14. helmikuuta 2021

Ystävänpäivän juhlintaa

Päätin tuoda vähän iloa, väriä ja herkkua elämääni juhlimalla ystävänpäivää! Näin korona-aikaan minusta kannattaa hyödyntää kaikki juhlamahdollisuudet.

Katoimme Hra Kepposen kanssa meille kotiin sohvapöydälle sushiaterian.

Kaverini kysyi somessa, että missä ravintolassa olemme. Eikö näytäkin kutsuvalta?



Paljastan tämän todella helpon Valentine's Dayn treffi-illallisen salat. Se on kattaus! 

Sushit ja misokeitot ovat Itiksen Thai Orchidista, joka tekee ihan kelvollista sushia ja se ei ole hinnaltaan juurikaan ruokakaupan sushia kalliimpaa. Yleensä syön/ahmin sushit suoraan ravintolan muovipakkauksesta enkä vaivaudu asettelemaan niitä mitenkään. Viimeisen vuoden aikana olen välillä hakenut sushilaatikon ravintolasta lounaakseni. Nyt asettelin sushit näytille ja katoin pöydän japanilaisella keramiikalla. Toinen niksi on paremmat juomat. Minikupillinen sakea vie ajatukset Japaniin ja lasillinen kuohuviiniä kruunaa aterian kuin aterian.

Aivan kuin oltaisiin oltu paremmassakin ravintolassa. Ainoa miinus on, että japanilaiset astiat joutuu tiskaamaan käsin itse.

Kipsikäsipojan kanssa leivoimme yhdessä ystävänpäivän kunniaksi. Valitsimme leipomuksenkin helpoimmasta päästä ja teimme pojan suosikkeja mokkapaloja. Valitsemalla teemaan sopivat koristeet mokkapaloille, niistä tuli kivat ystävänpäiväherkut. 

Kipsikäsileipurimme on ollut ihan ekstaasissa, koska hän sai kokonaisen jättirivillisen mokkapaloja. Paras ystävänpäivä ikinä. Kyllä ne maistui meille muillekin. 

Juhlafiilis pysyy korkealla. Tänään emme enää voineet juhlia laskiaista eli syödä laskiaispullia, koska mokkapalat. Tiistaina on siis vuorossa laskiaispullakahvit. Sitä seuraavalla viikolla lomapäivä. Jotenkin juuri nyt on sellainen fiilis, että life is good or at least sweet.

Hyvää ystävänpäivää juuri sinulle!

Kiitos kaikille lukijoilleni!

22 kommenttia:

  1. Näyttää niin houkuttelevalta! Kattaukselle peukkua 👍 Herkullisen näköinen mokkapala 😍 Hyvää ystävänpäivää 🌹

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienommalla kattauksella saa tutustakin laatikkosushista juhla-aterian :)
      Jos vaan viitsisin, niin kivahan se olisi aina kattaa nätisti, mutta arkena sitä usein haluaa säästää vaivaa sekä tiskiä :)

      Poista
  2. Kirjoitin kommentin... Tulikohan se perille. Yriteään uusiksi.

    Hyvää ystävänpäivää! Minulle käy samoin kuin sinulle: sushi tulee syötyä kaupan pakkauksesta ja siinähän jää sitten silmänruoka kokonaan pois. Olet loihtinut kauniin pöydän.

    Meillä on tarkoitus leipoa mokkapaloja huomenna nuoremman pojan kanssa. Hän niitä itse pyysi ja mikäs sen mieluisampaa. En pistä vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavan harvoin tulee katettua pöytää mitenkään hienommin. Arjessa pitää saada ruoka pöytää äkkiä ja vaivan ja tiskin säästö on tervetullutta :) Noh, onhan siitä se kiva puoli, että sitten kun kattaa kauniisti, niin sehän tekee ihan vaikutuksen.

      Mokkapalat on sellainen kestosuosikki, joka maistuu vuodesta toiseen. Nythän lapset eivät ole päässeet altistumaan mokkapaloille missään kodin ulkopuolella, kun kaikki myyjäiset ja herkkujen myynnit on kielletty. Me tuumasimme, että pitäisi leipoa niitä useamminkin.

      Poista
  3. Kylläpä tuohon kattaukseen mieluusti istuisi mukaan. Ravintolaruokailutkin ovat jääneet sattuneesta syystä minimiin.

    Mukavaa ystävänpäivän iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika vähäiseksi on jäänyt ravintolaruokailut meilläkin. Lauantaina tehnyt mieli lähteä mihinkään, kun niin moni ravintola oli mainostanut kovasti ystävänpäivätarjontaansa. Parin viikon takaa totesimme, että kaupungilla on ihmisiä meidän mielestämme koronatilanteeseen nähden liikaa. Vähävaivainen koti-illallinen sopi meille hyvin :)

      Kivaa uutta viikkoa!

