23. marraskuuta 2017

Havahtumisia marrashorroksesta

Kuulkaas, viime viikolla sattui muutamana päivänä sellainen ihmeellinen juttu, että tunsin itseni melkein pirteäksi. Niin ja tunsin itseni terveeksi. Viimeksihän tällainen olotila on ollut ennen sairasteluputkea 10.9.

Pirteysviikon aikana sain vihdoin hoputettua ammattilaisen kasaamaan sen pahuksen nojatuolin. Häneltä oli mennyt 20min kasaukseen, mutta ammattilainenkin myönsi, että hän on joutunut kehittämään ihan oman kokoamisrutiinin tuoliin ja ohjeet ovat huonot. Tuoli on aivan ihana istua! Voi olla, että joudumme jakamaan perheen kesken vuoroja tuoliin.

Pirteysviikon aikana onnistuin ponnistamaan uuden sohvan vetovoimasta kaupungille Helsinki Contemporary galleriaan Maiju Salmenkiven näyttelyyn. Oli todella mielenkiintoista kuulla Maijulta hänen töistään ja työskentelytavoistaan. Yllättävää oli se, että Maijulla on kesken useita töitä, joskus jopa yli parikymmentä työtä kerrallaan. Mielenkiintoista oli kuulla myöskin gallerian liiketoimintamalleista ja digitalisoinnista. Helsinki Contemporarylla on netissä nähtävillä osa myyntivalikoimasta ja heillä on saatavilla appsi ja markkerimerkki, jonka avulla nettivalikoiman tauluja voi virtuaalisesti kokeilla kotona haluttuun paikkaan. Ihan älyttömän näppärää!

Maiju teoksensa edessä

Näyttelysssä minulla oli kaksi suosikkia. Hienoa vesivärityötä en saanut heijastavan lasin takia kuvattua, joten näytän teille kaksiosaisen työn nimeltä "Chinese puzzle". Maiju oli kävellyt työhuoneelleen läpi 70-luvun betonisen Itä-Pasilan ja maalannut sen. Seuraavaksi alkoi väri-iloittelu ja betonisesta Pasilasta tulikin värikäs piknikkeidas. Minä tykkään väreistä ja työ vetosi minuun juurikin raikkaan värimaailmansa takia.

Vaikka galleriassa kovasti painotettiin, että suomalainen moderni taide on edullista verrattuna muuhun Eurooppaan, oli ainakin Maijun töiden hinnat sillä tasolla, että ne eivät ole enää tavallisen palkansaajan hankittavissa.

Puolet diptyykistä - mikä värien hehku!

Ja toinen osa diptyykkiä

Koko teos

Sain viikonloppuna myytyä vanhan ruokapöydän pois ja pirteysviikko huipentui siihen, että aloitimme huonekalujen ja tavaroiden siirtelyn. Jouduimme purkamaan ison astiakaapin sisällön kahdesti ja pienen vitriinin kerran. 

Kun saimme kalusteet uusille paikoilleen, minuun iski paha ruskean ahditus. Kirjahyllymme on tummaa puuta ja olohuoneeseen siirretty iso astiakaappi keskiruskeaa puuta ja välissä lumivalkoisena hohtava valkoinen nahkasohva. Avokeittiö on sitten vielä kolmatta ruskeaa puusävyä. Silmiini alkoi sattumaan eri ruskeat. 

Menin aivan liian myöhään nukkumaan sunnuntaina, koska minun piti istua siinä ihanassa olohuoneen leptuolissa miettimässä, että minkä huonekalun pitäisi vaihtaa väriä. Onneksi en silloin tajunnut, että muutama Prisma on avoinna 24h. Olisin vielä yöllä alkanut ruskean vihapuuskassani heilumaan Osmo Colorin kanssa. Lyhyiden unien perään tuli vielä toinen huonosti nukuttu yö ja lipsahdinkin takaisin marrashorrokseen. Niinpä astiakaappien sisältö odottaa reipasta järjestelijää.

Kovasti toivon pirteysviikkoa ennen joulua, koska muuten emme mahdu valmistamaan saatikka syömään jouluruokia. Martathan ovat jo pitkään lanseeranneet sanontaa "Siivoa kaapit jouluksi vain, jos aiot viettää joulun kaapissa". Ehkäpä meillä kokeillaankin sitten joulun viettoa astiakaapissa. Sehän kaikuu tyhjyyttään ;)

Näin valmistaudut jouluun - lataa työtasot ja ruokapöytä täyteen tarpeettomia astioita

14 kommenttia:

 1. Onpa mahtavia tauluja pienine yksityiskohtineen mitä jäin haltioissani tuijjottamaan.
  Täällä on niin kamala sisustuskuume että nyt jos voittaisin lotossa niin tietäisin mihin huomenna menisisn, paitsi etteihän lottoa perjantaina arvota, pöljä minä. IHanaa perjantaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä rakastuin noiden taulujen hehkuvaan värimaailmaan. Jos olisi iso vapaa seinä ja tilillä paljon ylimääräistä rajaa, niin Maijun teos olisikin heti meidän seinällä!

   Minullakin on pientä sisustuskuumetta. Pitäisi saada nämä uudet ja vanhat kalusteet sovitettua yhteen ja siksi harkitsen, että ostaisin elämäni ensimmäisen maton :) Kaikenlaista muutakin muutosta ja pienempää ostosta kuplii mielessä.

   Täytyy laittaa lottokuponki vetämään. Jos tuli jättipotti, niin meillä menisi koko asunto vaihtoon. Ja auto kanssa!

   Mukavaa perjantaita!

