7. toukokuuta 2021

Vuoden vaateshoppailut

Olen kertonut useasti, että en harrasta shoppailua ja että ostan hyvin vähän vaatteita, jalkineita, laukkuja etc. Takavuosiin verrattuna vaatimukset työpukeutumiseen muuttuivat jo viitisen vuotta sitten. Silloin vaihdoin uuteen työhön samalla työnantajalla, eikä uuteen työhöni sisältynyt enää asiakastapaamisia. Heippa pakkopuvut eli jakkupuvut! Toimistolla voi olla hyvin rennommissa vaatteissa kuten farkuissa ja tunikoissa. Voisin ehkä olla verkkareissakin, mutta toistaiseksi kukaan muu ei käytä niitä. Jännittävää nähdä, että onko pukeutumiskoodi muuttunut entistä rennommaksi tämän pitkän etätyöputken aikana.

Olen istunut siis yli vuoden pelkästään etätöissä ja käyttänyt pääasiallisesti jumppatrikoita, vanhoja farkkuja, yöpaitoja, vanhoja t-paitoja ja vanhoja mekkoja. Tarve uusiin vaatteisiin on ollut normaali pienempi, samoin kiinnostus vaatteisiin.

Mitä ostin vuonna 2020:

  • Alkuvuodesta: Nansolta lyhythihaisen tunikan, kesämekon ja pitkähihaisen tunikan. Kaikki tarpeeseen.
  • Kesällä ennen pohjoisen reissua: uudet sporttisandaalit (pakolliset tulehtuneen varpaan vuoksi) ja kahdet uudet nupukkinahkatennarit. Siksi kahdet, että sattuivat olemaan kenkäkaupan lopettajaisissa hyvässä tarjouksessa
  • Kesällä Norjasta: fleecetakki, koska yllättäen palelin sinä päivänä :)
  • Loppuvuodesta: mustan trikoomekon ja kimonotakin Tampereelta Seelesta, joka myy vastuullista muotia. Musta mekko puuttui vaatekaapistani, mutta kimotakki oli ihan heräteostos
Ostin vuonna 2020 vaatteita 6 kpl ja kenkiä 3 paria.
 
Lisäksi sain ystävältäni Lauralta lahjaksi lyhyhihaisen kietaisumekon. Laura oli bongannut sen alennusmyynnistä. Se ei ole niissä väreissä, joita yleensä suosin, mutta sehän sopi minulle tosi hyvin. Ystävältäni Sirpalta sain toiset samanlaiset mustat housut, joita käytän usein tunikoiden kanssa, uuden veroisessa kunnossa.

Mitä ilman olisin pärjännyt: toisia tennareita, fleecetakkia (paitsi ostopäivänä olisin palellut ilman sitä) ja kimonotakkia.

 
Nanson lyhythihainen tunika, kuva kesäkuu 2020 ravintola Purpurissa Sirpan kanssa

 
Seelestä ostettu musta mekko, kuva tammikuu 2021, Hra Kepposen synttäreiltä hotelli Valosta

 
Lahjamekko Lauralta, kuva Raumalta kesäretkeltä ystäväni Leenan kanssa heinäkuussa 2020

 Jäikö jotain tarpeellista ostamatta vuonna 2020:

  • Citytoppatakki joka sopii myös autoiluun. Käytin villakangas- ja laskettelutakkia. Sitten kun palaan toimistolla käymiseen, tarvitsen autoilijalle sopivan takin.
  • Talvikengät. Jotkut matalat ja käytännölliset nilkkurit. Sirommat on jo. Käytin lähinnä Ice bugeja ja yli 10v vanhoja talvikenkiä. Sama juttu: autoiluun ja toimistolle tarvitsen muut kengät kuin ice bugit.

Ostostarpeita vuodelle 2021:

  • T-paitoja ja joku kiva pitkähihainen
  • Farkut, varmaan kahdet, jos tulee paluu toimistolle
  • Uikkarit
  • Balleriinat tai jotkut kivat avokkaat
  • Ehkäpä joku juhlavaate omia synttäreitä silmällä pitäen
  • Toivottavasti ei tule tarvetta ostaa siistiä kesätakkia, se puuttuu
  • Jotkut kevyet ja kivat kesäkengät tennarit, lenkkarit tai siihen suuntaan
  • Jos tulee jo syksyllä paluu toimistolle, niin paita tai kaksi lisää ja sisäavokkaat toimistolle 
  • Vuonna 2020 ostamatta jääneet citytoppis ja talvinilkkurit, mikäli talvi tulee ajoissa
Lista tuntuu tosi pitkältä, etenkin jos joudun takkikaupoille. Meikäläisen shoppailukunnolla voi tehdä tiukkaa tuollainen hankintalista. Mielitekoja "haluan juuri tuon" ei oikeastaan ole. Joutsenen kevytuntuvatakki on himotuslistalla. Seuraavasta alennusmyynnistä käyn hakemassa sellaisen itselleni.

