25. syyskuuta 2020

Toteutuiko lomaodotukset?

Ennen lomaa listasin top-10 asiaa, joita toivoin lomaani. Tuon postauksen avulla onkin helppo tarkastaa, että kuinka moni lomatoiveeni toteutui.

1. Uiminen
Toivoin paljon uimamahdollisuuksia etenkin mökille. Ne kyllä toteutuivat täysin, uimakeliä riitti oikeastaan elokuun loppuun ja vielä syyskuussakin kävin pulahtamassa. Kesäloman mieleenpainuvin uinti tapahtui Norjalaisessa vuonossa, vesi oli +13.

2. Mansikat
Tarkoituksenani oli syödä joka päivä mansikoita ja jos pidin välipäivän, niin silloin olin aikeissa syödä muita marjoja. Aivan kirjaimellisesti en päässyt tavoitteeseeni, mutta kovin montaa marjatonta päivää ei kesääni kuulunut.

Hra Kepposelta sain syntymäpäivälahjaksi rastasverkon mansikkaplantaasilleni. Reilu vuosi sitten vaari istutti tuijan juureen mansikantaimia ja tänä kesänä ne tuottivat kivasti ihanan makeita mansikoita. Taimia ei ole kuin muutama, mutta iloa niistä oli.

3. Lukeminen
En ehtinyt lukemaan niin paljoa kuin toivon, mutta ehdin lukaisemaan mökillä muutaman dekkarin. Sää oli liian hyvä lukemiseen. Tarvitsisin siis sen riippukeinun sekä kotiin että mökille. Tosin luen nykyisin pääosin e-kirjoja padilta ja ulkona se on lähes mahdotonta.

4. Päiväretki
Haaveilin päiväretkestä ja jo ennen lomahaavepostaustani oli tehnyt ensimmäisen kahden päivän retken Raumalle ystäväni Leenan kanssa. Kokopäiväretken tein Strömforssiin ja Kotkaan ystäväni Tiinan kanssa. Lyhyempiä retkiä tein Hra Kepposen kanssa Fagervikiin. Mustion retkelle osallistui myös isäni.

Strömforsin ruukki

Kesäyö Porvoossa

5. Luontoretki
Luonto on ollut keskeinen osa lomailua mökkeilyn ja matkailun osalta. Varsinaisen luontoretken teimme kahdestaan Hra Kepposen kanssa Porkkalanniemeen ihailemaan auringonlaskua. Matkalla näimme komean uroshirven sekä kolmen peuran joukkion.


6. Päiväunet
Yllättävän vähän nukuin päiväunia. Se johtui siitä, että vuorokausirytmini keikahti jo ennen lomaa. Valvoin myöhään ja nukuin pitkään. 

7. Helsinkipäivä
Helsinkipäivä jäi viettämättä. Kokematta jäi Senaatintorin terassikin. Ei tullut käytyä Suomenlinnassa, Seurasaaressa eikä Harakankaan saaressa. Vähän näyttää siltä, että retket näihin kohteisiin siirtyvät ensi kesään. Yllättäen ensi viikolla alkaa jo lokakuu.

8. Ystävien ja läheisten tapaaminen
Paljon jäi ystäviä tapaamatta ja kesän ainoisiin rippijuhliinkaan en päässyt osallistumaan. Ehdin onneksi tapaamaan monta ystävää, tapasin serkkuni Pasin perheineen, Hra Kepposen serkun Ossin ja hänen vaimonsa Elenan, Hra Kepposen veljen ja poikien suloisen serkun, Jonnan, Sirpan, Tiinan, Ilonan, Otilian ja Leenan ainakin.

Tiinan kanssa Sapokan puistossa Kotkassa 

9. Pohjoisen roadtrip
Pohjoisen roadtrip toteutui ja se oli ihan mahtava. Todennäköisesti minun ei olisi tullut lähdettyä pohjoiseen, jos ei olisi ollut koronaa. Olisi kuitenkin tullut valittua joku etelän kohde. Kesän suhteen hyvin rajoitetut matkailumahdollisuudet eivät jääneet harmittamaan yhtään. Kesään mahtui aurinkoa ja pohjoisen roadtrip oli aivan mahtava. Niin mahtava, että ensi kesäksi haaveilen uudestaan Lapin reissusta.

Tennevoll, Norja

10.  Taide/kulttuuri
Tämä on ainoa oikeasti harmittava juttu, koska kesällä 2020 oli ainutlaatuinen taidetapaus, jonka olisin halunnut nähdä. Kesän taidetapaus oli ehdottomasti Taiteen kotitalo Keravalla, eli purkua odottavan kerrostalon uusi elämä kesäajan taidetalona. En voi ymmärtää, että kohta loppuu syyskuu ja tuo talo on auki enää kaksi päivää. Minulla piti olla koko kesä aikaa käydä siellä ja nyt näyttää 50% varmuudella, että Taiteen kotitalo jää minulta näkemättä. Tylsää, että tässä pääsi käymään näin.