   Poista
 2. Kaunista taidetta, tuollainen värikäs teos seinällä piristäisi kummasti näin kaamosaikaan! Meillä aikoinaan oli myös monenkirjavaa ruskeaa sisustuksessa. Nykyisin enää keittiössä ja ruokapöydässä pilkahtaa ruskean sävyjä. Ihanat kulhot sinulla tuossa viimeisessä kuvassa! Mukavaa perjantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maijun tauluissa oli todella upeita ja hehkuvia värejä. Jos Maiju nyt soittaisi ja sanoisi lahjoittavansa Chinese Puzzlen meille, niin olisi valmis uhraamaan yhdeltä seinältä kaikki kalusteet pois :D Perhe ei kyllä suostuisi televiosta luopumiseen ;)

   Meillä varmaan ei päästä ruskeasta kokonaan eroon, vaikka tällä hetkellä mieli tekisikin. Lähden tavoittelemaan, että jos vaikka kolmen eri ruskean sävystä päästäisiin kahteen.

   Mukavaa perjantaita!

   Poista
 3. Kyllä onkin upeita taideteoksia! Se onkin jännä miten välillä sisustuksessa joskus aiemmin kovasti tykätty väri siirtyykin sinne ei niin tykättyjen listalle..minä pidin joskus aikoinaan kovasti vihreästä ja sitä oli joka paikassa..nyt ei paljon vihreitä tavaroita/huonekaluja ole:) Kiva kuitenkin että iski tuollainen pirteysviikkoa..toivotaan kovasti että se tosiaan tulee vielä ennen jouluakin:)♥ Mukavaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruskea puu vielä menisi, mutta nyt kun on samassa tilassa kahta eri ruskeaa puuta ja sitten vielä sinne tilaan näkyy se kolmas ruskea puu, niin hermohan tässä meinaa mennä ruskeaan puuhun :D :D Minä olen myös tykännyt paljon tummanvihreästä ja jonkin verran sitä päätyi sisustukseenkin. Se on kuitenkin niin tumma väri, että se vaatisi paljon tilaa ja valoa ympärilleen. Niinpä meiltäkin on nyt lähtenyt kaikki tummanvihreä pois. Vaatteissa käyttäisin sitä mielelläni, mutta aika vähän löytyy mitää tummanvihreää.

   Pirteysviikko olisi todella tervetullut :)
   Kiitos samoin - mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Minä voisin vallan hyvin mennä viettämään joulua kaappiin, siellähän ne kaikki herkutkin on :D Mukaan vielä pullo viiniä. Ja lapsille omiin kaappeihinsa karkkia ja kännykät, niin kaikilla olisi rauhaisa joulunaika ;)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin kaappijoulu! Tuossa säästyisi monelta vaivalta ja riidaltakin.

   Samalla voisi oikaista monessa muussakin kohdassa. Ostaisi kaupasta jokaisell 3 siivua kinkkua, vähän laatikoita, muutaman siivun graavilohta ja tarpeet yhteen mätivoileipään. Loput juhlapyhistä voisikin kuitata Dr Ötkerin pakastepizzoilla tai mäkkärillä :D Ja sitten vetäytyä sinne kaappiin karkkien ja viinipullon kanssa.

   Pitäisikö kokeilla?

   Poista
 5. Kiva, että heräsit horroksesta. :-)

  Olipas se kinkkinen tuoli, kun meinasi mennä ammattilaisellakin sormi suuhun. Täytyykin pysytellä kaukana tuosta tuolista. ;-D

  P.S. Joko olet laittanut jouluvaloja? Jospa se piristäisi? Tai sitten ei...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se pitkä aikaa mahtava tunne, kun iltapäivän työnjälki ei ollut sutta ja sekundaa ja kotiinpalatessa ei tarvinnut ensiksi otta päikkäreitä :D

   Ammattikasaajalla oli aivan oma prosessi tuolin kasaamiseen. Yhdn henkilön ei kuulemma ole mahdollista kasata tuolia ohjeen mukaisesti. Siihen tarvitaan kaksi. Nyt kun tuoli on ollut hyvässä tarjouksessa, niin ammattilaiselle se oli päivän toinen tuoli :)

   En tiedä auttaisiko jouluvalot. Täytyy ehkä kokeilla, ei niistä ainakaan haittaa voi olla.

   Poista
 6. Ppirteyspäivä pitkän väsyn jälkeeb on huikea kokemus. Toiv se palaa!
  Upea taulu!! Todella ihana. Onnse mahtavaa kun sä käyn näyttelyissä kuvaamassa parhaat palat, niin en itse joudu paikalle. Mä niin haluaisin olla niitä "pistäydyin ex tempore näyttelyssä"-tyyppiä, mutta olenkin "kävin äkkiä alkossa"-tyyppiä . Heheheh.

  Kuvia huonekaluista kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirteyspäivät olisivat kyllä niin tervetulleita. Muuten en tiedä, että tuleeko meille oikeasti Mäkkäri-joulu :)

   Kiitos päivän nauruista! Repesin aivan tuolle "kävin äkkiä Alkossa"-tyypille :D :D Sähän voisit alkaa tekemään kuvauksia nauttimistasi tuotteista ;) Mihin seuraan ja tarjoiluun ostit mitäkin tuotetta ;)

   Huonekalukuvat ovat tekeillä, mutta koti on kaaoksessa. Astiat pöydillä ja huonekalujen pahvilaatikot sijoiettuna olohuoneeseen.

   Poista
 7. Piristäisikö jouluvalot mieltä ja oloa?
  Taulusta tykkään, oikein kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi kokeilla jouluvaloja, ensin vaan pitäisi löytää ne :D :D
   Tuo pieni lumikerros ulkona kyllä heti lisäsi valoa maisemaan, toivottavasti se pysyy.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista