25. helmikuuta 2018

Hiihtolomaraportti

Meillä oli edellisiltä vuosilta tuttu kuvio eli aikuisilla ei ollut lomaa koko hiihtolomaviikkoa. Tänä vuonna siitä voimme syyttää itseämme. Olimme aikeissa pitää koko viikon lomaa koululaisten hiihtolomaviikolla, mutta siten ihan kalkkiviivoilla löysin vielä sekä majoituksen että autojunapaikat maaliskuun loppuun Lappiin ja hiihtolomasuunnitelmat menivät uusiksi.

Viikko on sujunut mukavasti. Minulla oli yksi päivä lomaa ja sen vietto meni aivan täydellisesti Messilän rinteillä. Sää oli täydellinen ja pojatkin huokailivat talvisen päivän kauneutta. Koko viikon säät ovat kyllä olleet ihanan aurinkoiset, joskin lauantaina alkoi jo olla vähän liian kylmää.


Kuopus


Keskimmäinen

Puut olivat kuin satukirjasta




Päivän päätteeksi grillailimme makkaraa ja vaahtokarkkeja. Parin pesukerran jäljiltä hiukset haisevat vieläkin savulta - toppavaatteista puhumattakaan. Avotulen ääressä istuminen on vaan niin tunnelmallista.


Hiiltyneet grillitikut

Hra Kepposella oli toinenkin kokonainen vapaapäivä ja hän vei pojat eväiden kanssa pulkkamäkeen. Teiniesikoista ei enää pulkkailu kiinnostanut ja hän olikin valittanut koko reissun ajan, paitsi silloin kun jaossa oli eväät.


Laskettelun ja pulkkailun lisäksi olemme kävelleet jäällä ja metsästäneet Pokemoneja. Minä onnistuin saamaan palloon vasta viidennellä legendary raidilla Rayquazan. Kuopus jatkaa yrittämitä edelleen :(


Pojat toivoivat loman kunniaksi pääsevänsä syömään Raxiin. Pitkällisen mankumisen jälkeen myönnyimme siihen. Mukaan tuli poikien yökyläkaverikin. Jos minä ja Hra Kepponen olimme vastahankaan Raxia, niin esikoinen oli vielä enemmän. Hän kieltäytyi syömästä Raxmättöä ja söikin sitten itsekseen muualla. Pizzan lisäksi kävimme koestamassa Ikean aamiaisbuffetin ennen Messilään menoa. Pojat tykkäsivät siitä todella paljon. Nakit olivat heidän mielestään tosi hyviä, samoin kaakao ja vaniljajogurttia ja pekoni ja leivätkin ihan ok. Minun suosikkini oli tuoreananas-meloonisalaatti. Hintalaatusuhteeltaan Ikean aamiaisbuffet on aivan loistava: hinta on 5,49€ ja Ikeakortilla 4,49€. Pojat varmistivat kassalta, että kyseessä on aivan oikeasti buffet eli ruokaa saa hakea lisää. 

Brunssi à la Ikea, avoinna 9:45-11

Mukavaa sunnuntaita!

14 kommenttia:

  1. Rennonoloista menoa siellä ! Ihanat ilmat ovat kyllä olleet, ei voi valittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut ihanan aurinkoista :) Lauantaina ajattelimme lähteä uudestaan Messilään, mutta sääennuste -12 tuntuu kuin -19 sai meidät toisiin aatoksiin ja menimme jäälle. Aika kylmä oli kasvoille jäällä, jos ei aurinko paistanut. Toivottavasti paiste jatkuu!

      Poista
  2. Kivoja kuvia ja mukavan touhukas on teidän hiihtoloma ollut, vaikkei teillä aikuisilla lomaa ollutkaan. Hiihtolomaviikko oli säiden puolesta kyllä aivan upea.

    Meillä mentiin hiihtoloma perinteisellä Mikkeli (ja siellä Jääfestivaalit, uimhalli ja leffa)- linjalla. Me ei olla nyt pitkään aikaan käyty syömässä missään ravintolassa, kun ensin pitäisi vähän tehdä selvittelytyötä, mistä löytyy gluteenitonta ruokaa. Esikoisella kun todettiin keliakia ja ravintolareissut eivät ole enää niin helppoja eikä voida mennä ihan mihin tahansa syömään.

    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sää on ollut upean aurinkoinen. Lauantaina vaan alkoi olla jo liian kylmä lasketteluun, mutta kaunista oli silloinkin.