      Poista
    2. On muuten kyllä niin, että kaipaan noita vanhan ajan huolettomia ravintolaruokailuja, jolloin ei tarvinnut pelätä lähes kaikkea.

      Poista
  4. Hieno kattaus - ja nuo astiat 👍
    Tulee mieleen, olenkohan ikinä ottanut sushia pois kaupan laatikosta..... Vahinko, että olen ainoa sushi ihminen meidän perheessä.
    Mokkapalat maistuu kyllä kaikille !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Aloin miettimään samaa, että olenko tätä ennen ikinä ottanut sushia pois rasiasta :D Yleensä nuo rasiat ovat juuri sellaisia yhdelle hengelle sopivia, joten yleensä molemmat syövät omasta rasiastaan. Voisin useamminkin harrastaa kauniisti kattamista ihan vaan meille kahdelle. Yleensä vaan laiskuu voittaa :)

      Poista
  5. Kaunis kattaus!
    Pitäisi ja kannattaisi tosiaankin nähdä vaivaa ulkoisten puitteiden kanssa, se pyöristää mukavasti päivän. Jotenkin kyllä koen olevani kovin taitamaton tällaisissa sisutuksellisissa asioissa.

    Minä olen ylikyllästetty mokkapaloilla. En syö ellei ole ihan pakko. Rehellisesti sanottuna, jos meillä joku päättää leipoa mokkapaloja, yritän keksiä mitä tahansa menoja itselleni, ettei tarvitsisi syödä niitä ;) (tietysti syön jos lapsi on niitä tehnyt, mutta on se aika puuduttavaa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Välillä tekee hyvää kattaa pöytä kauniisti. Voisin tehdän niin useamminkin, mutta laiskottaa ja kaikki ylimääräinen vaiva tulee usein optimoitua pois. Voisin ottaa pienen ryhtiliikkeen tässäkin asiassa.

      Samaan aikaan en usko ja pystyn uskomaan, että mokkapaloistakin voi saada tarpeekseen :D Vilkkaimpana luokkaretkirahojen ja harrastuspuffettien aikana mokkapaloja tuli leivottua aivan säännöllisesti ja myös syötyä usein toisten äitien leipomia mokkapaloja. Jos se olisi jatkunut vuosikaupalla, niin kyllästyisihän siihen.

      Poista
  6. Mulle menisi kyllä kanssa ihan täydestä, että olette olleet jossain ravintolassa.

    Mä olen ostanut pari kertaa marketista susheja (ei siis mitään valmiita paketteja vaan niitä, joita tehdään käsin siinä vieressä), mutta en ole ihan varma, mitä mieltä niistä olisin. Oletko sinä ostanut koskaan sushia marketista (Cittarista esim.)? Jos olet, mitä mieltä olet niistä ollut? Ovatko ihan kuraa verrattuina ravintolan susheihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta noissa kauppojen susheissa on todella isoja eroja. Prisman sushilaatikot eivät maistu minulle. Eastonin Citymarketissa niitä tehdään siellä tiskin takana ja sieltä voi kasata oman laatikon. Nuo Citymarketin ovat selvästi Prisman versiota paremmat sekä vantaalaista K-kauppaa paremmat, mutta thaikkuravintolaa huonommat. Kesällä ostimme Kirkkonummen Cittarista paristi sushia ja olimme varsin hämmästyneitä, kuinka hyvää se oli. Eipä niistä kaupan susheista tiedä ennenkuin kokeilee, mutta kaupastakin on mahdollista saada ihan kelpo sushia.

      Poista
    2. Kiitti vastauksestasi!

      Mä olen ostanut susheja Ruoholahden ja Jumbon Cittarista, ja minusta molemmat on olleet ihan kelpo tavaraa. Molemmissa saa tosiaan itse valita, mitä ottaa, mikä on kyllä kiva juttu. :-) Prismasta ei tee edes mieli ostaa sushia, paitsi että Savonlinnan Prismasta ostin kumminkin. :-D

      Poista
  7. Myöhästynyt ystävänpäivätervehdys ja halaus <3

    VastaaPoista
  8. Kaunista orkideoineen kaikkineen. Me nautittiin sunnuntaina sushit suoraan rasiasta :) Yritettiin päästä jäälle kävelylle, mutta ei saatu autoa Espoon rantaraitilla mihinkään pysäköityä niin ei enää jaksanut panostaa sen harmituksen jälkeen. Miehen ostamat ruusutkin ovat Älypää-oluttuopissa edelleen :) :) :)

