31. lokakuuta 2018

Teinin toive Halloweeniin: "Äiti ole aikuinen!"

Teiniys on siitä tylsää aikaa, että pitää koko ajan miettiä, että mikä on noloa. Se alkaa rajoittamaan jo meidän vapautuneitten keski-ikäisten elämää ;) Kuten tämä Halloweenin juhlinta-asia, josta teinillä on muutamia reunaehtoja.
  • Äiti ei saa käydä Hannan luona Halloween-meikissä. Ei edes mitään pientä juttua, koska sieltä tulee kuitenkin koko naaman meikki. Tässä kohtaa on pakko tunnustaa, että Halloween-meikkaus on voinut lähteä lapasesta joskus. Muutama vuosi sitten yksi nuori mies tarjosi minulle rahaa siitä, että hyppäisin puskan takaa pelästyttämään hänen ystävänsä. En suostunut, koska en halunnut kenenkään saavan traumaa tai että saisi itse turpaan.
  • Äiti ei saa pukeutua rooliasuun, korkeintaan sellainen kaupan vaatimattomin noidanhattu voi olla, jos on ihan pakko olla jotain.
  • Pöytään katetaan oikeat astiat, eikä mitään ällötys-Halloween-kertakäyttöastioita.
  • Äiti ei saa käyttää elintarvikevärejä tarjoilujen valmistamisessa.
  • Kaikki tarjoilut pitää olla tunnistettavissa.
  • Vain pienten lasten pöydässä saa olla ruuilla typeriä nimiä.
  • Halloween voisi olla sellainen sivistynyt kahvitilaisuus, jossa kaikki olisi normaalisti. Etenkin äiti.
Vähän on vaikea järjestää Halloween-bileitä, kun perheeseen on kasvanut ilonpilaaja ;)

Näiden kauniiden lasitaidekurpitsojen ei pitäisi häiritä edes teinin esteettistä silmää. Ostin ne Soda Shopista, kun kävin siellä lasinpuhalluskurssilla. Kurpitsojen seuraksi kiillottelen häälahjaksi saadut hopeat lisäämään juhlan arvokkuutta ;)


Kuinka kauan pitää odottaa, että teini:
a) oppii jälleen nauramaan äidilleen?
b) oppii nauramaan itselleen?
c) vai onko äidin syytä yrittää muuttua normaaliksi? (toim. huom. se juna meni jo)

Jos teini on kieltänyt naamiaisvermeet, voiko äiti käyttää snorkkelivarusteita? Vanhoja Halloween-kuvia selatessa, tulin siihen tulokseen, että snorklausvermeet lyö laudalta monetkin Halloween-releet. Niissä on myös sellainen hyvä puoli, että snorkkeliputki suussa on paha mättää karkkia menemään.

Teini ei tajunnut kieltää äitiä käyttämästä Halloweeninä snorklauskamoja.

Vakavasti puhuen, tunnen suurta haikeutta siitä, että teinini on yhä vähemmän ja vähemmän kiinnostunut seurastani. Lapsuuden tähtihetkihommista yhä suurempi osa alkaa tuntua teinistä liian lapselliselta. Toivottavasti tulee uusia tähtihetkihommia tai vanhat sellaiset löytävät uuden, sopivamman muodon. Ehkä joudun joustamaan ja olemaan haluamaani useammin aikuinen ;)

22 kommenttia:

  1. Teille onkin muodostumassa mielenkiintoiset Halloween-juhlat :) Toivotaan että tou tosikkovaihe menee nopeasti ohi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä toivon myös, että tosikkovaihe menee nopeasti ohitse. Meillä oli kuitenkin kivat "epä-Halloween-bileet" :)

      mukavaa sunnuntai-iltaa :)

      Poista
  2. :D!
    näen silmissäni teidän lähes legendaariset halloweenpartyt, joissa shaketteihin verhoutuneet nuoret miehet ja tyylikäs äitinsä iltapuvussaan pehmeän utuisessa valaistuksessa nauttii taidokkaasti valmistettua juhla-ateriaa kristallien kilistessä ja hopeiden välkkyessä, lämpimän musiikin soidessa hiljaa taustalla.
    (voi olla että tässäkin vaihtoehdossa on nuorison mielestä ihan kelvollisia kauhuelementtejä)

    Jos yhtään lohduttaa niin viimeksi ruokapöytäkeskustelussa meidän kaksi läsnäolevaa teiniä yritti kairata itsensä vanhempien aiheuttaman nolouden takia lattian läpi, vieraileva teini kysyi "saanksmä muuttaa teille, teillä on niin hauskaa?"


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teinin onni olisikin erinomainen ateria ja hieno kattaus :) Eikä tämä ole lainkaan sarkasmia, poika on saanut jo monta kertaa synttärilahjaksi ravintola-ateria. Aivan on vanhempiensa lapsi, osaa arvostaa ruokaa :D

      Pukeutumisen suhteen meidät pojat ovat ihan metsäläisiä. Aina pitäisi saada joka paikkaan mennä collareissa. Toisaalta, tulee tosi edulliseksi ;)

      Yhtään ei vielä lohduta teidän ruokapöytäkeskustelu. Siis teinit ovat puhuneet pöydässä, eivätkä vaan vastanneet yksisanaisesti ja ovat tuoneet ruokapöytään kaverinkin. Sanoisin tuota jo edistyneemmäksi vaiheeksi :)

