29. lokakuuta 2017

Halloweenin sijasta rapujuhlat ja muita viikon juttuja

Arkiviikkoni oli hyvin rauhallinen. Suurimmat tapahtumat liittyivät sään vaihteluihin sekä niihin valmistautumiseen että valmistautumattomuuteen. Viikon rauhallisuuden pääsyynä on nuutunut olo. Se pahuksen limainen yskäni palasi jälleen! Koska yskä haittaa nukkumista ja ulkoilemista, oloni muuttui nopeasti nuutuneeksi. Aivoni käyvät todella hitailla kierroksilla - sekä töissä että kotona.

Hra Kepposella ajatus juoksi auton osalta niin nopeasti, että saimme tilattua talvirenkaiden vaihdon ja vielä auton huollonkin ennen lumisadetta. Minä kävin aamulla aikaisin viemässä auton huoltoon ja kävelymatkalla kotiin pääsin ihailemaan pakkasyön luontotaidetta.



Puolitoista vuorokautta aikaisemmin kotitiellä oli aivan järkyttävä iltasumu.


Lumimyräkkää oli ennustettu keskiviikon ja torstain väliseksi yöksi. Torstaiaamuna hitaat aivoni käsittivät, että lumeen valmistautumisemme oli jäänyt puolitiehen. Pojilla ei ole mitään muita kenkiä kuin lenkkarit! Kahdella lapsella lenkkarit ovat vielä sellaista mukavasti ilmastoitua verkkokangasta. Säästetyt talvikenkien varaparitkaan eivät sopineet kenenkään jalkaan ja kumisaappaat ovat mystisesti kadonnet. Onneksi meillä Itä-Helsingissä oli torstaiaamuna ihan musta maa ja lumen tulo alkoi vasta myöhään torstai-iltana. Perjantaina pitikin sitten viedä pojat autolla kouluun, jotta jalat pysyivät jotenkin kuivana. Olipas taas oikein vuoden äiti fiilis. Aikuisille huolehditaan auto talvikuntoon, mutta lapset laitetaan loskakeliin kävelemään lenkkareilla :(

Espoossa lunta tuli jo torstaiaamusta, kuva toimiston ikkunasta

Olin myös unohtanut merkitä kalenteriini uuden ruokailuryhmämme toimituksen. Olin hiukan hämmentynyt, kun viikolla soi puhelin ja tarjosivat sieltä toimitusaikaa. Kodissamme on tällä hetkellä hyvin persoonallinen sisustus, koska meillä on kaksi ruokailuryhmää :D Tilan riittävyyden suhteen jännitys tiivistyy maanantaina, kun uusi sohva ja nojatuoli saapuvat.

Kahden ruokailuryhmän sisustus toimi sinänsä loistavasti rapujuhlissa. Oli yksi pöytä aikuisille ja toinen pöytä lapsille. Rapujuhlat olivat ehdottomasti viikon tai oikeastaan koko kuukauden kohokohta! Rapujuhlia piti siirtää sairastelumme takia kahdesti. Tulin sitten vahingossa sopineeksi Halloween-viikonlopun. Viimeistään nyt sinäkin lukijani havaitset, että aivoni käyvät todella hitaasti.

Ilta oli varsin onnistunut. Ystäväni siskon kalastamat ja keittämät ravut olivat jälleen todella maukkaita. Ensimmäistä makupalaa syödessäni hetken manailin, että keitinliemessä on liikaa suolaa, mutta paahtoleivän päällä rapujen suola oli just kohdillaan. Muutkin ruuat onnistuivat hyvin. Rapujuhlissa tarjoilen menun käänteisessä järjestyksessä: ensin pääruoka ja sitten ravut. Jos tyhjään vatsaan syö pari rapupaahtoleipää, ottaa snapsin ja kuohuvaa, niin minulta jää sen jälkeen taatusti pääruoka valmistamatta. 

