2. elokuuta 2021

Heinäkuun juhlahumua

Heinäkuu oli juhlien täyttämä. Minulla oli 50v synttärimatka Lappiin, kahdet rippijuhlat sekä oman synttäribileet pienelle ystävien joukolle. Juhlat pidin lauantaina, vaikka varsinainen synttäripäivä oli jo heinäkuun alkupuolella. Lisäksi toteutin haaveeni karhubongauksesta. Sen lisäksi olen ehtinyt paristi tapaamaan ystäviäni. Varsinainen juhlien ja huvitusten ilotulitus siis!

Toinen lomapätkäni alkoi kaksilla rippijuhlilla. Ystäväni Tiinan nuorempi poika pääsi ripille heinäkuisena lauantaina. Olimme juhlissa kokoonpanolla minä, Hra Kepponen ja esikoinen. Tiinan kanssa ystävyyteni on jatkunut niin pitkään, että tunnen suurimman osan hänen sukulaisistaan ja osan hänen puolisonsakin sukulaisista, joten Tiinan perheen juhliin on aina kiva tulla, tuntuu kuin tulisi omiensa joukkoon.

Juhlakakut olivat samasta firmasta kuin Tiinan esikoisen rippikakut ja ne olivat jälleen varsinaiset taideteokset. Kakkujen teemana oli sankarin suosikkieläin norppa. Suolaisesta puolesta vastasi paikalle tilattu Hodarifillari. Se oli hauska idea ja hodarit olivat tosi maukkaita. Kuumana kesäpäivänä toimi suolainen hodari ja paljon kylmää juotavaa erinomaisesti! Päivä oli niin kuuma, että olosta alkoi tulla nopeasti nuutunut. Suosituksi paikaksi muodostuikin vessan oven vierellä seisoskelu, koska siinä puhalsi ilmalämppöpumppu ihanan kylmää ilmaa :)

Paikalla pyöri rippipojan ystäviä ja piti ikuistaa, kuinka nykymuodin mukaan lenkkarit voi yhdistää pukuun. Tuohan ei näytä hassummalta lainkaan!

Esikoisen kanssa juhlissa

Ihastuin suuresti esikoisen uusiin aurinkolaseihin. Haluaisin ne itselleni :D

Heti seuraavana päivänä oli vuorossa serkkuni tyttären rippijuhlat Lahden suunnalla. Sää oli onneksi viileämpi. Matkalla Helsingistä Lahteen ulkolämpötila laski kymmenen astetta 29 asteesta 19 ja vettäkin tuli jonkin verran. Perillä lämpötila oli päälle parinkympin ja tuulinen. Juhliin toi oman lisäjännityksensä, että pysyyhän juhlateltta pihalla - hyvin pysyi!

Oli kiva nähdä pitkästä aikaa omia sukulaisia. Paikalla oli toinen serkkuni perheensä kanssa ja setäni vaimonsa kanssa. Näissä juhlissa olivat mukana keskimmäinen ja esikoinen. Keskimmäinen viihtyi juhlissa todella hyvin. Tämä toivottavasti kannustaa häntä käymään rippikoulun ja saisin järjestää hänelle rippijuhlat ensi kesänä. Haluaisin laittaa kaikki ne kivat sekä pöljät kuvat sukulaisistani tähän postaukseen, mutta en kehtaa juhlissa kysellä jokaisella, että saanko julkaista kuvia :)

Setäni, serkkuni, Hra Kepponen ja keskimmäinen. Juhlien teemaväri oli pinkki. Se toistui kukissa, koristeissa ja karkeissakin. Ja toki onnittelumalja oli myös pinkki juoma.

Serkullani juhlapöytä notkui herkuista. Todella herkulliset tarjoilut! Kaikki oli itsetehtyä, paitsi minidonitsit ja karkit. Paras itsetehty kakku on minusta britakakku. Sari oli tehnyt taivaallisen hyvän mansikka-raparperi britan. Ostiin omiin juhliini kuuluisan leipomon britakakun ja se jäi selvästi kakkoseksi Sarin kakulle.

Rakastan kotitekoisia karjalanpiirakoita!

Keskimmäisen suosikki oli texmex-piirakka

Voileipäkakut


Ihan törkeän hyvä raparperi-mansikka brita

Rippilapsi oli myös leiponut. Hän oli tehnyt niin kauniita ja herkullisia macaroneja juhliin! Eikä siinä vielä kaikki. Hän oli ommellut koulun tekstiilityössä oman juhlamekkonsa. Suloinen ja taitava S!



Kiitos molemmille nuorille ja heidän perheilleen, että saimme olla mukana juhlassa!
 
