20. joulukuuta 2021

#jouluöverit osa 4

Kolmantena adventtina en suoriutunut varsinaisiin jouluövereihin. Vaari oli kylässä, paistettiin jälleen joulutorttuja, maisteltiin Lidlistä ostamiani saksalaisia stolleneita ja laittelimme pihatuijaan jouluvalot. Kolmas adventti oli mukavan leppoisa ja jouluinen, mutta päätin seuraavaan adventtiin lisätä hieman kierroksia.

Kolmannen adventin koriste: puhaltamani lasipallo ja Koiramäen Pajutallireissulta hankkimani tontut

Neljättä adventtia päädyimme viettämään jo lauantaina ja se alkoi heti aamaisella. Olin hankkinut perheen kaakaon juojille kaakaon tekoon suklaiset kaakaopommit.

Kaakaopommit ostin Porvoosta Petri S. suklaakaupasta, marketeissakin on näkynyt vastaavia

Pommin sisällä on lisää suklaata ja vaahtokarkkeja

Hra Kepposelle ostin tummasuklaapommin ja pojille maitosuklaapommit. Hyvin maistui kaakaot!

Illalla otin esille Ranskan matkaltani hankitun hanhenmaksapurkin ja valmistin perheelle pienet alkupalat. Laitoin hanhenmaksaa ja hilloa ranskalaisen aprikoosileivän päälle sekä myös voileipäkeksin päälle.

Hanhenmaksaa uudella joululautasella

Aprikkosileipä oli liian hedelmäinen, mutta sen sijaan tuo yhdistelmä pikkaisen hilloa, kirpeä vadelma ja pikkelöity kantarelli toimi.

Perheen nuoriso ei arvostanut lainkaan yritystäni ruokasivistää heitä. Esikoinen hermostui siitä, että häntä painostettiin maistamaan hanhenmaksaa. Keskimmäisen mielestä hillo oli outoa ja oikeastaan suorastaan pahaa. Kuopus totesi, että veljiensä mielipiteitten perusteella, hän jättää koko kokemuksen väliin. Pah, jatkossa saatte nuoriso elää ruokasivistymättä!

Hanhenmaksan jälkeen nostin pöytään kotimaisen alkupalaherkun eli mätivoileivät. Totesimme Hra Kepposen kanssa, että kyllä mätileivät ovat niin paljon paremmat herkut kuin hanhenmaksa! Harvoin käy näin, mutta Suomi pesi Ranskan 6-0.

Mätileivät maistuivat ihan törkeän hyviltä!

Sitten vielä koitti juhlallinen tämän vuoden piparkakkutalon paljastus. Piparkakkutalo on tänä vuonna suloinen minimökki, jonka katto melkein notkuu lumikerroksen alla. Tämäkin on Porvoon hankintoja. Viime viikolla vietimme ystäväni Ilonan 50v juhlia yön ylitse Porvoossa ja Porvoosta ostin tämän pikkumökin ja suklaapommit. Ilonan synttäreistä kirjoittelen myöhemmin lisää.

Piparkakkutalo 2021

Tässä jo lauantaina vietetyssä neljännessä adventissa oli suorastaan juhlavaa tunnetta. #jouluöverit siis toimii! 

Varsinaisena adventtipäivänä minä palauduin nopeasti takaisin arkitunnelmiin. Piret tuli auttamaan minua joulusiivouksessa. Erityisen ylpeä olen siitä, että perussiivouksen lisäksi saimme jääkaapin putsattua ihan vimpan päälle. Niin on ollut hyvät lämpötilavaihtelut viimeisen kuukauden sisään, että ensin oli täydellinen sää pakastimen sulatukselle (-15 astetta) sekä jääkaapin putsaukselle (terassilla +1). Pisteet pakastimen sulatuksesta Hra Kepposelle, joka hoiti sen oma-aloitteisesti kokonaan! Joulusiivouksen tein kahtena eri sunnuntaina Piretin kanssa ja meillä on tällä hetkellä meidän mittapuun mukaan todella siistiä. Koska emme ole siivousihmisiä, ei meillä ole tälläkään kertaa siivottu kaappeja tai varastoja ja juuri huomasin, että ruokailutilan valaisin jäi putsaamatta. Normaalista poikkeavaa ekstraa on kylpyhuoneen suihkutilojen ja saunan kuuraus ja jääkaappi. Jos saan yllättävän tarmon puuskan, on agendalla vielä uunin puhdistus. Tuon valaisimen putsaan varmasti-


Kivaa viikkoa ja joulunodotusta!
 
PS. Jos käy hyvin, niin kohta meilläkin on joululaulua kilkattava nestesaippua :)

8 kommenttia:

  1. Onpas taas kivoja jouluövereitä🙂
    Mun överiä on se että ostin yhdeksän suklaarasiaa.
    Pakko metsästää kaakaopallot myös.

    Uuninpesuvinkki. Suihkuta uuninpesuaine. Levitä päälle kelmu. Muutaman tunnin hautuu ja tsup, puhdasta on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Perhe tykkäsi kaakaopommeista. Toimisivat varmasti tosi kivasti myös aattoaamuna, jos on aikaa rauhalliselle aamiaiselle kaakaoineen.

      Meidän uunin puhtaus on varsinainen murheenkryyni. Noi aloittelevat kokit ovat saaneet aikamoista sotkua aikaiseksi ja innokas puhdistaja puuttuu. Täytyy kokeilla sun vinkkiä.

      Poista
  2. Pojat yksimielisiä,Tupu,Hupu ja Lupu tuli mieleen😁 Piparkakkutalon katon lumimäärästä överipisteet10+😄🤣. Täällä eilen jääkaapin siivous ja tänään saunan.Uunin pesu joulun jälkeen, muuten mennään tyyliin viikkosiivous. ✨🎄🌠

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole tuossa piparkakkutalossa kuorrutetta pihistelty :D Ihan sama homma oli tänä jouluna kuin aikaisempinakin jouluina, pojat olisivat halunneet syödä piparkakkutalon samantien pois :)

      Meillä viikkosiivous on monena viikkona kehno, niin nyt on tehty vähän perusteellisempi siivous :)

      Poista
  3. PS.Ihana joululautanen💚Onko koko astiasto🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaapit ovat niin täynnä, että sain mahdutettua niihin ainoastaan ruokalautasen per jouluaaton ruokailija. Hetihän muodostui ongelmaksi se, että nyt ei ole sopivia tarjoiluastioita joulupöytään :D :D :D

      Poista
  4. Minä olen jo alkanut odotella näitä teidän jouluövereitä ;) Mitä mahtaa jouluaatto tuoda tullessaan..?
    Wau mikä pommipallo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeasti joulu meni taas. Pääsimme hiukan jouluövereiden makuun jouluaattona :D Nyt kun katselen joulun jälkeistä suklaa määrää, niin ainakin suklaan hankinta meni överiksi :D :D :D

      Poista