3. toukokuuta 2021

Teräasevahingon vuoksi vappujuomia jäi juomatta

Tässäpä vappumme summeerraus klikkiotsikon muodossa :) 

Teräasevahinko pääsi tapahtumaan sillä lailla, että Hra Kepposen hoidellessa tiskejä, tiskikoneen alakori jäi jumiin. Periaatteemme mukaisesti Hra Kepponen sovelsi "jos raaka voima ei auta, et ole käyttänyt sitä tarpeeksi"-metodia ja sitten menikin haarukka tosi ikävästi lävitse tuosta peukalon ja etusormen välisestä poimusta. Hupsista ja todellakin auts! Vappuporeammeiluun oli varattu runsaasti juomia eli 2 kpl lakkalonkeroita per kylpijä ja koska Hra Kepponen ei voinut tulla poreammeeseen teräasevahingon vuoksi, niin kaikki vappujuomat jäivät juomatta. Että teräasevahinko johti itse asiassa täysin kuivaan vappuun sekä ulkoisesti että sisäisesti.

Onneksi olin hoitanut ulkoisen kosteuttamisen jo ennen vappua ystävieni kanssa. Alunperin meidän piti mennä Matinkylän konttisaunaan vappuaattona, mutta juurikin eläköityneellä työkaverillani Sirpalla oli menoa vappuna. Ne on noi eläkeläiset sellaisia, että niitä ei pitele kotonaan edes korona ;) Kävimme sitten jo etukäteen vappusaunomassa.

Saunapäivänä aamupäivällä satoi vielä muutamia isoja lumihiutaleita, mutta illalla oli aurinkoista ja todella keväisen oloista. Oli hyvä saunareissu! Merivesi oli 3,5 astetta.

Tuo hurjin meistä kauhoo jo useita kymmeniä metrejä yhteen menoon avannossa


Saunapaikkamme Matinkylässä loylykontti.fi, saunavuoroja on saanut ostaa 39€ per tunti

Vappuaaton ohjelmanumerona oli munkkiöverit. Täällä meillä päin pitäisi mennä kauppaan heti aamusta hakemaan munkkeja, koska lounasaikaan mennessä kaikki on jo myyty. Vuosia tilannetta on helpottanut työpaikkaruokalan myymät munkit, mutta nyt jouduimme tyytymään pakastemunkkirinkölöihin. Ne kyllä toimivat erinomaisesti.

Vappupäivänä pidimme perhebrunssin terassilla ja saimme vaarin kylään. Kyllähän lasitetulla terassilla joutui istumaan takki päällä :)


 
Brunssi oli helposti kasattu: paistoleipiä, pekonia, paistettuja kananmunia, leikkeleitä, hedelmäsalaattia, mehua ja kahvia. Jälkiruuaksi oli kaupan pikkumunkkeja ja Kaskein juhlasimaa. Kaskein sima on meidän ehdoton suosikkisimamme, ainoa miinus on todella runsas sokerin määrä. Coca colassa on vähemmän sokeria kuin Kaskein juhlasimassa. 

Hra Kepponen yritti ostaa Kaskein simaa itsepalvelukassalla ja oli alkanut kunnon piippaus. Sitä myydään ainoastaan 18v täyttäneille. Ei ollut kassahenkilö kuitenkaan ilahduttanut Hra Kepposta pyytämällä henkkareita nähtäväksi.

Kuten kuvista näkyy, niin joku meistä sai vappupallon. Poikia ei ole vappupallot enää vuosiin kiinnostaneet. Se hirvittävä tohina vappupalloista on enää muisto vain. Niisk! Minä en ole kasvanut niin isoksi vieläkään, etteikö vappupallo ilahduttaisi. Hra Kepponen tietää vappupallomakuni eli jotain söpöjä (mieluiten överisöpöä) ja/tai mahdollisimman värikästä.

Sunnuntaina kävimme mökillä pullakahveilla apen kanssa. Emme olleet nähneet hänen kanssaan kuukausiin. 

Mökillä kukki sini- ja valkovuokot

Kivaa viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Toi saunan vuokraus on vallan mainio idea, kiitos vinkistä.
  Tsemppiä Herra Kepposelle, rapatessa roiskuu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löylykontti on kiva sauna, tosin siellä ei ole suihkua. Että saunan jälkeen kotona suihkuun tai sitten pitää säästellä viimeiseksi se pisin uinti, eli mun tapauksessa ehkä noin 6 vetoa.

   Poista
 2. Oot maailman paras kertoja ja tekstejä on aina ilo lukea. Huh mikä teräsaseonnettomuus siellä ja harmi, kun kylpylöinti jäi tämän onnettomuuden vuoksi. Mieletön tuo sauna ja teidän samanlaiset aamutakit. Näistä kuvista tuli hyvä mieli ihan kaikista.

  Meilläkin oli kiva ja ruokaisa vappu.

  Mukavaa uutta viikkoa Rva.Kepponen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tiia! En olisi uskonut, että talviuinnista tulee yksi tämän talven kohokohdista. Kaikenlaista se korona teetättää. Aion kyllä jatkaa ensi talvenakin.

   Ihanat vappuherkut näytti olleen teilläkin :)

   Kivaa viikkoa!

   Poista
 3. hyvä klikkiotsikko :D!

  Meidän vappumme oli lähinnä vetelä: nuoriso (siis se ainoa yhä meidän nurkissamme asuva) oli lähinnä omissa riennoissaan, me sitten vetelehdimme omassa pienessä kuplassamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta vetelehtiminen on aina varteenotettava ohjelma sekä juhlapäiviin että viikonloppuihin. Olisi myöskin arkeen, mutta työnantaja ei osaa arvostaa :D

   Poista
 4. Jopas oli hurja ja kurja tuo teräasevahinko! Muutoin vappunne on ollut kyllä tosi kiva. meilläkin vappupalloshow on vain muisto. Tyttäret ovat niin isoja, ettei heitä vappupallot innosta lapsuuden vappujen tapaan. Vappumme meni herkutellessa, sohvaperunoidessa ja pikkuisen kuntosalilla jumppaillen. Mukavaa oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä katselin instasta kuin teit churroja. Nam!

   Hyvin vietetty vappu, kun rentoilun ohella siihen mahtui kuntoiluakin.

   Poista