      Poista
  3. :D
    Snorkkelivehkeet on hyvä keksintö. Ei sitä paitsi marraskuisessa vesisateessakaan ripsarit karise tuolla varustuksella :D

    Ihanat lasikurpitsat. Tuollaiset minäkin huolisin, vaikka muuten en innostu halloweenista sen kummemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maskihan menee aina kuitenkin huuruun, joten ripsaria ei tarvitse laittaa lainkaan :D :D

      Lasikurpitsat olivat minusta aivan vastustamattomat. Minähän en missään tapauksessa osta mitään esineitä, jotka eivät ole funktionaalisia ja tule ehdottomasti tarpeeseen. Kertoo paljon ihastusasteestani ;)

      Poista
  4. Ehkä se teini alkaa "arvostamaan" taas Halloweenin hauskuutta ja myös muita hassutteluja sitten viimeistään, kun on itse vanhempi :D Meilläkin pian 13 veetä nolottaa, kun meillä aikuisilla on omia mukamas tyhmiä juttuja, jotka jaksavat naurattaa päivästä toiseen, joskus jopa vuodesta toiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai se pahin "melkein kaikki on noloa"-vaihe on kuitenkin väliaikainen. Toivottavasti ei useampivuotinen. Muutenhan tässä käy niin, että vapautunut keski-ikäinen ei voi tehdä vuosikausiin mitään, kun perheessämme tulee olemaan teini-ikää vuosikaupalla :D :D

      Poista
  5. Aika tiukat ehdot sinulla. :-D Mutta olihan tuossa vielä monta porsaanreikää, ainakin jos käyttää vähän mielikuvitustaan. Nuo snorkkelikamat on hyvä esimerkki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porsaanreiät hyödynnetään tässä perheessä aina ja sittenhän jos ei pysy säännöissä voi vedota väärinymmärrykseen tai siihen, että ei tuolta teiniltäkään "ihan aina" onnistu sääntöjen noudattaminen :D

      Poista
  6. Ihanat lasikurpitsat :)

    Meillä yritin kovasti ehdottaa nuorimmaiselle edes pientä haava-aiheista meikkiä otsaan kouluun, mutta sieltä tuli ehdoton ei. Outoja lapsia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kenties teini? Tai esiteini?

      Meillä muutama vuosi vaatimalla vaadittiin joka vuodeksi uusia Halloween-asuja ja nyt ei todellakaan kelpaa mikään. Ei edes alakoululaisille. Harmillisen nopeasti iso osa siitä lapsuuden leikkisyydestä rapisee pois :(

      Poista
  7. Repesin...kiitos hauskasta kirjoituksesta, vai pitäisikö kiittää ehkä teiniä :) Sanoisin kysymyksiisi että pysyt juuri sellaisena kuin olet koska kyllä se nauru tulee sieltä takaisin...viimeistään 10 vuoden päästä kun teini on ottanut jo hieman etäisyyttä teiniyteensä....sitten voitte maskeerata toisenne ja hyppiä puskista pelottelemaan muita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jään odottelemaan, että pahin teiniys menee ohitse ja ehkä sieltä sitten kuoriutuu jälleen esille huumorintaju. Toivottavasti ei mene 10 vuotta, tosin sehän varmaan riippuu siitäkin että kuinka koville teiniys ottaaa ;) Meillähän on putki vasta teiniysputki avattu, joten mitä tahansa voi olla edessä.

      Poista
  8. I so feel you! Ei tarvitse edes olla Halloween-maskia, ihan nauraminen julkisesti riittää, että teini vajoaa noloudesta maan alle. :) :) Teinit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan teini :)
      Pitää ilmeisesti alkaa harjoittelemaan japanilaisten naisten hillittyyn naurutyyliin. Siinä laitetaan käsi suun eteen ja käden suojassa hillitysti hihitellään. Voi olla, että meikäläisen röhönauru alkaa vaivaamaan teinin hillittyä käytöstä ;)

      Poista
  9. Muutama vuosi ja sä olet teinin mielestä "ihan paras", kun osaat ja uskallat olla vähän pimee.. Sano mun sanoneen ;) Been there done that.

    VastaaPoista
  10. En ehkä kestä ja ehkä jopa naurattaa tämä ja välillä kaihomielellä. Miten tämä onkin nyt tätä. Ihan kaikki mitä teen, olen vaikka hengittämättä suurinpiirtein hiljaa, niin olen vaan niin nolo. ;)

    Kivoja juhlia teille. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan nolous sentään :D :D
      On se teiniys raskasta aikaa, kun koko ajan pitää miettiä, että mitä mieltä muut ovat. Yritetään me vapautuneet keski-ikäiset hengitellä siten, ettei nolata teinejä :D :D

      Poista
  11. Nauroin ihan vedet silmissä noille sinun teinin antamille ohjeille :D
    Muistan kuin itse ajattelin teininä miten noloa on olisi kulkea
    vanhempien kanssa vaikka kaupassa kun he molemmat olivat kovia puhumaan.
    No, nyt olen itse juuri samanlainen eli helposti lähestyvä/lähestyttävä
    ja puhun paljon. Kauas ei omena ole puusta pudonnut.
    Tuo sukellusmaski on kuule just hyvä Halloween asu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teini taitaa olla luokitellut minut täysin nolo-kategoriaan. Mokoma 180cm roikale pitää isäänsä vähemmän nolona kuin minua. What have I done to deserve this :D :D

      Toivottavasti tästä on joskus paluu normaaliluokkaan.

      Mukavaa viikkoa Marjo!

      Poista