11. marraskuuta 2017

Kiva-kamalampi-yököttävin haaste

Olen istunut tunnin verran tietokoneen ääressä ja miettinyt, että mitä kirjoittaisin muistiin kuluneesta viikosta. Yskä vaivaa edelleen, lasten mystiset vatsavaivat ovat haitanneet minunkin yöunia ja päivät ovat tuntuneet pimeiltä ja pitkiltä. Sellainen marraskuinen koomaviikko takana siis. Siksi lopetankin ruikuttamisen tähän ja tartun tähän kivaan haasteeseen.

Kamalin ruoka: Olen hyvin kaikkiruokainen, melkein mikä tahansa menee. Ötökät, ainakin tunnistettavassa muodossa jätän muille syötäväksi. Mielelläni skippaan myös maksalaatikon. Koko konsepti on minusta käsittämätön, sotkea nyt maksan paloja riisipuuroon. Ja ne turpeat räjähtämäisillään olevat rusinat...

Herkkuruoka: Minähän elän syödäkseni, joten herkkuja riittää :D Tykkään kanttarelleista, parsasta, lohesta, pihveistä, intialaisesta, sushista, sataykastikkeesta, kesäkeitosta, kaalilaatikosta, hummeripastasta... voisin helposti listata koko sivun herkkuruokiani.

Kahviherkku, jolle sanon ei: Sanon melkein aina kahviherkuille KYLLÄ. On muutamia kahviherkkuja, joille sentään pystyn sanomaan ei. Ne ovat berliininmunkit ja kaupan valmiit "kesto"kääretörtut.

Berliininmunkkia pystyn vastustamaan. Kuva lainattu http://www.liisanleipomo.fi/

Kahviherkku, jolle sanon kyllä: Lemppareitani ovat voisilmäpullat, korvapuustit ja punssirullat. Kaikki kakut ja leivokset uppoavat myös.

Telkkariohjelma, jota en katso: Olen siirtynyt pääosin Netflixin katsojaksi, joten tiedän tv-tarjonnasta noin 5%. Olen kerran elämässäni katsonut Big Brotheria 10min ja se riitti. En katso mitään ohjelmaa, jossa känniset nuoret aikuiset sekoilevat keskenään.

Telkkariohjelma, jota katson: Ensitreffit alttarilla, Aika on meidän ja The Halcyon. Netflixistä katsoin viimeksi Grimm

Inhokkisää: Harmaa ja sateinen

Lempparisää: Kaksi tasavahvaa vaihtoehto ovat aurinkoinen ja +23 sekä aurinkoinen, luminen, tuuleton ja -3.

Upea talvipäivä Vuokatissa maaliskuussa 2017

Kamalin musiikki: Todella raskas hevimusa. En myöskään tykkää kotimaisesta mollivoittoisesta jollotuksesta. Tuohon kategoriaan kuuluu monenkin kotimaisen naislaulajan biisejä.

Paras musiikki: Tykkään monipuolisesti klassisesta discoon. Joko sellaista lyyrisen kaunista tai fiilistä nostattavaa bilemusaa. Tai sitten upea ääni tyyliin sello tai Anrea Bocelli.

Kamalin aika vuorokaudesta: Kun herätyskello soi. Olen iltavirkku.

Paras aika vuorokaudesta: Sehän on tietysti ruoka-aika :) hyvänä kakkosena, kun lapset ovat sängyssä ja vihdoin on pieni vapaa hetki.

Tästä menetän hermot: Kyvyttömyys hoitaa asioita ja tarttua toimeen. Saatan ajoittain sortua siihen itsekin.

Tästä rauhoitun: Luonto, lukeminen

Auringonlasku mökillä heinäkuussa 2017

Huonoin mielialani: Yleiskärttyisyys, riidanhaluisuus

Paras mieliala: Positiivisuus

Kodin turhake: Niskahierontalaite, muutamat tilaa vievät keittiövempeleet alkaen salaattilingosta

Paras tavara: Tietysti perushuonekalut ja kodinkoneet. Jos jotain pitää valita yleisimpien perusjuttujen ulkopuolelta niin se on kuivausrumpu. Ilman sitä ei tulisi pyykkihuollosta meillä mitään. Niin ja tietty uusi sohva on ihan paras :)

Vaate, jota en suostu pukemaan päälleni: En pue mitään mikä tuntuu ikävältä päälläni tai missä tunnen oloni vaivaantuneeksi. Jälkimmäiseen kategoriaan kuuluu liian tiukat, niukat ja piukat.

Taatusti tuntisin näissä vaatteissa oloni vaivaantuneeksi. Kuva https://nelly.com/

Vaatteet, joissa viihdyn: Jotain mukavaa ja rentoa. Usein kuluneet farkut ja t-paita.

Haju, jota en kestä: oksennus.