    Ensi sunnuntaiksi varasin pöydän Bistro O Matiin, molempien tekee mieli blinejä ja olen jo kauan halunnut tutustua tähän muutaman kerran mainitsemaasi ravintolaan. Pääsee vähän tuulettumaan kotikaupunkia edemmäs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä huomasin viikko sitten, kun kävin Matinkylässä saunassa ja avannossa, että kovin oli täyttä Nokkalan majakan lähistöllä ja parkkia piti etsiskellä. Sunnuntaina, kun aurinko paistoi, niin varmaan oli vielä enemmän ihmisiä liikkeellä. Se kyllä ärsyttää, jos suunniteltu ohjelma peruuntuu parkkipaikan puutteen vuoksi. Helsinkiläisen rantapururadan varressa asuvana koko parkki/ajoralli ärsyttää myös toisella tavalla. Kun lapset olivat pieniä pelkäsi sydän kylmänä, että he eivät vaan juokse tielle. 30km/t rajoitusta tuntui noudattavan alamäessä aika harva venetrailerin vetäjä. Siitä kun tulee 50 ei ole mitään mahdollisuutta pysäyttää yhdistelmää. Nykyisin kiristelen hampaita harvakseltaa, mutta kyllähän aina ajoittain joku parkkeeraa rivitaloyhtiön autotallien sisäänajon kohdalle.

      Hih, meillä on myöskin varaus ensi sunnuntaiksi Bistro Omatiin :D En ole ikinä syönyt siellä blinejä toivottavasti ovat hyviä. Tule sanomaan moi, jos satumme sinne samaan aikaan :) Aloin ihan miettimään, että pitäisiköhän laittautua ravintolaan. Olemme tulossa sinne mökiltä, mikä on yleensä tarkoittanut metsäläislookia :D

      Poista
  9. Näyttää ja kuulostaa niin hyvältä ja Thai Orchid on tuttu. Rakastan Thai Orchidin kevätkääryleitä, ne on vailla vertaansa, jos vertaa muihin sushibuffetteihin. Iso nam, tämä olisi ollut juuri mieluisa ystispäivän ateria täälläkin.

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole maistanut Thai Orchidin kevätkääryleitä, pitänee seuraavaksi kokeilla. Kevätkääryleet yleensä seisovat siinä buffeessa ja minusta niiden maku kärsii siitä. Siksi yleensä kävelen niiden ohitse :D Seuraavan kerran kokeilen.

      Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  10. Nyt iski sushihimo! Paikka ei ole minulle entuudestaan edes tuttu mutta tarjonta näyttää äärimmäisen herkulliselta. Täytyy laittaa mieleen ja vierailla siellä joskus. Kaunis itämainen kattaus myös ja kuvat todella voisivat olla ravintolasta. Teidän lattia näytti minusta tutulle joten nopeasti päättelin siitä, että kotona ollaan. Ihana astiat myös! Varmasti ovat Japanin vuosien peruja.
    Hyvää viikonloppuja Rva Kepponen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thai Orchid tarjoilee joka päivä buffet-ruokaa, johon kuuluu myös sushi. Nuo erikseen ostettavat sushisetit ovat yleensä paremmat kuin buffeen sushi. Buffee on perushyvää, ei mikään erityistä ihastusta herättävä, mutta aina siellä on maistuvia vaihtoehtoja ja valikoimaa on paljon. Meille paikka on pääasiallisesti take away paikka ja vakio-ostokset ova paneng curry, pad thai ja keittoja sushin lisäksi. Kun korona alkoi, niin ravintola myi hyvällä alennuksella annoksia ulos. Meillä oli joka viikko ruokaa sieltä :)

      Asiat ovat Japanista. Minähän rakastan astioita ja voisin alkaa hyvinkin keräilemään erilaisia astioita. Japanista hankin juurikin pöydässä näkyvät keraamisen astiaston kymmenelle. Lisäksi minulla on sellaiset lakatut puiset keittokulhot ja vähän jotain muuta pientä. Tuon shoppailun ja aikoinaan hankkimani Pentikin Vaniljasarjan jälkeen kaapit ovat olleet niin täynnä astioita, että olen joutunut laittamaan itseni astioiden ostokieltoon. Juuri aloin miettimään, että minulla on nyt vähän lisää säilytystilaa uuden matalan säilytystason myötä ja jonkin aikaa sitten ostimme uusiksi arkiastioiksi Teemaa. Nythän sitä voisi harkita, että keräisi ihan muutaman jutun jonka voisi yhdistää Teemaan. Minuahan himottaisi teema punaisena ja keltaisena, sekä paratiisi. Ja himottaisi myös taika. Jos sunnuntai-sarja on saman mallinen teeman kanssa, niin sekin kyllä himottaisi. Jouluastiastosta puhumattakaan. Apua! Astiahimo nostaa päätään. Johan tässä olenkin melkein 20 vuotta pidätellyt itseäni :D

      Poista