26. joulukuuta 2021

#jouluöverit osa 5

En ehtinyt järjestömään mitään jouluövereitä enää ennen varsinaista h-hetkeä. Minulla oli torstaina vapaapäivä ja olin silloin ajatellut jouluistaa vielä lisää, mutta olinkin ihan poikki ja aika meni aaton valmisteluihin.

Aattona laitoin pöytään #jouluövereiden suurimman satsauksen eli joululautaset. Olen pidemmän aikaa yrittänyt vältellä turhien tavaroiden hankkimista ja ylipäänsä shoppailua. Aika kivasti olen onnistunut, mutta näköjään sitten kun sattuu sortuminen, niin se sattuu isosti :) Ostin ruokalautasen per joulun ruokailija. Toki himoitsin tarjoiluastioita ja alkupalakokoa olevia lautasia, mutta kaappiin sain juuri ja juuri mahdutettua nuo lautaset eikä lompakon kanttokyvyllekin olisi tehnyt heikkoa enempi määrä jouluastioita.

Kaivoimme perintöhopeat laatikosta joulupöytään


Kalapöydän antimia

Suosikkini on mätileipä

Isoisät joulupöydässä
 
Joulupöydässämme oli tänä vuonna lohitäytteiset joulutortut, mätileivät, graavia lohta ja rosollia. Kalapöydän jälkeen söimme vaarin paistamaa joulukinkkua, savulohta ja joululaatikoita. Minä olen päässyt 50-vuotiaaksi siten, että en ole kertaakaan paistanut joulukinkkua. Olen aina onnistunut pummimaan vaarilta eli isältäni joulukinkkua. Vaarin kinkku onnistuu joka vuosi erinomaisesti. Keskimmäinen sanoi menevänsä ensi jouluna vaarille opettelemaan kinkunpaistoa ja kuorruttamista. Jälkiruuaksi meillä oli apen hankkiman lohjalaisen St. Honore leipomon jouluhalko. Tänä vuonna #jouluöverit toteutuivat myös ruuan suhteen. Vuosi sitten, kun vietimme joulua oman perheen kesken, meillä oli aika minimalistinen joulupöytä ja sekin toimi hyvin.
 
Jouluaatto meni ihanasti ja hauskasti perheen kesken.

Marenki-mantelipohjainen jouluhalko

Hra Kepposelle ostin Teneriffalta joulupaidan ja hän puki sen #jouluöverit hengessä aatoksi päällensä. Olisin ostanut itsellenikin, mutta ei löytynyt enää kokoani. Jouduin tyytymään poronsarvipantaan.


Olen 171cm ja perheen pienin

Meillä piti olla aika lailla lahjaton joulu, mutta paketteja kertyi kuusen alle kuitenkin. Aikuisten paketeissa oli lähinnä suklaata tai viiniä.

Tykkään Ferrero Rocher suklaapalloista ja #jouluöverit hengessä sain Hra Kepposelta vähän isomman Ferrero Rocher suklaapallon

Joulupäivä meni ihan rentoillessa ja lukaisin yhden dekkarin. Tapaninpäivänä meillä oli toinen joulukattaus ja silloin saimme vieraaksemme Hra Kepposen veljen perheensä kanssa. On ihana seurata poikien pienen serkun energiaa ja innostusta olla isojen poikien kanssa. Hänet saa myös vielä napattua hetkeksi syliin.
 
Käly totesi hyvin nopeasti, että ai nämä ovat NE joululautaset :) Appiukko oli kälyllä käydessään kuulemma melkein heti tiedottanut, että minä olin ostanut joululautaset. Ilmeisesti lautaset olivat oikeat #jouluöverit, koska ne ylittivät suvun tiedotuskynnyksen ;) Jos vietämme ensi vuonna jouluaattoa ihan kaikki yhdessä, niin pääsen ostamaan kaksi lautasta lisää ja aion viedä kaikki lautaset mukanani sinne, missä jouluni vietän :D
 
Joulukattaus nro 2. Hra Kepponen kieltäytyi tiskaamasta käsin toista kertaa hopeita :D
 


Sain poikien suloiset serkun hetkeksi syliini

Sukulaisjoulun mahdollisti muutaman päivän kotikaranteeni ennen joulua ja kotona tehdyt koronatestit. Taas esitän toiveen seuraavalla vuodelle, että pääsisimme tästä koronakurimuksesta eroon. Omalta osaltani vuosi 2021 sujui paljon vuotta 2020 helpommin.

Negatiivisen kautta joulun viettoon

Vielä viimeinen jouluöveri odottaa toteutustaan. Nimittäin se suklaalevytalo. Kun aloin tekemään sitä, niin paljastui, että yksi levyistä oli haljennut varsin ikävästä paikasta. Kunhan saan uusia elementtejä, niin viimeistään uudenvuodenpäivänä heitetään hyvästit #jouluövereille ja kootaan ja varmasti myös nopeasti syödään suklaalevytalo.

