8. helmikuuta 2021

Merikontissa saunomassa

Ystäväni Ilona viestitteli viikolla minulle, että nopeilla ilmoittautujilla olisi mahdollisuus päästä testaamaan uutta merikonttiin rakennettua saunaa Matinkylän rannalla ja uimaan avannossa 10€ kertamaksulla ja kaupan päälle saisi vielä saunahatun. Koska elämäni oli juuri sillä kohdalla tylsää ja Ilona oli seuraa vailla, ajattelin että voinhan minä ilmoittautua mukaan. 

Myöhemmin aloin selvittelemään, että mihin lupauduin. Aloin ajattelemaan pitkähköä ajomatkaa, kylmää vettä ja saatoin tuntea pienen harmituksen, että miksi olen helppo yllytettävä ja nopea päättäjä. Sauna näytti netin perusteella niin hienolta, että reissu alkoi tuntumaan taas ihan hyvältä idealta.

Espoolaiset talviuimarit olivat harmitelleet saunan puutetta jo pidempään ja olivat sitten päättäneet ratkaista sauna-asian itse. He ovat vuokranneet Espoon kaupungilta maata saunalle. Saunan he päättivät rakentaa merikonttiin. Vaikka puitteina on merikontti on sauna sisältä tyylikäs ja miellyttävä. Lisää tietoa täältä: https://www.loylykontti.fi/

Sauna on sekasauna, tarjolla on pukukopit erikseen naisille ja miehille ja avanto, mutta ei suihkuja. Hieman vierastin ajatusta, saunareissusta ilman suihkua, mutta kyllähän sitä ainakin kerran käy sanomassa ilman suihkua.

Ilona menossa saunaan, takana höyryävä merikontti on siis sauna
 
Sauna on sisältä todella tyylikäs ja sieltä on ihana näkymä merelle. Mikä parhainta, löylyt ovat todellakin hyvät!

Promokuva lainattu https://www.loylykontti.fi/
 
Ilona löylyissä uusi saunahattu päässään

Näytän todella edustavalta saunahattu päässä
 
Koronarajoitusten vuoksi saunavuorolle myytiin vain seitsemän paikkaa. Aika hyvin saunomisemme meni lomittain. Hetken aikaa saunassa oli kanssamme kaksi muuta naista. Tunnustan, että olen joskus naureskellut saunahatuille ja nyt ensimmäisellä kokeilukerralla minusta tuli saunahattufani. Päänahkani kuumenee saunassa niin, että minun on pakko kastella sitä jatkuvasti vedellä. Löylykontissa ei ollut vettä siihen tarkoitukseen. Olisin joka tapauksessa tarvinnut pipon avantoon. Nyt saunahattu suojasi päänahkani liialliselta kuumuudelta saunassa ja piti pään avantokäynnin aikana lämpöisenä. On sitä aikoihin ja keski-ikään eletty, mutta todellakin nyt ymmärrän saunahatun hyödyt :D

Kohti avantoa

Avantoja on kaksi, tuolla kopissa on naulakko pyyhkeelle

Portaat mereen

Todistusaineistoa - meikä on meressä

Ilona on ihan pro talviuimari ja pystyy uimaan 20 vedon lenkin

Kävimme kahdesti saunassa ja uimassa. Toisen saunakerran jälkeen kasvoni olivat niin hikiset, että päädyin putsaamaan ne lumella :) Saunareissu oli niin kiva, että lähden mielelläni uudestaan. Alustavasti puhuimme jo Ilonan kanssa yhteisen 10 kerran kortin hankkimisesta.
 
Jos kiinnostuit Löylykontista, niin kannattaa seurata heidän ilmoitteluaan Facessa ja Instassa. Heillä on tarkoituksenä järjestää tutustumiskertoja, jolloin saunaan pääsee kertamaksulla. Suosittelen kokemusta!

Saunan ja avannon jälkeen menimme Ilonan kanssa syömään. Päädyimme Lauttasaareen ravintola Persiljaan, jossa sunnuntaibrunssi jatkui klo 17 saakka. Päätimme ottaa brunssin ja se oli erinomainen valinta. Brunssiin kuului hyvä salaattipöytä, juustoja ja leikkeleitä, pöytään tarjoiltu lämmin ruoka, jälkiruokapöytä, kahvi ja lasillinen proseccoa. Hinta oli 23,90 mikä oli laatuun ja määrään nähden varsin hyvä diili.