Kevyksi alkupalaksi tarjoilin cantaloupe-meloonia ja parman kinkkua. Pääruuaksi oli feta-herkkusieni-kesäkurpitsa-pasta ja sen jälkeen aloimme askartelemaan rapuja. Poikien toiveesta jälkiruuaksi oli mokkapaloja. Olin haaveillut vähän "aikuisemmasta" jälkkäristä, mutta ajattelin olisihan se kiva, että pojatkin saisivat valita jotain mieluistaan juhliin. Heille tosin paisteltiin pizzaa ruuaksi. Vain kaksi lapsista söi rapuja. Ystäväni Jonnan teini-ikäinen tytär kuori itse rapunsa, meidän keskimmäisen touhu rapuveitsen kanssa näytti niin vaaralliselta, että hän sai kuorintapalvelun. 


Ruokaa siivitti ystäväni Jonnan valitsemat viinit. Tänä aamuna Hra Kepposen kanssa olemme ihmetelleet sitä, että tyhjiä viinipulloja on keittiössä viisi! Meillä ei tule noin montaa tyhjää pulloa vuoden aikana. Parit snapsitkin nautimme rapujen kanssa. Juomalaulujen laulamisen hoiti kuopus, joka makoili aikuisten pöydän alla laulamassa. Rento juhlailta ystävien kanssa teki kyllä niin hyvää! Helan går!


Yllättäen en tänään sunnuntaiaamuna herännytkään päänsärkyyn vaan siihen, että ystäväni Laura soitti minulle ja me olemme löytäneet yhteisen viikonlopun pieneen joulutorireissuun. Mikä nousujohde onkaan viikossani ollut! Pienen särön siihen tekee se, että Hra Kepposella piippasi juuri kalenterihälytys "Pakko hakea patja". Tilasin uuden patjan huonekalukaupasta jo jonkin aikaa sitten, mutta kas, unohdin hakea sen. 

Mukavaa sunnuntaita!

18 kommenttia:

  1. Rapujuhlat tähän harmaimpaan aikaan eivät ole ollenkaan huono idea. Lumi tuli ja taisi jo mennäkin. Olisin pitänyt mieluummin sen lumen tämän jatkuvan vesisateen sijaan. Puhtia uuteen viikkoon toivoin täältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi saa maiseman kauniiksi ja kaiken valoisammaksi, joten yleensä tykkään siitä. Nyt olen hiukan helpottunut, että se suli pois, koska pojilla ei edelleenkään ole talvikenkiä :D Kunhan saan talvikengät ja toppavaatteet hankittua, niin sitten minunkin puolestani saisi tulla lunta!

      Poista
  2. Oi mitkä herkut teillä!! Tuli ihan vesi kielelle.

    Mukavaa sunnuntaita, innolla kuulen minne päin matkustatte tällä kertaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ravut olivat niin herkkua! Edellisisitä rapujuhlista on ainakin 2 vuotta ellei peräti 3 vuotta.

      Suunnitelmissa on tälle vuodelle minireissu tutkimaan Tallinnan joulutoria.

      Poista
  3. IHanat juhlat teillä ja olipa itseasiassa onni että käytössä oli kaksi pöytäsettiä niin kaikki mahtui mukavasti ruokailemaan. Toivottavasti tuo funssakausi ei enää tulisi meikälaiseen, pitkään kestänyt loppukesän/alkusyksyn tauti on vieläkin tuoreessa muistissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaksi pöytäsettiä oli hyvin toimiva juhlissa :)

      Minä olen sairastellut flunssaa ainakin puolitoista kuukautta ja olen kyllä aivan kypsä tähän flunssailuun. Toivottavasti tulevat flunssat kiertävät sinut ja minutkin.

      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  4. Olipas kivoja kuvia! Sumukin voi olla varsin kaunista. En ole ihan varma, olenko ollut koskaan rapujuhlissa, enkä ole ihan varma, haluaisinko edes, vaikka teidän juhlanne kuulostivat kyllä tosi kivoilta.