Minun olisi aivan mahdollista pitää vaateostosteni määrää vuoden 2020 tasolla pidempäänkin, jos muiden vaatteiden alla käyttämiäni toppeja ja t-paitoja ei lasketa. Ne ovat aika kuluvaa kamaa. Halutessani pystyisin todennäköisesti olemaan kokonaisen vuoden ostamatta yhtään uutta vaatetta aika kivuttomasti. Vuotta pidempään en usko pystyväni olemaan ostamatta uusia vaatteita, niin nopeasti farkut kuluvat puhki ja t-paidat muuttuvat räteiksi. Vuodelle 2021 veikkaan ostavani vaatteita ehkäpä jopa kaksinkertaisen määrän verrattuna vuoteen 2020. Kenkiä varmaan saman verran.

14 kommenttia:

  1. Tuo Seelen musta (tummansininen?) mekko on kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Minäkin olen ihastunut siihen kovasti. Se on mukavan rento, koska se on collegekangasta, mutta silti siisti.

      Poista
  2. Ihailen sinun järkevyyttä ostosten suhteen, itse kun ostan ihan varmasti liikaakin ja nimenomaan heräteostoksia. Täytyy sanoa, että tuo sininen mekko on kaunis sinulla ja tuo lahjamekko, sopii kyllä väreihisi kauniisti.
    Oikein kivaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Minä en ehdi enkä jaksa käydä kaupoilla. Aikaisemmin shoppailin jonkin verran työreissuilla vapaailtoina. Niitäkään ei ole ollut enää vuosiin.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  3. Oletpas sä poikkeuksellinen nainen. Hyvällä sanon. Minäkään en nykyisin osta juurikaan mitään, mutta sun tuloksiin en pääse.
    IHANA se Seelen mekko. Näytät upealta se päällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuosi vuodelta olen ollut vähemmän ja vähemmän innostunut pyörimään kaupoilla. Nettikaupoista pystyn ostamaan oikeastaan vain tunikoita ja t-paitoja, yleensä kaikki muu pitää sovittaa ja ei tietenkään istu päälle. Helppo vähentää ostamista, kun ei kauheasti kiinnosta :) Olisipa samanlaista ruuan kanssa.

      Toi mekko oli hyvä ostos.

      Poista
  4. Seelen mekko on kaunis ! Ja lahjamekkosi värit sopivat sinulle kivasti. Ostotottumuksia tämä vuosi on muuttanut, jos kehtaisin niin voisi avautua vaikka Amazon ostoksista.....Hyvää viikonloppua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Nyt kyllä kiinnostaisi kuulla, että mitä olet ostanut Amazonista. Avaudu ihmeessä! Viimeiseen vuoteen en ole todellakaan juuri tarvinnut vaatteita. Enkä oikein muutakaan. Kävin kampaajalla 5kk tauon jälkeen :D

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  5. Jos jotain tarvii, se pitää hankkia. Se ei vaan yleensä löydy yhtään mistään. Jää siis hankkimatta. Löytyy joskus vahingossa, kun ei enää tarvi. En yhtään tykkää nykyään shoppailuista ja vaatekaupoissa pyörimisestä. Haluaisin löytää etsimäni heti.
    Haluaisin myös mennä yöpaidassa töihin... ihan vaan nähdäkseni työkavereiden reaktiot ;D Ehkä soittaisivat ambulanssin hakemaan ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etätyössä on puolensa: voi olla ihan missä sattuu kamppeissa koko työpäivän, tukka takussa ja meikittä. Olen toki välillä pelännyt laittavani kameran päälle, jolloin kauheus paljastuisi :D :D :D

      Kiva kuulla että löytyy muitakin, jotka eivät innostu shoppailusta :)

      Poista
  6. Kauniita vaatteita, jotka sopivat sinulle tosi hyvin. :-)

    Mä tykkään normaalisti suuresti vaatteiden shoppailusta, mutta viime aikoina on shoppailut jääneet kyllä tosi vähiin, ja olen ostanut oikeastaan vain treenivaatteita. Kai se on tää korona - ei vaan jaksa panostaa yhtään, vaan kuljeskelen aina vaan samoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Tämä on ollut varmaan poikkeuksellinen vuosi kaikille muille kuin nettishoppailijoille ;) Kaupoissa ei ole ollut niin kiva vierailla ja isolla osalla ei ole ollut vaatteille samanlaista tarvetta kuin ennen koronaa.

      Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  7. On muuten suorastaan jännä, kuinka tämä korona-aika vaikuttaa pukeutumiseen...rentoudus lisääntynyt 🤔👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin moni istuu kotona työpäivät, niin vaikuttaahan se varmaankin myös niihin, jotka ovat töissä :) Osansa on tehnyt tuo pitkään pinnalla ollut sporttimuoti. Lenkkarit ovat ihan salonkikelpoiset kengät. Niihin voi yhdistää vaikka mekon tai mieht farkut ja pikkutakin. Minultakin peukku rentoudelle!

      Poista