1. marraskuuta 2017

Alakerran uudistusta

Kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, uusimme parhaillaan ison osan alakerran kalusteista. Kalustan usein miten sillä periaatteella, että kalusteiden pitää kestää vähintään vuosikymmen mieluiten kaksi. Niitä pitää pystyä helposti puhdistamaan ja mielellään myös uudistamaan.

Ensimmäisenä saapui uusi ruokailuryhmämme. Valintakriteerinä toimi se, että pöydän pitää olla riittävän iso ja siinä pitää olla helppo jatkomekanismi ja jatkopaloja pitää pystyä säilyttämään pöydän alla. Kovin montaa erilaista pöytävaihtoehtoa en löytänyt ja niistä oli yksi niin selvästi ylitse muiden, että valinta oli helppo.

Olen aivan ihastunut uuteen pöytään ja siksi en malta odottaa, että saisin sen oikealle paikalleen vaan heti pitää julkaista ensimmäisen kuvat pöydästä. Siitä huolimatta, että olohuoneessa vallitsee aikamoinen kaaos huonekalumylläyksen vuoksi.

Pöytä ja tuolit on hankittu Vepsäläisestä, Vantaan Porttipuistosta, josta saimme erinomaista palvelua Sarilta.

Salat ovat saarnia, levy melamiini pinnoitettu, tuolien istuin muovia

Pöytälevy on oikeasti ihan valkoinen, mutta matta ja näyttää siksi kuvissa kerman väriseltä

Pöytälevyt vain vedetään irralleen ja alta paljastuu jatkolevyt

Yksi jatkolevy on ja taiteltu esiin. Kahdella levyllä mittaa tulee 2,5m

Sisustusinnostukseni on noussut ostosten myötä aivan uusiin lukemiin. Verhot pitäisi vaihtaa uusiin, valaistusta täydentää ja mattokin voisi olla mukava kätkemään tummuneita laattojen saumoja. Eniten silmiini sattuu alakerran seinien kulunut maalipinta, mutta korkean olohuoneen maalaus ei omin voimin onnistu. Olisipa ihanaa, jos olisi aikaa laitella kotia. Haaveilen kotilomasta sisustaen tai ainakin sohvalla loikoillen sisustamista suunnitellen :)

12 kommenttia:

 1. Oih, miten tyylikäs ruokaryhmä. Tuollaisen voisin ottaa meillekin. Meillä tosin on ihan ok ruokapöytä, mutta tuolit kaipaisi pikaista uusimista. Pitäisi jalkautua huonekalukaupoille tutkimaan tuolitarjontaa, mutta tuon ukkelin houkuttelu mukaan onkin sitten jo ihan oma tarinansa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Minustakin huonekalukauppojen valikoimaan tutustuminen on jotenkin tosi puuduttavaa. Hetken päästä kaikki alkaa näyttämään samalta ja enkä osaa kuvitella, miltä ne näyttäisivät kotonani. Sinänsä siis ymmärrän hyvin, että miestäsi pitää jotenkin patistella mukaan :) Me pystymme tsemppaamaan itsemme kauppaan, mutta puolivälissä ekaa myymälää ollaan molemmat moodissa, että eiköhän lähdetä kotiin.

   Tällä kierroksella saimme osasta myymälöitä hyvää palvelua, myyjä esitteli meille kaikki kriteereihimme edes jotenkin väljästi sopivat mallit. Osassahan sitten oli ihan perinteinen rautakauppa meininki, jossa myyjät ovat paikalla siltä varalta, että joku haluaisi maksaa tai varashälytin piippaa ;)

   Poista
 2. Kyllä näyttää hienolta tuo ruokaryhmä! ja onpa kätevä kun saa kokoakin muutettua tarpeen mukaan:) Tuo kuulosti niin tutulta, että kun tulee uusia huonekaluja niin alkaakin miettimään uutta sisustusta..Sitä jotenkin haluaisi uudistaa samantien kaiken:) Mukavaa alkanutta marraskuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Nyt jos olisi aikaa, rahaa ja tekijöitä, niin kodinuudistusmopo lähtisi keulimaan kunnolla :) Pitänee varmaan kirjoittaa ylös, että mitä kaikkea haluaisin tehdä. Muutenhan tässä käy taas niin, että silmä tottuu ja haaveet unohtuu tai jää jonkun muun rahoitettavan asian jalkoihin.

   Poista
 3. Onpa hieno ihana iso pöytä.
  Odotan lisää kuvia kodista. Oisko joku ennen/jälkeen?😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Ennen ja jälkeen kuvat olisivat olleet itsellekin kivat. Mutta ennen kuvat jäivät ottamatta :( Koska olin unohtanut merkitä kalenteriin nämä kalustetoimitukset, niin jäi kuvaamatta. Täytyy katsella, että löytyiskö jotain vanhempaa matskua. Olisi kiva ollut itsellenikin jäädä talteen, että miltä meillä näytti ennen. Nämä kalusteet kun ehtivät olla meillä yli 13 vuotta :)

   Poista
 4. Onpa kiva pöytä, ja varmasti monikäyttöinen. Ihanhan tässä melkein itsekin innostui sisustamisesta. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kun sain vihdoin tämän sisustusputken auki, niin voisin tehdä vaikka mitä. Rupea sinäkin sisustushommiin ja voidaan olla hetken aikaa (tai miksei pidempäänkin) sisustusbloggaajia :) Siinä vaiheessa kun asetellaan kausikynttilöitä ja tekstiilejä, niin toisen meistä lienee syystä viheltää peli poikki ;) ;)

   Poista
 5. Kaunis jykevänoloinen pöytä! Ihanat ovat myös uudet tuolit. Nyt vaan pöytä koreksi ja iltaa yhdessä istumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi saada pian vanha pöytä alta pois :) Rapujuhlissa jo koestimme uuden pöydän, mutta silloin ei tarvinnut jatkaa pöytää, kun vanha pöytä oli lasten pöytä :)

   Poista
 6. Onpa kaunis ja käytännöllisen oloinen pöytä! Meillä olisi kokolailla samanlaisia kriteereitä, jos ei olisi päädytty fb kirpparilta hankittuun versioon. :D Jatkettavuus on kyllä loisto ominaisuus! Kauniilta näyttää kokonaisuus! :)
  Iloista marraskuuta sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Meidän ruokailutila on sen verran pieni, että jatkettava pöytä on paras vaihtoehto. Meillä on pieni suku, mutta kummasti sitä on useamman kerran vuodessa yli 10 ihmistä saman pöydän ääressä ja silloin pitää saada pöytä jatkettua.
   Kiitos samoin - mukavaa marraskuuta!

   Poista