 

Kesähaaveista/suunnitelmista jäi siis toteutumatta Helsinki-päivä ja vierailu Taiteen kotitalossa. Helsinkipäivän voi toteuttaa milloin vaan ja suunnitellut kohteet ovat sellaisia, joissa olen käynyt useasti, joten sehän ei jäänyt harmittelemaan lainkaan. Kymmenen kohdan listasta jäi yksi toteutumatta, jolloin arvosanaksi tulisi varmaankin  9/10. Koska uimavedet olivat koko kesän uimalämpimiä, lomalla oli useampi päivä hellettä ja roadtrip onnistunut, niin kesä saa minulta arvosanan 9 1/2! Enpä olisi keväällä uskonut, että kaikesta huolimatta kesästä tulee onnistunut. Korona ei oikeastaan vaikuttanut kesääni merkittävästi. Meillä työt ovat toistaiseksi jatkuneet normaalisti ja kesälomat sai pitää haluamanaan ajankohta. Näistä asioista pitää muistaa olla kiitollinen.

Miten summeeraisit omaa kesääsi? Vastasiko se odotuksiasi?

Näkyikö korona sinun kesässäsi?

8 kommenttia:

 1. Sinullahan on ollut mukava kesä :)
  On tämä ollut aika kummallinen vuosi tähän saakka. Eilen kauppareissulla sain ukkoskuuron niskaani salamoiden kera. Saa nähdä, mitä loppuvuosi tuo tullessaan.

  Olen introvertti ihminen, mutta lastenlapsia kuitenkin olisin halunnut nähdä enemmän. Varsinkin tuo viimeisin tulokas muuttui aika paljon niinä kolmena kuukautena, jolloin en nähnyt häntä. Maaliskuun alussa hän oli 3kk ja seuraavan kerran kesäkuun alussa nähdessäni oli jo "iso poika" <3

  Toki on nämä sähköiset välineet, mutta ei se ole sama.

  Huvittaa tuo sinun sanontasi kolmen peuran "joukkio"

  Hyvää syksyä ja loppuvuotta sinne.
  t: Mummeli Keski-Suomesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä meni koronasta huolimatta todella hyvin, onneksi oli lämmin ja aurinkoinen kesä.

   Vauvat kasvavat hurjasti muutamassa kuukaudessa, joten onhan se harmillista, että ei pääse tapaamaan. Onneksi on teknologiaa, mutta olet aivan oikeassa, että eihän se ole saman kuin saada vauva omaan syliin ja nuuhkia vauvantuoksua.

   Saa tosiaan nähdä, että millainen syksystä tulee. Työnantajani on jo ilmoittanut, että vuoden loppuun jatketaan etänä.

   Kiitos samoin: kivaa syksyä ja loppuvuotta!

   Poista
 2. Oma kesäni oli melko ...miten sitä nyt kuvailisin...nuutunut. En edes mökkeillut kuin ihan muutamia päiviä, ja se kertoo paljon olotilastani. Koronan aiheuttamat lomautukset & liian suuri työkuorma jo muutenkin = ihan paskaa.

  Tuo roadtrippisi näytti ihanalta, elämykselleseltä ja silmiä hivelevän kauniilta, sen haluaisin minäkin joskus kokea.

  Rentoa viikkistä <3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, että kesäsi ei ollut ankea ja jouduit paiskimaan töitä koko kesän liian suuren työkuorman alla. Ota nyt aikaa itsellesi palautumiseen ja koita nauttia näistä yllättävän kivoista syyspäivistä. Toivottavasti niitä riittää vielä jatkossakin!

   Lapin ja Norjan reissu oli tosi onnistunut. Jos pohjoinen (ja oikeastaan koko) Suomi olisi säävarmempaa, niin voisin kyllä lomailla kesällä Lapissa ja mökillä.

   Poista
 3. Ihanan monipuolinen kesä sulla ollut ja hyvä tehdä tuollainen lista, ehkä sillai tulee sitten jotakin enemmän tehtyäkin. Pohjoiseen olisi ihan päästä, kesällä tai syksyllä sillä maisemat on huikeat ♥

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen alkanut pitämään pieniä listoja loman varalle sekä välillä ihan vaan viikonloppujen varalle, että mitä olisi kiva tehdä. Sitten kun on kivaa säätä ja vapaata, niin valitettavan usein pää lyö tyhjää, että mihin sitä nyt lähtisi. Aina kun ei ole mahdollisuutta päästä mihinkään ainakin kymmenen menovaihtoehtoa pyörii mielessä :D Siksi on hyvä listata.

   Lapin reissu oli hieno kokemus. Minä himoitsen pääseväni uudestaan pohjoiseen kesällä tai syksyllä.

   Poista
 4. Hirmu hyvin odotukset siellä päässä toteutui. Täällä ei kenties ollut odotuksia ja jotkut jutut menivät häränpyllyä mummin/äidin menehtymisen myötä, mutta kenties juuri se alleviivasi viime kesän kauneuden ja sai näkemään monet kauniit asiat selkeämmin.

  Kivaa illan jatkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läheisen kuolema kyllä muuttaa kesäsuunnitelmia ja kesäfiiliskin on ihan erilainen. Sellainen surullinen pohjavire on vallalla, vaikka välillä olisi niitä ilonpilkahduksiakin. Oma äitini kuoli kesällä 2019 ja siihen kesään mahtui monta kivaakin juttua, mutta parhaiten kesää kuvaa kuitenkin adjektiivi hirveä.

   Poista