuuni. Hra Kepponen tarjosi ystävällisesti meille muillekin maistiaisi rasiastaan.

Nameja Hra Kepposelle

Suosikkini olivat wild blueberry and fruity caramel

Meillähän Hra Kepponen on se, joka usein muistaa minua jollain pienellä ystävänpäivänä. Kun minä järjestin ystävänpäiväyllätykset jo viikonloppuna, niin Hra Kepponen panosti viralliseen päivään. Minä sain Ystävänpäiväaamiaisen. Aamupalalla minua odotti täytetty croissanut, kahvi ja smoothie. Lisäyllätyksenä oli kimppu kauniita ruusuja, herkkuja ja kortti.


Hra Kepponen oli nimennyt lahjat minulle. Toivoa olen jo joutunut ammentamaan rasiasta.
Yllättäen osa lapsista on vailla toivoa ja rakkautta :)

Ystävyyden voimasta ja ystävän muistamisen tuomasta ilosta saimme koskettavan esimerkin perjantaina juuri ennen ystävänpäivää. Yksi lapsistamme oli pari päivää poissa koulusta. Hänellä oli taas suolistovaivaa ja mieli vähän matalalla. Iltapäivällä ovikellomme soi. Ovella oli pojan kaveri. Hän oli leiponut yli 40 voisilmäpullaa ja yksi kaverikaporukan pojista oli lähtenyt hänen mukaansa pullien jakokierrokselle. He toivat pienen pullapussin minun pojalleni sekä veivät pullapussin toisellekin sairaana oleelle pojalle. Oma lapseni oli niin hämmästynyt ja iloinen tästä muistamisesta! Minun mieltäni lämmitti tämä episodi aivan valtavasti. Miten mahtavia teinipoikia!

Suolistovaivainen ei uskaltanut syödä kaikkia pullia, niin minäkin sain yhden. Jos hämmästyin tuota ihanaa elettä, niin melkein yhtä paljon hämmästyin sitä, kuinka älyttömän hyvää pullaa pojan kaveri leipoo. Vai maistuiko pullassa ilahduttamisen tuoma ilo?

Jestas miten hyvänmakuinen pulla

 

Näissä tunnelmissa toivotan juurikin sinulle hyvää ystävänpäivää!
 
 

16 kommenttia:

  1. Ai taivas, miten makea kakkubuffa. Tuossa riittää herkkuja jo melkein yli makeannälän. Ihana kattaus on ilo silmälle. Ja tuo herra Kepposen sydän vasta kaunis onkin. Hyvää Ystävänpäivää vielä tänäänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaettiin neljän annos viidelle syöjälle noita kakkuja ja niin oli reilu annos, että seuraavana päivä halukkaille riitti vielä pienet kakkumaistiaiset :) Pitäisi keksiä jokin muukin tapa järjestää pieniä juhlia kuin ruoka, mutta se tänä korona-aikana helpoin ja turvallisin. Ehkä sitä kohta uskaltaa mennä vaikka leffaan.

      Kivaa alkanutt viikkoa!

      Poista
  2. Nyt oli monenmoista överiä! Kaveriöveriä, perheö, rakkausö, kaakkuö, pullaö, suklaaö.......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Överit tekee ihmisille hyvää :D :D :D
      Kivaa viikkoa!

      Poista
  3. Överit on välillä aina hyvä idea.
    Ja pisteitä plop plop Mr Kepposelle ja ihanille teineille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Överit on välistä hyväksi :D :D :D
      Hra Kepponen kyllä osasi taas hoitaa kunniakkaasti Ystävänpäivän.

      Poista
  4. Ou jee! Täydellinen paikkaus nuutinpäivän puuttumaan jääneille övereille👏😋. Ja "pullapojat",ihan huippua💛. Ystävyyttä ja hyvää mieltä viikon jatkoon 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun olen övereiden makuun päässyt, niin mietinkin jo pääsiäisövereitä :D Fazerilta on sopivasti tullut uusia pääsiäismunia ja rahkaleivonnaiset ovat nekin suurta herkkuani.

      "Pullapojat" oli aivan mahtavat.

      Kivaa viikon jatkoa!

      Poista
  5. Onpa herkullisen näköisiä kakkupaloja! Ja överit ovat ihan paikallaan silloin tällöin kunhan ei ihan joka viikko nautiskele. Hra Kepposelle 10 pistettä ihanasta muistamisesta. Ja vielä kerran myös Rva Kepposelle hyvää ystävänpäivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on hieman kantona kaskessa se, että pullaa tai muuta makeaa on pöydässä vähän liian usein. Mutta ei sentään kakkubuffeeta. Juuri tuossa mietin, että pitäisi varmaan aloittaa meilläkin sellainen meal prepping, jossa pilkottaisiin kasviksia ja hedelmiä valmiiksi, jos sillä pärjäisi vähemmällä pullalla :)

      Meillä osa perheestä on lopettanut tai vähentänyt radikaalisti karkin syöntiä ja siksi kaipaavat kovasti leivonnaisia.

      Toivottavasti sinulla oli kiva ystävänpäivä ja kivaa loppuviikkoa Marjo!

      Poista
  6. No hei, en ehkä kestä ja vielä noi lakritispallerotkin. Aijai, paras päivä on herkkupäivä.

    Mukavaa viikon jatkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä överit ovat ihmiselle hyväksi :) Ainakin pienet herkkuöverit :)

      Kiitos samoin - mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  7. Ihana idea tuo toivo ja rakkaus <3 Ajatuksena hyvin suloinen ja onhan Toivoa nyt aina hieno kauhoa vaikka kasin käsin!
    Ihanat herkkuöverit kaiken kaikkiaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin se oli hyvä idea.
      Yllättävän nopeasti toivo loppui, rakkaus on vielä avaamaton. Yritän pihtailla sitä :D

      Poista