Paras tuoksu: kuiva kangas metsä, meri, puhdas pyykki

Kamalin luonteenpiirre ihmisellä: Oman edun tavoitteleminen muiden kustannuksella, manipulointi, empatian puute

Mukavin luonteenpiirre ihmisellä: Toisten kunnioittaminen, lempeys

26 kommenttia:

  1. Tuo vyötärökuva oli hauska! Koskahan tuollaisen itse saisi? Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on ollut tuollainen vyötärö viimeksi 90-luvun alkupuolella, olen jo vuosikymmen sitten antanut periksi sen etsimisessä. Ei sitä enää löydy :D :D Pullaa löytyy helpommalla ;)
      Kiitos samoin - mukavaa viikonloppua!

      Poista
  2. Aloin miettiä teidän sairastelurupeamaa... Olisiko kyse enteroviruksen aiheuttamasta kokonaisuudesta keuhkokuumeineen, maksa-arvonousuineen ja väsymyksineen. Meillä nimittäin enterorokko alkoi kuukausi (!!!) sitten eikä loppua näy... Osalla perheestä kurkkukipua, päänsärkyä, valonarkuutta, yskää, vatsavaivoja, osalla ihottumaa ja osalla ei lainkaan iho-oireita. Osalla rakkuloita ympäri kehoa, toisella vain suupielissä. Todella mystinen tauti. Ja jälkikäteen ajateltuna minulla oli vähän samoja oireita jo syyskuussa ennen kuin muilla ja alkaakseen uudelleen kk sitten...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teillä enterorokko helpottaa pian!

      Onpas moninaiset oireet siinä. Me olemme sairastaneet enterorokon hiukan vajaa 9 vuotta sitten. Muistan että esikoisella oli pikkasen kuumetta ja muutamia rakkuloita, miehellä rakkuloita suussa ja sen ympärillä. Minulla ja keskimmäisellä yli 39 asteen kuume ja ihan hirveästi isoja vesikelloja. Tauti puhkesi minulla synnytyslaitoksella ja kuopus tarvitsi valohoitoa, joten olimme siellä kahdestaan eristyksessä. Yhtenä vuorokautena pystynyt hoitamaan vauvaa, kun kämmenet oli niin pahoissa rakoissa. Puolen vuoden jälkeen taudista minulla ja keskimmäisellä irtosi kynsiä. Lehtitietojen mukaan enterorokon virus muuttuu ajan myötä, joten sen voi sairastaa useammankin kerran. Joten voihan se olla, että meillä on ollut enterorokko ilman iho-oireita.

      Poista
    2. Koillis-Helsingissä on liikkeellä mykoplasmaa, joka joillekin sairastuneille (meillä 1/3, naapurissa 2/4) heittää keuhlokuumeenkin. Mykoplasma voi myös oireilla pitkäänkin just yskänä ja väsymyksen, puolikuntoisuutena. Itse pidin kuumetta 6 päivää ja sen jälkeen vielä viikon oli niin tärkeä yskä että en muista koskaan aiemmin sellaista olleen. Karsee tauti oli, onneksi nyt osapuilleen poissa kaikilta.

      Poista
    3. Minä olen tuota mykoplasmaa veikannut itsekin. Etenkin sen takia, että kaikki muut perheestä parantuivat yskästä paitsi minä. Kaikki muut söivät samat antibiootit kuin keuhkokuumeen sairastanut keskimmäinen. Minä jouduin lopettamaan kuurin kesken, koska heikko vatsani ei kestänyt antibiootteja lainkaan. Netistä googlailin antiobioottia, että oli juuri sellainen, joka tepsisi mykoplasmaan ja keuhkoklamydiaankin. Kai tässä pitää mennä neljäs kerta lääkäriin tästä taudista. Mykoplasmaa ei ole tutkittu.

      Poista
  3. Kiva postaus ja kuvat, olipas hauska lukea vastauksiasi:) Toivottavasti siellä kaikki vaivat loppuisi ja saatte olla terveinä! Leppoisaa lauantaita❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      On ollut sekä yllättävää että ärsyttävää, että joku tavallinen virustauti jää jylläämään kahdeksi kuukaudeksi. Ei meillä ikinä aikaisemmin ole näin pitkään mennyt. Vähän jännittää, että miten käy kun influenssa ja vatsataudit alkavat jylläämään... toivottavasti voitaisiin jättää ne väliin.

      Poista
  4. Olipa kiva lukea tämän haastiksen vastauksia. Yhdyn tuohon berliininmunkki inhoon, liian makeaa jopa minulle :) Leppoisa iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit :)
      On se hyvä, että on sentään yksi herkku, jolle minäkin voin sanoa ei :D
      Mukavaa sunnuntaita ja Isänpäivää!