      Mikkelin jääfestivaalit näyttivät kuviesi perusteella kivoilta. Oliipa joskus kiva käydä jääfestivaaleilla. Joskushan Korkeasaaressa on ollut jäätapahtuma, mutta ei tullut silloin mentyä. Me aiomme mennä katsomaan jäähottellia tänä talvena.

      Keliakin kanssa on kyllä totuttautumista, että oppii valitsemaan oikeat tuotteet. Kummityttöni äidillä on keliakia ja sen lisäksi hän on allerginen maidon proteiinille ja on kasvissyöjä. Aina kuitenkin hänellekin löytyy jotain sopivaa ravintolaruokaa.

      Kiitos samoin - mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  3. Teillä on ollut kyllä kelit kohdallaan! Kerrankin noinkin päin. Aivan ihanan näköistä.

    Mun rupesi nyt tekemään ihan hirveästi mieli Raxin sapuskaa. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinko on paistanut niin ihanasti! Toimistolla tosin aamusta on kylmä ja iltapäivällä pitäisi olla bikinit ;)

      Minusta Raxin salaattipöytä on aivan kelvollinen vaihtoehto. Pizzat ovat minusta aika mitäänsanomattomia. Keitot ovat olleet välillä yllättävän hyviä. Että voi sielläkin syödä terveellisesti, jos vaan pystyy :D :D

      Poista
  4. No mutta pari aivan mahtavaa hiihtispäivää, josta jää ne ihan parhaat lapsuudenmuistot. Meillä täällä kuopusta ei saa minnekään, on niin teiniä ai että. Onneksi hänellä oli kivaa yökylähommaa ja muuta. Isosisko olikin sitten isoveljellään Tampereella koko viikon ja siitä tuli niin hyvä ja lämmin fiilis itsellekin.

    Iksun buffa testattu ja oikein hyväksi havaitt.

    Ihania kuvia, pakkanen ja aurinko, kyllä on kaunista.

    Kivaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan mahtava rinnepäivä, sää tosiaankin suosi meitä ja ruokahuoltokin toimi, vaikka oltiin suurimmaksi osaksi eväillä :)

      Meillä teini jättäytyisi usein pois perheen yhteisistä menoista, mutta minä usein kiristän mukaan :) Saa nähdä kuinka kauan pystyn pitämään kiinni yhteisistä perhemenoista.

      Kiitos samoin - mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  5. Upeat talviset kuvat, niin kaunista ! Lomanne kuulosti kivalta, jotenkin tuli itselle mieleen se aika kun lapset olivat vielä pieniä koululaisia.

    Meillä lomalla vähän erilaista ohjelmaa, kun nuorinkin on jo lukiolainen. Museoon ja kahville sentään lähti kanssani ;)

    Kivaa viikkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että lukiolaisenkin kanssa löytyy yhteistä tekemistä :)

      Meillä noiden kahden pienemmän kanssa on vielä aika, jolloin he haluaisivat saada minulta enemmän aikaa kuin pystyn heille antamaan. Esikoista ei enää samalla lailla kiinnosta vanhempien kanssa tekeminen. Siitä päätellen lähtölaskenta on alkanut sille, että kohta saadaan mennä ja tehdä miehen kanssa kahdestaan.

      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  6. Kiva raportti ja ihanat kuvat♥ Teillä onkin ollut huippu hauskaa, tuo laskettelu on sitten mukavaa puuhaa! En olekkaan koskaan Raxissa käynyt, mutta lapset kyllä ystäviensä kanssa usein. Aamiaisbuffet näytti hyvältä:) Mukavaa talvista alkanutta viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde :)
      Laskettelu on todella mukavaa, etenkin jos sattuu noin upea sää kuin meillä oli. Ikean aamiaisbuffet oli hintaansa nähden erinomainen. Me kun emme ole aamuvirkkuja, niin lomapäivänä se on ihan meille sopivaan aikaankin.

      Kiitos samoin - mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  7. Kivoja kuvia ja mukavan näköistä muutenkin ollut teidän lomalla. Nyt pakkaset ovat olleet niin kovat, että ei juuri pihalla ole montaa minuuttia viihtynyt. Onneksi lauhtumista on ilmassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani :)
      Tämä viikko onkin ollut aivan jäätävä ja kyllä tänään lauantaina oli vielä aika kylmää. Olisi ihanaa jos tulisi sellainen pikkupakkanen ja kunnon ulkoilukeli :)
      Mukavaa viikonlopun jatkoa!

      Poista