Ravintolan tilat ovat isot, joten etäisyyksien pitäminen on helppoa. Muut ruokailijat olivat jo lopettelemassa, joten buffetpöydän ympärillä ei pyörinyt muita kuin me. Lisäksi palvelu ravintolassa oli todella ystävällistä. Ilona kertoi, että Persiljassa on myös hyvät lounaat. 
Erinomainen lampaanfilepihvi
 
Oli kiva sunnuntai. Kannatti ehdottomasti lähteä tutustumaan Löylykonttiin ja hyvin voi olla, että olen siellä pian uudestaan.

Kivaa uutta viikkoa!

10 kommenttia:

 1. Hienon näköinen konttisauna! Hui,miten raittiin näköistä vettä. Ravintola Persilja on kyllä houkutteleva ravintolan nimi ja kuvissa näkyy maukkaita ruokia. Hyvää uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konttisauna oli sisältä todella tyylikäs ja löylyt olivat hyvät. Yllättävän pitkä matka oli saunasta avannolle ja siinä ehti moneen kertaan tulla hassu fiilis, kun saunapolku vie Espoon rantaraitin poikki, jossa ihmiset kulkevat toppavaatteisaan ja itse kuljin uikkareissa ja pyyhe päällä :D

   Poista
 2. VAu!!! En muuta sano! (Miksi jotkut uskaltaa avantoon, mutta mä en?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyvä reissu :)
   Avantoon meneminen on ihan vaan päätös kysymys. Todella helppo päätös, jos vaikka vertaa päätökseen olla syömättä suklaata :D

   Kannattaa joskus kokeilla. Kun uimahallit taas aukeavat, niin niissähän on niitä kylmäaltaita. Tai sitten vaan jatkaa uimakautta syksyllä.

   Poista
 3. Nyt täytyy kyllä sanoa, että en ole niin henkeen ja vereen saunomisen ystävä, että lähtisin saunomaan tuonne. :-D Kyllä saunan yhteydessä pitää päästä suihkuun, ja avantoakin välttelen viimeiseen asti. :-) Mutta varmasti ikimuistoinen kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä talviuinti on ihan koronan syytä. Kun ei ole mitään vaihtelua elämässä eikä pääse mihinkään, niin pitää käyttää olemassa olevia juttuja hyväksi. Kylmä vesihän on tässä maassa ihan loppumaton luonnonvara :D :D :D

   Ymmärrän, että jos ei aio käydä avannossa, niin tuo konttisauna ei juurikaan houkuttele talviaikaan. Kesällähän voi hyvin käydä puhdistautumassa meressä.

   Poista
 4. Ootte te kyllä reippaita ja niin kivat iloiset kuvat. Ja nuo herkut oijoi, hummusta ja kaikkea mahdollista. Rakastan kaikkia sörsselssönejä.

  Mukavaa pakkasviikon jatkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva saunareissu ja hyvät ruuat :)

   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 5. Aika hauska tuo konttisauna! Luin siitä jostain paikallisjulkaisusta tai netistä ja nyt sinun kuvissa näyttää ihan kivalta sisältäkin. Suomalainen on kekseliäs ja tekee konteista vaikka saunoja. Tästähän voisi tehdä ihan vientituotteen :D
  Avanto ei ole minun juttuni. Tiedän sen olevan todella terveellistä ja antavan eufoorisen olon jälkikäteen mutta kastautuminen kylmään veteen - no thanks! Ihana saunahattu :) Minäkin olen aina miettinyt onko niistä mitään hyötyä mutta näyttää siis kokemuksen pohjalta olevan.
  Persilja on tuttu paikka eli olemme käyneet siellä lounaalla kun olen töissä ihan siinä kadun toisella puolella. Tosin nyt en ole käynyt siellä pitkälti yli vuoteen.
  Mukavaa loppuviikkoa Rva Kepponen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konttisauna oli sisältä todella tyylikäs. Konttisaunasta saisi kyllä vientituotteen ja sehän siirtyy näppärästi myös paikasta toiseeen :D

   Saunahattu paljastui erinomaiseksi tuotteeksi :) Kertakokeilu riitti vakuuttamaan minut.

   Kivaa viikonloppua!

   Poista