      Poista
  5. Mielenkiintoisia vastauksia! Täytyypä laittaa talteen jos innostun joskus itsekin tähän. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kiva haaste tehdä ja olen tykännyt lukea näitä. Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  6. Hauskat vastaukset! Muutama asia jäi mietityttämään. Ensinnäkin, mikä ihme on punssirulla? Onko se sama kuin perunaleivos? (Sellainen suklaalla kuorrutettu, hieman alkoholin makuinen pökäle?) Ja harmi, että unohtui oksennus omasta listastani. Siinä on nimittäin sellainen haju, jota meikäläinenkään ei kestä. Ja salaattilinko löytyy meiltäkin! Miksi ihmeessä en keksinyt sitä meidän turhakkeisiin. Minä en nimittäin salaattia rupea pesemään, vaikka varsin hyvin tiedän, kuinka monta tsiljoonaa bakteeria yhdessä multamurusessa saattaa olla. Ennemmin sitten heitän vaikka koko salaatin roskikseen. :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punssirulla on aivan eri asia kuin perunaleivos :) (perunaleivokset eivät ole kummoisia) Punssirulla on päällystetty vihreällä marsipaanilla, päät dipattu suklaaseen. Sisällä olevassa täytteessä on ymmärtääkseni kakkupohjaa, kaakaota ja joko kookosta tai pähkinää ja kostukkeena punssia (tai jotain sen makuista esanssivettä). Niitä myydään kaupassa paketeissa ja säilyvät hyvin. Punssirulla on varmaan sellainen mielipiteen jakaja tuon marsipaanin takia. Ruotsalaisten lahja ihmiskunnalle, toinen suuri lahja on kookospallot.

      Me käytämme paljon niitä salaattisekoituspusseja, jossa on valmiiksi pestyä salaattia. Muuten kyllä pesen salaatit. Eihän sitä ikinä tiedä, että millä pissavedellä niitä on kasteltu :)

      Poista
  7. Kuiva kangasmetsä on munkin suosikkituoksuja. Heti kun tuoksua ajattelen, tulee mieleen myös metsän äänimaisema, pieni tuulenvire poskilla ja rentoutunut mieli :)

    Me tehdään monesti meidän perheen iso arkisalaatti suoraan salaattilinkoon ja tarjoillaan se myös siinä. Säilyy useamman päivän mukavan rapsakkana tomaattiliemen sijaan. Mitään tyylikkyyspisteitä siitä ei kyllä saa. Tupperwarekin on pöydässä ruma, mutta menköön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivan kangasmetsän tuoksu on kyllä niin ihana!

      Minä olen oikaissut tuossa tomaattien käytössä niin, että laitan salaattiin kirsikkatomaatit kokonaisina -ei valu tomaattimenua :) Mutta ymmärrän tuon salaattilingon näppäryyden salaattiastiana. Täytyy pitää vinkkisi mielessäni, kun seuraavan kerran pilkon tomaatteja.

      Poista
  8. Nää haasteet on niin ihania. Itsekin olen täysin ruokarakastaja, elämässä parasta on syöminen ja onneksi sitä saa tehdä monesti päivässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin sanottu Nanni! Olen niin samaan mieltä :)
      Mukavaa Isänpäivää!

      Poista
  9. Todellakin, vuorokauden ikävin hetki, kun herätyskello aamuisin soi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on työkaveri, joka herää aina automaattisesti kuudelta. Siihen ei tarvita herätyskelloa. Hän ei voi millään tajuta, että minä heräisin ilman kelloa vasta 9 tai 10 ja miksi herätyksen pitää soida 4 min välein vähintään 20min :D :D

      Poista
  10. Ensiksi - toivotaan, että tulette terveeksi pian, varsin masentavaa tuo pitkittynyt tauti. Toiseksi olin täysin unohtanut kesto kääretortun. Tosin en ole sellaista nähnyt vähään aikaan, mutta ei siitä ole mitään hyviä muistoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaksi kuukautta vajaakuntoisena saisi tälle syksylle riittää, mutta onneksi nyt sentään jotenkin jaksetaan käydä töissä ja koulussa. Oiotaan sitten kaikissa muissa jutuissa urakalla.

      Lapsuudessani kestokääretorttu oli yleinen kahvipöydän tarjottava. Ovelimmat päällystivät sen kermavaahdolla ja koristeilla, jolloin ei edes tiennyt, että mikä kammotus odottaakaan :D

      Poista
  11. Kiva haaste!
    Mukava oli lukea sinun vastaukset!
    Minä tykkään berliininmunkeista, mutta kaupan kestokääretortuista en tykkää.
    Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun tykkäsit.
      Berliininmunkit ovat ymmärtääkseni monelle jopa ihan se suosikkileivonnainen. Minulle ei vaan maistu. Tosin hätätilanteessa menee 1/2 tai 1/4. Varmaan ainoa leivonnainen siinäkin kategoriassa :D
      Kiitos samoin - mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  12. Näitä oli kiva lukea ja monessa kohdassa nyökyttelin :)

    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit :) Mukava haaste myös tehdä.
      Kiitos samoin - hyvää uutta viikkoa!

      Poista