Kahden päivän herkkutankkauksen jälkeen lähdin kummityttöni äidin kanssa Porvooseen. Suunnitelmissa oli ainakin kakkukahvit! Kiertelimme helteistä Porvoon vanhaa kaupunkia, paljon oli muitakin lomalaisia liikkeellä. Nautimme erinomaiset kakkukahvit Cafe Cabriolessa.


Cafe Cabriole ei petä. Kyllä oli hyvää! Takana on gluteiiniton ja maidoton kakkupala. Oli kuulemma erinomainen!

Päivän päätteeksi menimme uimaan. Etsin netistä jotain kivaa uimapaikkaa ja siinä kävi joku sähläys. Kuvittelin ajavani lähellä keskustaa olevalle "täyden palvelun" uimarannalle, jossa voisi vielä nauttia yhdet kahvitkin. Päädyimme lähemmäs 20km päähän keskustasta Hasselholman uimarannalle. 

Hasselholman uimaranta oli hyvin viehättävä ja ihanan rauhallinen. Paikalla oli yksi äiti lapsiensa kanssa ja uimavalvoja. Rannalla on isot pukukopit, vesi wc ja suihku. Vedenlaatu on ollut uimavalvojan mukaan hyvä koko kesän. Kahvilapalvelut puuttuivat. Hasselhomassa on hyvät piknikpenkit ja -pöydät ja monta grillipaikkaa korvikkeeksi.



Näiden kolmen hyvin herkullisen päivän jälkeen lähdin ystäväni Jonnan kanssa Kainuun reissulle katsomaan piilomajasta karhuja. Siitä sitten lisää seuraavaksi.
 
*

Minulla loma jatkuu vielä tämän viikon. Tarkoituksena oli kahden viikon tiukan lomaohjelman jälkeen levätä viimeinen viikko. Sain niin houkuttelevan tarjouksen, että yritän suorittaa itseni vielä kesän kolmanteen yön yli kotimaan reissuun. Mietin taas, että pitääkö tässä alkaa ilmoitella töihin, että pidän ne säästössä olevan lomapäivät samaan putkeen, jotta saan vähän levättyä ennen töitä :D

Kivaa alkanutta viikkoa! Vieläkö lomasi jatkuu vai oletko jo palannut arkeen?

8 kommenttia:

  1. Ihanaa menoa ja meininkiä <3 Hienoja muistoja kesästä. Minulla alkaa työt ensi viikolla. Tässä vielä tälle viikolle pikku reissua suunnitellaan, saa nähdä toteutuuko reissu. Työasiat alkavat jo hienoisesti hiipiä ajatuksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietiskeltiin, että todella vähän olemme käyneet rippijuhlissa. En tiedä muistanko väärin, mutta omieni lisäksi muistan olleeni neljissä rippijuhlissa ja sitten tulee kahdet samalla viikonlopulle :D

      Minulla alkaisi työt ensi maanantaina. Yritän lykätä aloitusta vaikka edes päivällä :D Nautihan loppulomasta täysin siemauksin.

      Poista
  2. Ihania norppakakkuja! Saitko selville, mistä norpat oli tehty?

    Nuo esikoisen lasit sopii sulle ihan täydellisesti! Nyt vaan pöllit ne vaivihkaa. ;-)

    Sulla on ollut kyllä ihan mahtava heinäkuu! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärtääkseni norpat oli tehty marsipaanista, toinen vaihtoehto on vaahtokarkkimassa. Yritin ehdotella, että eiköhän maistella yksi norppa. Mutta rippilapsi ilmoitti aika tiukkaan, että vaikka norpat ovat syötäviä, niin kukaan ei syö hänen norppiaan :)

      Oli mahtava heinäkuu. Oikein juhlakuu. Nyt vielä kerta kiellon päälle ja lähden piipahtamaan Turun saaristoon.

      Poista
  3. Nuo kaikki herkut - voin vain kuvitella, kuinka hyvää tuo Brita kakku oli :)
    Ne koristeet siinä norppakakun reunassa, aivan ihanat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikamoinen kakkuputki jälleen. Hyvää oli. En ole uskaltanut mitata verensokeriarvojani omien juhlieni jälkeen muutamaan päivään. Tänään on paluu ruotuun :)

      Norppakakut olivat kuin taideteokset :)

      Poista
  4. Oi mitä herkkuja ja ilostuttavia juhlia! Meillä on kuopuksen rippijuhlat reilun viikon päästä. Tarttis tehdä jotain :D Iloa loppulomaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania rippijuhlia teille!
      Meillä on ehkä ensimmäiset rippijuhlat ensi kesänä :)

      Poista