5. syyskuuta 2019

Azorien maisemia

Azorit koostuvat 9 tuliperäisestä saaresta Atlantin valtameressä. Tunnetuin saarista on Sao Miguel. Muutkin saaret ovat asuttuja ja Sao Miguelista on lentoyhteyksiä niihin. Me olimme viikon Sao Miguelissa ja meille oli riittävästi nähtävää ja tekemistä koko viikoksi. Yhtään päivää emme joutaneet lojumaan uima-altaalla, vaikka sekin oli suunnitelmissa.

Azoreille meitä houkutteli upeat maisemat. Tarkoituksena oli reippailla jonkun verran patikointipolkuja pitkin, mutta sää oli joko liian kuumaa, liian kosteaa ja tai molempia. Yksi komeimmista näkymistä on näkymä Sete Cidadesiin.

Sete Cidades kylä jonka edustalla on massiivinen vedellä täyttynyt tulivuoren kraateri. Näkymä vuorilta kraaterille ja kohti kylää on paljon kuvattu kohde Azoreilla. Enkä ihmettele, koska onhan se suorastaan jumaisen kaunis. Maisemaan vaikuttaa suuresti sää. Välillä kraaterijärvet hohtavat aivan sinisinä, välillä turkoosina ja välillä maisema kätkeytyy pilviverhon taakse näyttäen mystiseltä. Ajoimme kahtena päivänä Sete Cidadesin ohitse ja pääsimme näkemään sään vaikutuksen.

Sää vaihtuu Azoreilla nopeasti. Vaikka etäisyydet ovat lyhyitä, niin vuoret ja Atlantin tuulet saavan aikaan sen, että eri puolilla pientä saarta voi olla aivan erilainen sää. Toisella puolella sataa ja toisella puolella paistaa.



Sete Cidades sumuisena päivänä


Sete Cidades oli hyvin viehättävä myöskin "maan tasalta" katseltuna. Toisella Sete Cidaden vierailullamme etsimme puutarhaa, mutta etsintämme loppui kesken, kun löysimme mahtavan uimapaikan. Sao Miguelin saarella on paljon "levähdyspaikkoja", joissa on grillejä ja pöytäryhmiä sekä nurmikkoa loikoiluun. Iso tällainen paikkoa löytyi Lagoa Verden eli vihreän järven rannalta, kyseessä on siis toinen noista sillan erottamista kraatereista.

Sete Cidadesin silta

Tervetuloa vihreän järven levähdyspaikalle. En ole filtteröinyt tätä kuvaa lainkaan.

Kraaterijärvessä oli hieno hiekkapohja ja vesi oli houkuttelevan lämmintäkin. Niinpä uin elämäni ensimmäistä kertaa tulivuorenkraaterissa. Tuo vihreys ympärillä oli upeaa! 



Toinen kohde, jossa pääsee ihailemaan vuorilta kraaterijärveä on Lagoa do Fogo. Lagoa do Fogo muistuttaa hieman Sete Cidadesia, mutta sitä pääsee ihailemaan vielä korkeammalta kuin Sete Cidadesia. Vieressä sijaitsee saaren korkein vuori 1150m korkea Pico da Vara. Lagoa do Fogo reitillä oli niin paljon turisteja, että meillä oli vaikeuksia löytää parkkipaikka.



Alas olisi voinut patikoida, mutta polku oli aika surkea.

Azorien ihmeellisyydet eivät lopu vielä tähänkään. Koimme onnistuneen valasretken, seikkailimme tuliperäisellä alueella ja kylvimme kuumissa lähteissä, söimme vulkaanisessa maaperässä haudutettua pataruokaa ja snorklasimme mereen uponneen tulivuoren kraaterissa.

On ihana muistella Azoreilla kokemiani asioita, koska muuten arki junnaa paikoillaan. Viime viikolla en pystynyt nauttimaan ihanista säistä juurikaan, olin suurimman osan viikosta sairaana. Sairausloman pitäminen ei vaan ollut mahdollista ja siksi toipuminen on kestänyt kauan ja jälkitaudiksi jäi häijy yskä. Toivon, että tämä hirveä työkiire hellittäisi pikkuhiljaa ja jaksaisin tehdä muutakin kuin vaan ne pakolliset jutut.

Aiemmat postaukset Azoreista:

Azorien käsittämätön hortensiatie

8 kommenttia:

  1. Aivan ihanat kuvat. Taisin juuri keksiä, minne haluan ensi syksynä juhlistamaan puolta vuosisataani :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Jos tykkää luonnosta ja maisemista, niin Azorit on ihana kohde. Rantalomailijalle Azorit ei ole optimaalinen, koska rantoja ei ole kaupungissa ja Atlantin vesi on kylmää. Sinänsä kyllä uimapaikkoja riittää ja osa niistä on niin eksoottisia, että vastaavia tuskin löytyy juuri mistään.

      Poista
  2. tuo värimaailma on käsittämätön; jotenkin epätodellinen!

    VastaaPoista
  3. Upeita kuvia! Azorit vaikuttaa jotenkin ihan satumaisen ihanalta paikalta. Vähän salaperäinen ja rehevä kasvillisuus tuo jännä fiiliksen näihin kuviin. Toivottavasti paranet tuosta ikävästä taudista ja työtkin vähän helpottaisivat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Azorit on kaunis ja sen luonto on todella ällistyttävä. Paikalliset ovat hyvin osanneet vaalia ainakin toistaiseksi luontoa samalla kuitenkin hyödyntäen sitä. Toivottavasti balanssi säilyy.

      Minäkin toivon, että tämä tauti hellittäisi viimeinkin! Ikävä yskä jäi jälkitaudiksi :(

      Poista
  4. Kerrassaan upeita maisemia ja ihanaa vehreyttä! Kurjaa tuo sairastelu, toivotaan että toivut pikaisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Maisemien puolesta Azorit on ihan huippukohde. Nyt parin viikon potemisen jälkeen alkaa jälkitaudiksi jäänyt yskäkin vähän helpottamaan.

      Kivaa uutta viikkoa!

      Poista