    Heh, minulla jäi sekä renkaanvaihto että huolto lumen tulon jälkeen. Nyt saa jännittää, että tuleeko uutta unta, ennen kuin nämä toimenpiteet on suoritettu. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta pakkasaamuna oli todella kaunista!

      Ravut ovat minusta herkullisia ja hyvä syy juhliin :) Tosin ihan yhtä hyvin voisi pitää vaikka mustikkajuhlat ;)

      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  5. Tuo ensilumi tulee sittenkin aina jotenkin niin äkkiä:) Eikä sitä oikein osaa varautua kuin tosiaan vasta sitten kun olisi jo pakko laittaa sitä lämpöisempää päälle:) Täällä joka syksy ihmeteltiin onko se kesä tosiaan niin "kasvattanut" lapsia kun kaikki edellisen talven vaatteet olivat pieniä, vaikka oli muka tarkoituksella otettu sellaisia vähän reilumpia:) Kivoja tuollaiset juhlat, piristää mukavasti syksyä! Leppoisaa alkavaa viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna ensilumi tulikin todella ajoissa, vielä aikaisemmin kuin viime vuonna. Ehkä ensi vuonna sitten jo syyskuussa ;)

      Lapset tuntuvat kasvavan erityisesti kesäisin. Meillä se jo huomattiin heti alkusyksystä, kun kolmasluokkalaiselle ei mahtunut enää 140cm ulkohousut. Kun lumi suli, niin meiltä loppui kiire talvihankintoihin saman tien. Se voi olla, että pääsen kokemaan uudestaan talvivarustehankintapaniikin.

      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  6. Täällä myös ärsyttävää yskää, joka pistää köhimään välillä keskellä yötäkin ihan mahdottomasti. Jo kaksi kuukautta kipeänä tai puolikuntoisena, hieman alkaa syödä naista... Joten voin hyvin eläytyä tuohon puolivaloilla menemiseen ja asioiden unohteluun. Tsemppiä ja parempaa oloa!

    Ja hei, tuo kahden ruokapöydän menettely voisikin olla ihan jees! Vielä sermi ja äänieristys aikuisten ja lasten pöydän välille, niin meilläkin voisi kerran vuosituhannessa olla ruokarauha :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvin samanlaiselta kuin minulla. Välillä yöt ja päivätkin menee yskiessä, sitten on taas välillä parempi päivä eikä yskitä lainkaan. Iskee hirvittävä toiveikkuus, että nyt se vihdoin loppui. Sitten kun se yskä iskee taas, niin ketutus on saman tien huipussaan.

      Tsemppiä ja parempaa vointi sinullekin!

      Ruokarauhaan auttaisi kaksi ruokailutilaa :) Toinen mielellään äänieristettynä

      Poista
  7. Hih en kestä tuota patjapiippausta :) Mutta ooh mitä herkkuja ja voittaa Halloween sapuskat mennen tullen. Käänteisessä järjestyksessä täälläkin tai muuten käy huonosti, vaikka jätänkin snapsit väliin.

    Kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on avantgarde alakerta: kaksi ruokailuryhmää, sohva, nojatuoli paketissaan ja yksi kulahtanut joustinpatja :D :D Kaikki hankitut tavarat ovat kuitenkin onnellisesti sisällä asunnossa, jos vaikka ensi viikolla puskisi raivauksen tuulet.

      Mukavaa loppuviikkoa :)

      Poista
  8. Heh miten me kommentointiin juuri toistemme blogeihin samaan aikaan. :)

    VastaaPoista
  9. Itse olen ravuille allerginen, mutta näyttää ja kuullostaa silti aivan ihanalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi homma tuo allergia :( Onneksi noita kala- ja äyriäistuotteita on Euroopassa helppo vältellä, ei pääse vahingossa yllättämään.

      Poista