20. syyskuuta 2019

Erilainen viikko

Tällä viikolla olin tiistaista perjantaihin työantajani kurssikeskuksessa meren rannalla. Ajomatkaan kotoa pitää varata 1t 10min, mikä tuntuu kohtuuttoman raskaalta. Maalaismummolasta kurssikeskukseen ajaa täysin ruuhkatonta reittiä 24min, joten päätin muuttaa maalle muutamaksi yöksi. Arkajalkana kaupunkilaisena vieroksun yksin asumista keskellä ei-mitään. Tarvitsin siis mörkökarkkoittimen :) Isäni lupautui kyseiseen tehtävään ja tuli kanssani maalle.

Kurssikeskuksen merimaisemaa

Kurssikeskuksen merimaisemaa

Kurssikeskuksen merimaisemaa

Päivät kurssikeskuksessa olivat pitkät, Neljässä päivässä käytimme 30 tuntia aktiivista aikaa (kaikki tauot vähennetty ajasta) prosessien suunnitteluun ja optimointiin. Aivot meinasivat käydä ylikierroksilla vielä yölläkin. Lyhyt ajomatka oli erinomainen idea. Etenkin, kun aamut olivat kauniita ja aurinkoisia ja sain tankata ajomatkalla maaseudun kaunetta. Fiilis on ihan erilainen ajella maalaismaiseman lävitse kuin jonotella Kehä I autoletkassa! Sain nauttia aamusumusta ja auringonlaskusta järvellä ja kurssikeskuksessa istuin välillä kasvot maisemaikkunaan päin ja välillä ihailin merta. Illat olivat paljon kotioloja rennommat, kun istuimme metsän keskellä isäni kanssa kahdestaan.

 Maalaismummolan järvi aamu-usvassa Tämä kuva on otettu usvakuvien kanssa samalta laiturilta, mutta ilta-auringossa

Toivon, että maalaismummolareissu toi isälleni kivasti vaihtelua syksyyn. Hän pääsi ainakin lähelle luontoa ja paremmin ulkoilemaan kuin kaupungissa. Isäni tarjoama palvelutaso oli huikea. Aamulla eteeni ilmeistyi valmis puuro ja illalla minua odotti isäni erinomaiset kokkaukset
Minun tehtäväkseni jäi vain saunan lämmittäminen. Työnantaja tarjosi illallisen kurssikeskusessa. Silloin kun illastajien määrä on alle 10, ruoka tarjoillaan lautasannoksina pöytään ja se on yleensä hyvää ravintolatasoa. Niin oli nytkin. Nam!

Suppilovahverokeittoa

Maissikananrintaa, bataattijuuressosetta ja fenkolia

Lakka creme brulee

Maalaismummolan lähellä asuva kolleega kävi asioimassa Lohjalla ja piipahti St. Honoren konditoriassa. Niinpä sain hankittua isälleni ja minulle leivokset St. Honoreesta.

Mustikka-mascarponeleivos

Viikon raskaus ei tuntunut lainkaan pahalta, kun sain nauttia isäni seurasta, rantasaunasta, hyvästä ruuasta ja luonnon kauneudesta. 

Kivaa viikonloppua!

16 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta! Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raskaasta viikosta tuli mukavasti erilainen ja kiva :)
   Kiitos samoin - mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Vaikka viikko oli raskas niin on kyllä ollut ihana viikko! Kauniita syyspäiviä teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikko oli siitä hieno, että aurinko näyttäytyi aivan joka päivä ja syksyinen luonto oli niin kaunis.

   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 3. Kuulostaa onnistuneelta miniloman ja työviikon yhdistelmältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoinen sää ja luonto toivat kivasti vastapainoa viikkoon. Onneksi tuli mentyä mökille asumaan :)

   Poista
 4. Mulla on kanssa sama juttu, että en mielelläni yövy yksinäni keskellä ei mitään. Mielikuvitus lähtisi vetämään pimeyden laskettua sellaista rallia, että uni ei tulisi silmään koko yönä.

  Kehä ykkösen ruuhkat ovat muuten tätä nykyä ihan järkyttävät. En tiedä, olenko osunut kehälle poikkeuksellisen ruuhkaisina päivinä, vai onko tiellä aina niin hirveä ruuhka. Ei kyllä tee mieli mennä sinne ruuhkaan istumaan muuta kuin pakon edessä. :-(

  Upeita usvakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole tottunut yöpymään maalla itsekseni ja juurikin ajattelin, että saattaisi olla, että jäisin kuuntelemaan jokaista rasahdusta, enkä saisikaan unta. Olin kyllä niin väsyksissä, että tuskin olisin herännyt mihinkään :D :D

   Kehä I on ruuhkainen aina arkiaamuisin ja -iltaisin :( Muutamana viime viikkona kehällä on ollut usein peräänajoja, jotka tukkivat liikenteen kokonaan. Se on jännä ilmiö, että maanantai on aina pahin ruuhkapäivä ja seuraavaksi pahin perjantai. Missä ne autot ovat ti-to?

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kivaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa uutta viikkoa Katja!

   Poista
 6. Olipa raskaudestaan huolimatta ihanan kuuloinen viikko! Minä haaveilen jatkuvasti, että lähtisin lapsuudenmökille (nyt kun vielä voisin ainakin vähän aikaa - mökki menee jossain vaiheessa ikävä kyllä myyntiin). Mutta yksin en uskalla ja koko perheen kanssa en juuri nyt jaksa sitä rumbaa. TArvitsisin ilmeisesti yksittäisen mörkökarkottimen :D

  Ihan mielettömän upeat usvakuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mörkökarkotin ratkaisee yksin mökkeilyn ongelmat, toivottavasti sinä löydät sopivan mörkökarkottimen :) Minulla on vielä onneksi isä käytettävissä siihen rooliin ja kaupanpäälle tulee erinomaisen kokin palvelut.

   Kivaa uutta viikkoa!

   Poista
 7. Ihanat isä ja sinä ja varmasti isälle ja sinulle tärkeää aikaa, kiireen keskelläkin.

  Kivaa sunnuntaita. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteinen aika isän kanssa on tärkeää ja mieluista. Hyvin hoiti isä mörkökarkottimen toimea ;) ;)

   Kivaa uutta viikkoa Tiia!

   Poista
 8. Hyvä ratkaisu muuttaa mökille! Bonuksena upeat luontokuvat ja elämykset.
  Ja mikä parasta yhteistä aikaa oman isän kanssa. Hyvä sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaismaisemalla ja auringolla oli kyllä piristävä vaikutus! Kiva oli saada viettää aikaa isän kanssa. Aloin taas miettimään, että ehkä kuitenkin se tulevaisuuden haave on viettää mahdollisimman paljon aikaa silloin kun lehti on puussa ja päivä pitkä maalaismummolassa.

   Kivaa torstaita!

   Poista