Meillä Hra Kepposen kanssa ei ole lomaa, joten maanantaina jatkuu työt. Meidän joulumme oli täynnä yhteistä aikaa läheisten kanssa, hyvää ruokaa ja hieman rentoilua. Monta syytä olla kiitollinen! Oli hyvä joulu. Sukulaisten tapaaminen jatkuu vielä ensi viikolla. Tässä juuri viestittelemme, että minkälaiset treffit saisimme kasaan Hra Kpposen Sveitsin sukulaisten kanssa huomioiden, että he asuvat riskiryhmäläisten luona ja me vapautimme ensimmäisen pojan tapaamaan kavereitaan. Hienosti ovat teinit kestäneet perhejoulua, he ovat olleet vain perheen seurassa 21.12 illasta saakka.

Mukavaa alkavaa vuoden viimeistä viikkoa!

10 kommenttia:

  1. Ihana joulu ♡ Ihanat #jouluöverit ♡ Super ihanat joululautaset ♡ Mukavaa alkavaa vuoden viimeistä viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Tosi kivat lautaset! MInäkin olen haaveillut monet vuodet jouluisista lautasista.
    Pitäähän teillä vielä loppiaisena olla jotain övereitä, eikö? Joohan?
    Minä kyllä ohitin sinut kevyesti tuossa kinkkuhommassa! Muutama vuosi lisää, eikä vieläkään yhtään itsepaistettua kinkkua ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen myös haaveillut joululautasista ja olen yrittänyt ostaa järkevästi punaista teemaa, mutta ruokalautaskokoa ei ole kaupoissa ikuisuuksiin.

      Minä ajattelin, että hyvällä tuurilla voisin siirtää kinkunpaiston suoraan keskimmäisen taitoihin ja jatkaa elämäni loppuun saakka paistamatta kinkkua. Tai sitten pitää kehittää siitäkin joku överi, näin paistat samaan aikaan kinkun ja kokonaisen hanhen :D

      Annoitko kyllä ajateltavaa, miksi lopettaa #jouluövereitä ennen loppiaista? Olisi vielä sellainen mahdollisuus, että vedettäisiin #jouluövereitä ruotsalaisten tyyliin, joilla joulu päättyy vasta 13.1. Ihan en ole varma, että riittääkö kuntokestävyys tuohon ruotsalaiseen joulun juhlistamiseen, mutta aivan varmasti se ensi vuonna riittää ruotsalaiseen laskiaispullakauteen, joka kestää koko talven :D

      Poista
    2. Minulla on yksi työkaveri, joka viettää joulua ympäri vuoden ;D Autossaan on aina jotain joulujuttua roikkumassa, kinkkuja paistetaan ympäri vuoden ja kuusikin on kai paikoillaan koko ajan. Kyllä se jouluvuosi siitä irtoaa, jos oikein on joulumieltä, eli övereitä (sitä kai sekin on ;D ).

      Poista
    3. Ohhoh, onpa aikamoista omistautumista joulun vietolle :)

      No täytyy sanoa, että ihan tuollaiseen jouluttamiseen en ainakaan vielä kykene :D Sanoisin, että viimeistään pääsiäisenä pitäisi lopettaa ;)

      Poista
  3. No onhan nuo lautaset kyllä niin superihanat,fiksu satsaus överiteemaan👍 Ilman övereitäkin näytti ihanasti olleen tärkein asia mukana,eli rakkaimmat läheiset💖 Ja sovitaanko,että ö:teema loppuu vasta Nuuttina? Kannustan🤗 On ollut lystiä seurata 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voidaan hyvin sopia, että jouluöverit loppuvat vasta Nuuttina :D Minulla olisi vähän mielessä oman perheen ilahduttamiseksi jälkiruokaövereitä uudenvuodenaatoksi :)

      Kivoja vuoden viimeisiä päiviä!

      Poista
  4. Superkivat ja tunnelmalliset kuvat. Niin mieleen on tuo teidän astiasto. Mätileipä täälläkin lemppari ja oijoi mitäs tuo marenkinen jouluhalko on. Ihana, kun kaikki suostuu kuviin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Meillä osa välttelee kuvaamista ja osa on tosi tarkka siitä, mitä saan heistä julkaista. Lähtökohtaisesti onnistun yleensä ottamaan vain huonoja kuvia ;)

      Aika ihanaa oli kattaa pöytä jouluastioilla. Toivottavasti se tunne tulee seuraavinakin jouluina eikä ollut pelkkä yhden joulun ilahtuminen.

      Poista