10. helmikuuta 2022

Melkein kuin Strömsössä

Palaan takaisin tammikuiseen yökyläretkeen ystäväni Leenan luokse. Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, niin Leena on kova tekemään käsillään ja tuo punainen puutalo ja sen emäntä kuin Strömsöstä.

Kuten aiemmassa postauksessa kirjoitin Leena osti alkuvuodesta 2021 Pirkanmaalta pienen keskustan lähteltä vanhan puutalon. Talo on nyt melkein kaikilta osin kunnostettu lattiasta kattoon ja sisustettu Leenan maun mukaisesti. Leena tykkään väreistä, etenkin vihreästä, viherkasveista ja vanhoista huonekaluista.

Leenan koti

Nyt pääsette kurkkaamaan enemmän Leenan olohuoneeseen. Siellä näkyy Strömsön Leenan kädenjälki parhaiten. Iso osa huonekaluista on hankittu tai saatu käytettynä ja Leena on kunnostanut ja tuunannut ne mieleisekseen. Siitä pidän erityisesti että kunnostus on tehty huonekalun alkuperäistä asua kunnioittaen eikä kaikkea ole esimerkiksi maalattu valkoiseksi. Olohuoneessa näkyy myös Leenan innostus viherkasveihin. Kasveja on paljon ja ne suorastaan kukoistavat. No, mikäs on kasvien kukoistaessa, kun Leena pitää niistä hyvää huolta kasvilamppuineen ja säännöllisine mullanvaihtoineen. Kolmas Leenan juttu on värit, hän pitää sisustuksessa erityisesti vihreästä. Leenan värisilmä toimii hyvin. Värikäs kotikin voi olla hyvin harmoninen ja tasapainoinen kokonaisuus.

Pikkurahalla hankittu sohvapöytä ja kaappi ovat Leenan kunnostamia

Talvikuvauksen hankaluutta, matto on oikeasti syvänvihreä

Olohuoneen yhdellä seinällä on Leenan kukkahylly

Kukkahyllyssä on erilaisia lasipalloja, kausivalot ja joulupalloja. Aika keskellä olevan vihreän lasipallon Leena on tehnyt sillä lasinpuhalluskurssilla, jolla kävimme yhdessä.

Lasikoristeita, viherkasveja ja kausivaloja on myös Leenan eteisessä. Eteisen hukkaneliöstä Leena on tehnyt todella suloisen.

 
Suloinen eteisen pieni hukka tila

Kun ollaan melkein Strömsössä, niin kokkauksen, huonekalujen kunnostuksen ja pintaremontin lisäksi Leena tekee astetta vaativampiakin huonekaluhommia. Leena tarvitsi työhuoneeseensa hyllytilaa huoneen matalaan osaan. Sopivan korkuista ja sopivan väristähän ei tietenkään saanut mistään valmiina. Melkein Strömssössä Leena laittoi sirkkelin ja pistosahan soimaan ja nikkaroi itselleen hyllyn mittojen mukaan. Respect!

Leenan suunnitelmia, materiaaleja ja työkaluarsenaalia. Kaikki työkalut eivät ole omia, Leena voi lainata osan langoltaan.

Sitten kuvia hyllystä ja valmiista todella tyylikkäästä työhuoneesta:

Yleiskuva työhuoneesta, itse tehty hylly matalan laipion alla


Työhuoneen hyllyyn on yhdistetty Ikean lipastot

Tälläiset yksityiskohdat Leena nikkaroinut ja tuunannut portaikkoon

Minä olen niin onnellinen, että Leena uskaltautui toteuttamaan yksin haavettaan vanhasta puutalosta. Uskon, että talo tuo Leenalla todella paljon iloa ja antaa lähes loputtomasti mahdollisuuksia puuhasteluun. Leenan käsissä myös talo voi hyvin.
 
Yökyläilyni yhteydessä valmistimme yhdessä erinomaisen hummeripastan. Seuraavana aamua melkein Strömössä pöytä notkui brunssiherkkuja. Brunssipöytä oli katettu pirteillä vihreäkuvioiduilla astioilla. Pöydässä oli puuroa, Leenan uunimunakasta, smoothieta, croissantteja, leikkeleitä, kasviksia ja tietenkin kahvia. Eihän tästä enää voi sanoa, että melkein kuin Strömsössä vaan parempaa kuin Strömsössä :)

Leenan rakkaus väreihin ja kuoseihin näkyy myös astioissa

Parempaa kuin Strömsössä brunssipöytä


Leenan uunimunakkaassa maistuu kuullotettu sipuli, feta ja herneet. Nam!

Tässä vielä pieni kurkistus Leenan keittiöön ja osaan hänen asitoistaan ja lasikokoelmastaan

Kiva kun piipahdit Leenalla!
 
Seuraavan kerran treffataan toivottovasti jo keväällä, mutta viimeistään alkusestä ja Strömsössä on vähän mietitty Tiffany lasitöiden tekemistä. Tokihan voi olla, että paremmassa Strömössä tyydytään kokkaamaan ja otetaan uusi Lego Masters maraton :)

Aikaisempi postaus yläkyläreissulta Leenan luokse: Kaverilla yökylässä

8 kommenttia:

  1. Kaima Leenalla on todella kaunis koti ja tuosta kattauksesta tulee ihan keväinen olo !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaimallasi on minustakin todella kaunis ja persoonallinen koti. Minä tykkään väreistä ja sellaisesta pienestä retrofiiliksestä, molemmat ovat harmoniassa.

      Poista
  2. Ihana ihana koti, kiitos sain tästä inspistä tulevaan uuteen kotiin. Iloa viikkikseen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leenalla on kaunis koti ja minä ihailen erityisesti sitä harmonista värimaailmaa.

      Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  3. Super ihana koti <3 Upeita ideoita ja yksityiskohtia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leenan koti on hyvä esimerkki toimivasta kierrätyksestä, tuunaamisesta ja oman maun noudattamisesta vaikka se ei olisikaan valtavirtasuuntausta.

      Poista
  4. Koti näyttää eka kuvassa talven keskellä tosi kauniilta. Sydämellä ja taidolla on kaikkea tehty. Hyvin viehättäviä yksityiskohtia sisustuksessa.
    On todella ihana yökyläpaikka herkkuaamiaisineen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leenan kädentaidot ovat näkyvillä niin monessa paikassa hänen kodissaan, se on hienoa, Kauniin kodin saa myös kunnostamalla ja tuunaamalla vanhaa ja tekemällä itse :)

      Kivaa sunnuntai-iltaa!

      Poista